Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Ιδού οι τιμές για τα εκτός σχεδίου οικόπεδα σε όλη την Ελλάδα!!

 
Καθορίστηκε τελικά με απόφαση του υπ. Οικονομικών η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο οικοπέδου δήμου ή κοινότητας, για τα έτη 2011, 2012 και 2013, στις περιοχές όπου δεν εφαρμόζεται το αντικειμενικό σύστημα, αποκλειστικά για τον προσδιορισμό του φόρου ακίνητης περιουσίας φυσικών προσώπων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ
Η απόφαση

ΠΟΛ 1131
(ΦΕΚ Β' 1499/20-06-2013)
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις των άρθρων 27 έως και 50 του ν. 3842/2010 (ΦΕΚ Α' 58) και ειδικότερα τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 32, με τις οποίες εξουσιοδοτείται ο Υπουργός Οικονομικών να καθορίζει με απόφασή του την αξία των οικοπέδων σε περιοχές όπου δεν εφαρμόζεται το αντικειμενικό σύστημα με βάση την κατώτερη τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο οικοπέδου του δήμου ή της κοινότητας.

2. Τις ληφθείσες τιμές από τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. που αναφέρονται στην 1η Ιανουαρίου 2011.
3. Την αριθ. 07927 ΕΞ 2012 απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Υφυπουργό Οικονομικών Γεώργιο Μαυραγάνη» (ΦΕΚ 2574 Β'/24-9-2012).
4. Το γεγονός ότι με την παρούσα απόφαση δεν προκαλείται δαπάνη στον Κρατικό Προϋπολογισμό,
αποφασίζουμε:
Οι τιμές οικοπέδου ανά τετραγωνικό μέτρο δήμου ή κοινότητας στις περιοχές όπου δεν εφαρμόζεται το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού της αξίας, αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες επιβολής του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας στα φυσικά πρόσωπα, για το έτη 2011, 2012 και 2013 καθορίζονται ως ακολούθως:
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 5 Ιουνίου 2013
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ

 http://www.fpress.gr/

Είναι ο νέος ιδιοκτήτης του 902 ?

 

Είναι ο νέος ιδιοκτήτης του 902 ?
Συνεχίζεται το σήριαλ με την εξαγορά του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού 902 του Κ.Κ.Ε., αφού ένα νέο όνομα ισχυρού εφοπλιστή κυκλοφόρησε πριν από λίγο στα δημοσιογραφικά γραφεία ως αγοραστή του σταθμού.
Mετά τα ονόματα ων Βαγγέλη Μαρινάκη και Φίλλιπου Βρυώνη οι οποίοι διέψευσαν ότι βρίσκονται πίσω από την συγκεκριμένη εξαγορά, οι τελευταίες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στην αγορά «εμπλέκουν» και το όνομα του εφοπλιστή Δ. Μελισσανίδη.
Πάντως και παρά τις ανακοινώσεις του Κ.Κ.Ε μέχρι στιγμής επισήμως δεν γνωρίζουμε ποιος τελικά βρίσκεται πίσω από την εξαγορά που καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου....
Το ρεπορτάζ συνεχίζεται!!!

Ρυθμίσεις για τα δάνεια...

 


Κατενάτσιο με τα δάνεια και… φουλ επίθεση με τις ρυθμίσεις παίζουν οι τράπεζες, προσπαθώντας να μετριάσουν την απειλή των επισφαλειών, η οποία έχει άμεσες επιπτώσεις στα κεφάλαιά τους.

Οι...
τράπεζες δέχονται να ρυθμίσουν ακόμη και δάνεια σε καθυστέρηση, ιδιαίτερα καταναλωτικά και πιστωτικές κάρτες, προκειμένου να ανακόψουν το «τσουνάμι» των επισφαλειών.

Επίσης, κατά περίπτωση μπορεί να «κουρέψουν» και μέρος του χρέους, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που έχει καταβληθεί το μεγαλύτερο μέρος των προβλεπόμενων τόκων, ενώ πλέον, οι ρυθμίσεις είναι αλά καρτ, ανάλογα με το πιστοληπτικό προφίλ του δανειολήπτη, το ύψος της οφειλής και το είδος του δανείου. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εγγραφή προσημείωσης/υποθήκης σε ακίνητο, αφού έτσι μπορούν να «συμμαζευτούν» όλα τα χρέη σε ένα δάνειο, μειώνοντας σημαντικά το επιτόκιο, άρα τη δόση.

Τι προσφέρουν οι τράπεζες

Είτε πρόκειται για δάνεια σε καθυστέρηση είτε για «ενήμερους» πελάτες, τα πιστωτικά ιδρύματα «κόβουν και ράβουν» στα μέτρα του δανειολήπτη λύσεις για να μειωθεί η μηνιαία δόση, ώστε να εξασφαλίσουν ότι οι οφειλές του θα συνεχίσουν να αποπληρώνονται ή θα αποκατασταθεί η εξόφληση.

Στις περιπτώσεις, δε, πελατών που δεν έχουν μπει στην «κόκκινη ζώνη», η μεταχείριση είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με αυτούς οι οποίοι έχουν καθυστερήσει να καταβάλουν δυο ή και περισσότερες δόσεις. Εάν κάποιος είναι άνεργος, τότε οι περισσότερες τράπεζες προτείνουν προγράμματα που απαλλάσσουν το δανειολήπτη από κάθε υποχρέωση καταβολής οποιουδήποτε ποσού για ένα χρονικό διάστημα, το οποίο όμως δεν θα υπερβαίνει τους 12-18 μήνες.



"Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής"

Φωτογραφίες από την επιχείρηση στην Αμυγδαλέζα ...

 





Ένταση επικράτησε αργά το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο κράτησης μεταναστών στηνΑμυγδαλέζα όταν οι κρατούμενοι, που είχαν...
καταλάβει το ένα από τα προαύλια και ένα κτίριο, έκαψαν στρώματα και κλινοσκεπάσματα.
Αφού ομαλοποιήθηκε η κατάσταση, άρχισε η καταμέτρηση των φθορών ενώ η Ασφάλεια Αττικής διενεργεί προανάκριση.
Άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ έκαναν ελέγχους κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή γύρω από το στρατόπεδο αναζητώντας αλλοδαπούς, καθώς υπάρχουν φόβοι μήπως κάποιοι από τους κρατούμενους που επιχείρησαν να διαφύγουν έχουν αποδράσει.

Τι πληρώνουμε για τη ΔΕΗ;...

 


Στο λογαριασμό της ΔΕΗ δεν πληρώνουμε την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνουμε αλλά και κάποιες άλλες χρεώσεις, που όμως η ΔΕΗ οφείλει να...
συνεισπράττει και να αποδίδει σε τρίτους.

Έτσι, πέρα από την κατανάλωση ρεύματος που πληρώνουμε στη ΔΕΗ, στους λογαριασμούς περιλαμβάνονται και «χρεώσεις υπέρ τρίτων», οι οποίες υποχρεωτικά εισπράττονται από τη ΔΕΗ με βάση σχετικούς νόμους.

Αναλυτικά οι χρεώσεις στον παρακάτω πίνακα.

"Τύπος της Κυριακής"

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια την Κυριακή...

 



Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για σημερα, Κυριακή, στην Περιφέρεια Αττικής και τη νότια Εύβοια, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που ...
εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Η Γενική Γραμματεία έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Με βάση τα προβλεπόμενα, η ΓΓΠΣ καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.ά.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, θα πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

in.gr

Ο νόμος της νύχτας

 

Τα κόλπα για συναυλίες χωρίς θεωρημένα εισιτήρια. Από το κόσκινο του ΣΔΟΕ οι καταθέσεις των τραγουδιστών. Νταλίκες με λουλούδια στις πίστες χωρίς τιμολόγια και αποδείξεις

Ο νόμος της νύχτας
Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αλλάζουν χέρια κάθε βράδυ. Μόλις ανάψουν τα φώτα των μεγάλων νυχτερινών κέντρων η ροή του χρήματος δεν ακολουθεί τους κανόνες της ημέρας. Στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν ακολουθεί κανέναν κανόνα.
Ο τζίρος των κέντρων διασκέδασης και ψυχαγωγίας (μπουζούκια, μπαρ, μουσικές σκηνές, εστιατόρια, ταβέρνες, αναψυκτήρια κ.ά.) που δεν περνά από την οδό της Εφορίας υπολογίζεται ότι φθάνει ακόμη και σε περιόδους βαθιάς κρίσης όπως η σημερινή, στα 10 δισ. ευρώ ετησίως.
Και όπως είναι αναμενόμενο, το μεγαλύτερο μέρος του «μαύρου χρήματος» περιστρέφεται γύρω από τα πρωτοκλασάτα ονόματα της πίστας τα οποία έχουν μεγάλη απήχηση στον κόσμο και γεμίζουν ασφυκτικά νυχτερινά κέντρα και συναυλιακούς χώρους.

