Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Σκηνές αγριότητας εις βάρος ορθοδόξων κληρικών στην Βόρειο Ηπειρο - Συγκλονιστικό βίντεο

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

- Δημοτικοί υπάλληλοι χτύπησαν τους κληρικούς και άδειασαν έναν ολόκληρο ναό στην Πρεμέτη
- Οι ιερόσυλοι που προφανώς βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία δεν δίστασαν να χτυπήσουν έναν ιερέα και έναν διάκονο
- Τι καταγγέλουν με ανακοίνωσή τους κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Αργυροκάστρου της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας
- Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, καταδικάζει το γεγονός
- Αναλυτικό ρεπορτάζ στο dogma.gr
Απίστευτες εικόνες κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός στην Βόρειο Ήπειρο. Δημοτικοί υπάλληλοι με το πρόσχημα της είσπραξης παλαιών χρεών της ελληνικής ορθόδοξης Εκκλησίας, άδειασαν κυριολεκτικά έναν ολόκληρο Ναό στην Πρεμέτη.
Οι εικόνες είναι πραγματικά ανατριχιαστικές αφού δείχνουν ανθρώπους να αδειάζουν τον Ναό από ιερά σκεύη, εικόνες προσκυνητάρια και κάθε τι το οποίο μπορούσαν να πάρουν και να τα φορτώνουν σε ένα φορτηγό.
Σύμφωνα με το dogma.gr, οι ιερόσυλοι που προφανώς βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία δεν δίστασαν να χτυπήσουν έναν ιερέα και έναν διάκονο. Όπως φαίνεται στο βίντεο ξήλωσαν ακόμη και το πρόχειρο καμπαναριό για να πάρουν την καμπάνα.
«Βία εις βάρος των κληρικών και πιστών της Πρεμετής» καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Αργυροκάστρου της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας. Τα βίαια επεισόδια καταδίκασε και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, τονίζοντας ότι η πρεσβεία και οι προξενικές Αρχές στη χώρα «έχουν λάβει οδηγίες να παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς το ζήτημα».
«Απ' το πρωί σήμερα, Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013, και ενώ όλη η Ορθόδοξη Κοινότητα συνεχίζει να βιώνει το Πανηγύρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου [...] ομάδες παραστρατιωτικών (με τη συμπαράσταση δημοτικών υπαλλήλων και την κάλυψη της Δημοτικής αρχής), με πρόσχημα ότι δήθεν εκτελούν κάποια δικαστική απόφαση, άσκησαν ποικιλόμορφη βία εις βάρος των κληρικών και πιστών της Πρεμετής» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Αργυροκάστρου.
Γίνεται, επίσης, λόγος για «παραβίαση κάθε έννοιας περί δημοκρατίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ειδικά αυτού της ελεύθερης άσκησης της πίστεως».
Οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Αργυροκάστρου διαμαρτύρονται διότι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση, «με τρόπο βίαιο κτυπήθηκαν οι ιερείς της πόλεως αυτής», «παρεμποδίστηκαν με βίαιο τρόπο οι πιστοί να εισέλθουν στο Ναό τους και να ασκήσουν τα λατρευτικά τους καθήκοντα», «αρπάχτηκαν αντικείμενα αυτού του ναού με πρόσχημα εκτέλεσης δικαστικών αποφάσεων, οι οποίες ωστόσο έχουν παραγραφεί» και «συνέβησαν πράξεις ιεροσυλίας, καθώς βάνδαλοι έβαλαν χέρι επί ιερών εικόνων, λατρευτικών σκευών κλπ».
Διαμαρτύρονται, επίσης, διότι «δυνάμεις σκοτεινές, επικαλούμενες δήθεν δικονομικές διαδικασίες, στην ουσία επιδιώκουν να απομακρύνουν βίαια τους πιστούς απ' τους λατρευτικούς τους χώρους και τα ιερά κτίσματα» και σημειώνουν: «Με ειδικό νόμο η Πολιτεία έχει κατοχυρώσει τη Συμφωνία μεταξύ του Υπουργικού Συμβουλίου και της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας, όπου προτεραιότητα δίνεται στη διασφάλιση της ελευθερίας πρόσβασης στους ιερούς χώρους και της εγγύησης των λατρευτικών συνάξεων».
Οι κληρικοί υπογραμμίζουν πως «δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια, με κάθε τρόπο και μέσο, ώστε το δικαίωμά μας, ιδιοκτησίας και ελεύθερης χρήσης του Ναού της Ενορίας των Εισοδίων της Παναγίας, να γίνει πλήρως σεβαστό» και ζητούν «οι σκοτεινές δυνάμεις που κινούνται εκτός ελέγχου του κράτους δικαίου και του πνεύματος διαλλακτικότητας και κοινωνικής συνοχής και που διέπραξαν τα σημερινά βίαια επεισόδια, να πάρουν την απάντηση και τιμωρία όπως το αξίζουν απ' το Νόμο».
Καταδίκη από το ΥΠΕΞ
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, ανέφερε τα εξής:
«Μας προκαλούν βαθειά ανησυχία πληροφορίες για βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα, σήμερα, στην πόλη Πρεμετή, στον ιερό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου.
»H βίαιη απομάκρυνση κληρικών, η σφράγιση του ιερού Ναού, την επομένη μάλιστα του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η παρεμπόδιση πιστών να προσέλθουν στον τόπο της θρησκευτικής τους λατρείας, καθώς και η αφαίρεση εικόνων και ιερών σκευών από το χώρο του Ναού είναι πράξεις απαράδεκτες και καταδικαστέες, ανεξαρτήτως οποιουδήποτε νομικού ισχυρισμού.
»Ο σεβασμός της θρησκευτικής ελευθερίας, η προστασία των χώρων λατρείας και η ανεμπόδιστη άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων είναι χαρακτηριστικό εκ των ων ουκ άνευ ενός κράτους δικαίου και θεμελιώδες στοιχείο του κοινοτικού κεκτημένου και του ευρωπαϊκού θεσμικού πολιτισμού.
»Ελπίζουμε συνεπώς οι ενέργειες αυτές να έγιναν ερήμην της αλβανικής κυβέρνησης.
»Η Πρεσβεία μας και οι Προξενικές μας Αρχές στη χώρα έχουν λάβει οδηγίες να παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς το ζήτημα».

