Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Η χώρα οδηγείται προς εξέγερση. Eλεύθερη έκφραση, γύψος, κατηγορίες… Όλα θυμίζουν χούντα.

 

H στάση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οδηγούν τους δημοκρατικούς πολίτες σε εξέγερση.

Απαγόρευση της ελεύθερης έκφρασης

Δεν μπορούν να ονομάζουν τις δημοκρατικές συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεν που γίνονται 
στο διαδίκτυο “συνωμοσιολογία” ή να απαγορεύουν/ποινικοποιούν την ελεύθερη έκφραση χάριν ενός αντιρατσιστικού νόμου – παγίδα, που πάνε να περάσουν με πρόφαση τη σύλληψη των μελών της ΧΑ.

Αυξανόμενη πίεση στους “αντιφρονούντες”

Δεν μπορεί κανένα κόμμα απο αυτά να παριστάνει τον “άγιο” όταν είναι υπεύθυνα για τη γενοκτονία των Ελλήνων που συνεχίζεται και την αναμενόμενη αλλαγή γεωγραφικών συνόρων που προανήγγειλε ο πρώην Τούρκογλου στη Τουρκία ούτε μπορούν να δίνουν μαθήματα δημοκρατίας για να μετριάσουν τις αντιδράσεις στις εγκληματικές αποφάσεις τους ούτε να εκφοβίζουν τις όποιες ελεύθερες φωνές έχουν απομείνει στο διαδίκτυο στήνοντας τους παγίδες και εκφοβίζοντάς τους.

Θεωρία των δύο άκρων

Aν στο μέλλον, μέλη της ΧΑ και του ΣΥΡΙΖΑ εμπλακούν σε συγκρούσεις μεταξύ τους και σε αυτό προστεθούν συγκρούσεις με τα δύο εκατομμύρια Μουσουλμάνους που μπήκαν ακόμη και απο τα παράθυρα στη χώρα με στόχο την αποσταθεροποίηση και την αλλαγή συνόρων (Συριοποίηση), τότε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα είναι τα μόνα αποκλειστικά υπεύθυνα κόμματα, γιατί αυτά κυβέρνησαν και κυβερνούν. Πίσω απο όλα αυτά ήταν και είναι η διαχείριση και υφαρπαγή του ορυκτού πλούτου της χώρας.

Κακή λειτουργία της δικαιοσύνης

Είναι γεγονός και γνωστό σε όλους, ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία της δικαιοσύνης της οποίας οι αποφάσεις συχνά φαίνεται ότι επηρρεάζονται απο παρεμβάσεις πολιτικών, δημοσιογράφων κλπ, κάτι για το οποίο διαμαρτύρεται συχνά και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Κανείς δεν έχει ξεχάσει στην Ελλάδα το παραδικαστικό κύκλωμα που είχε αποκαλυφθεί και κανείς δεν έχει πειστεί ότι αυτό ήταν το μοναδικό εν λειτουργία…

Τα όρια ανοχής ενός δημοκρατικού πολίτη στη συνεχιζόμενη κακή λειτουργία της απονομής της δικαιοσύνης που δεν αγγίζει τους οικονομικά ισχυρούς, τα τεράστια οικονομικά εγκλήματα και τα θέματα που άπτονται της παράδοσης της Εθνικής κυριαρχίας ήδη έχουν ξεπεραστεί.

Το άσχημο είναι ότι η εξουσία δεν φαίνεται να αφουγκράζεται το πρόβλημα αυξάνοντας τις αντιδράσεις κατά της δικαιοσύνης, που κάποια στιγμή θα είναι εκτός ελέγχου. Η εφαρμογή της θεωρίας του “σόκ” και οι προσθήκες κατασταλτικών νόμων συνεχώς μεγενθύνουν το πρόβλημα.

¨Οταν ο λόγος (αιτία) δεν ακολουθείται απο το εποτέλεσμα δε μια κοινωνία, τότε ευνοείται το χάος που αυξάνει. Τότε αρκεί μόνο το κατάλληλο σήμα ή μια καίρια σύμπτωση γεγονότων για να συμβεί η έξέγερση.

Αιτία για ότι συμβεί δεν θα είναι οι πολίτες αλλά το ίδιο το πολιτικό σύστημα που συνεχώς αποκαλύπτεται απειλητικότερο για τη δημοκρατία, το πολίτευμα και τον πολίτη.

Οι κοριοί της Χούντας επέστρεψαν δριμύτεροι

Τελευταία προέκυψε ένα ακόμη πρόβλημα πολύ σοβαρότερο απο όσα ήταν “γνωστά”, το οποίο θυμίζει την εποχή που η χούντα έβαλε γύψο στους πολίτες. Φαίνεται ότι κόμματα, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι (όσοι δεν παίρνουν “οδηγίες” απο την ΕΥΠ) παρακολουθούνται απο την ΕΥΠ επι συνεχούς βάσεως με τη δικαιολογία της προστασίας της εθνιικής ασφάλειας. Οι “κοριοί” φαίνεται ότι επέστρεψαν σε δράση, όπως γινόταν επί χούντας. Δυστυχώς η αλίευση ψήφων μέσα από ένα κόμμα που ετέθη υπο διωγμό αναγκάζει τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να αγνοούν ό,τι συμβαίνει ή μήπως το ξέρουν; Η σιωπή σημαίνει συνενοχή…

Το γεγονός, ότι η κυβέρνηση κατέγραφε τηλεφωνικές κλήσεις ενός κόμματος που αργότερα ξαφνικά αποφάσισε να διερευνήσει δεν έχει τόσο απλή απάντηση. Το πράγμα πάει πολύ βαθειά.

Σκεφτείτε να μη μπορεί να μιλήσει ένας βουλευτής ελεύθερα κατά την άσκηση των καθηκόντων του που δεν περιορίζονται μόνο μέσα στη Βουλή, κατά περίπτωση και χρονική στιγμή. Σκεφτείτε τί εκβιασμοί μπορεί να προκύψουν όταν ένας πολτικός μιλάει με ένα καναλάρχη ή με τον εραστή του! Αυτά είναι απαράδεκτα.

Θυμηθείτε τί έγινε στις ΗΠΑ με την ανακοίνωση ότι τα τηλέφωνα παρακολουθούνται. Το ίδιο γίνεται ήδη εδώ αλλά και δεν πήρατε είδηση και αντίδραση απο τα κόμματα της Βουλής δεν υπήρξε. Τυχαίο;

Ξαφνικά έγιναν άγιοι αυτοί που παρέδωσαν την Εθνική κυριαρχία;

Tί να σημαίνει η σύλληψη βουλευτών και μελών της ΧΑ; Ότι η κυβέρνηση έγινε ξαφνικά δημοκρατική και η δικαιοσύνη λειτουργεί; Όχι βέβαια.

Να ετοιμάζεστε για τα χειρότερα π.χ. μείωση ελευθερίας έκφρασης, σιωπηλή απαγόρευση του συναθροίζεσθαι, διώξεις του εργατικού κινήματος και των δικαιωμάτων του μέσα απο τις ΕΟΖ που συνεχώς αυξάνουν. Όλα αυτά για να στηθεί μια έκρηξη που θα οδηγήσει στη Συριοποίηση της χώρας.

Συνεχίζεται ...

Times: Η Ελλάδα θυμίζει τη… Βαϊμάρη πριν από την επικράτηση του Χίτλερ!!!

 

Άρθρο με το οποίο συγκρίνει την κατάσταση στην Ελλάδα με τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης πριν από την επικράτηση του Χίτλερ δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Times.

Ο συντάκτης Μπεν Μακιντάιρ γράφει ότι με τις προειδοποιητικές δηλώσεις του ο Αντώνης Σαμαράς
έχει επιβεβαιώσει...
τον παραλληλισμό, σημειώνοντας ότι η κοινωνική συνοχή απειλείται από την αυξανόμενη ανεργία «όπως την εποχή του τέλους της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης στη Γερμανία».

Αναφέρεται ότι ένα χρόνο μετά από αυτή τη δραματική δήλωση από τον πρωθυπουργό, το ελληνικό κράτος προέβη στην καταπολέμηση της πιο προφανούς εκδήλωσης αυτής της πρόκλησης, με τις συλλήψεις στελεχών και οπαδών της Χρυσής Αυγής.

Στη συνέχεια ο αρθρογράφος σημειώνει ότι μπορεί η Χρυσή Αυγή να μην απολαμβάνει τη μετεωρική άνοδο των Ναζιστών του Χίτλερ και ο ηγέτης της να στερείται προσωπικού χαρίσματος, όμως σχολιάζει ότι η ηχώ της Βαϊμάρης γίνεται δυνατότερη όταν οι οπαδοί φωνάζουν στο Ν. Μιχαλολιάκο κατά την προσαγωγή του στο δικαστήριο, το διασκευασμένο ναζιστικό σύνθημα που τους χαρακτηρίζει «Αίμα, Τιμή, Χρυσή Αυγή».