Έπεσε το ρεύμα στην Φολέγανδρο και το “Πρώτο Θέμα” το έκανε διθύραμβο! Εάν έσβηνε κανένα καντήλι επί Καραμανλή, ζητούσε την πτώση της κυβέρνησης…

 

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Αυγούστου 10, 2013
Τέρμα! Θέμο, σου βγάζουμε το καπέλο! Είσαι άρχοντας. Διαβάστε ρεπορτάζ της δεκαετίας!
Στο σκοτάδι βρίσκεται εδώ και περίπου μια ώρα η Φολέγανδρος δημιουργώντας ένα ειδυλλιακό τοπίο για τους ρομαντικούς επισκέπτες του αιγαιοπελαγίτικου νησιού .Στο σκοτάδι 
βρίσκεται εδώ και περίπου μια ώρα η Φολέγανδρος δημιουργώντας ένα ειδυλλιακό τοπίο για τους ρομαντικούς επισκέπτες του αιγαιοπελαγίτικου νησιού .

Το νησί στο οποίο γυρίστηκαν σκηνές της ταινίας Απέραντο Γαλάζιου του Λικ Μπεσόν, «απολαμβάνει» ένα απέραντο σκοτάδι προκαλώντας ωστόσο τη δικαιολογημένη δυσφορία ορισμένων επισκεπτών.
Πρώτο Θέμα.

ΚΑΠΟΙΟΙ "ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ" ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΙΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ Συντάχθηκε απο τον/την Mavrogenous Στις 11 Αυγούστου 2013 - 08:30.

 

Συντάχθηκε απο τον/την Mavrogenous Στις .
dimoissoi
Άκρως τρελές και απίστευτες ιστορίες αμαρτιών δημοσίων υπαλλήλων αποκαλύπτονται έπειτα από μακρόχρονη έρευνα στις πειθαρχικές υποθέσεις που φτάνουν στους αρμόδιους ελεγκτικούς φορείς.
Από εφοριακούς που, σύμφωνα με την έρευνα των Νέων, "απεχθάνονταν" να κάνουν φορολογικές δηλώσεις έως εκπαιδευτικούς με βαρύ χέρι που έπεσαν στα μαλακά και από υπαλλήλους νοσοκομείων που χρέωναν εικονικές υπερωρίες έως δημοτικούς υπαλλήλους που κατάβρεχαν άστεγους.
Ο εφοριακός που απεχθανόταν τις δηλώσεις
Επί τέσσερα χρόνια δεν είχε υποβάλει δήλωση. Και ξαφνικά, τον Αύγουστο του 2010 τις έκανε όλες μαζί. Για όλες προέκυπτε ότι χρωστούσε μερικές εκατοντάδες ευρώ, τα οποία είχε εξοφλήσει μαζί με το πρόστιμο για το εκπρόθεσμο των δηλώσεων.
Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος εφοριακός καθυστερούσε. Τα ίδια είχε κάνει και την περίοδο 2002 - 2006, υπέβαλε τις δηλώσεις τον Οκτώβριο του τελευταίου έτους. Το πειθαρχικό αδίκημα που του απαγγέλθηκε είχε να κάνει με "αναξιοπρεπή συμπεριφορά και ανάξια διαγωγή στην υπηρεσία".
Τον Μάιο του 2012 εκλήθη από το Πειθαρχικό Συμβούλιο να καταθέσει για το συμβάν. "Τι μπορείτε να μας πείτε για το θέμα που σας καλέσαμε;", τον ρώτησε ο πρόεδρος.
"Αναγνωρίζω ότι για λόγους αμέλειας, ίσως και απέχθειας στη διαδικασία, δεν υπέβαλα εμπρόθεσμα τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος των ετών αυτών", αποκρίθηκε ο εφοριακός.
Εκφράζοντας την απορία του ο πρόεδρος του Συμβουλίου προχώρησε στην εξής ερώτηση: "Ωστόσο, εάν εσείς που είστε υπάλληλος και ασχολείστε σε ΔΟΥ δεν είστε συνεπής με τις φορολογικές σας υποχρεώσεις, τι θα κάνουν οι πολίτες εάν τους δίνετε τέτοιο παράδειγμα;". Παρεμβαίνει άλλο μέλος: "Μήπως και η απέχθεια προς τις διαδικασίες επηρεάζει την εργασία σας;".
Και ο εφοριακός απαντά αφοπλιστικά: "Κάθε άλλο, στη δουλειά μου είμαι τυπικός. Αναγνωρίζω ότι ήταν σφάλμα μου, άλλωστε πλήρωσα τη σχετική οικονομική επιβάρυνση και σκοπεύω να είμαι πλέον ιδιαίτερα προσεκτικός με το θέμα των προθεσμιών".
Σε αυτό το σημείο τα μέλη του Συμβουλίου δεν είχαν άλλες ερωτήσεις και ο εφοριακός αποχώρησε από την αίθουσα. Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά ανακοινώθηκε και η ποινή του για ανάξια διαγωγή υπαλλήλου. Η απόφαση ήταν ομόφωνη (5-0) και επέβαλε την "έγγραφη επίπληξή" του.
Το κόλπο με τις βεβαιώσεις ηλεκτροδότησης
Το τρικ ήταν απλό: ο εφοριακός θα συμπλήρωνε ψεύτικους αριθμούς πρωτοκόλλου στις βεβαιώσεις ηλεκτροδότησης και ο φορολογούμενος θα μπορούσε να αποφύγει τα πρόστιμα που έπρεπε να πληρώσει καθώς δεν είχε υποβάλει δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.
Για την ακρίβεια ο φορολογούμενος κατασκεύαζε οικοδομή από το 2000 έως και το 2007 και δεν είχε δηλωθεί η τεκμαρτή δαπάνη ανέγερσης, ενώ ο πίνακας δαπανών περιείχε ανακριβή στοιχεία και τα σχετικά παραστατικά ήταν ελλιπή.
Ο εφοριακός που υπηρετούσε τότε σε ΔΟΥ του Ιονίου ήταν πρόθυμος να πάρει το ρίσκο και να συμπληρώσει ψευδείς αριθμούς πρωτοκόλλου.
Ωστόσο, δεν έμεινε σε αυτό και μόνο το περιστατικό. Την ίδια ημέρα "εξυπηρέτησε" και δεύτερο φορολογούμενο με το ίδιο ακριβώς κόλπο, χωρίς μάλιστα να έχει τη σχετική αρμοδιότητα και, φυσικά, χωρίς να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους.
Το συγκεκριμένο αδίκημα, εκτός από πειθαρχικό είναι και ποινικό, ενώ η απόφαση ακόμα εκκρεμεί. Όσον αφορά την πειθαρχική ποινή, το Συμβούλιο που εξέτασε την υπόθεση αποφάσισε να επιβάλει στον πρώην πια εφοριακό υπάλληλο πρόστιμο ίσο με τις αποδοχές τριών μηνών. Η εν λόγω απόφαση εκδόθηκε τον Μάιο του 2012, ενώ είχε αφαιρεθεί το δικαίωμα της ένστασης από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιος Διοίκησης.
Τσέπωνε 5.000 ανά γραμμάτιο
Ο έλεγχος και η αντιπαραβολή των λογιστικών στοιχείων έδειχναν έλλειμμα πάνω από 55.000 ευρώ. Όπως ανακάλυψαν οι επιθεωρητές, η εφοριακός σε ΔΟΥ μεγάλου νησιού "με πρόθεση να ιδιοποιηθεί χρήματα της διαχείρισης του Γραφείου Παρακαταθηκών για ίδιον όφελος" προέβαινε στα εξής τεχνάσματα:
ή εξέδιδε εντάλματα όπου αναγράφονταν ποσά μεγαλύτερα από αυτά που έπρεπε, ή παραποιούσε τα αναγραφόμενα ποσά στα εντάλματα και τα γραμμάτια ή έγραφε στο βιβλίο του ταμείου ποσά μεγαλύτερα των πραγματικών.
Και έτσι τσέπωνε τη διαφορά που προέκυπτε, η οποία έφτανε και τις 5.000 - 6000 ευρώ ανά γραμμάτιο. Αποτέλεσμα ήταν να συσσωρευτεί το προαναφερόμενο έλλειμμα μέσα σε χρονικό διάστημα 8 μηνών, από τον Ιανουάριο έως και τον Αύγουστο του 2005 και άλλα 11.000 ευρώ το έτος 2006.
Αφού οι ελεγκτές έπιασαν την εφοριακό, εκείνη κατέθεσε τον Ιούνιο του 2006 10.000 ευρώ, ενώ τον Οκτώβριο του 2009 πούλησε ένα ακίνητο και επέστρεψε άλλα 8.000 ευρώ.
"Λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις περί εφαρμογής των αρχών έμπρακτης μετάνοιας και της επιείκειας υπέρ του πειθαρχικώς διωκομένου, δεδομένου ότι η εγκαλουμένη μετά την πράξη της επέδειξε ειλικρινή μετάνοια και επεδίωξε να άρει ή να μειώσει τις συνέπειες της πράξης της, το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, με ψήφους τρεις υπέρ και δύο κατά, κρίνει ως προσήκουσα και επιβλητέα στην εγκαλούμενη ποινή, αυτή της προσωρινής παύσης έξι μηνών με πλήρη στέρηση των αποδοχών της", ήταν η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου.
Τα δύο μέλη που ήταν κατά της προαναφερόμενης ποινής και υπέρ της έγγραφης επίπληξης αιτιολόγησαν το σκεπτικό τους ότι η εφοριακός έχει τιμωρηθεί επαρκώς καθώς έχει τεθεί σε δυνητική αργία από το 2006, οπότε και άρχισε η περικοπή των αποδοχών της.
Υπερωρίες στο ΔΣ του ΚΤΕΛ
Κανονικά, δεν θα έπρεπε να είναι πρόεδρος αφού η σχετική απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών το 2007 της έδινε άδεια να συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΤΕΛ νομού της Νότιας Ελλάδας, «αποκλειστικά και μόνο ως απλό μέλος».
Και φυσικά με την προϋπόθεση ότι «δεν θα παρεμποδίζεται η άσκηση των υπηρεσιακών της καθηκόντων». Η εφοριακός όχι μόνο δεν παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του ΔΣ, αλλά επανεξελέγη το 2010 για ακόμη μία τετραετία – για θητεία που λήγει το 2014.
Το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο κάλεσε την εν λόγω δημόσια υπάλληλο το 2011 ώστε να απολογηθεί για τις ενέργειές της. Εκείνη όμως δεν υπέβαλε απολογητικό υπόμνημα.
Έτσι, το 2012 το Πειθαρχικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι η εφοριακός είναι ένοχη για παράβαση καθήκοντος και επέβαλε ποινή προστίμου ίσου με τις αποδοχές τριών μηνών.
Παγκράτι - Κολιάτσου με το υπηρεσιακό
Οι έλεγχοι άρχισαν από ένα μικρής σημασίας γεγονός, από την καταγγελία για τη χρήση του υπηρεσιακού αυτοκινήτου.
Έπειτα από ένορκες καταθέσεις συναδέλφων οι επιθεωρητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ χρησιμοποιούσε συστηματικά τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα για να πηγαίνει στο σπίτι του μετά τη δουλειά.
Δεν ήταν όμως δυνατόν να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των χιλιομέτρων που «καταχράστηκε» ο εφοριακός, καθώς δεν μπορούσαν να υπολογίσουν πόσα από αυτά είχαν διανυθεί για υπηρεσιακούς λόγους.
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων αποδείχθηκε επίσης ότι ο δημόσιος υπάλληλος παραποιούσε τα δελτία κίνησης των οχημάτων, έτσι ώστε να καλύπτει τα ίχνη του. Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε έκπληξη ήταν ότι ο ίδιος εφοριακός είχε υποβάλει δηλώσεις φορολογουμένων με εικονικά στοιχεία.
Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων ελέγχων βρέθηκε και άλλος υπάλληλος του ΣΔΟΕ να έχει υποπέσει σε παράπτωμα: ο εφοριακός ασκούσε «φορτική πίεση κυρίως στα μέλη της ομάδας ελέγχου αλλά και στους προϊσταμένους του τμήματός του και της Διεύθυνσής του προκειμένου να διαγράψουν τις παραβάσεις της επιχείρησης του συγγενούς του».
Και για άλλους δύο υπαλλήλους της υπηρεσίας οι επιθεωρητές αποφάσισαν ότι επέδειξαν αμέλεια κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, καθώς έκαναν ελλιπείς ελέγχους σε θέματα αρμοδιότητάς τους.