Ελλάδα: Ο οίκος DBRS τοποθέτησε το αξιόχρεο στη βαθμίδα CCC

"ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΟΥΡΕΜΑ;"

 



Ο οίκος αξιολόγησης DBRS άρχισε σήμερα να εκδίδει εκτιμήσεις για την Ελλάδα, το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της οποίας τοποθέτησε στη βαθμίδα CCC (high) με αρνητική προοπτική.
Οι όροι "high" και "low" τους οποίους χρησιμοποιεί ο DBRS είναι αντίστοιχοι των "+" και "-" των άλλων οίκων αξιολόγησης.
Ο οίκος DBRS θεωρείται σημαντικός οίκος για την ευρωζώνη, αφού είναι ανάμεσα στους τέσσερις -μαζί με τους Standard and Poor's, Moody's και Fitch- που λαμβάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) προκειμένου να λαμβάνει αποφάσεις σχετικά με πιθανά κουρέματα χρέους.
«Ο DBRS σήμερα αξιολόγησε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας στο CCC (high) με αρνητική τάση», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του ο οίκος.
«Η αξιολόγηση της Ελλάδας υποστηρίζεται από τη δίχως προηγούμενο χρηματοπιστωτική υποστήριξη που είχε λάβει η χώρα αυτή από τους εταίρους της στην ευρωζώνη [και] η οποία είχε ιδιαίτερα επωφελείς συνέπειες στο κόστος του δανεισμού της, την διάρθρωση αποπληρωμής του χρέους της και τον κίνδυνο που σχετίζεται με την μετακύλιση της προθεσμίας αποπληρωμήςελληνικών αξιόγραφων», προσθέτει.
Οι αξιολογήσεις του DBRS συμβάλλουν ώστε η Ιταλία, η Ισπανία και η Ιρλανδία να μην αναγκαστούν να επιβάλουν σε «κουρέματα» –απομειώσεις της ονομαστικής αξίας– του κρατικού χρέους τους και να μπορούν να προσελκύουν επενδυτές.
Η Ελλάδα αξιολογείται από τον Standard & Poor's με B-, από τον Moody's με C και από τον Fitch με B-.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

"Ο θάνατος του 19χρονου, ο θάνατος μιας κοινωνίας" 16/08/13 - 22:25

ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΕΡΓΩΝ ΘΕΣ/ΚΗΣ

 



«Ο θάνατος του 19χρονου για ένα εισιτήριο αντικατοπτρίζει το θάνατο μιας ολόκληρης κοινωνίας που "δεν έχει να πληρώσει", αναφέρει το Δίκτυο Ανέργων κι Επισφαλώς Εργαζόμενων Θεσσαλονίκης, σε ανακοίνωσή του προσθέτοντας:
«Δεν έχει να πληρώσει τα σπασμένα της κρίσης του συστήματος, τα λεφτά που φάγανε, τις δόσεις που ζητάνε. Δεν έχει να πληρώσει για δίδακτρα στα Πανεπιστήμια, για φροντιστήρια στο Λύκειο, για ιδιωτικά νηπιαγωγεία, για περίθαλψη στα νοσοκομεία. Δεν έχει να πληρώσει κι όμως πληρώνει πιο ακριβά την κρίση από αυτόυς που τη δημιούργησαν.
Το Δίκτυο Ανέργων κι Επισφαλώς Εργαζομένων Θεσσαλονίκης απαιτεί και διεκδικεί δωρεάν μετακινήσεις για όλους τους άνεργους και τις άνεργες, για το πιο μεγάλο μέρος αυτής της κοινωνίας. Τα ποσοστά διαρκώς ανεβαίνουν και στις ηλικίες 18-25, φτάνουν το 65%. Δεν είναι νούμερα και στατιστικές, είμαστε όλοι εμείς που δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για τη ζωή που μας ανήκει και για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν.
Το Δίκτυο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων είναι μια δομή που προσπαθεί να βγάλει τους άνεργους και τους επισφαλώς εργαζόμενους από αυτό το κοινωνικό περιθώριο, να προτάξει και να διεκδικήσει τα αιτήματα αυτών για το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή και εργασία».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ... ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΣΕ ΦΑΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΦΤΥΣΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΓΥΝΑΙΚΑ ΟΔΗΓΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ... ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...!!!

 


ΚΑΙ 100 ΕΥΡΩ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΗΝΥΣΗ...!!! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΛΕΦΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ...;;;

Αυτή είναι η Ελλάδα μας, έτσι δυστυχώς μας κατάντησαν κάποιοι... Στην ίδια μας την χώρα να σχολάω από την δουλειά μου, και να σταματάω σε ένα φανάρι της Λάρισας. 