«Πολλοί από τους παράγοντες που διέλυσαν τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης διαφαίνονται και στην Ελλάδα: μαζική ανεργία, πολιτική παράλυση, φτώχεια που εξαπλώνεται, κοινωνική αναστάτωση, αυξανόμενη εγκληματική βία και αχαλίνωτη διαφθορά, διαποτισμένη με μια οξεία αίσθηση εθνικής ταπείνωσης», σημειώνει ο αρθρογράφος. «Όπως και στη Βαϊμάρη της Γερμανίας, η ρατσιστική αντι-μεταναστευτική ακροδεξιά στην Ελλάδα αναδύθηκε πάνω σε αυτό το χάος με εντυπωσιακή αποτελεσματικότητα. Όπως και στη Βαϊμάρη της Γερμανίας, οι εξτρεμιστές της ακροδεξιάς βρήκαν στήριξη στην αστυνομία και στις στρατιωτικές δυνάμεις. Σύμφωνα με κάποιες έρευνες, σχεδόν η μισή ελληνική αστυνομία στηρίζει τη Χρυσή Αυγή, προσθέτει ο Μπεν Μακιντάιρ, επισημαίνοντας και το πρόσφατο γεγονός της ανάρτησης «περί πραξικοπήματος» σε ιστοσελίδα εφέδρων αξιωματικών.

Ο αρθρογράφος εν συνεχεία συμπεραίνει ότι εάν η κατάσταση στην Ελλάδα προσφέρει «ενοχλητικούς» παραλληλισμούς με την περίπτωση της Βαϊμάρης στη Γερμανία, η αναλογία αυτή μπορεί να προσφέρει και τρόπους καταπολέμησης της ανόδου του φασισμού. Ωστόσο, ο αρθρογράφος αναφέρει ότι υπήρξαν ενδείξεις προθυμίας ορισμένων από τη μετριοπαθή δεξιά να έρθουν σε συμφωνία με τη Χρυσή Αυγή, καθώς και ότι το κράτος έκανε τα στραβά μάτια σε περιπτώσεις επιθέσεων κατά μεταναστών, μελών μειονοτήτων και πολιτικών αντιπάλων.

«Αντί να προσπαθήσει να απαγορεύσει το κόμμα, η κυβέρνηση κατηγορεί τους εξτρεμιστές για συμμετοχή τους σε βίαιη εγκληματική οργάνωση», συνεχίζει το άρθρο, προσθέτοντας ότι «η σύλληψη του Νίκου Μιχαλολιάκου, ως του πρώτου νόμιμα εκλεγμένου αρχηγού κόμματος που προφυλακίζεται από την πτώση της δικτατορίας, έχει αυξήσει την πολιτική διακύβευση (…) και εάν τελικά ελευθερωθεί ή γλιτώσει με μικρή ποινή, δημιουργείται ένα άλλο βαθιά ανησυχητικό ιστορικό προηγούμενο». Αναφέρεται ότι αντίθετα αν καταδειχθεί η σχέση της Χρυσής Αυγής με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ίσως το ακροδεξιό κόμμα καταστραφεί.

Τέλος, συγκρίνοντας την περίπτωση Μιχαλολιάκου με τη δίκη του Χίτλερ το 1924 για την απόπειρα πραξικοπήματος, το άρθρο καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι μια επιτυχημένη δίωξη της Χρυσής Αυγής μπορεί να προστατεύσει τη δημοκρατία, αλλά αντίθετα μια αποτυχία μπορεί να θέσει τη δημοκρατία σε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο. «Ο κ. Μιχαλολιάκος δε θα καθίσει άεργος στη φυλακή. Εάν η ιστορία αποτελεί τον οδηγό, θα γράφει τον απολογισμό του Αγώνα του», όπως έκανε και ο Χίτλερ ενόσω ήταν στη φυλακή.

paraskhnio

Κραυγή απόγνωσης από άνεργο πολύτεκνο πατέρα: «Ορίστε τα κλειδιά του σπιτιού μου. Θα σας στείλω και τα παιδιά μου»!

 

Τα κλειδιά του σπιτιού του μαζί με επιστολή διαμαρτυρίας προς τον προϊστάμενο της αρμόδιας ΔΟΥ και τον προϊστάμενο αυτών, τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, αποφάσισε να αποστείλει 39χρονος πολύτεκνος από τη Θεσσαλονίκη, που έχασε το σπίτι του εξαιτίας χρεών
προς το Δημόσιο.
Ο 39χρονος πατέρας 4 παιδιών, είναι μακροχρόνια άνεργος όπως και η γυναίκα του.

«Δεν περιμένω να με καταλάβετε αλλά αφού είστε ειδήμονες στην οικονομική διαχείριση θέλω να μου προτείνετε έναν τρόπο ώστε να εξασφαλίζω την επιβίωση της οικογένειας μου και να ανταπεξέρχομαι στις υποχρεώσεις μου προς την εφορία και την τράπεζα» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του.

Ο 39χρονος, μέλος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, έλαβε ήδη ειδοποίηση κατάσχεσης της κατοικίας του από την εφορία στην οποία έχει οφειλή ύψους 24.000 ευρώ.
Eπρόκειτο να ξεκινήσει τις διαδικασίες για υπαγωγή στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, χρωστάει αυτή τη στιγμή σε Δημόσιο και τράπεζα 184.000 ευρώ!

Εγκατέλειψε ο ίδιος το σπίτι του, και αποφάσισε να στείλει τα κλειδιά του σπιτιού, που πλέον δεν του ανήκει, στους προϊσταμένους της ΔΟΥ στην οποία υπάγεται, ενώ όπως αναφέρει την επόμενη φορά θα στείλει και τα παιδιά του στον Υπουργό Οικονομικών καθώς δε θα είναι σε θέση να φροντίζει για την επιβίωση τους.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή που κοινοποιεί στον προϊστάμενο της ΔΟΥ Θεσσαλονίκης και στον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.


Αγαπητέ κύριε προϊστάμενε της ΔΟΥ Θεσσαλονίκης

Αγαπητέ κύριε Στουρνάρα,

Επιτρέψτε μου το θάρρος να απευθυνθώ σε σας αλλά, επειδή εσείς οφείλεστε για την κατάντια μου, θα ήθελα τουλάχιστον να σας κοινοποιήσω την κατάσταση μου. 

Δεν ελπίζω να μου βρείτε εσείς τη λύση αλλά θα ήθελα να σας βάλω έστω για ένα λεπτό στη δική μου θέση:

Καταρχάς να σας πω ότι αν και 39 ετών – στην πιο παραγωγική ηλικία της ζωής μου – κι όμως είμαι άνεργος τα τελευταία 4,5 χρόνια. Η γυναίκα μου, 38 ετών, είναι άνεργη από το 2005, όταν, δηλαδή, έκλεισε η βιοτεχνία στην οποία εργαζόταν. Έκτοτε δεν κατάφερε να βρει μία σταθερή δουλειά καθώς όπως γνωρίζετε οι βιοτεχνίες στη Βόρεια Ελλάδα είτε έβαλαν λουκέτο είτε μετακόμισαν σε γειτονική χώρα.
Έχουμε 4 παιδιά, που είναι σήμερα 12 ετών, 8 ετών,7 ετών και 4 ετών αντίστοιχα.
Τα 3 από τα 4 παιδιά μας, εκτός από τη σωστή κι ισορροπημένη διατροφή για να αναπτυχθούν σωστά, έχουν ανάγκη κι από διάφορα άλλα πράγματα ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των σχολικών τους μαθημάτων.
Παράλληλα, ως άνεργοι κι οι δύο, δεν έχουμε ασφάλιση με ότι κι αν αυτό συνεπάγεται για την υγεία τη δική μας αλλά και την υγεία των παιδιών μας.
Και το ζήτημα της σίτισης το λύσαμε, έστω και προσωρινά, με τη βοήθεια της Εκκλησίας. (Εσωκλείω βεβαίωση σίτισης από την ενορία μου)
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, έχω κι ένα στεγαστικό δάνειο, για το σπίτι που αγόρασα για να στεγάσω την οικογένεια μου. Το ύψος του δανείου φτάνει τα 160.000 ευρώ. Όντας μακροχρόνια άνεργος ήταν αδύνατον να συνεχίσω να εξυπηρετώ τις δόσεις του δανείου. Και μιας και είχα τη δυνατότητα να προστατεύσω την πρώτη κατοικία μου από τα δόντια της τράπεζας και να μην αφήσω τα παιδιά μου στο δρόμο, αποφάσισα να ζητήσω την προστασία του νόμου.
Ξέχασα όμως, οτι το Δημόσιο έχει καταντήσει μεγαλύτερο «αρπαχτικό» ακόμη κι από τις τράπεζες. Και ακόμη κι αν κατάφερνα να σώσω το σπίτι από την τράπεζα… δεν μπόρεσα να κάνω το ίδιο και όσον αφορά τις υποχρεώσεις μου απέναντι στην εφορία ή τα ασφαλιστικά ταμεία.
Κι έτσι κι έγινε: ήδη προχώρησε η διαδικασία κατάσχεσης του σπιτιού μου κι είναι θέμα χρόνου να προχωρήσει κι ο εκπλειστηριασμός του.
Το σπίτι μου βγήκε στο σφυρί για χρέη συνολικά 24.000 ευρώ προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Το οξύμωρο του πράγματος είναι οτι η μεν εφορία συνεχίζει να μου επιβάλλει φόρους αν και άνεργος, ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία ζητούν μετ’ επιτάσεως τις εισφορές μας αν και τώρα πια είμαστε ανασφάλιστοι!
Δεν περιμένω να με καταλάβετε αλλά αφού είστε ειδήμονες στην οικονομική διαχείριση θέλω να μου προτείνετε έναν τρόπο ώστε να εξασφαλίσω την επιβίωση της οικογένειας μου και να ανταπεξέρχομαι στις υποχρεώσεις μου, υπό αυτές τις συνθήκες τις οποίες σας εκθέτω.
Η απόγνωση είναι το λιγότερο που μπορώ να πω οτι με διακατέχει πλέον. Άλλωστε, προσωρινή λύση βρήκα. Σας έχω, ήδη, στείλει τα κλειδιά του σπιτιού με εξώδικη διαμαρτυρία μιας κι ήδη έχω βρει κάποιο άλλο σπίτι να στεγάσω την οικογένεια μου.