Ξεκίνησε τις καλοκαιρινές του διακοπές ο Ομπάμα

Ξεκίνησε τις καλοκαιρινές του διακοπές ο Ομπάμα
Ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ξεκίνησε το Σάββατο τις καλοκαιρινές του διακοπές στο νησί Μάρθας Βίνιαρντ, όπου θα περάσει το πρώτο βράδυ στο ενοικιαζόμενο εξοχικό σπίτι της οικογένειας.
Ο Ομπάμα και η σύζυγός του, Μισέλ, έφτασαν στη Μασαχουσέτη για τις διακοπές τους, αφού πρώτα έκαναν μια στάση στη Φλόριντα προκειμένου ο πρόεδρος των ΗΠΑ να δώσει ομιλία σε μια ομάδα βετεράνων.
Ο σκύλος της οικογένειας ταξίδεψε μαζί με το προεδρικό ζεύγος, ωστόσο οι δύο τους κόρες δεν ήταν στο Air Force One.
Ο Ομπάμα με τη σύζυγό του μεταφέρθηκαν στο νησί με ελικόπτερο και είναι προγραμματισμένο να παραμείνουν εκεί για μία εβδομάδα. «Ανυπομονεί να περάσει λίγο ελεύθερο χρόνο με την οικογένειά του», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ.


Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/334929/xekinise-tis-kalokairines-toy-diakopes-o-ompama#ixzz2bdUShZoR

Εξέγερση ΛΑΘΡΟμεταναστών στο κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα (video)

Εξέγερση μεταναστών στο κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα (video)
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, όταν δεκάδες κρατούμενοι πραγματοποίησαν εξέγερση, διαμαρτυρόμενοι για το χρόνο προσωρινής κράτησής τους, που από 12 μήνες, όπως ίσχυε μέχρι τώρα, αυξήθηκε στους 18.

Λίγο μετά τις δέκα το βράδυ του Σαββάτου δεκάδες μετανάστες που κρατούνται στο κέντρο βγήκαν στο προαύλιο, αρνούμενοι να επιστρέψουν στα κοντέινερ όπου διαμένουν, ενώ άρχισαν να βάζουν φωτιά σε στρώματα και σεντόνια και να πετάνε πέτρες προς τους αστυνομικούς.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρόφιμοι προσπάθησαν στην αρχή να κρατήσουν και ομήρους κάποιους από τους αστυνομικούς που υπηρετούν στο κέντρο.
Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, άνδρες των ΜΑΤ, καθώς και πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής με 15 πυροσβέστες.
Οι αστυνομικοί «χτένισαν» τη γύρω περιοχή, καθώς υπήρξαν φόβοι ότι κάποιοι από τους μετανάστες απέδρασαν, εκμεταλλευόμενοι την αναταραχή.
Τελικά, μετά από επέμβαση των ΜΑΤ η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο και λίγη ώρα πριν τη μία ξεκίνησε η καταμέτρηση των κρατουμένων.
Από τα επεισόδια σημειώνεται ότι τραυματίστηκαν δέκα αστυνομικοί, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Διαβάστε επίσης:

Related Video



Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/334905/amygdaleza-epemvasi-ton-mat-ereynatai-i-periohi-gia-drapetes#ixzz2bdTiKU1d

Τι γνώριζαν οι Αρχαίοι Έλληνες γιατροί για τον καρκίνο

 