Να κάνεις νόημα στον Πακιστανό ότι δεν θέλεις να σου καθαρίσει το παράθυρο... να στο καθαρίζει εντέλει... με το έτσι θέλω… και στην συνέχεια εσύ να μην του δίνεις λεφτά και να σε φτύνει στο πρόσωπο σου. Να καλείς την αστυνομία... να σου λένε ότι το κάνει συνεχώς ο συγκεκριμένος σε γυναίκες αλλά εάν δεν πληρώσω... 100 ευρώ για μήνυση παρακαλώ (λες και είναι καραμέλες τα λεφτά) σε δύο ημέρες θα είναι ελεύθερος. Δεν μπορείς σε αυτήν την χώρα να βρεις το δίκιο σου; Και εκεί να πληρώσω; Να πληρώσω για να μαζέψουν το Πακιστανό;

Εάν ήταν η γυναίκα τους, παρακαλώ τι θα κάνανε; 


Αναγνώστρια (http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr)

δεν είναι παρά πτωματοφάγοι φασιστοειδείς πίθηκοι... ένας βουλευτής-συγγραφέας(;) που έχει κατά δήλωσή του πηδήξει την μισή Αθήνα... μία φερόμενη ως καθηγήτρια πανεπιστημίου... προφανώς απόγονο και εξέλιξη εκείνων των καθηγητάκων των πρώην ΚΑΤΕΕ και νυν ΤΕΙ, που σε μιά (πασοκική) νύχτα έγιναν καθηγητές Πανεπιστημίου!

Η χώρα των πιθήκων, ή...1,40 η ζωή! Χαρακτήρισαν ''τζαμπατζή'' έναν ΝΕΚΡΟ! Έναν πιτσιρικά νεκρό... Οι τζαμπατζήδες της κοινωνίας! Οι ίδιοι δεν είναι παρά πτωματοφάγοι φασιστοειδείς πίθηκοι... ένας βουλευτής-συγγραφέας(;) που έχει κατά δήλωσή του πηδήξει την μισή Αθήνα... μία φερόμενη ως καθηγήτρια πανεπιστημίου... προφανώς απόγονο και εξέλιξη εκείνων των καθηγητάκων των πρώην ΚΑΤΕΕ και νυν ΤΕΙ, που σε μιά (πασοκική) νύχτα έγιναν καθηγητές Πανεπιστημίου!


Και ξαφνικά παραμονή χρονιάρας μέρας, δεν μας έφτανε ο πολιτικός και οικονομικός φασισμός, (ξανα)εμφανίστηκε και ο πνευματικός φασισμός!
     Μετά από τριάντα τόσα χρόνια αλλεπάλληλων εκπαιδευτικών ''μεταρρυθμίσεων'', φτάσαμε φυσιολογικά στο σημείο να θεωρούμε ''πνευματικό κόσμο'' της χώρας ποιούς;
     Έναν βουλευτή-συγγραφέα(;)  που έχει κατά δήλωσή του πηδήξει την μισή Αθήνα, έναν άλλον που κάποτε έγραψε κάτι και τώρα θέλει να στελεχώσει την κρατική ενημέρωση, και μία φερόμενη ως καθηγήτρια πανεπιστημίου, προφανώς απόγονο και εξέλιξη εκείνων των καθηγητάκων των πρώην ΚΑΤΕΕ και νυν ΤΕΙ, που σε μιά (πασοκική) νύχτα έγιναν καθηγητές Πανεπιστημίου!!
     Και κάμποσους άλλους τέτοιους, παρόμοιου ειδικού βάρουςκαι... ποιότητας!
     Βγήκαν λάβροι να στιγματίσουν άμεσα ή έμμεσα την παρανομία ενός παιδιού, και να δώσουν άλλοθι στο οιονεί δολοφονικό ''σύστημα'', που χάρη σ' αυτό έγιναν επώνυμοι (μη @έσω) !
     Καμία δικαιολογία δεν βρήκαν, καμία συμπάθεια για τα ΝΙΑΤΑ, την υπέροχη και μοναδική αυτή ηλικία, που άμυαλη πολλές φορές, αλλά μεσ' την φούρια της για την ζωή, τον κίνδυνο, την περιπέτεια, βρίσκει απέναντί της τον Νόμο, για ελάσσονα όμως, τιποτένια ζητήματα.

     Έσπευσαν να υπερασπιστούν τον Νόμο και την νομιμότητα τάχα!
     Οι γελοιωδέστατοι και γλοιωδέστατοι!

     Που δεν βρήκαν παράνομη την απείθεια της κυβέρνησηςπρος το Συμβούλιο της Επικρατείας, σχετικά με το θέμα της ΕΡΤ!
     Που δεν ενοχλήθηκαν απ' το παράνομο χτίσιμο και λειτουργίατου Mall !
     Που δεν ίδρωσαν όταν η από τους φόρους του λαού πληρωμένη αστυνομία, έσπευδε με τα ΜΑΤ να υπερασπιστεί τις ιδιωτικές επενδύσεις και επιχειρήσεις του ''εθνικού εργολάβου'' στις Σκουριές, στρεφόμενη εναντίον του ίδιου του λαού!

     Χαρακτήρισαν ''τζαμπατζή'' έναν ΝΕΚΡΟ. 
     Έναν πιτσιρικά νεκρό.. Οι τζαμπατζήδες της κοινωνίας!
  
     Πού είσαι Ελύτη, Γκάτσε, Σεφέρη, Ρίτσε, Λοϊζε, Χατζηδάκι, Καμπανέλλη, Κουν, ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ''ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ'' της χώρας!

     Πού είσαι λαέ να ξεσηκωθείς, και να πάρεις παραμάζωμα τα λυκόρνια που έχουν μαζευτεί πάνω απ' το μελλοντικό, όπως ελπίζουν, πτώμα σου;

     Και αν η κοινωνία έχει περιπέσει στο λάθος του''ανθρωποφαγικού λυντσαρίσματος'' κατά το πρώην Σοφό και νυν ηλίθιο Παιδί,
     οι ίδιοι δεν είναι παρά πτωματοφάγοι φασιστοειδείς πίθηκοι..

ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ Η ΤΡΟΙΚΑ;

 


Γράφει ο Π.Π.
Ποιοί επιμένουν να αρθεί η απαγόρευση πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας; Κάποιοι υπάλληλοι της Τρόικας. Ποιοί παρακαλάνε και χαίρονται; Οι εισπρακτικές εταιρείες. Το αν συνδέονται μεταξύ τους με οικονομικό αλισβερίσι δεν το γνωρίζουμε. Μας... 
προκαλεί όμως εντύπωση η επιμονή σε κάτι που μόνον αρνητικές συνέπειες θα έχει, οχι μόνον για τους δανειολήπτες αλλά και για τις ίδιες τις τράπεζες. Με τις πραγματικές αξίες των κατοικιών στα τάρταρα και ανύπαρκτους ενδιαφερόμενους καμία τράπεζα - αν το αποτολμήσει - δεν θα καταφέρει να ολοκληρώσει ούτε ενα πρόγραμμα πλειστηριασμού. Χρυσές δουλειές θα κάνουν οι εισπρακτικές εταιρείες, οι δικηγόροι, οι δικαστικοί επιμελητές καθώς θα αμείβονται απο τις τράπεζες, αλλά το ακίνητο που θα βγαίνει σε πληστειριασμό  θα το φορτώνεται ως βαρίδι η τράπεζα, με αποτέλεσμα την κατάρρευση της αγοράς ακινήτων και τις τράπεζες φορτωμένες με άχρηστα σίδερα και μπετά.   Όσοι πολιτικοί εμφανίζονται  στα κανάλια και καθησυχάζουν με προσχήματα περί δήθεν κριτηρίων... ας σκεφτούν μήπως άθελά τους εξυπηρετούν συμφέροντα. Ας σκεφτούν επίσης μήπως ανάβουν το φυτίλι της έκρηξης... 

Aυτό που επιχειρείται να γίνει στην ΕΥΔΑΠ/ΕΥΑΘ λέγεται πολύ απλά ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ!!!

 

Τα Άγια της κυσί και το νερό στις πολυεθνικές!!!
Ο Όλι ρεν δηλώνει ότι ποτέ η ΕΕ δεν ζήτησε την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ/ΕΥΑΘ
Του Σάββα Καλεντερίδη
Αυτή εδώ η στήλη, αλλά και εφημερίδα γενικότερα, δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι αυτά τα χρόνια της διακονίας της ενημέρωσης των Ελλήνων πολιτών διολίσθησε σε κορώνες ανευθυνότητας και λαϊκισμού, όταν οι κυβερνήσεις έκαναν σωστά και μελετημένα βήματα αποκρατικοποιήσεων και εξορθολογισμού των δομών και των λειτουργιών του ελληνικού κράτους.
Για παράδειγμα, στηρίξαμε με άρθρα μας την παραχώρηση της διαχείρισης του λιμανιού του Πειραιά σε κινεζική εταιρεία, όταν σύσσωμη η αντιπολίτευση κατήγγειλε την κίνηση αυτή ως ξεπούλημα, με τον αλήστου μνήμης ΓΑΠ, τότε να πρωτοστατεί σε ανευθυνότητα και σε επεισόδια που προκάλεσαν επαγγελματίες προβοκάτορες συνδικαλιστές, και τους Καστανίδη-Μαγκριώτη να ανεβαίνουν στην κυριολεξία στα κάγκελα του ΟΛΘ, σε αντίστοιχες εκδηλώσεις «απειθαρχίας» που έγιναν στη Θεσσαλονίκη και πάλι από επαγγελματίες προβοκάτορες συνδικαλιστές.
Στον Πειραιά το πείραμα πέτυχε και η συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση φαίνεται ότι συμβάλλει καθοριστικά στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας, ενώ το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, που δεν ιδιωτικοποιήθηκε, παραμένει στην αφάνεια, παρά την τεράστιας σημασίας γεωκεντρική του θέση!
Στο συγκεκριμένο ζήτημα, της παραχώρησης δηλαδή για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα λιμανιών, σε μεγάλες ξένες εταιρίες που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν επενδύσεις και με το εκτόπισμα και την τεχνογνωσία που διαθέτουν να βελτιώσουν τη λειτουργία τους, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα τη γεωπολιτική αξία της πατρίδας μας, μπορεί εύκολα να διακρίνει κανείς τη σκοπιμότητα της ιδιωτικοποίησης, αφού ο αναπτυξιακός χαρακτήρας είναι προφανής. Εκτός αυτού, δε, όταν λήξει η σύμβαση, τα λιμάνια, με τις επενδύσεις που έχουν γίνει αλλά και με την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει το προσωπικό, περνούν και πάλι στα χέρια του κράτους.
Να τονίσουμε ότι ασφαλώς και θα προτιμούσαμε όλα αυτά να γίνουν χωρίς ιδιωτικοποιήσεις, όμως η ιστορία άλλα μας έδειξε. Επίσης να τονίσουμε ότι ευχή μας είναι να αλλάξουν νοοτροπία οι Έλληνες και όταν λήξουν οι συμβάσεις, να μπορέσουμε να τα διαχειριστούμε εμείς, χωρίς τη συμμετοχή ξένων!
Το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε ότι μπορεί ή επιβάλλεται να γίνει και σε άλλους τομείς, όπως για παράδειγμα οι σιδηρόδρομοι, όπου η ιστορία απέδειξε ότι ο κομματισμός και οι συντεχνίες, που οδήγησαν αυτόν τον στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της χώρας τομέα στη χρεοκοπία και την απαξία, δεν μπορούν να νικηθούν με κανέναν άλλο τρόπο, παρά με την υπό όρους ιδιωτικοποίηση.
Για τον τομέα της ενέργειας και της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ δεν θα κάνουμε αναφορά, επειδή το θέμα είναιεξαιρετικά σύνθετο, ενώ οι συντεχνίες έχουν δημιουργήσει μια τέτοια κατάσταση, που αν δεν νομιμοποιεί δικαιολογεί στα μάτια της κοινής γνώμης τα σχέδια της κυβέρνησης για κατακερματισμό της ΔΕΗ και κατά περίπτωση παραχώρηση τμημάτων της σε ιδιώτες για εκμετάλλευση.
Εκεί όμως που δεν μπορεί να διακρίνει κανείς οποιονδήποτε αναπτυξιακό χαρακτήρα ή άλλη σκοπιμότητα που θα βοηθήσει την πατρίδα μας να βγει από την κρίση, είναι η πρόθεση της κυβέρνησης να πουλήσει τις δυο μεγάλες εταιρείες ύδρευσης της χώρας μας, την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ.
Οι εταιρείες αυτές είναι ηδη εκσυγχρονισμένες σε μεγάλο βαθμό και τα κύρια αναπτυξιακά έργα για την εύρυθμη και κερδοφόρα λειτουργία τους έχουν γίνει και τα έχει πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος. Επίσης, πρέπει να τονιστεί ότι οι συγκεκριμένες εταιρείες παρέχουν άριστης ποιότητας νερό, σε σχετικά φθηνές τιμές, διατηρώντας ταυτοχρόνως αξιόλογη κερδοφορία.
Ενώ λοιπόν οι ως άνω εταιρείες δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό ούτε θα χρειαστεί να τον επιβαρύνουν τα επόμενα χρόνια -τουναντίον, μπορούν να τον ελαφρύνουν με τα κέρδη τους- και ενώ το τίμημα από την ιδιωτικοποίησή τους είναι απειροελάχιστο, σε σχέση με την πραγματική τους αξία και τα επενδεδυμένα κεφάλαια και εν πάση περιπτώσει ελάχιστα θα συμβάλει στη μείωση του δημοσίου χρέους, δεν μπορεί να διακρίνει κανείς τη σκοπιμότητα της συγκεκριμένης πρόθεσης της κυβέρνησης, από τη στιγμή, μάλιστα, που η Ε.Ε., δια του Όλι Ρεν, παίρνει σαφέστατα αποστάσεις για το θέμα.
Εκτός του ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό που έχει ζωτική σημασία για τους πολίτες, να σημειώσουμε ότι τα ελληνικά νερά είναι ίσως τα μόνα στην Ευρώπη που δεν έχουν μολυνθεί -να και ένα θετικό από τη μη εκβιομηχάνιση της χώρας- και είναι ακατανόητο να παραχωρηθούν σε οποιονδήποτε ιδιώτη και μάλιστα ξένο.
Η ελληνική κυβέρνηση δύσκολα θα βρει επιχειρήματα προς τους Ελληνες πολίτες για να δικαιολογήσει μια τέτοια κίνηση, που αβίαστα και χωρίς δόση υπερβολής μπορεί να χαρακτηριστεί ξεπούλημα και πράξη εθνικής ανευθυνότητας.

