Την αντίδραση του σωματείου εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Μαρινόπουλος- Dia – Carrefour», προκαλεί η βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας, με πρωτοβουλία της εργοδοτικής πλευράς. Στην ανακοίνωσή του το σωματείο αναφέρει τα…
ακόλουθα:
«Το Δ.Σ. του Σωματείου μας, σε ευρεία συνεδρίασή του, στην οποία συμμετείχαν και οι πρόεδροι των Παραρτημάτων του, από όλη την Χώρα, αφού εξέτασε τις νέες επιθέσεις, της εργοδοσίας Μαρινόπουλου, στις αμοιβές των εργαζομένων (περικοπή επιδομάτων, νέα καθυστέρηση καταβολής μισθών), και αφού εκτίμησε ότι αυτή η επίθεση θα γίνεται όλο πιο συχνή και όλο και πιο έντονη, αποφάσισε ομόφωνα:
• Να καταγγείλει για άλλη μια φορά, την τακτική της εργοδοσίας, που χωρίς κανένα ενδοιασμό, προχωρεί, με όλο και μεγαλύτερη επιθετικότητα, στην αποδόμηση κάθε δικαιώματός μας και στην συρρίκνωση των ήδη πενιχρών μισθών μας, σε επίπεδα εξαθλίωσης, με απώτερο σκοπό την επιβολή ατομικών συμβάσεων εργασίας.
• Να καταγγείλει την πολιτική του διαίρει και βασίλευε που εφάρμοσε η εργοδοσία, αυτή την φορά, περικόπτοντας κατά επιλογή τα επιδόματα.
• Να καταγγείλει, τις όποιες καθυστερήσεις, στην καταβολή των δεδουλευμένων.
• Να καλέσει την εργοδοσία να επαναφέρει τα επιδόματα σε όσους εργαζόμενους τα έχει περικόψει και να επιστρέψει τα παρακρατηθέντα.
• Να καταγγείλει την επίθεσή αυτή στην Επιθεώρηση εργασίας και να την καλέσει άμεσα σε τριμερή συνάντηση.
• Να καλέσει την εργοδοσία να επανέλθει σε διάλογο για την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης εργασίας που θα καλύπτει τις βασικές ανάγκες των εργαζομένων.
• Να καλέσει σε Γεν. Συνελεύσεις, Πανελλαδικά τους εργαζόμενους, προκειμένου να επιτευχτεί η μέγιστη δυνατή συσπείρωση στις κινητοποιήσεις.
• Εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, εάν η εργοδοσία δεν επαναφέρει άμεσα τα επιδόματα, να προκηρύξει Πανελλαδική απεργία μέσα στον Ιανουάριο και να καλέσει σε μεγάλη Πανελλαδική συγκέντρωση, όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης, στην έδρα του ομίλου Μαρινόπουλου στην Αθήνα.
Τέλος αποφασίστηκε να κληθούν για άλλη μια φορά, όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας, να μην δεχθούν σε καμία περίπτωση να υπογράψουν ατομική σύμβαση εργασίας, η οποία θα σημάνει την εργασιακή τους καταδίκη.
Αντίθετα όλοι μαζί να διεκδικήσουμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με όρους, που θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες μας. Κανένας εργαζόμενος να μην υποκύψει στις νέες αντεργατικές απαιτήσεις της εργοδοσίας και να μην αποδεχτεί την καταδίκη του»…
enet.gr