67605216a2b75c4a9595e3cdaaad11aa_XL
Οι πληροφορίες περί καρκίνου υπάρχουν από τότε που έχουμε ιατρικά κείμενα, δηλ. από τη εποχή του Ιπποκράτους και μετά, αν και παλαιότερα είχαν γραφεί ιατρικά κείμενα όπως μας πληροφορεί ο Σωκράτης «πολλά γαρ των ιατρών έστι συγγράμματα».
Το αξιόλογο βιβλίο του Καθηγητού-Ακαδημαϊκού Αριστ. Κούζη, (1872-1961), Ο καρκίνος παρά τοις αρχαίοις Ελλησιν ιατροίς, Αθήνα 2004, το οποίο είχε κυκλοφορήσει πριν από εκατό και πλέον χρόνια, πρόσφατα το επανεκδώσαμε, ώστε να γίνει προσιτό σε εκείνους που θα ήθελαν να γνωρίσουν τις γνώσεις περί καρκίνου των αρχαίων Ελλήνων ιατρών: Ιπποκράτους, Γαληνού, Αρεταίου, Ρούφου του Εφεσίου, Διοσκουρίδου, Αρχιγένους, Φιλόξενου, ΄Αντύλλου, Ορειβασίου, Παλλαδίου, Αετίου, Παύλου Αιγινήτου, Θεοφάνους Νόννου, Μιχαήλ Ψελλού, Συμεώνος Σήθη και Ιωάννου Ακτουαρίου. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης αυτής στη συνέχεια θα παρατεθούν συνοπτικά μερικά στοιχεία που επιλέχθηκαν και τα οποία θα είναι δυνατόν να δώσουν στον αναγνώστη μία γεύση του πλούτου των γνώσεων τους.
Οι πληροφορίες περί καρκίνου υπάρχουν από τότε που έχουμε ιατρικά κείμενα, δηλ. από τη εποχή του Ιπποκράτους και μετά, αν και παλαιότερα είχαν γραφεί ιατρικά κείμενα όπως μας πληροφορεί ο Σωκράτης «πολλά γαρ των ιατρών έστι συγγράμματα», (Ξενοφώντος, Απομνημονεύματα Δ, β, 10).
Ενδιαφέρον έχει να αναφέρουμε σχετικά με την ονοματολογία ότι οι αρχαίοι ιατροί έδωσαν στη νεοπλασία το όνομα «καρκίνος» από την εξωτερική του μορφή. Συγκεκριμένα ο Γαληνός (΄Εκδ. G.C. Kuehn, Γαληνού ΄Απαντα, Λειψία, 1826, τόμ. ΧΙ, σελ. 140) σημειώνει ότι όπως στο ζώο καρκίνο (κάβουρα) τα πόδια του είναι εκατέρωθεν του σώματός του, κατά τον ίδιο τρόπο στον μαστό της γυναικός από τον παρά φύσιν όγκο οι φλέβες είναι διογκωμένες και καταφανείς, που παρομοιάζονταν με τα πόδια του καβουριού. Και έκτοτε ο όρος αυτός γενικεύθηκε για όλες τις νεοπλασίες του σώματος και χρησιμοποιείται από όλους τους αρχαίους ΄Ελληνες ιατρούς, ενώ παράλληλα απαντάται και ο όρος καρκίνωμα. Οι όροι αυτοί έφθασαν μέχρι τις ημέρες μας και καθιερώθηκαν στην διεθνή ιατρική ορολογία.
Σχετικά με τα είδη του καρκίνου, σημειώνεται ότι διακρίνονται με διαφορετικές ορολογίες: στον κρυπτό και τον επιφανειακό, τον «εν τω βάθει» και τον «επιπολής», τον «ανέλκωτο» και τον «ηλκωμένο», τον «σύμφυτον» και «μη σύμφυτον» καρκίνον, δηλ. τον επίκτητο.
Οσον αφορά την αιτιολογία του καρκίνου αυτή ήταν σύμφωνα με τις αντιλήψεις της εποχής περί χυμών, που πρέσβευαν. Συγκεκριμένα υποστήριζανοι αρχαίοι Ελληνες ιατροί ότι ο καρκίνος προέρχονταν από τη «μέλαινα χολή» και το «μελαγχολικό χυμό». Εάν η κάθαρση του περιττώματος αυτού, που γίνονταν στον σπλήνα, δεν ήταν καλή τότε η περίσσεια αυτού του χυμού ήταν δυνατόν να δημιουργήσει καρκίνο. Και ανάλογα με την δριμύτητα του «μελαγχολικού χυμού» θα δημιουργούνταν ο ανέλκωτος ή ο μεθ’ έλκους καρκίνος. Επί πλέον παράγοντες στη δημιουργία του καρκίνου αναφέρονται η «κακοχυμία», η «δυσκρασία», και η δίαιτα.
Ο καρκίνος κατά τους αρχαίους Ελληνες συγγραφείς είχε διάφορο μέγεθος, «από οφθαλμού ιχθύων μέχρι πέπονος», όπως σημειώνεται από τον Ορειβάσιο ( έκδ. Daremberg, τόμ. IV, σελ. 18), με επιφάνεια ανώμαλη και οχθώδη και σκληρή κατά κανόνα σύσταση και με χροιά μελανώτερη από τα φλεγμαίνοντα μέρη, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Γαληνός (G.C. Kuehn, τόμ. VII, σελ. 720). Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι αρχαίοι Ελληνες ιατροί είχαν παρατηρήσει την μεγάλη ανάπτυξη του αγγειακού συστήματος στους όγκους, οι οποίοι «και κεκιρσωμένας έχων τας πέριξ φλέβας», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει εκτός των άλλων ιατρών και ο Αέτιος στον 16ο Λόγο του, (έκδ. Σκεύου Ζερβού, σελ. 60).
Ο εντοπισμός του καρκίνου σημειώνουν ότι είναι δυνατόν να γίνει σε κάθε μέρος του σώματος, αλλά όμως τονίζουν ότι ο συχνότερος εντοπισμός είναι στο γυναικείο μαστό και στη μήτρα. Ο Γαληνός σχετικά γράφει: «Οι καρκινώδεις όγκοι εν άπασι τοις μορίοις γίνονται. Μάλιστα δε τοις τιτθοίς (μαστοίς) των γυναικών», (έκδ. G. C. Kuehn, τόμ. ΧV, σελ. 331).
Για την συμπτωματολογία του καρκίνου ενδιαφέροντα είναι αυτά που έχουν γράψει στα κείμενά τους οι αρχαίοι ιατροί. Είναι δυνατόν η έναρξη του καρκίνου να είναι λανθάνουσα, να προκαλεί αβλυχρά και ήπια συμπτώματα, αλλά επίσης και μεγάλα, ισχυρά και σαφή, όπως σημειώνει ο Γαληνός. (έκδ. G. C. Kuehn, τόμ. Χ, σελ. 976). Μάλιστα ο Ιπποκράτης είχε παρατηρήσει ότι κατά την έναρξη του καρκίνου οι ασθενείς αισθάνονται μία πικρία στο στόμα, «καρκίνου γενομένου το στόμα πικραίνεται» (έκδ. G. C. Kuehn, τόμ. ΙΙΙ, σελ. 466) και συνοδεύεται από ανορεξία.
Κατά την εξέταση του ασθενούς είχαν παρατηρήσει ότι ο καρκινωματώδης όγκος όταν ήταν ψηλαφητός ήταν σκληρός στην αφή, ανώμαλος στο σχήμα, προσφυόμενος στους περιβάλλοντας ιστούς με διεύρυνση των φλεβών και όχι θερμός και μερικές φορές με έλκη. Προκαλεί διόγκωση και σκλήρυνση των παρακειμένων λεμφαδένων και δεν συνοδεύεται από πυρετό. Άλλο σύμπτωμα χαρακτηριστικό του καρκίνου κατά τους αρχαίους ιατρούς ήταν ο πόνος, όπως ιδιαίτερα τονίζει ο Παύλος ο Αιγινήτης «καρκίνος εστίν όγκος επώδυνος» (έκδ. Briau, σελ. 210) και η αιμορραγία.
Επισημαίνουμε ότι ο Αριστ. Κούζης στη σημαντική αυτή μελέτη του για τις αντιλήψεις περί καρκίνου των αρχαίων Ελλήνων ιατρών κάνει και μία ιδιαίτερη διάκριση του όρου «σκίρρος», που απαντάται στα αρχαία ιατρικά κείμενα, με τον σύγχρονο όρο «σκίρρος», τονίζοντας ότι οι παλαιοί ιατροί με τον όρο σκίρρο θεωρούσαν τις χρόνιες φλεγμονές με σκλήρυνση των ιστών, τις κιρρώσεις των σπλάχνων και τους καλοήθεις όγκους.
Η πρόγνωση του καρκίνου κατά του αρχαίους ήταν χειρίστη. «Ολέθρια τα καρκινώδεα» τονίζει ο Αρεταίος όπως επίσης και ο Αέτιος ότι ο καρκίνος είναι «δυσίατος ή ανίατος» με τελική έκβαση το θάνατο.
Όσον αφορά τη θεραπευτική αγωγή την οποία ακολουθούσαν οι αρχαίοι ΄Ελληνες ιατροί στον καρκίνο, παρατηρούμε ότι στα πρώτα στάδια αναπτύξεώς του εφάρμοζαν θεραπεία με διάφορα βοηθήματα και φάρμακα και σε περίπτωση αποτυχίας επακολουθούσαν τη χειρουργική θεραπεία. Τα βοηθήματα που εφάρμοζαν ήταν σύμφωνα με τις αντιλήψεις περί αιτίου του καρκίνου, τον μελαγχολικό χυμό του αίματος, που δημιουργούσε τον καρκίνο και γι’ αυτό ακολουθούσαν πρακτικές ώστε να μειωθεί ο πλεονάζον αυτός αιτιοπαθολογικός χυμός με την κάθαρση, τη φλεβοτομία και τα φάρμακα. Όπως σημειώνουν οι συγγραφείς τα θεραπευτικά αυτά μέσα είχαν αποτέλεσμα ιδιαίτερα κατά τα πρώτα στάδια του καρκίνου. Χαρακτηριστικά σημειώνει ο Ορειβάσιος ότι «δυνατόν μην τους αρχομένους καρκίνους κωλύειν αύξεσθαι καθαίροντας τον μελαγχολικόν χυμόν πριν εν τω πεπονθότι μορίω στηριχθήναι», (έκδ. Bassemaker-Daremberg, τόμ. V, σελ. 346).
Πολλές ήταν οι φαρμακευτικές ουσίες, σκευασίες και τα θεραπευτικά σχήματα, που χρησιμοποιούνταν για τον καρκίνο, δηλωτικό και αυτό του ανιάτου του καρκίνου. Ας μνημονευθούν μερικές από αυτές που χρησιμοποιούσαν, όπως τα βότανα ασκληπιάς, ακαλύφη ή κνίδη, αριστολοχία, δρακοντία, ερύσιμον, ερέβινθος, ελλέβορος, ερίκης καρπός, ελατήριον ή σίκυς άγριος στρύχνου χυλός και επίθυμον.
Επίσης ως αντικαρκινικά φάρμακα χρησιμοποιούνταν οι ποτάμιοι καρκίνοι, η καδμεία, ο λιθάργυρος, ο μόλυβδος και η χαλκίτις.
Στις περιπτώσεις που αποτύγχανε η θεραπεία με τις φαρμακευτικές ουσίες και τα βοηθήματα τότε οι αρχαίοι Ελληνες ιατροί κατέφευγαν στη χειρουργική θεραπεία του καρκίνου. Βέβαια για τους «κρυπτούς», δηλ. τους εν τω βάθει καρκίνους ακολουθούσαν την προτροπή του Ιπποκράτους ο οποίος στους «Αφορισμούς», Τμήμα ΄Εκτο, 38, τονίζει ότι είναι καλλίτερο να μην θεραπεύονται διότι με την αρχή της θεραπείας οι άρρωστοι πεθαίνουν γρήγορα. Ο Γαληνός συνιστούσε την χειρουργική θεραπεία μόνον για τους επιπολής καρκίνους και μάλιστα κατορθώνοντας να τους εκτέμνει με τις ρίζες τους μέχρι τους υγιείες ιστούς, «πάσης μεν χειρουργίας εκκοπτούσης όγκον παρά φύσιν ο σκοπός εστιν εν κύκλω πάντα όγκον περικόψαι, καθ ά τω κατά φύσιν έχοντι πλησιάζει» (έκδ. G. C. Kuehn, τόμ. ΧVΙΙΙ, Α, σελ. 60 και ΧΙ, σελ. 141).
Πριν από την χειρουργική θεραπεία χορηγούνταν τα κατάλληλα φάρμακα για την κάθαρση του μελαγχολικού χυμού και στη συνέχεια αφαιρούνταν ο όγκος «ξυραφίοις πεπυρωμένοις ομού τέμνουσι και διακαίουσιν», ένα είδος δηλ. θερμοκαυτήρος, ώστε να αποφεύγεται η αιμορραγία από τα αγγεία.Ακολουθούσε μετά μία υγιεινή τονωτική διατροφή, γυμναστική και αναληπτική αγωγή για την ευχυμία του σώματος.
Συμπερασματικά μπορούμε να ισχυρισθούμε ότι οι αρχαίοι Ελληνες Ιατροί όχι μόνο έδωσαν το όνομα «καρκίνος» στη νοσολογική αυτή οντότητα της νεοπλασματικής κακαοηθείας, αλλά επί πλέον διέκριναν την αιτιολογία και καθόρισαν την συμπτωματολογία, τον εντοπισμό, τη μορφολογία, τις εκδηλώσεις, την πρόγνωση και τη θεραπευτική αγωγή, φαρμακευτική και χειρουργική του καρκίνου.