Να μην ρίπτουμε τα Άγια τοις κυσί, κύριοι! 

Πολιτικές ζυμώσεις εν μέσω θέρους!

 


Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα

Αυτό το καλοκαίρι είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα. Μου θυμίζει καλοκαίρια του '65, του ΄89 ακόμη και του '92. Σίγουρα όμως είναι ένα καλοκαίρι όπου οι  ζυμώσεις που λαμβάνουν χώρα στο πολιτικό σκηνικό και πίσω από κλειστές πόρτες γραφείων πολιτικών, επιχειρηματιών και καναλαρχών, θα κρίνουν την κατάσταση στην Ελλάδα.

Μπορεί να βρισκόμαστε αμέσως μετά το Δεκαπενταύγουστο και ο Έλληνας ακόμη  να λιάζεται στις παραλίες πίνοντας φραπέ, οι πολιτικοί να την έχουν κάνει με ελαφρά για τις περιοχές τους, στα κανάλια να βλέπουμε επαναλήψεις από το χειμώνα κι όλα να μοιάζουν ήρεμα, αλλά οι ζυμώσεις συντελούνται με γοργούς ρυθμούς. Ζυμώσεις που έχουν ξεκινήσει από τον Ιούνιο.Ζυμώσεις που  αρχικά εκδηλώθηκαν με τη κυβερνητική κρίση στην τρικομματική λόγω ΕΡΤ και την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από τη κυβέρνηση. Ζυμώσεις που συνεχίζονται και αναμένεται να δούμε τα νέα τους επεισόδια από Σεπτέμβρη.



Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες το Σεπτέμβριο ακούγεται ότι ο Φώτης Κουβέλης που θυμήθηκε ότι είναι αντιπολίτευση μετά την αποχώρησή  του από την κυβέρνηση,αναμένεται να θέσει θέμα αλλαγής πρωθυπουργού. Ένα θέμα που είχε τεθεί και πριν από την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ. Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως για το ενδεχόμενο αυτό είναι ενημερωμένο το Μαξίμου.Τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και οι στενοί του συνεργάτες μελετούν το συγκεκριμένο σενάριο και ελέγχουν τις πιθανότητες η πρόταση αυτή του Φώτη Κουβέλη να βρει υποστηρικτές και μέσα στη κυβέρνηση.

Οι μέχρι στιγμής ζυμώσεις αλλά και συζητήσεις δείχνουν πως σ΄αυτό το ιδιότυπο ''πολιτικό παιχνίδι εξουσίας'' ο Φώτης Κουβέλης θα βρει υποστηρικτές - εκτός από στελέχη του κόμματος του - τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στη ΝΔ.

Ανδρέας Παπαδόπουλος,Γρηγόρης Ψαριανός και Θόδωρος Μαργαρίτης είναι τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ που μέσα από τις δηλώσεις τους αναμένεται να προβάλλουν αλλά και να συντηρήσουν το σενάριο αλλαγής πρωθυπουργού.Το ίδιο φαίνεται διατεθειμένος να κάνει από το ΠΑΣΟΚ και ο Κώστας Σκανδαλίδης ο οποίος έχει ήδη προειδοποιήσει πως αν ο πρωθυπουργός δεν επιδείξει ένα διαφορετικό σχέδιο το  φθινόπωρο,θα πρέπει να τεθεί θέμα αλλαγής του.