Επειδή, όμως, είναι πολύ πιθανόν να μην καταφέρω να μη βρω άμεσα δουλειά
(που να με εξασφαλίζει μισθό κι όχι ψίχουλα) πιθανότατα σύντομα θα βρεθώ σε αδυναμία να συντηρήσω κι αυτό το μισθωμένο σπίτι. Τότε, σας γνωστοποιώ οτι θα σας στείλω – εκτός από τα κλειδιά του σπιτιού μου – και τα 4 παιδιά μου ώστε να τα μεγαλώσετε εσείς!
Βέβαια, για το εγχείρημα σας αυτό θα πρέπει να ισχύσουν οι ίδιες συνθήκες, τις οποίες βιώνουμε εγώ κι η σύζυγος μου, κι οι οποίες μας οδήγησαν σε αυτό το αδιέξοδο: ανεργία, ακρίβεια, υπερφορολόγηση, πίεση από τις τράπεζες κλπ.

Ανυπομονώ να ακούσω νέα σας


ΥΓ: Μην ευελπιστείτε οτι θα με «ξεφορτωθείτε» κι άρα δε θα χρειαστεί να μου απαντήσετε. Θα περιμένω νέα σας για όσο χρειαστεί.


Διαβάστε το εξώδικη δήλωση προς την Εφορία εδώ και τη βεβαιώση σίτισης

Danioliptes

Καταρρέουν ...!

 

Η Χρυσή Αυγή αποτελεί πια την καινούργια ασθένεια που εξαπλώνεται και πνίγει σαν τοξικό νέφος την ελληνική κοινωνία. Μολύνει όλο το πολιτικό και κοινωνικό ιστό της Χώρας και απειλεί να γκρεμίσει την «πολιτική και κοινωνική σταθερότητα» .



Όλοι τρέμουν την ρετσινιά του Χρυσαυγίτη και φοβούνται να μιλήσουν και να πουν τα αυτονόητα. Το ότι η χώρα μας δεν χωρά άλλους λαθρομετανάστες γιατί απλά δεν μπορεί να θρέψει ούτε τους Έλληνες δεν είναι ανάγκη να ασπαστείς την ιδεολογία της Χρυσής Αυγής για να το φωνάξεις. Το ότι οι Έλληνες υφιστάμεθα έναν πολιτισμένου τύπου διωγμό μέσω των δυσβάστακτων φόρων ενώ οι λαθρομετανάστες απολαμβάνουν περίθαλψη και παιδεία χωρίς να φορολογούνται, δεν σημαίνει ότι είσαι χρυσαυγίτης αν το επισημάνεις. Το ότι εκτός από τους αλλοδαπούς που ήρθαν για εργασία στη χώρα μας , μαζί μ’ αυτούς ήρθαν και πάρα πολλοί εγκληματίες λόγω παντελούς έλλειψης ελέγχου των συνόρων ,αυτό δεν χρειάζεται να είσαι Χρυσαυγίτης για να το διαπιστώσεις. Η λαθρομετανάστευση είναι κινούμενη βόμβα μέσα στα σπλάχνα της Ελλάδας και αυτό ισχυρίζονται ξένοι και Έλληνες αναλυτές Οι προσπάθειες του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου να μας πείσει ότι όλα βαίνουν καλώς αλλά και οι θέσης της Αριστεράς υπέρ των ανοιχτών συνόρων και της νομιμοποίησης όλων των αλλοδαπών αποτελούν ακραίες θέσεις που σπρώχνουν την κοινωνία ως πράξη άμυνας στους κόλπους της Χρυσής Αυγής. Καλά θα κάνει συλλήβδην όλη η Αριστερά να το αντιληφθεί αυτό, διότι οι Έλληνες δεν ξύπνησαν ξαφνικά και έγιναν ρατσιστές και ναζιστές. Εκτός από την φτώχεια και την απόγνωση στην οποία τους έχουν καταδικάσει , είναι αναγκασμένοι να ζουν με τον φόβο των ληστειών , των βιασμών και των φόνων λόγω του εισαγόμενου εγκλήματος.

Ας μιλήσουμε όμως λίγο για το φαινόμενο «Χρυσή Αυγή».
Το ότι το DNA της είναι ναζιστικό, είναι κάτι παραπάνω από οφθαλμοφανές. Πουλάει όμως το προφίλ του πατριώτη προσπαθώντας να θολώσει το τοπίο της ταυτότητάς της. Χρησιμοποιεί ο αρχηγός της το επιχείρημα, ότι «αυτά τα χέρια μπορεί να χαιρετάνε καμιά φορά έτσι (ναζιστικά) αλλά είναι χέρια καθαρά, δεν έχουν κλέψει…»Δεν είναι δυνατόν όμως να φοράς την προβιά του πατριώτη και να είσαι παράλληλα θαυμαστής, υποστηρικτής και δάσκαλος των ιδεών του Χίτλερ ο οποίος υπήρξε εχθρός της πατρίδας μας, σφαγέας και εκτελεστής των Ελλήνων. Είναι σαν να λες ότι είμαι πατριώτης, εθνικιστής αλλά θαυμάζω τον Κεμάλ παρά τις σφαγές που διέπραξε εναντίον του λαού μας. Ούτε να έχεις στο μπράτσο την σβάστικα και κατόπιν να επιχειρείς να αποδείξεις ότι αυτό δεν είναι σβάστικα αλλά αρχαιοελληνικό σύμβολο. Στα νεότερα χρόνια όμως αυτό το σύμβολο συνδέθηκε με τον ναζισμό και παραπέμπει κάθε συνείδηση ακριβώς εκεί. Παριστάνουν τους χριστιανούς ορθόδοξους αλλά από την άλλη πηγαίνουν στο βουνό να γιορτάσουν το χειμερινό ηλιοστάσιο, (παγανιστικό δρώμενο) ή κάποια μέλη της φορούν μπλουζάκια με ανάποδους σταυρούς.
Αυτά που γράφω προφανώς τα έχουν δει και τα έχουν σκεφτεί πολλοί, και παρόλο που ο κόσμος βλέπει ολοκάθαρα τον χαρακτήρα αυτής της ναζιστικής οργάνωσης, τους ψήφισε, και τώρα θα τους δώσει ,κατά πως λένε οι δημοσκοπήσεις πάνω από 20 %. Γιατί άραγε; Μήπως γιατί είναι τόσο αγανακτισμένος που θεωρεί ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να πολεμήσει το σάπιο πολιτικό σύστημα και να ακουστεί η φωνή του; Διότι λέμε ότι έχουμε δημοκρατία επειδή μπορεί ο καθένας να μιλά , αλλά δυστυχώς δεν μπορεί ο καθένας να ακουστεί.

Όταν κατεβαίνει ο κόσμος στις διαδηλώσεις και του ρίχνουν χημικά, τον κτυπούν ή βάζουν τους κουκουλοφόρους να διαλύσουν τα πάντα, τότε ο μόνος τρόπος να αντιδράσει είναι να βάλει μέσα στη βουλή τους φασίστες για «να κάνουν καλά»τους άλλους φασίστες. Ο φασισμός λοιπόν γεννά φασισμό. Η Χρυσή αυγή του 3 με 4 , άντε 7 % δεν ελέγχεται πια. Το παρακράτος απειλεί να γίνει κράτος με απρόβλεπτες συνέπειες. Έπρεπε κάτι να κάνουν για να την σταματήσουν. Ειδικά όταν απείλησε να σύρει την χώρα σε εκλογές.
ΕΚΛΟΓΕΣ;;; Α πα πα πα. Χρειάζεται πάση θυσία η «πολιτική σταθερότητα» γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα το σχέδιο του ξεπουλήματος της Ελλάδας και της εξόντωσης του ελληνικού λαού. Μέσα σε όλα τα άσχημα που ζούμε, το καλό είναι ότι παρακολουθούμε να ξεσκεπάζονται οι διεφθαρμένοι και να πέφτουν οι μάσκες των «τίμιων» πολιτικών που κόπτονται για το καλό της πατρίδας.
Με όλα αυτά που ακούσαμε τις τελευταίες μέρες μετά τον φόνο του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα έχουν γεννηθεί στον καθένα εύλογα ερωτήματα όπως:
Πως γίνεται να υπάρχουν στην κατοχή της αστυνομίας στοιχεία για 5 δολοφονίες, επιθέσεις, μαχαιρώματα και πάμπολλα κακουργήματα χρυσαυγιτών και να τους αφήνουν να δρουν ανεξέλεγκτα; Γιατί δεν τους έπιαναν τόσο καιρό; Τα ίδια ερωτήματα έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη για την 17 Νοέμβρη και τους «αναρχοαριστερούς» κουκουλοφόρους. Η απάντηση είναι τόσο απλή και ξεκάθαρη που τρομάζει: Τους ήξεραν, τους γνώριζαν, τους έκαναν πλάτες, γιατί κανένας δεν γνωρίζει καλύτερα ένα παιδί παρά ο γονιός που το έθρεψε και το μεγάλωσε. Το παρακράτος έπρεπε να υπάρχει, για να δημιουργεί καταστάσεις χάους όποτε αυτό ήταν αναγκαίο, να βγάζει από την μέση τους εχθρούς, να τρομοκρατεί να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη, να διαλύει μεγαλειώδεις ειρηνικές διαμαρτυρίες. Αυτοί είναι «οι μπαχαλάκηδες» λοιπόν όπως τους έχει αποκαλέσει πρώην στρατηγός της αστυνομίας που άλλοτε φορούν την προβιά του δεξιού και άλλοτε του αριστερού…με κοινό χαρακτηριστικό την βίαιη και φασιστική συμπεριφορά. Ό,τι δεν μπορεί να πράξει το κατ’ επίφαση δημοκρατικό μας πολίτευμα το αφήνει σ’αυτούς. Μας χαμογελούσε δημοκρατικά και από πίσω μας μαχαίρωνε φασιστικά. Φασισμός λοιπόν σε όλο του το μεγαλείο, και εμείς τα πρόβατα θεωρούσαμε ότι απολαμβάναμε τα αγαθά της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας ,ψηφίζαμε και νομίζαμε ότι είχαμε λόγο στη ζωή και το μέλλον μας.


