Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Στο «σφυρί» το ξενοδοχείο της συζύγου του Μιχαλολιάκου


Στο «σφυρί» το ξενοδοχείο της συζύγου του Μιχαλολιάκου
Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι χρωστούν  στο Δημόσιο ληξιπρόθεσμα χρέη εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τα οποία  δεν τα έχουν ρυθμίσει με αποτέλεσμα  οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να επιβάλουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Στη λίστα «φιγουράρει» όπως φαίνεται  και το όνομα της Ελένης Ζαρούλια, βουλευτή της Χρυσής Αυγής και συζύγου του πρόεδρου του κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου, καθώς κατασχέθηκε το 50% που κατείχε σε ξενοδοχείο στην πλατεία Αττικής και για το συγκεκριμένο ακίνητο ξεκίνησε η διαδικασία πλειστηριασμού. 


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/280621/sto-sfyri-to-xenodoheio-tis-syzygoy-toy-mihaloliakoy#ixzz2L8SDqhAh

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Πελοποννήσου


Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Πελοποννήσου
Mάλιστα το μεσημέρι του Σαββάτου, αγρότες της Αργολίδας, της Αρκαδίας και της Νεμέας πραγματοποίησαν πορεία με αγροτικά μηχανήματα και αυτοκίνητα στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Κορίνθου.

Οι αγρότες φτάνοντας στα διόδια Σπαθοβουνίου, έκαναν συμβολική κατάληψη και σήκωσαν τις μπάρες των διοδίων, από τις 4.15 το μεσημέρι και για μία ώρα, αφήνοντας να περνούν ελεύθερα τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Λίγο μετά τις 5.00, το απόγευμα, αποχώρησαν, δηλώνοντας πως θα μείνουν στα μπλόκα μέχρι να ακούσει η κυβέρνηση την κραυγή αγωνίας τους και να δρομολογήσει λύσεις στα αιτήματά τους.

Στο μεταξύ ομάδα αγροτών από τη Νεμέα, σε μια συμβολική κίνηση, πήγαν στα Δερβενάκια και μπροστά στο άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο.


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/280582/klimakonoyn-tis-kinitopoiiseis-toys-oi-agrotes-tis-peloponnisoy#ixzz2L8Rr20Re

Μουρούτης: «Κάνω δουλειές με δήμους»...


Μουρούτης: «Κάνω δουλειές με δήμους»...
Με ένα προσωπικό tweet ο περιβόητος διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Γιώργο Μουρούτης δηλώνει ότι «κρατικές δουλειές δεν κάνω. Μόνο με δήμους».
Μήπως θα μπορούσε να μπει στον κόπο να εξηγήσει στον κόσμο τι εννοεί ο κ. Μουρούτης με την παραδοχή ότι κάνει «δουλειές με δήμους»;
Τι είδους «δουλειές» παραδέχεται ότι κάνει ο κ. Μουρούτης;
Αν δεν πρόκειται περί πλάκας, τότε προκύπτει σοβαρό θέμα με την δήλωση του διευθυντή του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού, ο οποίος έχει βρει τον τρόπο να προσελκύει πάντα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, επισκιάζοντας ακόμα και τον ίδιον τον Αντώνη Σαμαρά πολλές φορές.
Εν τω μεταξύ, μαθαίνουμε ότι ο κ. Μουρούτης έχει γίνει έξω φρενών με το δημοσίευμα του Newsbomb ότι βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου.
Το newsbomb ρωτά:
Προς τι ο εκνευρισμός; Άνθρωποι του περιβάλλοντός του κ. Μουρούτη είναι αυτοί που λένε ότι θα ήθελε πολύ να αναλάβει πολιτική θέση ο ίδιος και ότι πλέον δεν χωράει στην θέση του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού.
Πάντως δεν είμαστε εμείς αυτοί που λένε ότι ο κ. Μουρούτης θα ήθελε να δει κάποια στιγμή τον εαυτό του στην θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου...
Όσον αφορά στα σχόλια που κάνει ο σύμβουλος του πρωθυπουργού περί «εκβιασμών» με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς, προφανώς δεν αντιλαμβάνεται πως ένα στέλεχος σε υψηλό κυβερνητικό αξίωμα ούτε εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο, ούτε απειλεί.
Τα όρια της σοβαρότητας κρίνονται εκ του αποτελέσματος κι όχι από την αντίληψη που μπορεί να έχει κάποιος περί της ύβρεως. Εκτός αν στις νέες αντιλήψεις της κυβέρνησης το ρεπορτάζ, η καλόπιστη κριτική και η παρουσίαση διαφορετικών απόψεων αποτελεί ύβρη και γεγονός παγκόσμιας πρωτοτυπίας στα χρονικά της πολιτικής επικοινωνίας. Διότι αν θέλει να δει κανείς καινοφανείς μεθόδους ασκώντας και πάλι καλόπιστη κριτική, μπορεί.
Ελπίζουμε ότι ο εκνευρισμός του κ. Μουρούτη δεν πηγάζει από την ποιότητα της συνεργασίας του με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Σίμο Κεδίκογλου αλλά από τον πυρετό εξ αιτίας της ίωσης στο αναπνευστικό που ταλαιπωρεί εκείνον και τη σύζυγό του. Τους ευχόμαστε περαστικά, ταχεία επάνοδο και καθαρό νου.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/280524/moyroytis-kano-doyleies-me-dimoys#ixzz2L8RUUi3U