Υποστηρικτές του Φώτη Κουβέλη θα υπάρξουν και στη  Χαριλάου Τρικούπη. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ  θεωρούν πως ίσως η αλλαγή πρωθυπουργού στη δεδομένη στιγμή εξυπηρετεί  το κόμμα  που δεν επιθυμεί μια εκλογική αναμέτρηση -καθώς οι προβλέψεις μιλούν για εκλογική  του καθίζηση.
Εκλογική αναμέτρηση ως γνωστό δεν επιθυμούν ούτε στην Αγ.Κωνσταντίνου και φαίνεται πως αυτό θα αποτελέσει τον κοινό παρανομαστή ανάμεσα στα δυο κόμματα.

Αν και φαινομενικά ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους,στο παρασκήνιο αρκετά στελέχη και των δυο κομμάτων επιθυμούν συνεργασία και δεν είναι λίγοι εκείνοι που  θεωρούν ότι ίσως θα ήταν μια ευκαιρία μέσα από τη συνεργασία των δυο τους, να ενεργοποιηθεί η συνένωση των κομμάτων της κεντροαριστεράς. Λοβέρδος,Μόσιαλος, Διαμανοπούλου, Ραγκούσης  και Μπίστης, ο καθένας για τους δικούς του λόγους,  λέγεται ότι βλέπουν με καλό μάτι τη πιθανή συνεργασία. Ήδη,οι πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιούν συναντήσεις, τις περισσότερες από αυτές στο γραφείο της Διαμαντοπούλου.

Ενδιαφέρον για το σενάριο αλλαγής πρωθυπουργού και δημιουργίας μιας κυβέρνησης πολιτικών και τεχνοκρατών δείχνει και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης που δε  χάνει ευκαιρία να βρεθεί σε συζητήσεις και να δηλώσει πως η παρούσα Βουλή πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της και αν υπάρξει πρόβλημα να λυθεί με αλλαγή ηγεσίας κι όχι με εκλογές. Μάλλον τη γνώμη του συμμερίζεται και ο Λουκάς Παπαδήμος με τον οποίον συναντήθηκε και συζήτησε αρχές Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μου,το όνομα του Λουκά Παπαδήμου,παρά τις δικές του επιδιώξεις,δεν υπάρχει περίπτωση να προταθεί στη θέση του πρωθυπουργού. Μέχρι στιγμής, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ποιο πρόσωπο θα προταθεί από το Φώτη Κουβέλη όταν ανακινήσει θέμα αλλαγής πρωθυπουργού.Η αλήθεια είναι πως οι ζυμώσεις και οι συζητήσεις συνεχίζονται  και ίσως το πρόσωπο αποφασιστεί τελευταία στιγμή.Γνωρίζω,όμως ότι ο Φώτης θα βρει υποστηρικτές και μέσα στη Ν.Δ.

Στα πολιτικά πηγαδάκια είναι γνωστή η πολύ καλή σχέση του Φώτη Κουβέλη με την οικογένεια Μητσοτάκη και συγκεκριμένα με την Ντόρα Μπακογιάννη. Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου ήταν όταν ο Φώτης Κουβέλης πέρασε το κατώφλι του σπιτιού της στη Γλυφάδα σε μια συνάντηση που συζητήθηκαν πολλά και το θέμα αλλαγής πρωθυπουργού- κάτι που αναμενόταν να θέσει ο Φώτης στις συναντήσεις της τρικομματικής στο Μέγαρο,ίσως και να το έθεσε, αυτό δεν θα το μάθουμε.
Ντόρα Μπακογιάννη,η οποία τώρα κρατά ουδέτερη στάση, προσδοκώντας τον διορισμό της ως Επιτρόπου της Ελλάδας στην ΕΕ. Έναν διορισμό που δεν είναι σίγουρος, να τονίσω.

Παράλληλα, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παρά την ηλικία του μοιάζει πιο έτοιμος από ποτέ να συμμετάσχει σε πολιτικές ζυμώσεις και οι κακές γλώσσες λένε ότι ίσως είναι η ευκαιρία να πληρώσει με το ίδιο νόμισμα τον Αντώνη Σαμαρά. Σε συζητήσεις του ο επίτιμος δεν παραλείπει να τονίζει πως οι εκλογές δεν είναι λύση κι ότι, αν από Σεπτέμβρη παρουσιαστεί ''πολιτικό ατύχημα'' και η κυβέρνηση δεν αντέξει,η λύση να δοθεί με μεταβατικό πρωθυπουργό.
Να υπενθυμίσουμε πως η οικογένεια Μητσοτάκη δε θέλει να πέσει η κυβέρνηση καθώς σ΄αυτήν και μάλιστα σε κρίσιμο υπουργείο μετέχει ο υιός.

Την παρούσα λοιπόν κυβέρνηση με αλλαγή πρωθυπουργού και κάποιους τεχνοκράτες επιθυμεί ο πατήρ Μητσοτάκης. Αρκετά συχνά,μάλιστα,μιλά με κολακευτικά λόγια για τον πρώην υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμμένο, τον οποίον δεν αποκλείεται και να προτείνει μια και θεωρείται ότι θα γίνει αποδεκτός από την Ευρώπη κι ιδιαίτερα από τη Γερμανία.