Για πρώτη φορά εθεάθησαν απροκάλυπτα τα εγκλήματα του παρακράτους που έχει τη δύναμη να κινεί νήματα, να δημιουργεί αιτίες για συγκρούσεις και συνθήκες χάους και να ελέγχει τις αντιδράσεις τις κοινωνίας ,δρώντας εκτός νόμου. Ταυτόχρονα όμως βλέπουμε και βιώνουμε τα εγκλήματα του κράτους που ενώ θα έπρεπε να είναι προστάτης του πολίτη έχει γίνει νταβατζής, αδιαφορεί για την δυστυχία και την απόγνωση των πολιτών, τους διώκει με δυσβάστακτους φόρους και παραχωρεί την εθνική μας κυριαρχία στα ξένα συμφέροντα…δρώντας υποτίθεται εντός του νόμου, καταπατώντας όμως το Σύνταγμα και θεσπίζοντας νέους νόμους που καλύπτουν κάθε παράνομη πρακτική του.

Πρώτη φορά στην ιστορία παρακολουθούμε κράτος και παρακράτος να προσπαθεί να φάει το ένα το άλλο. Δεν ξέρω αν έχετε δει φίδια που αυτοκτονούν καταπίνοντας την ουρά τους. Αυτή ακριβώς την σκηνή μου θυμίζει η σημερινή ελληνική πραγματικότητα. Καταρρέουν και το ξέρουν. Η κάθε τους κίνηση είναι πέρα για πέρα σπασμωδική. Έχουν φέρει την κατάσταση στα άκρα και φοβούνται την οργή του λαού η οποία δεν μπορεί να προβλέψει κανείς με ποιο τρόπο και ποια αφορμή θα ξεσπάσει.


Η απειλή της Χρυσής Αυγής για παραίτηση και εκλογές, που εξαπολύθηκε ως πράξη άμυνας εναντίον της, φανέρωσε αυτό που όλα τα νόμιμα κόμματα υποτίθεται ότι ζητάνε, αλλά κατά βάθος απεύχονται. Φωνάζουν δήθεν για προδοσία, καταστροφή, ξεπούλημα αλλά κανένας μέχρι τώρα, ούτε και φυσικά η Χ.Α δεν είχε τα κότσια να παραιτηθεί για να ρίξει τους δήμιους της πατρίδας. Το επιχείρημα της Αριστεράς ότι δεν θέλουμε να προκαλέσουμε εμείς εκλογές , αλλά ο λαός , είναι τελείως αβάσιμο μιας και όλοι ξέρουν ότι όποτε προσπάθησε ο κόσμος να αυτοοργανωθεί το παρακράτος λειτούργησε αστραπιαία και κατέλυσε τις διαδηλώσεις με βία, οι δε επαγγελματίες συνδικαλιστές της Αριστεράς είναι για γέλια διότι είναι ολοφάνερο ότι πρόκειται για πλήρως ελεγχόμενα ,διορισμένα τσιράκια του συστήματος που θέλει να παρεμβαίνει και να πνίγει κάθε νόμιμη και δημοκρατική αντίδραση του λαού. Από την άλλη η Χρυσή Αυγή που παριστάνει την αντισυστημική ποτέ δεν ενώθηκε με τον λαό για την ανατροπή, περιορίστηκε σε γαυγίσματα μέσα στη Βουλή, τσαμπουκάδες σε λαϊκές αγορές και σε επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών αλλά και Ελλήνων πατριωτών , αφού θεωρούν ότι ο χώρος του πατριωτισμού της ανήκει και δεν χωράει κανέναν άλλον.


Ποιος όμως καρπώνεται οφέλη από την κατάντια της πατρίδας μας σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο; Αν αναλογιστούμε τον ρόλο των κομμάτων και η παρουσία της Χ.Α στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας θα διαπιστώσει τα ακόλουθα:

1)Αναδύθηκε από το παρελθόν κλίμα μίσους και άσκοπης αντιπαλότηταςμεταξύ δεξιών και αριστερών την ώρα που η πατρίδα κινδυνεύει να χαθεί και το έθνος μας να αφανιστεί από τον χάρτη.

2)Στους κόλπους της, η Χ.Α συγκέντρωσε και αγνούς πατριώτες ψηφοφόρους που δεν έχουν καμιά σχέση με τον φασισμό, τον ναζισμό και τον ρατσισμό.


3)Σταδιακά, κατευθύνουν την συνείδηση των ανθρώπων προς την σύγχυση και την ταύτιση του πατριωτισμού με τον ναζισμό. Ακόμα και τη ελληνική σημαία ποινικοποίησαν, η οποία τείνει να ταυτιστεί με λάβαρο των χρυσαυγιτών και όποιος την κρατά ανήκει εν δυνάμει στην «εγκληματική οργάνωση».

4) Με πρόσχημα τον ρατσισμό και τα εγκλήματα της ΧΑ θα ψηφιστεί αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ενώ είναι θέμα χρόνου να ποινικοποιήσουν κάθε μορφή αντίδρασης και ανυπακοής .

5) Οι φασιστική δικομματική κυβέρνηση των προδοτών του έθνους, καλλιεργεί μέσω των ΜΜΕ την πεποίθηση στον κόσμο ότι οι «ακραίες ιδεολογίες» αποτελούν κίνδυνο για την κοινωνία, άρα ο μεσαίος, δηλαδή ο κυβερνών χώρος αποτελεί εγγύηση για τη σταθερότητα και τη δημοκρατία!!!

6) Αν δεν υπήρχε Χ.Α , ΣΥΡΙΖΑ , ΚΚΕ, και ΑΝΕΛ που υπερασπίζονται τάχα το δίκιο του λαού, ενώ δεν έχουν τα κότσια να ταρακουνήσουν ούτε φυλλαράκι από την λεγόμενη «πολιτική σταθερότητα» που υποτίθεται ότι παρέχει η κυβέρνηση, ένα ποτάμι από Έλληνες θα έβγαινε στους δρόμους και θα έπαιρνε την πατρίδα του πίσω εν μία νυκτί.


Αυτοί λοιπόν που βρίσκονται πάντα πίσω από τα μεγάλα γεγονότα της ιστορίας και προκάλεσαν τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, για να δείξουν στην ανθρωπότητα ότι ο κακός εθνικισμός φταίει για όλα, αυτοί οι ίδιοι επαναφέρουν πάλι στο προσκήνιο το ίδιο επιχείρημα γιατί απώτερος σκοπός τους είναι ο αφανισμός των εθνών και η εγκαθίδρυση της Νέας Τάξης πραγμάτων, της οποίας οι διεστραμμένες αρχές είναι πιο φασιστικές από οποιαδήποτε Χρυσή Αυγή.

Που θέλω να καταλήξω; Δεν χρειαζόμαστε καμιά Χρυσή Αυγή για να δώσουμε ένα μάθημα στους ολετήρες της πατρίδας και κανένα κόμμα για να μαντρώσει το πνεύμα μας και να χαλιναγωγήσει τον δίκαιο αγώνα μας. Για ένα πράγμα πρέπει να χαιρόμαστε: Πεθαίνει το παλαιό, το σάπιο, το βρώμικο πολιτικό σύστημα που γέννησε προδότες, φασίστες και φιλοτομαριστές. Κάτι καινούριο αληθινό και αγνό ανατέλλει.

Η Εθνική Ενότητα των Ελλήνων είναι μονόδρομος.