Ο αγενής κ. Μουρούτης απαντά στο


Ο αγενής κ. Μουρούτης απαντά στο Newsbomb.gr μέσω Twitter!

Ο πυρετός σε συνδυασμό με την ίωση του αναπνευστικού μάλλον ταλαιπωρεί ιδιαίτερα τον σύμβουλο του πρωθυπουργού κ. Γιώργο Μουρούτη, πιθανώς και στα νεύρα.
Επανέρχεται ο κΓιώργος Μουρούτης έπειτα από την αιφνιδιαστική ανοίκεια κριτική που άσκησε μέσα από την προσωπική σελίδα του στο Facebook για το ρεπορτάζ του “Newsbomb.gr” που περιέγραφε την κατάσταση που επικρατεί στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου.
Παρότι υπήρξε παρέμβαση στενότερων συνεργατών του πρωθυπουργού να ρίξει τους τόνους, να αμβλύνει τις εντυπώσεις που προκαλεί αλλά και να ανακαλέσει απρεπείς χαρακτηρισμούς που περιέχονται στο σχόλιό του, ο κ. Μουρούτης αντέδρασε με εμπάθεια στην αναμενόμενη και πολύ ηπιότερη απάντησή μας. Αυτή τη φορά σχολίασε μέσω Twitterμε ύφος και εκφράσεις που δεν αρμόζουν σε σύμβουλο πρωθυπουργού ευρωπαϊκής χώρας.
«Τελικά είστε και ψεκασμένοι + πνευματικά ανεπαρκείς. Αυτό που βάζετε με εισαγωγικά, αφορά συνέντευξη ηθοποιού με χρέη στην εφορία»σημειώνει ο κ. Μουρούτης.
Όταν ένας ασθενής που ταλαιπωρείται από ίωση έχει το ψυχικό σθένος και εμπνέεται από το τοπικό αποσυμφορητικό του ρινικού βλεννογόνου -το οποίο προφανώς χρησιμοποιεί- για να σχολιάσει στο Twitter, μόνο με συμπάθεια θα μπορούσαμε να τον αντιμετωπίσουμε. Άλλωστε ο υψηλός πυρετός προκαλεί σε ορισμένες περιπτώσεις παραλήρημα όταν είναι παρατεταμένος. Εκτός κι αν προσεβλήθη από το σύνδρομο της... ψεκασμο-φοβίας!  

Καλή καρδιά

Ευχόμαστε εγκάρδια στον σύμβουλο του πρωθυπουργού καλή επιτυχία στους ψεκασμούς για το συνάχι και τα περί πνευματικής επάρκειας ή ανεπάρκειας προτιμούμε να σχολιαστούν από την κοινή γνώμη. Όπως άλλωστε έγινε και στις περιπτώσεις που ο κ. Μουρούτης προκάλεσε ομηρικές φιλονικίες μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης με δημοσιογράφους. Τα περιστατικά με τους κ.κ.Κώστα ΒαξεβάνηΘάνο Δημάδη και Μαρία Δεναξά δεν θέλουν ιδιαίτερο σχολιασμό.
Ο ειδήμων στα θέματα επικοινωνίας θα έπρεπε να αντιληφθεί επίσης ότι αυτό που μπήκε σε εισαγωγικά είναι το σχόλιο που έβαλε ο ίδιος και συζητήθηκε σε πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους οι οποίοι απόρησαν. Κάποιοι μάλιστα σχολίαζαν «τι θέλει να πει ο ποιητής» ενώ ορισμένοι επεχείρησαν να το συνδέσουν με την πρόσφατη αποπομπή του κ. Σταύρου Παπασταύρου από το επιτελείο των συμβούλων του πρωθυπουργού.
Ως ειδικός ο κ. Μουρούτης θα έπρεπε να το σκεφθεί πριν απαντήσει. Αλλά και πάλι δικαιολογείται λόγω της ίωσης από την οποία ταλαιπωρείται. Αν και οι αντιδράσεις του είτε από το Facebook, είτε από το Twitter επιβεβαιώνουν πως ξεχωρίζει στην κοινωνική δικτύωση.
Άρα, δικαίως θα κέρδιζε και τον τίτλο του άτυπου υπουργού social media ο κ. Γιώργος Μουρούτης. Τελικά μας είναι ιδιαίτερα συμπαθής, μιας και δίνει μια νότα χαράς στην σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζει σύσσωμη η ελληνική κοινωνία.
Και πάλι, περαστικά… 