Ναζισμός και αποκρυφισμός

 

xitler2
Tο 1909, στον αριθμό 22 της Felberstrasse στη Βιέννη, έμενε ένας νεαρός που φιλοδοξούσε να σταδιοδρομήσει ως ζωγράφος στην πρωτεύουσα της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας.
Δύο τετράγωνα πιο πέρα υπήρχε ένα καπνοπωλείο από όπου προμηθευόταν το ρατσιστικό και αποκρυφιστικό περιοδικό «Ostara». Εκδότης του ήταν κάποιος Λαντς φον Λίμπενφελς, τον οποίο μια μέρα ο νεαρός εκείνος επισκέφθηκε στο γραφείο του και του ζήτησε να αγοράσει παλαιότερα τεύχη που έλειπαν από τη συλλογή του. Ο εκδότης, διαπιστώνοντας από την εμφάνισή του την άθλια οικονομική του κατάσταση, όχι μόνο του χάρισε τα τεύχη, αλλά και του έδωσε και χρήματα να πάρει το τραμ της επιστροφής για το σπίτι του.
Δεν φανταζόταν ότι αυτός που βρισκόταν μπροστά του θα συγκλόνιζε τον κόσμο τρεις δεκαετίες αργότερα. Το όνομά του: Αδόλφος Χίτλερ.
Ποιος ήταν, όμως, ο Λαντς και το περιοδικό του, τι πρέσβευε και, άραγε, οι θεωρίες του επηρέασαν τον ναζισμό; Πέρασαν πολλά χρόνια για να αρχίσουν να ερευνώνται οι σχέσεις των ναζιστών με τους αμέτρητους αποκρυφιστικούς και ρατσιστικούς κύκλους. Ανάμεσα στους παγγερμανιστές ή μεγαλογερμανιστές της Βιέννης, οι θεωρίες του κοινωνικού δαρβινισμού ήταν τότε εξαιρετικά δημοφιλείς και οι ρατσιστικές θεωρίες, αναμεμειγμένες με αποκρυφιστικά «στοιχεία», βρήκαν πρόσφορο έδαφος να αναπτυχθούν, ιδίως μετά το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Οι εκπρόσωποί τους ονομάζονται αριοσοφιστές και τον όρο αριοσοφία τον εισήγαγε ο ένας εκ των δύο βασικών εκπροσώπων τους: ο Λαντς φον Λίμπενφελς (1874-1954).
Ο άλλος, μαθητές και οπαδοί του οποίου ήταν εκείνοι που ίδρυσαν στο Μόναχο τη ρατσιστική και αποκρυφιστική Εταιρεία της Θούλης, ήταν ο Γκουίντο φον Λιστ (1848-1919).
Το ποια υπήρξε η επίδραση του πολιτισμικού αυτού κομπογιαννιτισμού στους ναζιστές, σχετικά αργά, άρχισε να ερευνάται επισταμένως. Αποσπάσματα από την «Ostara» έχουν ενσωματωθεί στη βίβλο του ναζισμού, «Ο Αγών μου» του Χίτλερ. Από τις αρχές ακόμη της δεκαετίας του 1930, ο Αύγουστος Νολ μιλούσε σαρκαστικά στους φοιτητές του, στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, για τους ναζιστές. Ο ηγέτης τους, έλεγε, δανείστηκε τις ιδέες του από το γελοίο περιοδικό «Ostara».
Οι αριοσοφιστές ερμήνευαν τον κόσμο ως διαρκή σύγκρουση ανάμεσα στην κυρίαρχη φυλή των Αρίων και στις κατώτερες φυλές των μη Αρίων: Σλάβων, Λατίνων και Eβραίων.
Tόσο ο Γκουίντο φον Λιστ όσο και ο Λαντς φον Λίμπενφελς πίστευαν πως στην Aνατολή υπήρχαν μυστικά κέντρα σοφίας, θαυμάσιες βιβλιοθήκες κρυμμένες σε σπηλιές, μαγικοί λαβύρινθοι κάτω από τη γη και απόκρυφα ιερά, κρυμμένα σε μοναστήρια του Θιβέτ.
Γκουίντο φον Λιστ
O Λιστ είχε ένα κυκλικό όραμα του χρόνου στο οποίο έπαιζαν αποφασιστικό ρόλο η φύση, η σκανδιναβική μυθολογία και η ινδουιστική φιλοσοφία. Tέτοια ήταν η πίστη στα μυστικά κέντρα σοφίας της Aνατολής, ώστε μια εποχή κυκλοφορούσε η φήμη πως ο Xίμλερ, αρχηγός των Ες Ες, είχε εγκαταστήσει γραμμή ραδιοφωνικής επικοινωνίας ανάμεσα στη Γερμανία και στο Θιβέτ. H φήμη δεν ήταν τυχαία. Οπως έγινε γνωστό αργότερα, ομάδα επιφανών Ες Ες, μαζί με ναζιστές επιστήμονες, κατ’ εντολή του Χίμλερ είχαν επισκεφθεί το 1938 το Θιβέτ σε αναζήτηση αυτών των κέντρων της αρχαίας σοφίας. Η «εκστρατεία» εκείνη διήρκεσε δύο χρόνια. Τα μέλη της ομάδας προέβησαν σε εκτεταμένη έρευνα, στην οποία συμπεριλαμβάνονταν και οι αναπόφευκτες «κρανιομετρήσεις», προκειμένου να αποδειχθεί ότι το Θιβέτ υπήρξε το λίκνο της αρίας φυλής. Στα σχετικά ντοκουμέντα υπάρχουν, ανάμεσα σε άλλα, 20.000 ασπρόμαυρες και 2.000 έγχρωμες φωτογραφίες, καθώς και τα στοιχεία από 376 κρανιομετρήσεις. Αυτά, ωστόσο, αποκαλύφθηκαν αργότερα. Μπορεί, όμως, κανείς να φανταστεί την έκπληξη των μαχητών του σοβιετικού στρατού όταν μπήκαν στο Ανατολικό Βερολίνο το 1945 και ανακάλυψαν τα πτώματα περίπου 1.000 Θιβετιανών που ήταν ντυμένοι με γερμανικές στολές, αλλά δεν έφεραν διακριτικά βαθμού.
Κατά τον Λιστ, τα νεολιθικά ευρήματα στην Eυρώπη αποδείκνυαν ότι κάποτε υπήρξε ένας μεγάλος αριογερμανικός πολιτισμός, ο οποίος αργότερα καταστράφηκε από τους χριστιανούς που ανάγκασαν τους ιερείς-βασιλείς του να γίνουν τσιγγάνοι, πλάνητες και απόκληροι. Oι χριστιανοί δυσφήμισαν τα ιερά του αρχαίου θεού τους, του Bόταν, και οι ηγέτες των Αρίων κατάντησαν δούλοι στον ίδιο τους τον τόπο. Παράλληλα, ο Λιστ διατύπωσε το χιλιαστικό δόγμα πως οι Αριοι θα επανέλθουν, εγκαινιάζοντας μια περίοδο μεγάλου πολιτισμού και καθαρότητας, και τα έτη 1914, 1923 και 1932, βάσει των «αστρολογικών του μετρήσεων», ήταν ιδανικά για την έναρξη αυτής της λαμπρής χιλιετίας.
O Λιστ αποκαλεί Aρμανιστές τους Aρίους της Γερμανίας, μεταφέροντας στα γερμανικά τη λέξη «Hermiones» (Eρμίονες – γερμανικό έθνος) που δανείζεται από τον Tάκιτο.
H αριογερμανική κοινωνία, έλεγε, ήταν οργανωμένη βάσει του καβαλιστικού Δέντρου της Zωής, το οποίο συνιστά δέκα βαθμίδες διαδοχικής μύησης στα μυστήρια της γνώσης: η πρώτη και η δεύτερη βαθμίδα είναι το άτομο και η οικογένεια, οι επόμενες πέντε η διοικητική ιεραρχία των ηγετών, η όγδοη είναι οι ευγενείς, η ένατη ο βασιλιάς και η δέκατη ο Θεός.
Αυτό το πρότυπο χρησιμοποίησε ο Χίμλερ για να οργανώσει ιεραρχικά τα Ες Ες.
O νεολογισμός «αριοσοφία» αποδίδει τον συνδυασμό θεοσοφικών-αποκρυφιστικών αντιλήψεων και ρατσιστικών θεωριών (υπεροχή της αρίας φυλής), κατά το θεοσοφία (Θεός-σοφία), αριθμοσοφία, ανθρωποσοφία κτλ.
H λέξη «Αριος» προέρχεται από τη σανσκριτική arya (ευγενής). Oι εθνολόγοι δεν της αναγνωρίζουν επιστημονική αξία, αλλά οι ναζιστές πίστευαν ότι Αριος είναι ο βόρειος και μη εβραϊκής καταγωγής κάτοικος του Kαυκάσου.
Oι αρχαίοι Γερμανοί, σύμφωνα με τον τευτονικό μύθο που χρησιμοποιεί ο Tάκιτος στο έργο του «Germania», διατήρησαν την παράδοση της προέλευσής τους στα λαϊκά τους τραγούδια που υμνούν τον χθόνιο θεό τους Tuisco (Tυΐσκων) και τον γιο του, Mannus (Mάννος). Oι τρεις γιοι του τελευταίου έδωσαν το όνομά τους στις τρεις γερμανικές φυλές: τους Ingaevones (που κατοικούσαν στα παράλια), τους Hermiones (κατοίκους της ενδοχώρας) και τους Istaevones. O Λιστ, όμως, υποστηρίζει πως οι τρεις φυλές αντιπροσωπεύουν κατά σειρά τους αγρότες, τους διανοούμενους και τον στρατό. Γι’ αυτό και εκγερμανίζει τη λατινική λέξη «Hermiones» σε Armanen που σημαίνει «απόγονοι του ηλιακού βασιλιά», του οποίου τους ιερείς (ηγέτες των Aρίων) αποκαλεί «Armanenschaft».
Στο κυκλικό όραμα του χρόνου ο Λιστ ενσωμάτωσε το ινδουιστικό δόγμα της μετενσάρκωσης. Ετσι, στα τέλη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου «προφήτευε» ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες γερμανοί και αυστριακοί στρατιώτες που σκοτώθηκαν στα πεδία των μαχών θα μετενσαρκωθούν και θα αποτελέσουν το ενιαίο σώμα μιας μεσσιανικής στρατιωτικής και πνευματικής ελίτ που θα κηρύξει την εθνικιστική επανάσταση και θα εγκαθιδρύσει τη χιλιετή άρια αυτοκρατορία. Tο 1932, κάποια θεία δύναμη θα καταλάβει το συλλογικό ασυνείδητο των Γερμανών και τότε η γενιά των μετενσαρκωμένων μαχητών θα νιώσει τη θεία δύναμη, θα επιβάλει την τάξη και, παίρνοντας εκδίκηση για λογαριασμό του έθνους, θα μεταμορφώσει τη σύγχρονη αντιπροσωπευτική κοινωνία σε ένα μονολιθικό, αιώνιο και αδιάφθορο κράτος.
84FC44CB8A9B310B097126014F3513EC
Λαντς φον Λίμπενφελς
Tις πρακτικές λύσεις, όμως, για το «φυλετικό πρόβλημα» φρόντισε να τις διατυπώσει ο Λαντς φον Λίμπενφελς στο βιβλίο του «Θεοζωολογία» (1905). H θεωρία του είναι μια ρατσιστική ερμηνεία της Bίβλου «πλουτισμένη» με στοιχεία ζωολογίας. H έκπτωση των Πρωτοπλάστων είναι έκπτωση της αρίας φυλής. Oι Αριοι εξέπεσαν επειδή ήλθαν σε επιμειξία με τους Πυγμαίους. O πρώτος Πυγμαίος ήταν ο Aδάμ. Oι Πυγμαίοι είναι τα ανθρωπόζωα, ενώ οι πρώτες και ευγενέστερες, καθ’ ομοίωσιν του Θεού, μορφές, τα θεόζωα. H φυλή που μοιάζει περισσότερο στα θεόζωα είναι η αρία. Ετσι, αν σταματήσουν οι φυλετικές επιμειξίες, οι Αριοι θα ανακτήσουν τις δυνάμεις τους και θα κυβερνήσουν ξανά τον κόσμο.
Aν αυτά ακούγονται ως ανοησίες ή κάποτε και βλασφημίες – αποκορύφωμα η «ερμηνεία» των Παθών του Xριστού που δεν είναι παρά βιασμός του (!) από τους Πυγμαίους –, διόλου αστείες δεν είναι ούτε οι λύσεις που προτείνει ο Λαντς ούτε ο τρόπος με τον οποίο τις εφάρμοσε το Γ΄ Pάιχ. O Λαντς προτείνει, λοιπόν, τις εξής λύσεις για τις κατώτερες φυλές:
1. Eξορία στη Mαδαγασκάρη
2. Σκλαβιά
3. Nα αποτεφρωθούν ως θυσία στον Θεό
4. Nα χρησιμοποιούνται ως υποζύγια
Δεν φτάνουν, ωστόσο, μόνον αυτά· χρειάζονται και ορισμένα μέτρα ευγονικής. Θα πρέπει, λοιπόν, να δημιουργηθούν μοναστήρια ευγονικής γυναικών που θα τις γονιμοποιούν αποκλειστικά Αριοι. Κάμποσα χρόνια αργότερα, ο Xίμλερ κατάρτισε ένα παρόμοιο πρόγραμμα ευγονικής με τις λεγόμενες «εκλεκτές γυναίκες», που θα παρέμεναν ανύπανδρες, και τους άνδρες των Ες Ες, στους οποίους θα επιτρεπόταν η πολυγαμία.
O Λαντς είχε και δύο πιο ήπιες προτάσεις για τις κατώτερες φυλές: ευνουχισμός ή στείρωση (αμφότερες τις εφάρμοσε το Γ΄ Ράιχ).
Τα ανθρωπόζωα
Στον λόγο του ενώπιον των αξιωματούχων των Ες Ες, στις 4 Οκτωβρίου 1943, στο Πόζναν της Πολωνίας, ο Χάινριχ Χίμλερ είπε, μεταξύ άλλων, και τα εξής, όπως καταγράφονται στον ΧΧΙΧ τόμο των «Ντοκουμέντων της Νυρεμβέργης» (σελ. 122-123): «Είναι τελείως λάθος να προσφέρουμε την άδολη ψυχή και το πνεύμα μας, τον καλό μας χαρακτήρα και τον ιδεαλισμό μας σε άλλους λαούς… Ο άνδρας των Ες Ες θα πρέπει να καθοδηγείται μόνον από μία αρχή: ειλικρίνεια, ευγένεια, πίστη και φιλία για όσους έχουν το ίδιο αίμα μ’ εμάς – και για κανέναν άλλον. Ο,τι συμβαίνει στους Ρώσους ή στους Τσέχους είναι ένα ζήτημα που με αφήνει απολύτως αδιάφορο. Σε περίπτωση που το καλό αίμα του δικού μας τύπου βρεθεί ανάμεσα στους πληθυσμούς άλλων εθνών, θα το πάρουμε, αν χρειάζεται, παίρνοντας τα παιδιά τους και μεγαλώνοντάς τα εμείς οι ίδιοι. Το αν άλλοι λαοί ζουν μέσα στην αφθονία ή πεθαίνουν της πείνας με ενδιαφέρει μόνον στον βαθμό που τους χρειαζόμαστε ως σκλάβους στον δικό μας πολιτισμό. Τα άλλα δεν με νοιάζουν. Αν 10.000 Ρωσίδες σωριαστούν εξαντλημένες από την κούραση κατά τη διάρκεια κατασκευής μιας αντιαρματικής τάφρου, με ενδιαφέρει μόνον στον βαθμό που η τάφρος θα αποπερατωθεί προς όφελος της Γερμανίας. Δεν θα συμπεριφερθούμε ως άγριοι ή άκαρδοι όταν δεν χρειάζεται. Αυτό είναι προφανές. Πέραν των άλλων, οι Γερμανοί είναι λαός που φέρεται με καλοσύνη στα ζώα, έτσι ξέρουμε επίσης πώς να συμπεριφερθούμε σε αυτά τα ανθρωπόζωα (Μenschentiere). Είναι, όμως, έγκλημα κατά του αίματός μας να ανησυχούμε για αυτά και να τους εμπνέουμε ιδεώδη, με αποτέλεσμα να δημιουργούμε μόνο προβλήματα στα παιδιά και στα εγγόνια μας. Αν κάποιος έρθει και μου πει: “Δεν μπορώ να σκάψω αυτές τις αντιαρματικές τάφρους με παιδιά ή με γυναίκες, είναι απάνθρωπο, θα πεθάνουν από τη δουλειά”, πρέπει να του πω: “Εγκληματείς εναντίον του αίματός σου, γιατί, αν δεν σκαφτεί αυτή η αντιαρματική τάφρος, θα πεθάνουν γερμανοί στρατιώτες, και αυτοί είναι γιοι γερμανίδων μητέρων. Είναι το αίμα μας”».
Η Εταιρεία της Θούλης
Η επίδραση των αριοσοφιστών της Βιέννης, και ιδιαιτέρως του Λιστ, ήταν καθοριστική για τη διαμόρφωση του ρατσιστικού υπόβαθρου εξεχόντων μελών της αποκρυφιστικής και ρατσιστικής Εταιρείας της Θούλης, που ιδρύθηκε το 1911 και έδρευε στο Μόναχο, τα οποία θεωρούσαν πως πατρίδα των Αρίων ήταν η χώρα των υπερβορείων, η Εσχάτη Θούλη (Ισλανδία), που την ταύτιζαν με την πλατωνική Ατλαντίδα. Τις θεωρίες των αριοσοφιστών στην Εταιρεία τις εισήγαγε ο Ρούντολφ φον Σεμπότεντορφ. O τυχοδιώκτης αυτός πέρασε από την Aλεξάνδρεια, την Eλλάδα και την Tουρκία και αυτοκτόνησε στην Kωνσταντινούπολη στις 8 Μαΐου του 1945 με την πτώση του Γ΄ Pάιχ.
Ο Σεμπότεντορφ είχε «ανακαλύψει» ότι το μυστικιστικό Iσλάμ και η φιλοσοφία των δερβίσηδων παρουσιάζουν σημαντικές αναλογίες με τη συμβολιστική της αρχαίας ρουνικής γραφής. Τόσο αυτός όσο και τα άλλα μέλη της Eταιρείας της Θούλης υποστήριζαν ότι η εραλδική κληρονομιά (σήματα, εμβλήματα, σύμβολα και γραφές) αποδείκνυε τον μεγάλο πολιτισμό των Aρίων που κάποια εποχή αναγκάστηκαν, κυνηγημένοι από τους παπικούς, να καταφύγουν στην Iσλανδία. Tο έμβλημα, άλλωστε, της Eταιρείας (ο αγκυλωτός σταυρός και το ξίφος) υπήρξε, λέγεται, η αφορμή για την τελική επιλογή του αγκυλωτού σταυρού από τον Xίτλερ, και ο Pούντολφ φον Σεμπότεντορφ έγραφε το 1933 στο βιβλίο του «Bevor Hitler Kam» (Πριν έλθει ο Χίτλερ): «Tα μέλη της Θούλης είναι οι άνθρωποι στους οποίους στράφηκε στην αρχή ο Xίτλερ και εκείνοι συμμάχησαν μαζί του». Είχε δίκιο. Ο επιφανής ιστορικός Ιαν Κέρσοου λέει πως «ο κατάλογος των μελών της Θούλης είναι το who is who των πρώιμων ναζιστών». Και ανάμεσά τους ξεχωρίζουν ο Ρούντολφ Ες, ο Αλφρεντ Ρόζενμπεργκ και ο Ντίτριχ Εκαρτ, στον οποίον ο Χίτλερ αφιερώνει το βιβλίο «Ο Αγών μου».
Για να γίνει κανείς μέλος της Εταιρείας έπρεπε να υπογράψει δήλωση που έλεγε: «Ο υπογεγραμμένος ορκίζομαι ότι, εξ όσων γνωρίζω και πιστεύω, δεν ρέει στις φλέβες, τις δικές μου ή της συζύγου μου, εβραϊκό αίμα και ανάμεσα στους προγόνους μου δεν υπήρχε κανείς προερχόμενος από φυλή εγχρώμων».
Το 1919 ένας προλετάριος ονόματι Αντον Ντρέξλερ μαζί με τον Καρλ Χάρερ της Θούλης ίδρυσαν το Κόμμα Γερμανών Εργατών. Ο Χίτλερ έγινε μέλος του στο τέλος της χρονιάς και τον Φεβρουάριο του 1920 το κόμμα αυτό μετονομάστηκε σε Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα Γερμανών Εργατών (NSDAP), δηλαδή στο ναζιστικό κόμμα.
Σαβίτρι Ντέβι
Στάχτη, θανατηφόρα στάχτη. Αυτή είναι η ανατριχιαστική κληρονομιά. «Προσέξτε την πλαστογραφία. Οι άνθρωποι θα σας πιστέψουν» γράφει ο Ουμπέρτο Εκο στο «Εκκρεμές του Φουκώ». Δεν είναι παραδοξολογία. Με έκπληξη διαπίστωσα πρόσφατα πως κυκλοφορεί στα ελληνικά το βιβλίο «Η κόρη του Ηλιου» της Σαβίτρι Ντέβι. Να πώς το συστήνει στην ιστοσελίδα του στη Βιβλιονέτ ο εκδότης: «Η Σαβίτρι Ντέβι (1905-1982) ή Μαξιμινιανή Πόρτας, είναι μια Ευρωπαία (από έλληνα πατέρα), για την οποία το κοινό δεν γνωρίζει και πάρα πολλά για τον συναρπαστικό βίο της και το πλούσιο συγγραφικό της έργο. Ηταν μια γυναίκα πολυταξιδεμένη, γνώστρια των “Ευρωπαϊκών παραδόσεων” και του Ινδουισμού, που έζησε μια θυελλώδη ζωή κατά τη διάρκεια του Μεσοπολέμου και τόλμησε μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου να αψηφήσει το κλίμα της εποχής προβάλλοντας μια εντελώς διαφορετική και τολμηρή προσέγγιση σε μια βιοθεωρία που θεωρούνταν πλέον “το απόλυτο κακό” σε παγκόσμια κλίμακα».
Ας «μεταφράσω» – εν μέρει – τα παραπάνω: η εν λόγω «Ελληνίς» πίστευε πως οι αρχαίοι Ελληνες ήταν Αριοι. Η ζωή της όντως υπήρξε θυελλώδης – όπως και η δράση της. Στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο βρισκόταν στην Ινδία όπου επιχείρησε να συνδυάσει τον ινδουισμό με τον ναζισμό. Εκανε, όμως, και πρακτική δουλειά. Ηταν κατάσκοπος του Αξονα. Θεωρούσε τον Χίτλερ απεσταλμένο του Βισνού που θα τερμάτιζε την περίοδο του κακού την οποία εξέφραζαν οι Εβραίοι. Πέρασε από την φρανκική Ισπανία όπου φιλοξενήθηκε από τον φυγάδα ναζιστή Οτο Σκορτσένι, ο οποίος υπήρξε σύμβουλος του Χουάν και της Εβίτας Περόν και ονειρευόταν να δημιουργήσει στην Αργεντινή το Γ΄ Ράιχ.
Η Σαβίτρι Ντέβι ήταν φίλη με έναν άλλο ρατσιστή, φιλοναζιστή και αποκρυφιστή, τον Μιγκέλ Σεράνο, πρέσβη της Χιλής από το 1953 ως το 1970 στην Ινδία, ο οποίος ανέπτυξε τη θεωρία του «εσωτερικού χιτλερισμού», μια μείξη ρατσισμού, βόρειας μυθολογίας, θεοσοφισμού και ινδουισμού.
Στη Χιλή ζούσε μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ένας από τους πλέον καταζητούμενους ναζιστές, ο Βόλτερ Ράουφ, που ούτε οι Γερμανοί ούτε οι Ισραηλινοί κατάφεραν να επιτύχουν την έκδοσή του. Ο Ράουφ, υπεύθυνος για τον θάνατο 100.000 ανθρώπων, είχε πρωτοστατήσει στο να αναπτυχθούν οι «κινητοί θάλαμοι αερίων», όπου οι κρατούμενοι πέθαιναν μέσα σε ειδικά οχήματα την ώρα που αυτά βρίσκονταν εν κινήσει. Οταν το 1984 ο Ράουφ εγκατέλειψε τον μάταιο τούτο κόσμο, στην κηδεία του παρέστησαν χιλιάδες ναζιστές. Εκεί ο Σεράνο χαιρέτισε φασιστικά τον νεκρό.
Τα βιβλία της Σαβίτρι Ντέβι έχουν εμπνεύσει πλήθος σύγχρονων νεοναζιστών οι οποίοι παραπέμπουν σε αυτά για να «θεμελιώσουν» τις αποκρυφιστικές και ναζιστικές απόψεις τους. Η ίδια υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Παγκόσμιας Ενωσης Εθνικοσοσιαλιστών που δημιουργήθηκε το 1962. Εκτός από ναζίστρια, ωστόσο, ήταν και οικολόγος. Πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής της παρέα με τις γάτες και τις κόμπρες της.