Θωμαή Στεφανοπούλου για την Τρικλοποδιά

Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα της Κυριακής (6 Οκτωβρίου 2013)


Διαφημιστικός χώρος


6 Οκτ 2013

 



Έλληνες εφοπλιστές: «Ξεφάντωμα» νέων παραγγελιών στην Κίνα

Έλληνες εφοπλιστές: «Ξεφάντωμα» νέων παραγγελιών στην Κίνα
Αφού «στέγνωσαν» ελληνικές και ευρωπαϊκές τράπεζες, έβαλαν πλώρη για τις φθηνές πιστώσεις και το χαμηλό κόστος ναυπήγησης της Κίνας
Την ώρα που αρκετές χώρες του κόσμου αρχίζουν να βγαίνουν δειλά από τη βαθιά κρίση των προηγούμενων ετών, κάποιοι Έλληνες εφοπλιστές έχουν ξεκινήσει ένα «ξεφάντωμα» αγοράς πλοίων, τόσο καινούριων όσο και από δεύτερο χέρι, αναφέρει χαρακτηριστικά η αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal».
Η αμερικανική εφημερίδα, σε άρθρο της με τίτλο «Η Κίνα ελκύει Έλληνες εφοπλιστές», αναφέρεται στις επενδύσεις μαμούθ που έκαναν Έλληνες εφοπλιστές το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου 2013, καθώς –όπως διαπιστώνει- ως παίκτες-γίγαντες επηρεάζουν τις εξελίξεις στο παγκόσμιο ναυπηγοκατασκευαστικό παιχνίδι.
Αρκετοί Έλληνες εφοπλιστές επέπλευσαν με μεγάλη επιτυχία στην παγκόσμια οικονομική κρίση, τονίζει η εφημερίδα, μειώνοντας «επιθετικά» τα κόστη και κράτησαν το μερίδιό τους στη διεθνή αγορά παρά την απότομη επιβράδυνση στο διεθνές εμπόριο από το 2008. Εκμεταλλεύονται, δηλαδή, το 16% του διεθνούς στόλου σε σκάφη ξηρού φορτίου χύδην και εμπορευματοκιβωτίων και περίπου το ένα τέταρτο όλων των πετρελαιοφόρων, σύμφωνα με ναυτιλιακά στελέχη. Αντίθετα, οι Γερμανοί, Σκανδιναβοί ή Ιάπωνες ανταγωνιστές τους δεν στάθηκαν τόσο τυχεροί».
Ίσως επειδή αυτή η επιτυχημένη επίπλευση κάποιων Ελλήνων εφοπλιστών δεν ήταν τυχαία και έγινε σε βάρος άλλων συμπολιτών τους.
Όταν δηλαδή ο ελληνικός λαός πάλευε και συνεχίζει να παλεύει με τα μνημόνια, τα ειδικά προνόμια και οι φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών παρέμεναν σε πλήρη ισχύ, ενώ περνούσαν και νέα ευνοϊκά μέτρα, όπως η άρση του καμποτάζ αφήνοντας έτσι περισσότερους «ακριβούς» Έλληνες ναυτικούς χωρίς δουλειά.
Όσο δε για το θέμα της χρηματοδότησης, αφού οι ελληνικές και ευρωπαϊκές τραπεζικές «κάνουλες» περιορίστηκαν, κάποιοι Έλληνες εφοπλιστές στράφηκαν στις κινεζικές φθηνές πιστώσεις. Οι μεν ευρωπαϊκές τράπεζες έβαλαν φρένο στο δανεισμό ναυτιλιακών, το δε ελληνικό τραπεζικό σύστημα διασώθηκε με χρήματα του ελληνικού λαού, αφού είχε στερέψει και από τα κόκκινα θαλασσοδάνεια του εφοπλιστικού κλάδου.
Το κενό αυτό ήρθαν να καλύψουν οι κινεζικές τράπεζες, προσφέροντας φθηνές και εύκολες χρηματοδοτήσεις.
Ο κ. Θεόδωρος Βενιάμης, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, δηλώνει ότι πολλοί Έλληνες ιδιοκτήτες τώρα λαμβάνουν έως και 70% ενός δανείου από κινεζική τράπεζα, με το υπόλοιπο να προέρχεται από Ευρωπαίους ή Αμερικανούς δανειστές, αναφέρει η εφημερίδα.
Σε συνδυασμό με το χαμηλότερο κόστος ναυπήγησης, η Κίνα έχει γίνει η νέα αγάπη πολλών Ελλήνων εφοπλιστών. Χαρακτηριστικό είναι ότι από την αρχή του 2013 οι ελληνικές ναυτιλιακές είχαν παραγγείλει 188 πλοία σε κινεζικά ναυπηγεία, μειώνοντας θεαματικά την ψαλίδα σε σχέση με τις παραγγελίες σε κορεατικά και ιαπωνικά ναυπηγεία.
Τα ελληνικά ναυπηγεία ή οι ναυπηγοεπισκευαστικές ζώνες φαίνεται να λείπουν από το χάρτη κάποιων Ελλήνων εφοπλιστών, αφού οι εργαζόμενοι εκεί τολμούν να ζητούν αξιοπρεπή μεροκάματα.
Σύμφωνα με την κ. Αγγελική Φράγκου, τα κινεζικά ναυπηγεία προσφέρουν υψηλά ανταγωνιστικές συμφωνίες, σε μια στιγμή που κάποιοι Έλληνες εφοπλιστές αυξάνουν το στόλο τους. «Αν έχεις έναν ισχυρό ισολογισμό, βάζεις τις παραγγελίες στο πιο χαμηλό σημείο του επιχειρηματικού κύκλου», αναφέρει η WSJ.
Η Κίνα αυτή τη στιγμή προσφέρει τιμές 10 και 15% χαμηλότερα από τους ανταγωνιστές, τονίζει η εφημερίδα.
Πάντως, η Wall Street Journal σημειώνει ότι το τίμημα από το «ξεφάντωμα» μερίδας των Ελλήνων εφοπλιστών στην Κίνα, θα το πληρώσει η διεθνής ναυτιλιακή βιομηχανία.
Κι αυτό, γιατί σύμφωνα με αναλυτές υπάρχουν περίπου 35% περισσότερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από αυτά που χρειάζονται, τα οποία εκτελούν δρομολόγια ή βρίσκονται αγκυροβολημένα. Επίσης, τα πλεονάζοντα πετρελαιοφόρα αργού και χύδην φορτίου υπολογίζονται στο 28% και 25% αντιστοίχως.
Παρόλα αυτά, αρκετοί Έλληνες εφοπλιστές συνεχίζουν να αγοράζουν και όταν πρόκειται να προσφέρουν άμεσα στη χώρα, όπως με την εθελοντική συνεισφορά, κάποιοι εξ αυτών κάνουν τις πάπιες..


Read more: http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/354271/ellines-efoplistes-xefantoma-neon-paraggelion-stin-kina#ixzz2guyZSftH

Μάθετε τα δικαιώματά σας σε περίπτωση «δυσάρεστης επαφής» με τις αστυνομικές αρχές. [23:23 | 23 σχόλια ]


 
Ο μικρός αυτός οδηγός θα σας δώσει ορισμένες πρακτικές οδηγίες για τα δικαιώματα που έχετε και το τι ακριβώς πρέπει να κάνετε, σε περίπτωση «δυσάρεστης επαφής» με τις αστυνομικές αρχές.
Είτε πρόκειται για εξακρίβωση στοιχείων, είτε για σωματική έρευνα, είτε για προσαγωγή, είτε για έρευνα σε σπίτι, είτε για σύλληψη, πρέπει όλοι να θυμόμαστε πως το Σύνταγμα και οι νόμοι προστατεύουν τον κατηγορούμενο. Αυτό σημαίνει πως έχετε δικαιώματα και πρέπει να απαιτήσετε να τα ασκήσετε! Η αστυνομία δε θα σας τα χαρίσει, αντιθέτως θα βασιστεί στην...
άγνοια, τον πανικό και τις βεβιασμένες κινήσεις σας, αν χάσετε την ψυχραιμία σας.

1. Εξακρίβωση στοιχείων

Αν σας σταματήσει αστυνόμος στο δρόμο και απαιτήσει να του δείξετε την αστυνομική σας ταυτότητα, οφείλετε να το κάνετε. Αν αρνηθείτε, μπορεί να τιμωρηθείτε με φυλάκιση από 10 ημέρες ως 1 χρόνο. (άρθρο 157 του νόμου 2458/1953).
ΠΡΟΣΟΧΗ: Αφού δείξετε την ταυτότητά σας, έχετε εκπληρώσει τις νόμιμες υποχρεώσεις σας. Μην απαντάτε σε άλλες ερωτήσεις, τύπου «τι κάνεις εδώ;» «πού πηγαίνεις;» κλπ διότι είναι παράνομες.

Μπορεί στη συνέχεια οι αστυνόμοι να σας ζητήσουν να τους ακολουθήσετε στο τμήμα για «εξακρίβωση στοιχείων». Εφόσον έχετε δείξει την ταυτότητά σας, αυτό είναι παράνομο, γι’ αυτό οφείλετε να διαμαρτυρηθείτε. Αν παρ’ όλα αυτά σας αναγκάσουν να τους ακολουθήσετε, τότε αυτό που συμβαίνει είναι στην πραγματικότητα μία παράνομη σύλληψη, αφού σας πηγαίνουν στο τμήμα χωρίς να υπάρχει ούτε ένταλμα σύλληψης ούτε κλήση για προσαγωγή μάρτυρα! Άρα στο τμήμα πρέπει απλώς να δώσετε και πάλι τα στοιχεία σας και να αρνηθείτε να απαντήσετε σε οποιαδήποτε άλλη ερώτηση. Να επαναλαμβάνετε διαρκώς πως είναι παράνομο να σας κρατούν εκεί και να απαιτείτε να μιλήσετε με το δικηγόρο σας.