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/280591/o-agenis-k-moyroytis-apanta-sto-newsbombgr-meso-twitter#ixzz2L8R6ozIB

Ποιοτικές διαφορές.


 

Η αλλαγή της ποιότητας σημαίνει κίνηση κατά τον Αριστοτέλη
Η αύξηση της έντασης στους αγρότες και στην επαρχία είναι ενδιαφέρουσα.
Οι αγρότες είναι η μονή επαγγελματική ομάδα που έχει καταφέρει να κρατήσει το μέτωπο της τόσο πολύ καιρό και συνεχώς να ενισχύεται χωρίς να ενοχλεί δραματικά το «κουρασμένο» κοινωνικό σύνολο. Επιπλέον με δεκάδες παρεμβάσεις τους και διανομές τροφίμων έχουν κερδίσει όχι απλώς την ανοχή αλλά και αρκετή συμπάθεια. Κι αν με την πρώτη μάτια φαίνονται καθαρά να είναι παρών οι παλιές γνωστές κομματικές ταυτότητες, με κάποιο τρόπο αυτές έχουν αμβλυνθεί ως αισθητικό πρόβλημα (τέτοιο ήταν) και κάνεις πλέον δεν διαιρεί ή θα μπορούσε να διαιρέσει το μέτωπο εξ αίτιας αυτών.
Την ίδια στιγμή όχι μόνο στους αγρότες αλλά σε κάθε αγώνα και σε κάθε κοινωνική ομάδα η κομματική ανάλυση και διάσταση -που ήταν κυρίαρχη στην αρχή της κρίσης- χάνει έδαφος και μοιάζει σαν να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα.
Χαρακτηριστική των καιρών είναι η φράση του Αρχηγού της Αξ. Αντιπολίτευσης“Θα συμμαχήσω ακόμα και με το διάβολο για να σταματήσει να υποφέρει η χώρα”. Μας αρκεί να σκεφτούμε για να καταλάβουμε την εξέλιξη των ιδεών, ότι δυο χρόνια πριν αυτή η αμιγώς εθνική και όχι «αντικαπιταλιστική» ή «αριστερή ιδεολογική» προσέγγιση θα ήταν αδιανόητη στην Αριστερά.
Κι αν η αλλαγή της ποιότητας (αλλοίωσις κατά τον Αριστοτέλη) σοκαρει την αριστερά, σε καμιά περίπτωση ως σχολιαστές ερευνητές δεν θα πρέπει να το δούμε όλο αυτό αδιάφορα.
Για να γίνει αντιληπτή ακόμη καλύτερα η ποιοτική διάφορα στο κοινωνικό πεδίο, θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο γεγονός ότι μέχρι πριν ένα χρόνο, το εθνικό χαρακτηριστικό αυτής της κρίσης ήταν στημένο και δομημένο πάνω σε έναν αντι-παπανδρεϊσμο και δευτερευόντως στον αντιπασοκισμό. Πιο συγκεκριμένα -και καθώς η αριστερά ψάχνονταν με τα ιδεολογικά της- ένας ολόκληρος κόσμος της κεντροδεξιάς (και της ακροδεξιάς) έψαχνε απλά και μόνο τα στοιχεία για να πιστοποιήσει της προδοσία του Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ, εκτονώνοντας το εθνικό στοιχείο της κρίσης στην στοχοποιηση ενός κόμματος και λίγων προσώπων.
Και είναι γεγονός ότι στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ο νυν πρωθυπουργός κυριολεκτικά δεινοπάθησε βρισκόμενος στην ανάγκη να συνεχίσει το έργο του Παπανδρέου, χωρίς να πυροδοτήσει το εθνικό χαρακτηριστικό της κρίσης που σοβούσε στο κόμμα του. Ως αποτέλεσμα στις εκλογές του Μαΐου η ΝΔ πήρε λίγο πάνω από 20% ενώ είχε προλάβει να διασπαστεί. Στις δεύτερες εκλογές του Ιουνίου τα εθνικά χαρακτηριστικά της κρίσης ατόνησαν μπροστά στο φόβο μια ξαφνικής «εφόδου των κομουνιστών» ενάντιων των “νοικοκυραίων”, και κάπου εκεί σχηματίστηκε ένας Μνημονιακός συνασπισμός κατά βάση δεξιό-ευρωπαϊκός με αυτή την σειρά των επιθέτων. Λόγο και του εκλογικού πυρετού το εθνικό χαρακτηριστικό κατά το σχηματισμό της κυβέρνησης ήταν στο πάτο των κριτηρίων και έμεινε εκεί από τότε.