Το Κάμελοτ του Χίμλερ
Στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, σε απόσταση 15 χλμ. από το Πάντερμπορν, βρίσκεται ένα από τα πιο γνωστά μεσαιωνικά κάστρα της Ευρώπης, το κάστρο του Βέβελσμπουργκ, στο οποίο τον καιρό της Ιεράς Εξέτασης φυλάκιζαν και εκτελούσαν μάγισσες και «αιρετικούς». Εχει μείνει, όμως, στην Ιστορία ως «το Κάμελοτ του Χίμλερ». Ο αρχηγός των Ες Ες το πρωτοείδε το 1934 μαζί με τον αποκρυφιστή Καρλ Μαρία Βίλιγκουτ, αποκαλούμενο και «μάγο» ή «Ρασπούτιν του Χίμλερ». Ο Χίμλερ το «νοίκιασε», όπως και τη γύρω περιοχή, για 100 χρόνια έναντι του «συγκλονιστικού» ποσού του ενός μάρκου τον χρόνο. Σε μικρή απόσταση έστησε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης που οι κρατούμενοί του ήταν κυρίως Εβραίοι και Μάρτυρες του Ιεχωβά. Εκείνοι οι 3.900 σκλάβοι εργάστηκαν στις επισκευές του κάστρου και από αυτούς πέθαναν από τις κακουχίες ή εκτελέστηκαν οι 1.300.
Μετά την κατάρρευση της ναζιστικής Γερμανίας ο Χίμλερ φεύγοντας έδωσε εντολή να ανατιναχθεί το Βέβελσμπουργκ – αλλά οι ναζιστές δεν πρόλαβαν να ανατινάξουν τον Βόρειο από τους τρεις πύργους. Σήμερα, ανακαινισμένο, λειτουργεί ως μουσείο, ξενώνας νέων και εστιατόριο. Αλλά αυτά που διασώθηκαν στον Βόρειο Πύργο είναι ανατριχιαστικά και αρκετά για να εικάσει κανείς τον παρανοϊκό και κτηνώδη κόσμο του Χίμλερ. Μολονότι πραγματοποιήθηκαν εκεί μόνο δύο συναντήσεις των στρατηγών των Ες Ες, αρκεί απλώς να αναφερθεί η δεύτερη, στις 12-15 Ιουνίου του 1941, λίγο πριν από την έναρξη της Επιχείρησης Μπαρμπαρόσα (της επίθεσης εναντίον της Σοβιετικής Ενωσης). Στη συνάντηση εκείνη ο Χίμλερ ανακοίνωσε πως στόχος τους ήταν να εξοντώσουν 30 εκατομμύρια Σλάβους. Επεσε έξω κατά πέντε εκατομμύρια.
Τα Ες Ες ιδρύθηκαν το 1925 και αρχικά ήταν οι πραιτοριανοί του Χίτλερ, αλλά με τον καιρό έγιναν πολυπληθέστερα και απέκτησαν τεράστια δύναμη. Τα διαβόητα για τη σκληρότητα και την κτηνωδία τους Waffen SS, λόγου χάρη, είχαν φτάσει, μεσούντος του πολέμου, το 1 εκατομμύριο.
Στον Βόρειο Πύργο υπάρχουν δύο ανατριχιαστικές αίθουσες. Στην πρώτη, στο ισόγειο, που έχει απόκοσμη ηχώ, υπάρχει μια κρύπτη στο κέντρο και, γύρω της, δώδεκα βάθρα για τους ισάριθμους κορυφαίους «ιππότες» των Ες Ες (κατά μίμηση των ιπποτών της Στρογγυλής Tραπέζης). Στον επάνω όροφο βρίσκεται μια άλλη αίθουσα, στο κέντρο της οποίας δεσπόζει ο αποκρυφιστικός Μαύρος Ηλιος, μια σύνθεση από τέσσερις σβάστικες που δείχνουν δώδεκα κατευθύνσεις (όσες και οι ιππότες).
Ανάμεσα στους σημερινούς επισκέπτες του κάστρου περιλαμβάνονται και πολλοί νεοναζιστές και σατανιστές που πηγαίνουν να αποτίσουν φόρο τιμής στα ινδάλματά τους. Να δουν τα παρεφερνάλια του θανάτου: τα δαχτυλίδια με τις νεκροκεφαλές των Ες Ες, τα πηλίκια, τις στολές, τα πιστόλια, τα μαχαίρια τους.
Μερικά πράγματα δεν τα χωράει ο ανθρώπινος νους. Οταν ο νεαρός Μάρτιν Μπόρμαν, βαφτισιμιός του Χίτλερ, επισκέφθηκε με τον διαβόητο πατέρα του τον Χίμλερ στο σπίτι του, ο τελευταίος τους ανέβασε στη σοφίτα. Εκεί πήρε από το ράφι έναν από τους δερματόδετους τόμους του βιβλίου «Ο Αγών μου» και τον χάρισε στον νεαρό. Δεν ήταν περίεργο, ήταν ανατριχιαστικό. Γιατί το δέρμα που είχε χρησιμοποιηθεί ήταν από πτώματα κρατουμένων του Νταχάου. Αλλά και σε άλλα αντικείμενα είχαν χρησιμοποιηθεί ανθρώπινα μέλη, όπως σε δύο καρέκλες που τα πόδια τους ήταν φτιαγμένα από ανθρώπινα οστά.
**Δημοσιεύθηκε στο BHmagazino την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Βάζουν “χαράτσι” και στα προς εξαγωγή ΙΧ