2.Σύλληψη

Η αστυνομία μπορεί να σας συλλάβει μόνο αν συντρέχει μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Α. Αν έχει εκδοθεί εναντίον σας ένταλμα σύλληψης
Β. Αν διαπράξατε αυτόφωρο έγκλημα.

Α. Αν έχει εκδοθεί εναντίον σας ένταλμα σύλληψης

Το ένταλμα σύλληψης είναι έγγραφο το οποίο εκδίδεται από τον ανακριτή και επιδίδεται από την αστυνομία στον ύποπτο.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Πολύς κόσμος πιστεύει πως ο ανακριτής είναι ένας αστυνομικός. Αυτό είναι λάθος. Ο ανακριτής είναι δικαστής, που διενεργεί την ανάκριση, και μόνο αυτός μπορεί να υπογράψει ένταλμα σύλληψης.

Επιπλέον το ένταλμα, σύμφωνα με το νόμο, πρέπει να αναφέρει τα στοιχεία σας και ακριβώς την πράξη για την οποία κατηγορείστε! Τα γενικά και αόριστα εντάλματα είναι παράνομα. Ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να ξέρει ακριβώς για τι κατηγορείται. Ελέγξετε το ένταλμα και απαιτείστε να υπογράψετε την «έκθεση σύλληψης», ένα έγγραφο που θα αποδεικνύει τον τόπο και το χρόνο της σύλληψης.

Στη συνέχεια, ακολουθείστε τους αστυνομικούς, χωρίς να απαντήσετε σε ερωτήσεις. Εννοείται πως οποιαδήποτε βιαιοπραγία ή εξύβριση προς κατηγορούμενο που συνεργάζεται είναι παράνομη. Αν σας συμβεί, οι αστυνομικοί θα διαπράττουν ποινικά αδικήματα και μπορείτε να τους μηνύσετε.

Β. Αν διαπράξατε αυτόφωρο έγκλημα

«Αυτόφωρο» ονομάζεται ένα έγκλημα από τη στιγμή στην οποία τελείται μέχρι το τέλος της επόμενης ημέρας. Σε περίπτωση αυτόφωρου εγκλήματος, ο νόμος δίνει στην αστυνομία το δικαίωμα να συλλάβει το δράστη, χωρίς δικαστικό ένταλμα σύλληψης. Αυτό κατ’ αρχήν είναι σωστό, διότι θα ήταν παράλογο να έβλεπε π.χ. ένας αστυνόμος κάποιον βιαστή ή ληστή επί τω έργω και να έπρεπε να περιμένει να εκδώσει ο ανακριτής το ένταλμα! Ως τότε, ο δράστης θα είχε ήδη εξαφανισθεί.
Από την άλλη, όμως, η ελευθερία αυτή της αστυνομίας, οδηγεί συχνά σε αυθαιρεσία, γι’ αυτό πρέπει να είστε ιδιαίτερα ψύχραιμοι και να ξέρετε ακριβώς ποια είναι τα δικαιώματά σας.

Οι αστυνόμοι που σας συλλαμβάνουν οφείλουν να σας δηλώσουν το έγκλημα για το οποίο σας πηγαίνουν στο τμήμα. Επαναλαμβάνουμε πως γενικές και αόριστες αιτίες συλλήψεως είναι παράνομες. Ζητήστε να υπογράψετε «έκθεση σύλληψης». Αυτό το έγγραφο θα αποδεικνύει το πώς ακριβώς έγινε η σύλληψη και θα σας είναι χρήσιμο στη συνέχεια.
Στο τμήμα δηλώστε τα στοιχεία σας και μην απαντήσετε σε άλλες ερωτήσεις. Μην αφήσετε να σας ξεγελάσουν, λέγοντας πως «δεν θα σας πουν ακόμα για τι κατηγορείστε» Απαιτείστε είτε να σας αφήσουν να φύγετε είτε να σας «αποδώσουν κατηγορία». Αυτό σημαίνει να σας πουν για τι ακριβώς κατηγορείστε, να σας ονομάσουν «κατηγορούμενο».

Το να είσαι «κατηγορούμενος», έχει τεράστια νομική σημασία. Ο κατηγορούμενος ΔΕΝ είναι μάρτυρας, δεν οφείλει «να πει την αλήθεια, και μόνο την αλήθεια, χωρίς φόβο και πάθος»! Το αντίθετο, ο κατηγορούμενος έχει το λεγόμενο «δικαίωμα της σιωπής». Δηλαδή σε όλες τις ερωτήσεις δεν οφείλει να πει την αλήθεια, δεν οφείλει να πει τίποτα, μπορεί απλώς να πει «αρνούμαι την κατηγορία» ή απλά να πει «δεν απαντώ»!
Ο κατηγορούμενος ΔΕΝ ορκίζεται και κάθε τι που δήλωσε, αν είχε αναγκασθεί να ορκισθεί, απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί στη μετέπειτα διαδικασία. Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι πως αυτή η διάταξη δεν εφαρμόζεται αυστηρά και συχνά παραβλέπεται. Γι΄αυτό, για να μη χειροτερεύσετε τη θέση σας, αρνηθείτε να ορκισθείτε ή να υπογράψετε οποιοδήποτε έγγραφο που λέει πως κάνατε δηλώσεις υπό όρκο.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μέχρι να έρθει ο δικηγόρος σας, μη δίνετε εξηγήσεις, μην προσπαθείτε να δικαιολογηθείτε, μη λέτε καν «δεν ξέρω», μην υπογράφετε τίποτα. Δεν είστε υποχρεωμένοι να απαντήσετε, οι ελληνικοί νόμοι και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σας δίνουν το δικαίωμα να μην δώσετε ΚΑΜΙΑ εξήγηση.
Να ζητάτε διαρκώς το δικηγόρο σας. Μη σταματήσετε να το απαιτείτε, μέχρι να σας επιτρέψουν να μιλήσετε μαζί του. Είναι πρωταρχικό δικαίωμά σας, είναι παράνομο να σας το στερήσουν! Μάλιστα, αν δεν έχετε δικηγόρο, είναι υποχρεωμένοι να σας διορίσουν έναν.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το μέγιστο χρονικό διάστημα που μπορούν να σας κρατήσουν στο τμήμα είναι 24 ώρες. Μετά πρέπει να σας οδηγήσουν στον εισαγγελέα ή να σας αφήσουν ελεύθερους. Αν σας κρατήσουν πάνω από 24 ώρες, διαπράττουν βαρύτατο ποινικό αδίκημα, και το ίδιο το Σύνταγμα και ο Ποινικός Κώδικας επιβάλλουν ποινές. Διαμαρτυρηθείτε έντονα και φυσικά, μετά το τέλος της διαδικασίας έχετε δικαίωμα να τους μηνύσετε.

3.Έρευνα σε ιδιωτικό χώρο

Η έρευνα σε ιδιωτικό χώρο, όπως σπίτι, γραφείο κλπ, μπορεί να γίνει μόνο με «ένταλμα έρευνας» που πρέπει να το ζητήσετε πριν ανοίξετε την πόρτα. Επιπλέον, απαιτείται να διενεργήσουν την έρευνα τουλάχιστον δύο άτομα, από τα οποία ο ένας πρέπει να είναι δικαστικός, όχι αστυνομικός! Ελέγξτε τα στοιχεία των αστυνομικών και του δικαστικού, ελέγξτε το ένταλμα έρευνας και μόνο τότε ανοίξτε την πόρτα.
Αν η έρευνα γίνει μέσα στην ημέρα, τότε αρκούν τα παραπάνω.
Αν, όμως, η έρευνα γίνει νύχτα, πρέπει να υπάρχει και ένταλμα σύλληψης συγκεκριμένου προσώπου ή να διενεργείται αυτόφωρο έγκλημα. Σημειωτέον πως νύχτα είναι από τις 8μ.μ.-6π.μ. το χειμώνα (1 Οκτωβρίου - 31 Μαρτίου) και 9μ.μ.-5π.μ. το καλοκαίρι (1 Απριλίου - 30 Σεπτεμβρίου).

ΠΡΟΣΟΧΗ! Άλλο είναι το «ένταλμα έρευνας» και άλλο το «ένταλμα σύλληψης». Το ένταλμα έρευνας αναφέρεται σε συγκεκριμένο χώρο, ενώ το ένταλμα σύλληψης σε συγκεκριμένο άτομο, το οποίο πρέπει να βρίσκεται στο σπίτι, την ώρα που θέλουν να εισέλθουν για να τον συλλάβουν. Αν δεν υπάρχει ένταλμα σύλληψης τη νύχτα, τότε οι αστυνόμοι πρέπει να σας πουν ότι διενεργείται αυτόφωρο έγκλημα και θέλουν να ερευνήσουν γι’ αυτό. Πρέπει να μιλήσουν συγκεκριμένα και ειδικά πχ «Ακούστηκε πυροβολισμός και κραυγές, κάνουμε έρευνα για ανθρωποκτονία και σωματικές βλάβες».