Η μικρή μεν αλλά σημαντική διαφορά με την κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν η απουσία από την κυβέρνηση Σαμαρά του εθνικού στοιχείου. Αυτό τον χώρο θα μπορούσαμε να πούμε ότι τον κάλυπτε η ΝΔ κατά την κυβέρνηση Παπανδρέου και αυτό τον χώρο προσέδιδε στην κυβέρνηση Παπαδημου το ΛΑΟΣ. Η κυβέρνηση Σαμαρά όμως συνολικά θα καλύψει επαρκώς μόνο το ιδεολογικό στοιχείο της κρίσης έχοντας στο εσωτερικό του μια «κλαψιάρα Αριστερά» αλλά δεν θα καλύψει πότε τα εθνικά χαρακτηριστικά της.
Η εκλογική εξαφάνιση του ΛΑΟΣ και η άνοδος των ΑΝΕΛ και της ΧΑ ήταν και είναι η απόδειξη ότι το εθνικό χαρακτηριστικό της κρίσης είναι πολύ έντονο και είναι παρών και επιδρά καθ όλη την διάρκεια της. Μετά την δημιουργία της κυβέρνησης Παπαδήμου αυτή η τάση εθνικής ανάλυσης της κρίσης ορφάνεψε από στόχους -βοηθούντος και τις απουσίας Παπανδρέου από το προσκήνιο- άλλα δεν εξαλείφθηκε. Άρχισε μάλλον να σκέφτεται και να αναζητά στέγη για να καταλήξει στους ΑΝΕΛ και στην ΧΑ.
Η Κυβέρνηση Σαμαρά δεν θα έχει να παίξει αυτό το χαρτί. Ακόμη χειρότερα όταν θα πρέπει να εμφανιστεί κάπως πιο ακραία θα είναι μόνο μέσω της καταστολής σε βάρος εργαζομένων που θα τους εμφανίζει πρώτα ως «κάποιου είδους κομουνιστές» (sic). Στα δύσκολα θα συνεχίσει να εκμεταλλεύεται την ρητορική που ανάπτυξε πριν τις εκλογές του Ιουνίου, ενώνοντας τελικά την Αριστερά εναντίων της. Ταυτόχρονα θα δώσει όλο το χώρο στην Αριστερά να παίξει το χαρτί του έθνους για να έρθει λίγο μετά και εντελώς φυσιολογικά η δήλωση Τσίπα που αναφέρθηκε ήδη.
Μια δήλωση και που σε πολλά σενάρια προβολής στο χρόνο απειλεί ακόμη και με διάλυση όλα τα πολυπληθή αντιμνημονιακά στρατόπεδα και την σύμπηξη τους σε ένα.
Η κρίση ήδη λαμβάνει χαρακτηριστικά εθνικής επιβίωσης. Τα μεγέθη της είναι ασύλληπτα και δεν επαρκεί πλέον μια και μοναδική κομματική ανάλυση για να την καλύψει. Λίγα πράγματα μπορούν να πουν τα κόμματα στους Έλληνες πάσχοντες και οι δημοσκοπήσεις το αποδεικνύουν. Από το Μνημόνιο σήμερα απουσιάζει δραματικά το εθνικό η σωτηριολογικο στοιχείο που είχε δώσει πολύ αρχικά ο Παπανδρέου. Για την ακρίβεια γίνεται πεποίθηση ότι με το μνημονιο το έθνος διαλύεται. Η κυβέρνηση χωρίς να καλύπτει το εθνικό χαρακτηριστικό της κρίσης εκτιμάται ότι θα χάνει συνεχώς και η εκτίμηση είναι ότι σε αυτό το σημείο θα χάσει τελικά το παιχνίδι όπως έγινε με τον Παπανδρέου και τον Παπαδήμο.
