Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Στο «μικροσκόπιο» οι συμβάσεις Τομπούλογλου

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Στο μικροσκόπιο των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης μπαίνουν και άλλες συμβάσεις που έχει υπογράψει ο πρώην πρόεδρος του Αγλαϊα Κυριακού Χάρης Τομπούλογλου, ο οποίος πιάστηκε να παίρνει μίζα 25.000 ευρώ και μάλιστα μπροστά στην κάμερα εκβιάζοντας διαφημιστική εταιρεία που είχε κερδίσει διαγωνισμό για το πρόγραμμα κατά της παιδικής παχυσαρκίας στο νοσοκομείο, ερευνούν οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης.
Πρώτα φέρεται πως θα ερευνηθεί η σύμβαση που υπέγραψε ο κ. Τομπούλογλου για την καθαριότητα του νοσοκομείου. Επτά άτομα που εργάζονται στην εταιρεία προέρχονται από την περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας όπου ο πρώην πρόεδρος ήταν κομματικός παράγοντας και υποψήφιος δήμαρχος με τη Νέα Δημοκρατία και παρά το γεγονός ότι εμφανίζονται να πληρώνονται από την εταιρεία καθαρισμού, απασχολούνται ως διοικητικοί υπάλληλοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA μια από τους 7 υπαλλήλους είναι κόρη της υπεύθυνης στην υπηρεσία του νοσοκομείου που ελέγχει τον τομέα της καθαριότητας, της οποίας η απομάκρυνση από τη θέση ευθύνης φαίνεται πως είναι θέμα χρόνου.

Όπως δήλωσε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιτζής "συνέστησα μια επιτροπή η οποία θα εξετάσει λεπτομερώς και σε βάθος όλα τα στοιχεία, τα πεπραγμένα, του διοικητικού συμβουλίου, συμβάσεις και γενικά το νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Τομπούλογλου. Τέτοιες πράξεις δεν τις κάνεις μια φορά, τις κάνεις σταδιακά, ξεκινάς από τα λίγα και προχωράς. Δεν ξέρω τι θα βρει αλλά είναι πολύ πιθανό να βρουν πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα και ποινικά και πειθαρχικά".

Όμως "φύλλο και φτερό" θα κάνουν οι ελεγκτές και τη σύμβαση που έχει υπογράψει ο Τομπούλογλου με εταιρεία για τη φύλαξη του νοσοκομείου η οποία όπως αποκαλύπτεται είναι θυγατρική της εταιρείας καθαρισμού. Η δουλειά δόθηκε στην συγκεκριμένη εταιρεία με διαγωνισμό εξπρές που κράτησε μόλις δύο 24ωρα, όταν συνήθως τέτοιοι διαγωνισμοί διαρκούν τουλάχιστον 15- 20 ημέρες.

Μάλιστα στην προκήρυξη του διαγωνισμού που αναρτήθηκε στη Διαύγεια υπήρχε το όνομα της αναπληρώτριας διοικήτριας, η οποία εκείνες τις ημέρες έλειπε στο εξωτερικό και δεν γνώριζε το παραμικρό. "Δεν υπέγραψα ποτέ αίτημα για την έναρξη σχετικού διαγωνισμού. Δεν έλαβα ποτέ γνώση του θέματος μάλιστα όταν όλα συνέβησαν εγώ ήμουν στο εξωτερικό με εκπαιδευτική άδεια. Όταν επέστρεψα και διαπίστωσα ότι είχε ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός με ασυνήθιστα γρήγορους ρυθμούς, διατύπωσα άμεσα εγγράφως την αντίθεσή μου και την έντονη διαμαρτυρία μου" δηλώνει η πρώην διοικήτρια του Αγλαΐα Κυριακού, Ρεγγίνα Θεακου.

Η εταιρεία που μειοδότησε πήρε τον διαγωνισμό με προσφορά χαμηλότερη από τους υπόλοιπους υποψήφιους κι αυτό το κατάφερε υπολογίζοντας τα μεροκάματα των εργαζομένων πολύ χαμηλότερα από αυτό που προβλέπει η συλλογική σύμβαση. Όμως μόλις πήρε τη δουλειά, η εταιρεία ζήτησε να ανεβάσει το ύψος της προσφοράς, προκειμένου να καλύψει τα νόμιμα μεροκάματα και να αποφύγει τις συνέπειες.

"Σε ό,τι αφορά την φύλαξη θα γίνει εξονυχιστικός έλεγχος για ποιο λόγο υπεγράφη η συγκεκριμένη σύμβαση, από τη στιγμή που υπήρχε σύμβαση με μια εταιρεία μέσα στο νοσοκομείο, σε χρόνο εξπρές" δηλώνει ο διοικητής του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία Μαν. Παπασσάββας.

Οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης θα ερευνήσουν και την υπόθεση της ΜΚΟ "Πρώτα για το Παιδί" που είχε συστήσει ο Τομπούλογλου ζητώντας να στεγαστεί στο Αγλαΐα Κυριακού. Οι ελεγκτές θα ερευνήσουν και το γιατί ο πρώην πρόεδρος του Αγλαΐα Κυριακού καθυστερούσε την αποδοχή μεγάλης δωρεάς που προοριζόταν για την κατασκευή μονάδας αυξημένης φροντίδας, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν αυτό γινόταν με σκοπό τα χρήματα να περάσουν από τα χέρια του, μέσω της δικής του ΜΚΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...