Τελειώνοντας, να υπενθυμίσουμε πως ο οδηγός αυτός παρέχει νομικές συμβουλές σε πολύ απλό και πρακτικό επίπεδο, προσπαθώντας να σας «προετοιμάσει», ώστε να μη πανικοβληθείτε και προβείτε σε λόγια ή έργα που θα καταστήσουν χειρότερη τη θέση σας. Ο οδηγός αυτός ΔΕΝ αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την ειδική νομική συμβουλή του δικηγόρου, που ο καθένας πρέπει αμέσως να καλέσει, σε περίπτωση κλήσης του από τις αρχές.
Ευελπιστούμε, ωστόσο, πως οι πρακτικές αυτές συμβουλές θα σας φανούν χρήσιμες, καθώς «μπλεξίματα» με την αστυνομική αυθαιρεσία μπορεί να έχει ο καθένας, ακόμα και άτομα που δεν έχουν διαπράξει κανένα απολύτως έγκλημα. Και τότε θα διεξαχθεί ένας μικρός πόλεμος... η ψυχραιμία σας απέναντι στην αυθαιρεσία τους.

Της Έλλης Ισμαηλίδου,
Δικηγόρου Αθηνών

Ιδιωτικοποιείται πλέον και επίσημα η Κοιν ωνική ασφάλιση…

 

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 5, 2013
Ιδιωτικοποιείται -επίσημα πλέον, έρχεται νομοσχέδιο- η Κοινωνική ασφάλιση ….τρέξτε τώρα οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ και τα άλλα ταμεία, να κάνετε αίτηση πρόσληψης στην ΕΑΕΕ.
Κυρίες και κύριοι των ασφαλιστικών ταμείων, τούς ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους, χρόνια τώρα -έτσι κι’ αλλιώς- τους σνομπάρετε ….μάγκες “στηρίξατε παντοιοτρόπως ” τον Αρχισυνδικαλιστή σας ….τον παραπλανητή και μη απολογητή ….και βάλατε έτσι ένα χεράκι στην διάλυση των ταμείων ….τώρα δεν νοιάζεστε για την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης ….άλλα για τις θεσούλες σας και τα οφίτσια -απαλλαγές,κλπ- των συνδικαλιστών σας ! 
Όμως φίλτατοι κόβετε το κλαδί που κάθεστε.
Θα το καταλάβετε σύντομα !
Πάρτε τωρα μια πρώτη γεύση -μέχρι να ανοίξει το κείμενο- από το πρωτοσέλιδο- της ναυαρχίδας του πιο υπερ-νεοφιλελεύθερου μηντιακού συγκροτήματος της χώρας !
ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ
Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος(ΕΑΕΕ) προτείνει: -Ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής ασφάλισης
-Ιδιωτικό σύστημα επικουρικής ασφάλισης για όλους.
-Η ασφάλιση θα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΉ -για εργαζόμενο και εργοδότη- με ελεύθερη την επιλογή του φορέα, δηλαδή της ασφαλιστικής εταιρείας.
Σε λίγο θα έρθει και η σειρά της κύριας ασφάλισης ….ήρθε!
Όταν ο Ομπάμα στις ΗΠΑ συγκρούεται με το Κογκρέσο για να διατηρήσει τα ψήγματα κοινωνικής ασφάλισης ….για να μην πεθαίνουν οι φτωχοί Αμερικανοί ….το δικό μας το παλικάρι ο υπερ-νεοφιλελεύθερος ο Γ. ο Στουρνάρας -με τον συρόμενο και ακολουθούντα πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά ….διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση -ότι απέμεινε- και σέρνουν την κοινωνία στην κόλαση των “εντεταλμένων άσχετων βιβλιοπωλών”.
Κοινωνία συντεταγμένη -χωνέψετέ το καλά- χωρίς κοινωνική ασφάλιση δεν μπορεί να υπάρξει.
Μου έλεγε, φίλος Δ. ΥΠΑΛ. ότι οι μεταβολές δεν αφορούν τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.
ΛΆΘΟΣ! ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΠΑΡΑΚΆΤΩ:
Hμερομηνία δημοσίευσης: 03-11-10
Δείτε το Δ.Σ. -τότε- της ΕΥ.ΠΙ (ΦΕΚ 8413/29 Ιουλίου 2008)Δυο εκλεκτοί -γνωστοί και μη εξαιρετέοι- του ΠΑΣΟΚ Σημίτη φιγουράρουν στο Δ.Σ. !
Δεν είναι υπερβολή! ….Ο χώρος της Ιδιωτικής Ασφάλισης έχει εκχωρηθεί απ’ όλα -ανεξαιρέτως- τα κόμματα ….στο “εξειδικευμένο” ΠΑΣΟΚ ….με το αζημίωτο!
ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΕΔΏ ΒΡΊΣΚΕΤΑΙ Η ΖΩΉ ΜΑΣ -ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΏΝ ΜΑΣ- ΣΉΜΕΡΑ ….ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΌ ΤΟΥ BANCASSURANCE ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΏΝ!
1. Πανταλάκης Θεόδωρος του Νικολάου, κάτοικος Κη−φισιάς, οδός Νυμφών 8 με Α.Δ.Τ. ΑΕ 119288/12.3.2007,
Πρόεδρος του Δ.Σ. − μη εκτελεστικό μέλος.
2. Τσόκας Κωνσταντίνος του Ζαχαρία, κάτοικος Αγίου
Στεφάνου, οδός Λευκάδος 6−8, με Α.Δ.Τ. ΑΖ 042300/
12.9.2007, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. − εκτελεστικό μέλος.
3. Γεωργακόπουλος Χρήστος του Ιωάννη, κάτοικος
Χαλανδρίου, οδός Λ. Κηφισίας 274, με Α.Δ.Τ. Χ 164312/
4.12.2002, Διευθύνων Σύμβουλος − εκτελεστικό μέλος.
4. Χαλκιόπουλος Νικόλαος του Χαραλάμπους, κάτοικος
Βριλησσίων, οδός Τροίας 26, με Α.Δ.Τ. Σ 198185/29.5.1996,
εκτελεστικό μέλος.
5. Σαρπ Έρικ Κρίστοφερ του Χιλλις Ντην, κάτοι−
κος Π. Ψυχικού, οδός Διαμαντίδου 52 με Α.Δ.Τ. ΑΕ
077905/14.5.2007, εκτελεστικό μέλος.
6. Κωνσταντινίδης Γεώργιος του Ηλία, κάτοικος Νέας
Φιλοθέης οδός Αλεξ. Δράκου 6, με Α.Δ.Τ. Μ 726389, μη
εκτελεστικό μέλος.
7. Αχής Θεόδωρος του Χρήστου, κάτοικος Κηφισιάς,
οδός Νυμφών 8 με Α.Δ.Τ. Φ 020485, μη εκτελεστικό
μέλος.
8. Διαμαντόπουλος Γεώργιος του Κωνσταντίνου, κά−
τοικος Εκάλης οδός Αχιλλέως Κύρου 4, με Α.Δ.Τ. Μ
299970/10.10.1981, μη εκτελεστικό − ανεξάρτητο μέλος.
9. Λυσιμάχου Τριαντάφυλλος του Ελισσαίου κάτοικος
Χολαργού, οδός Βουτσινά 29, με Α.Δ.Τ. Ρ 001861/5.10.1992,
μη εκτελεστικό − ανεξάρτητο μέλος.
Η θητεία του ανωτέρω Διοικητικού Συμβουλίου είναι
πενταετής.
ΝΑ ΚΑΙ ΤΑ: Προγράμματα για δημοσίους υπαλλήλους από Ευρωπαϊκή Πίστη
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyepix_2_03/11/2010_420900
Ημερομηνία δημοσίευσης: 03-11-10
Τρία νέα καινοτόμα ασφαλιστικά προγράμματα, συμπληρωματικού χαρακτήρα σε σχέση με την κοινωνική ασφάλιση, παρουσίασε χθες η διοίκηση της Ευρωπαϊκής Πίστης. Τα νέα προγράμματα αποσκοπούν στη διεύρυνση της πελατειακής βάσης της εταιρείας, μέσω της ασφάλισης των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και στην αύξηση των εργασιών της μέσω του υφιστάμενου πελατολογίου που αριθμεί 270.000 ασφαλισμένους. Κατά την παρουσίαση των σχετικών προγραμμάτων, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος επέμεινε στην ανάγκη «στήριξης των ελληνικών ασφαλιστικών επιχειρήσεων» και υπεραμύνθηκε «της ισχυρής κεφαλαιακής θέσης της Ευρωπαϊκής Πίστης και της αξιοπιστίας της εταιρείας στην έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων προς τους ασφαλισμένους». Τα τρία νέα προγράμματα παρουσίασε ο γενικός διευθυντής χαρτοφυλακίου κ. Νίκος Χαλκιόπουλος, δίνοντας έμφαση στον αποταμιευτικό τους χαρακτήρα για την ενίσχυση της σύνταξης του ασφαλισμένου.
Το πρώτο πρόγραμμα είναι το «Σύστημα Ολοκληρωμένης Προστασίας Δημοσίων Υπαλλήλων Αλληλεγγύη», που απευθύνεται στους δημοσίους υπαλλήλους εξασφαλίζοντας συμπληρωματική σύνταξη. Το πρόγραμμα εξασφαλίζει με μηνιαίες καταβολές 21,75 ευρώ για 35 χρόνια 100 ευρώ μηνιαία σύνταξη, ενώ στις παροχές του περιλαμβάνονται:
- Η εξασφάλιση μηνιαίου εισοδήματος πριν από τη θεμελίωση του δικαιώματος συνταξιοδότησης από το Δημόσιο σε περίπτωση μόνιμης ολικής ανικανότητας.
- Η εξασφάλιση μηνιαίου εισοδήματος για την οικογένεια μέχρι το ύψος του σημερινού τους εισοδήματος, σε περίπτωση απώλειας ζωής από ατύχημα για όσα χρόνια επιθυμούν.
- Η προστασία της περιουσίας τους και η αποκατάσταση ζημιών από φωτιά, σεισμό, κλοπή, πλημμύρα και άλλους κινδύνους.
- Η ασφάλιση του αυτοκινήτου με ειδικά τιμολογημένα φθηνά ασφάλιστρα.
Το δεύτερο πρόγραμμα είναι το «Σύστημα Τελών Κυκλοφορίας και Συνταξιοδότησης» μέσω του οποίου με αποταμίευση 5 ευρώ ημερησίως παρέχονται:
- Πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του αυτοκινήτου για το 2011, εφόσον το αυτοκίνητο είναι ασφαλισμένο στην Ευρωπαϊκή Πίστη.
- Ισόβια σύνταξη στο 65ο έτος της ηλικίας του ασφαλισμένου, που κυμαίνεται από 406 έως και 1.471 ευρώ ανάλογα με την ηλικία του ασφαλισμένου.
Τέλος μέσω του τρίτου προγράμματος «Σύστημα Συνταξιοδότησης Easy Life» η Ευρωπαϊκή Πίστη συνταξιοδοτεί όλους τους ασφαλισμένους της που θα εγγραφούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ομαδικό ασφαλιστήριο που εξασφαλίζει ισόβια εγγυημένη μηνιαία σύνταξη στην ηλικία των 60 ετών, υψηλότερη κατά 39% από την κατώτατη εγγυημένη κρατική σύνταξη.
Το σύνολο των προγραμμάτων συνοδεύεται με τη δυνατότητα καταβολής των ασφαλίστρων μέσω άτοκων μηνιαίων δόσεων στην κάρτα LifeCard και δυνατότητα επιστροφής ασφαλίστρων για αγορές μέσω κάρτας.
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
ΝΑΙ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΏΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΑΜΕΊΑ ΜΑΣ ΜΕ Τ’ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΆ ΤΟΥΣ -ΤΟ ΛΈΕΙ Ο ΠΑΡΑΚΆΤΩ Δ. ΣΎΜΒΟΥΛΟΣ- ΧΡΕΙΆΖΟΝΤΑΙ ΣΤΉΡΙΞΗ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΆ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΙΏΣ ΘΑ ΚΛΕΊΣΟΥΝ !
ΝΑΙ; ….ΚΑΙ ΧΈΣΤΗΚΕ Η ΚΟΙΝΩΝΊΑ !
“Κατά την παρουσίαση των σχετικών προγραμμάτων, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος επέμεινε στην ανάγκη «στήριξης των ελληνικών ασφαλιστικών επιχειρήσεων”
dot_clear.gif