Μια Γερμανία που πολύ πιθανό να δει την αλλαγή Σαμαρά με θετικό μάτι, κυρίως μετά την στροφή της κυβέρνησης προς την Αμερική. Ο Αντώνης Σαμαράς πήρε από τον Μπάρακ Ομπάμα την πολυπόθητη πολιτική στήριξη και κύκλοι στο Μαξίμου κρίνουν το ταξίδι ως επιτυχημένο αλλά οι ζυμώσεις στον Ελλαδικό χώρο δεν τον αφήνουν ανεπηρέαστο. Οι σύμβουλοί του διατείνονται ότι γνωρίζουν όλα όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο και ανησυχούν για τη στάση που θα κρατήσει η καραμανλική πλευρά. Για το λόγο αυτό ο Τάκης Μπαλτάκος, στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκε με τον Κώστα Καραμανλή πριν το ταξίδι στην Αμερική. Ο λόγος ήταν να διαπιστώσει τις προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού κι ότι στηρίζει τόσο την κυβέρνηση όσο και τον Αντώνη Σαμαρά διότι πολλοί εμφανίζονται πρόθυμοι να στηρίξουν τη κυβέρνηση όχι όμως τον Σαμαρά.

Το ερώτημα είναι ποιος θα στηρίξει την Ελλάδα και τον Έλληνα πολίτη, έναν πολίτη που κατά τη διάρκεια των συζητήσεων δεν λαμβάνουν υπόψιν τους. Εκτός κι αν φοβούνται το αποτέλεσμα της κάλπης.....






Πηγή: http://logioshermes.blogspot.com/2013/08/blog-post_3490.html#ixzz2c9s7RL3h
Under Creative Commons License: Attribution Share Alike

Ελεγκτές μετρό: Ποιοι είναι οι τραμίστες ή Ντοράκια και ποια τα ανταλλάγματα που παίρνουν;


 
  • Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2013 - 00:52
Ελεγκτές μετρό: Ποιοι είναι οι τραμίστες ή Ντοράκια και ποια τα ανταλλάγματα που παίρνουν;
Οι καταγγελίες για βάναυση συμπεριφορά των ελεγκτών των ΜΜΜ έρχονται καθημερινά στο Κίνημα Δεν Πληρώνω. Μαζί με αυτές τις καταγγελίες έρχονται και πληροφορίες για το ποιόν των ελεγκτών.

Πρόσφατα στο παιχνίδι μπήκαν και οι αστυνομικοί που κατοικοεδρεύουν στους κεντρικούς σταθμούς όπως στην Αττική, το Σύνταγμα, Ομόνοια κλπ.

Στο δόγμα του Δένδια, του Χατζηδάκη και της μνημονιακής παρέας τους για καταπολέμηση της "λαθρεπιβίβασης", έχουν, στον τομέα των ΜΜΜ, την αγαστή συνεργασία των ελεγκτών.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι άλλαξαν εν μία νυκτί ειδικότητα και έγιναν ελεγκτές. Διάλεξαν τυχαίους; Ασφαλώς όχι.

Στο Μετρό μετατέθηκαν τα λεγόμενα ντοράκια ή τραμίστες.

Ντοράκια γιατί τους διόρισε η Ντόρα. Τραμίστες γιατί διορίστηκαν στα τραμ. Και από εκεί αποσπάστηκαν στον έλεγχο εισιτηρίων.

Οι κατάλληλοι άνθρωποι στην κατάλληλη θέση.

Τραμίστας ήταν ο ελεγκτής που ενεπλάκη στην σύλληψη και δίκη στο αυτόφωρο του συναγωνιστή μας Γιάννη
Δαμουλή, ο οποίος τελικά αθωώθηκε πανηγυρικά.
Γιατί στήνουν καραούλι στον άνεργο. τον φτωχό τον χαμηλοσυνταξιούχο και καραδοκούν να του βάλουν το υπέρογκο πρόστιμο;

Για να πουλήσουν μούρη και εξουσία;

Γιατί πιστεύουν στις αρχές του νεοφιλελευθερισμού και των μνημονίων;

Τα αίτια δεν είναι μόνο αυτά.

Υπάρχουν και τα μπόνους.

Έτσι:

Σε κάθε 7 πρόστιμα παίρνουν 1 δεδουλευμένο ρεπό.

Σε κάθε 10 πρόστιμα παίρνουν 2 δεδουλευμένα ρεπό.
Τι σημαίνει το δεδουλευμένο ρεπό;

Ότι στα χαρτιά εμφανίζεται ότι έχει ρεπό και τον καλεί η υπηρεσία να δουλέψει. Άρα, στην πράξη το μεροκάματο διπλασιάζεται.

Επίσης δικαιούνται τουλάχιστον το 40% του προστίμου σαν επί πλέον αμοιβή αρκεί να μην υπερβαίνουν στο σύνολο τους το 25% των κανονικών αποδοχών τους

Μιλάνε για "λαθρεπιβίβαση" οι επικίνδυνοι για την ζωή μας και την χώρα μας μνημονιακοί πολιτικοί που έχουν γονατίσει κάθε πολίτη, νεολαίο, συνταξιούχο, άνεργο ή χαμηλά αμειβόμενο.

Αυτοί είναι οι λαθρεπιβάτες της ζωής μας που έχουν οδηγήσει χιλιάδες ανθρώπους στην αυτοκτονία.

Πρέπει το συντομότερο δυνατόν να δημιουργήσουμε μια κοινωνία που θα υπάρχει σεβασμός των δικαιωμάτων μας και θα έχουμε απαλλαγεί από όλους αυτούς τους δυναστές που εξουσιάζουν την ζωή μας.