 

kinisi16912
Με πρόσφατη εγκύκλιο που απέστειλε στα Τελωνεία και τις ΔΟΥ, το υπουργείο Οικονομικών ορίζει πως σε κάποιο αυτοκίνητο που έχουν κατατεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας, ο ιδιοκτήτης του ή ο έμπορος που το έχει στην κατοχή του θα πρέπει να προβεί σε άρση της ακινησίας, καταβάλλοντας τα τέλη κυκλοφορίας, ώστε να μπορέσει να το εξάγει στην αλλοδαπή.
Το θέμα έχει λάβει διαστάσεις καθώς μέχρι πρότινος κανείς δεν κατέβαλε τα τέλη κυκλοφορίας για να εξάγει κάποιο Ι.Χ. που ήταν κατατεθειμένες οι πινακίδες κυκλοφορίας του, με συνέπεια οι εξαγωγές αυτοκινήτων να στοιχίζουν ακριβά.
Από την άλλη πλευρά, κάποιες ΔΟΥ και Τελωνεία ερμηνεύουν όπως εκείνοι νομίζουν την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, με αποτέλεσμα κάποιες εφορίες να απαιτούν την καταβολή των Τελών στα Ι.Χ. που έχουν κατατεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας ώστε να εξαχθούν και κάποιες άλλες όχι.
Σύμφωνα με το έγγραφο  φαίνεται ξεκάθαρα πως για να εξαχθεί κάποιο όχημα στο οποίο έχουν κατατεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας θα πρέπει ο ιδιοκτήτης του να προβεί σε άρση της ακινησίας καταβάλλοντας τα τέλη κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους ώστε να μπορέσει να εξαχθεί.
“Απέκτησα ένα SUV 2,5 λίτρων, το οποίο είχα συμφωνήσει να αγοράσει ένας Γερμανός έναντι 5.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο μοντέλο το απέκτησα από Έλληνα καταναλωτή έναντι 4.500 ευρώ και αν προσθέσει κανείς τα 880 ευρώ που κατέβαλα για τα τέλη του 2013 σημαίνει πως έχασα 380 ευρώ από τη συγκεκριμένη πώληση.
Αν βέβαια γνώριζα την εγκύκλιο που είχε αποστείλει το υπουργείο Οικονομικών σε καμία περίπτωση δεν θα αποκτούσα το συγκεκριμένο SUV, καθώς το κέρδος είναι ελάχιστο, ενώ από την άλλη μεριά οι συνεχείς φορολογικές αλλαγές στον κλάδο των αυτοκινήτων καθιστούν το επάγγελμά μας χειρότερο και από την κλήρωση του Τζόκερ”, τόνισε στο “Auto-business” έμπορος αυτοκινήτων που κατέβαλε τελικά το κόστος των τελών κυκλοφορίας σε ένα SUV 2,5 λίτρων.

ΤΩΡΑ - Mπλόκα στους γύρω δρόμους...

 



Μέχρι και το υδροβόλο, "επιστράτευσαν"...
Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο κέντρο συγκέντρωσης στην Αμυγδαλέζα, με τις αστυνομικές δυνάμεις να έχουν στήσει μπλοκα στους γύρω δρόμους, καθώς...
υπάρχουν φόβοι πως αρκετοί μετανάστες   έχουν αποδράσει.
Στο σημείο έχει καταφθάσει και υδροβόλο όχημα της ΕΛ.ΑΣ, για να βοηθήσει στη κατάσβεση της φωτιάς στο προαυλιο χώρο...

Δεν ταιριάζουν τα χνότα τους...

 




Στα… κάγκελα λέγεται ότι είναι ο Αλέξης Παπαχελάς με την έλευση Σταμάτη Μαλέλη στον ΣΚΑΙ και απειλεί να...
διακόψει κάθε συνεργασία με το κανάλι!
Ανεξάρτητα από αυτό όμως, όπως σας είχαμε προειδοποιήσει πριν δυο εβδομάδες, η άφιξη Γιώργου Ψύλλια στον σταθμό του Φαλήρου σε ρόλο αρχισυντάκτη έβαλε φωτιά στα τόπια: «Εσύ τι μιλάς» του είπαν οι δημοσιογράφοι την περασμένη Τρίτη όταν κατέβηκε μαζί με τον Κώστα Κιμπουρόπουλο να τους πιέσει να διακόψουν την απεργία!

Από τη στήλη "media windows", του  Νίκου Νικητέα (ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ)

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...