Καταστρατηγείται η ελευθερία του ατόμου με τον νηπιοβαπτισμό;

 

 
βάπτισμα κολυμπήθρα ιερέας μυστήρια πετραχήλι


Ο ελεύθερος άνθρωπος είναι εκείνος που έχει αποβάλλει τα πάθη και τις αδυναμίες του. Μην ξεχνάμε ότι ο Χριστός είναι η απόλυτη ελευθερία του ατόμου. Κανέναν δεν πιέζει και σε κανέναν δεν επιβάλει να Τον ακολουθήσει…Όποιος θέλει, όποιος Τον λαχταράει και θέλει να είναι μαζί Του.
Πρόκειται για μια «λογικοφανή» ερώτηση την οποία, δυστυχώς, στην γενικότερη προσπάθεια καταστρατήγησης και αλλοίωσης της θρησκευτικής συνείδησης των ορθοδόξων χριστιανών, προτάσσουν και πιπιλίζουν σαν καραμέλα, άνθρωποι οι οποίοι μαύρα έχουν μεσάνυχτα και μακρά απέχουν από την ορθόδοξο οδό και αλήθεια. Εδώ, δεν θα απαντήσουμε δίνοντας ένα κείμενο με κανόνες και αποφάσεις της εκκλησίας μας, (πράγμα το οποίο θα έφτανε ως απάντηση: πχ ό Αγιος Γρηγόριος ό Θεολόγος μας λέει ότι τα παιδιά πρέπει να βαπτίζονται σε νηπιακή ηλικία-δεν μας καλύπτει αυτό ως απάντηση;) αλλά θα θέσουμε ερωτήσεις και ο καθένας ας προβληματιστεί κατά την προαίρεση και την κρίση του.
Καταστρατηγείται λοιπόν η ελευθερία του ατόμου όταν το βαπτίζουμε στην νηπιακή του ηλικία;
- Δεν καταστρατηγούμε την ελευθερία του όταν το «πλακώνουμε» από βρέφος στα εμβόλια;
- Όταν η μαμά του δίνει το φαγάκι του;
- Όταν του επιβάλει ακόμα και ντύσιμο ανάλογο με τα δικά της γούστα;
- Όταν αργότερα το βομβαρδίζουμε με κάθε είδους δραστηριότητες, μαθήματα, φροντιστήρια γλώσσες, ωδείο, μπαλέτο;
- Όταν το στέλνουμε στο σχολείο;
- Όταν το βάζουμε σε συγκεκριμένα κανάλια και το καθοδηγούμε με τρόπο που στο δικό μας το μυαλό είναι ο σωστός και δεν δεχόμαστε και αμφισβήτηση επ’αυτού;
- Όταν το αφήνουμε να το μεγαλώνουν ξένα χέρια, γιατί ο μπαμπάς και η μαμά πρέπει να δουλέψουν περισσότερο για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν (να πάρουμε plasma tv, καινούργιο κινητό, νέα γκαρνταρόμπα…)
- Όταν αργότερα επεμβαίνουμε άμεσα ή έμμεσα και στην προσωπική του ζωή (γάμος, παιδιά κλπ)
Δεν μας ενοχλούν και δεν καταστρατηγούν την ελευθερία του ατόμου, όλα τα παραπάνω, όχι, μας απασχολεί μόνο το βάπτισμα στην παιδική ηλικία…
Και κοιτάξτε τώρα την άγνοια μας ή και την υποκρισία μας: Δεν δεχόμαστε το νηπιοβαπτισμό, δεχόμαστε όμως το σαράντισμα του βρέφους. Όμως το σαράντισμα είναι η προσαγωγή του βρέφους στο ναό κατά το πρότυπο του Κυρίου (σύμφωνα με τις διατάξεις του Μωσαϊκού νόμου). Οι ευχές αποτελούν ευλογίες του βρέφους και δεήσεις υπέρ αυτού, που κατά «μίμηση» του Κυρίου προσάγεται στο ναό και αφιερώνεται στον Θεό. Προσέξτε: σαραντίζει το βρέφος (όχι η μητέρα) και η μητέρα του κατά το πρότυπο της Παναγίας το συνοδεύει στον Ναό του Θεού και Του το αφιερώνει. Την τεσσαρακοστή ημέρα εισέρχεται στο ναό του Θεού και «προσφέρεται» σε Αυτόν.
Δηλαδή με λίγα λόγια, το έχουμε ήδη αφιερώσει στον Κύριο μας και Κύριο του, σαράντα μέρες μετά την γέννηση του. Που το πρόβλημα να βαπτιστεί κατόπιν στο όνομά Του;
Ποιος είναι εκείνος που στερώντας στο βρέφος την αναγέννηση του αγίου Βαπτίσματος θα του στερήσει και την «Σφραγίδα δωρεάς Πνεύματος Αγίου» που δίδεται στην συνέχεια με το Άγιο Πνεύμα κατά την τέλεση του Χρίσματος.;
Ποιός είναι εκείνος που θα πάρει την ευθύνη επάνω του, να παραμένει αβάπτιστο ένα παιδί και τύχει και του συμβεί κάτι κακό και δεν προλάβει να βαπτιστεί;
Ποιός είναι εκείνος που θα του στερήσει την Θεία Κοινωνία και την ένωση με τον δημιουργό του;
Ποιός είναι εκείνος που θα του στερήσει τον Χριστό, δηλαδή την ίδια την Ζωή;
«άφετε τα παιδία και μη κωλύετε αυτά ελθείν προς με· των γαρ τοιούτων εστίν η βασιλεία των ουρανών». (Ματθ. Ιθ, 14)
Συγχωρέστε μας για τον τόνο μας…


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/10/katastratigite-i-eleutheria-tou-atomou-me-ton-nipiobaptismo.html#ixzz2guvYTZ8O

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...