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ www.kinimadenplirono.gr
- See more at: http://www.toxwni.gr/blogosfaira/item/4113-elegktes-metro-poioi-einai-oi-tramistes-i-ntorakia-kai-poia-ta-antallagmata-pou-pairnoun#sthash.m067M08I.Mt7XSB6Y.dpuf

Φιλιππίνες: Σύγκρουση επιβατηγού πλοίου με εμπορικό - Τουλάχιστον δυο νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα και εκατοντάδες άλλοι αγνοούνται, όταν ένα επιβατηγό πλοίοβυθίστηκε στις κεντρικές Φιλιππίνες μετά τη σύγκρουσή του μεφορτηγό πλοίο.Το επιβατηγό "Άγιος Θωμάς ο Ακινάτης", που μετέφερε 692 επιβάτες, συγκρούστηκε με το φορτηγό "Σουλπίσιο Εξπρές 7" στα ανοιχτά των ακτών της Ταλισάι Σίτι, στην επαρχία Σέμπου, σε απόσταση 580 χιλιομέτρων νοτίως της πρωτεύουσας Μανίλας.
"Έχουν ανασυρθεί δύο νεκροί ενώ οι επιζώντες μεταφέρονται σε νοσοκομεία", δήλωσε ο διευθυντής της τοπικής αστυνομίας Τζενερόσο Σέρμπο Τζούνιορ. "Η επιχείρηση διάσωσης δυσχεραίνεται από τη μηδενική ορατότητα που υπάρχει στην περιοχή (...) αλλά στέλνονται και άλλες ομάδες διασωστών", πρόσθεσε.
Στις προσπάθειες διάσωσης των επιβατών του "Αγίου Θωμά" συμμετέχει και το φορτηγό πλοίο. Πολλοί από τους επιβάτες που πήδηξαν στη θάλασσα για να σωθούν εντοπίστηκαν από ψαροκάικα που έσπευσαν στο σημείο του ναυαγίου, μετέδωσαν οι τοπικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί.
Το επιβατηγό ταξίδευε από την επαρχία Αγκουσάν ντελ Νόρτε στη Μανίλα, μέσω της Σέμπου Σίτι ενώ το Σουλπίσιο Εξπρές είπε αποπλεύσει από τη Σέμπου Σίτι και είχε προορισμό την πόλη Νταβάο, στις νότιες Φιλιππίνες.
Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί.
Τα ναυτικά δυστυχήματα είναι σύνηθες φαινόμενο στις Φιλιππίνες, μια χώρα που βασίζεται στις θαλάσσιες μεταφορές αφού το αρχιπέλαγός της αποτελείται από περισσότερα από 7.000 νησιά. Οι κανόνες ασφαλείας ωστόσο δεν τηρούνται πάντα. Στις Φιλιππίνες έχει σημειωθεί το πιο πολύνεκρο ναυάγιο του κόσμου εν καιρώ ειρήνης: λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα του 1987 ένα φεριμπότ συγκρούστηκε με δεξαμενόπλοιο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 4.300 άνθρωποι.

Φωτιές και χημικά στο δρόμο, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Θανάσης

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

- Έκλεισε η Παναγή Τσαλδάρη από τον Άγιο Αντώνιο μέχρι τη Θηβών 
- Φωτιές και χημικά
- Επιχειρούν τέσσερις ομάδες Δ.ΙΑΣ.
- Εννέα προσαγωγές
- Η αστυνομία απαγόρευσε την κυκλοφορία των τρόλεϊ στο Περιστέρι, λόγω της κηδείας
- Νωρίτερα συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον19χρονο Θανάση
Αμέσως μετά την κηδεία του αδικοχαμένου Θανάση στο νεκροταφείο του Περιστερίου, μερίδα ατόμων επέστρεψε στο σημείο, όπου χάθηκε ο 19χρονος, βάζοντας φωτιές σε κάδους.
Υπήρξε επέμβαση των ΜΑΤ με ρίψη χημικών, ενώ επιχειρούν και τέσσερις ομάδες ΔΙΑΣ, καθώς και δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς. 
Θρήνος στην κηδεία
Συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον 19χρονο Θανάση στο νεκροταφείο του Περιστερίου. Θρήνος και υβριστικά συνθήματα εναντίον του οδηγού του τρόλεϊ και του ελεγκτή ακούστηκαν από περισσότερα από 500 άτομα. Ανάμεσά τους ήταν και πολλά παιδιά.
Η κηδεία άρχισε στις 17.00 και υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα τη σορό του αδικοχαμένου νεαρού, με τους δικούς του ανθρώπους να είναι απαρηγόρητοι.
Η νεκρώσιμος ακολουθία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 18.00 και την ώρα που έβγαινε το φέρετρο ο κόσμος άρχισε να φωνάζει "αθάνατος" και "το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει". Παρών στην κηδεία και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

Φωτιές και χημικά στο δρόμο, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Θανάσης

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

- Έκλεισε η Παναγή Τσαλδάρη από τον Άγιο Αντώνιο μέχρι τη Θηβών 
- Φωτιές και χημικά
- Επιχειρούν τέσσερις ομάδες Δ.ΙΑΣ.
- Εννέα προσαγωγές
- Η αστυνομία απαγόρευσε την κυκλοφορία των τρόλεϊ στο Περιστέρι, λόγω της κηδείας
- Νωρίτερα συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον19χρονο Θανάση
Αμέσως μετά την κηδεία του αδικοχαμένου Θανάση στο νεκροταφείο του Περιστερίου, μερίδα ατόμων επέστρεψε στο σημείο, όπου χάθηκε ο 19χρονος, βάζοντας φωτιές σε κάδους.
Υπήρξε επέμβαση των ΜΑΤ με ρίψη χημικών, ενώ επιχειρούν και τέσσερις ομάδες ΔΙΑΣ, καθώς και δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς. 
Θρήνος στην κηδεία
Συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον 19χρονο Θανάση στο νεκροταφείο του Περιστερίου. Θρήνος και υβριστικά συνθήματα εναντίον του οδηγού του τρόλεϊ και του ελεγκτή ακούστηκαν από περισσότερα από 500 άτομα. Ανάμεσά τους ήταν και πολλά παιδιά.
Η κηδεία άρχισε στις 17.00 και υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα τη σορό του αδικοχαμένου νεαρού, με τους δικούς του ανθρώπους να είναι απαρηγόρητοι.
Η νεκρώσιμος ακολουθία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 18.00 και την ώρα που έβγαινε το φέρετρο ο κόσμος άρχισε να φωνάζει "αθάνατος" και "το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει". Παρών στην κηδεία και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...