Σημεία ο -κατά το ΠΑΣΟΚ- ” εφοδεύων ΣΥΡΙΖΑ” και τα στελέχη του βγαίνουν πλέον στα κανάλια και δεν τρομάζουν κανέναν ενώ καθημερινά εξοικειωνόμαστε μαζί τους. Η πληροφόρηση πλέον φτάνει παντού και κάνει συνείδηση ότι εξαρχής ήταν μια ευρωπαϊκή κρίση με εθνικά χαρακτηριστικά. Γίνεται κοινός τόπος ότι αυτή απαιτεί εθνική λύση με ιδεολογικά χαρακτηριστικά και όχι το αντίστροφο. Το κομμάτι που μένει να αποσαφηνιστεί είναι αν αυτή η εθνική λύση θα είναι στα πλαίσια της ΕΕ και μέχρι ποιου σημείου.
Ακομη είναι ενδιαφέρον είναι ότι όλος αυτός ο διάλογος γίνεται παραγωγικά μόνο στο μισό τόξο του τρέχοντος πολιτικού φάσματος. Οι μνημονιακοί έχουν αποθέσει τις ελπίδες τους για το έθνος στην θεία πρόνοια, στα χέρια των εταίρων και των δανειστών και στην καλή τους διάθεση, Οι ίδιοι έχουν στο μεταξύ παραδεχτεί ότι έχουν κάνει λάθος. Πολιτικά η κατάσταση τους είναι τραγική. Η σωτηρία τους και η πολιτική ευημερία άπτεται ξένων δυνάμεων και ξένων εκλογικών κύκλων, ενώ την ίδια στιγμή στο αντιμνημονιο η κατάσταση ωριμάζει πιο γρήγορα από ποτέ.
Η ευκολία με την οποία ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ και λοιπή αριστερά (ελέω και της στοχοποίησης της) συντονίζει τις δυνάμεις της αλλά και η ευκολία στην κριτική από παραδοσιακούς χώρους που εμφανιστήκαν προπύργια της ΝΔ στις τελευταίες εκλογές (επαρχία, αγρότες, μικροϊδιοκτήτες μεσαία τάξη, Απόστρατοι Στρατιωτικοί, συνταξιούχοι, εσωκομματικοί κ.α) πιστοποιούν ότι η κρίση λαμβάνει όλο και λιγότερα ιδεολογικά, όλο και πιο πολύ εθνικά χαρακτηριστικά. Γίνεται κρίση κοινωνική και από εκεί κρίση εθνικής επιβίωσης.
Αν κοιτάξουμε λίγο πίσω θα δούμε ότι ο εκλογικός διασυρμός του ΠΑΣΟΚ ήρθε για να πιστοποιήσει δυο ήττες. Μια μικρή και ανούσια για τα στελέχη του στο ιδεολογικό τόξο -που έτσι κι αλλιώς είχε χαθεί προ πολλού για το ΠΑΣΟΚ- αλλά και μια μεγάλη και συντριπτική στο εθνικό πεδίο που θα το κλονίσει όπως φαίνεται για πάντα.
Η Νέα δημοκρατία έχει καλυφτεί ιδεολογικά τόσο εσωτερικά με την κλαψιάρα αριστερά όσο και εκτός Ελλάδος συγκροτώντας ένα ευρωπαϊκό μέτωπο στο οποίο μετέχει μέσω της απόλυτης σιγής της. Όμως έχει αφήσει εκτεθειμένα τα νώτα της στα εθνικά χαρακτηριστικά της κρίσης όπου πολύ σύντομα θα βρεθεί πίσω από τα γεγονότα. Ήδη η μη εκμετάλλευση του Λάθους του ΔΝΤ δημιουργεί ένα σχετικό κλίμα και ακούγονται φωνές για ολιγωρία. Όλοι τρέχουν τα τράβηξαν το χαλί στα ποδιά της κυβέρνησης γιατί δεν ζητά τα μέγιστα για το έθνος.
Είναι θέμα χρόνου το εθνικό χαρακτηριστικό που δεν καλύπτεται να συμπαρασύρει την ΝΔ στα επίπεδα το ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και το πολιτικό προσωπικό της στον αφανισμό. Λίγο πριν θα μας δώσει φαινόμενα εξέγερσης σαν κι αυτά που κλόνισαν την κυβέρνηση Παπανδρέου. Η εκτίμηση είναι ότι είμαστε πολύ κοντά σε εξελίξεις.

Κάπου κάπου στην τηλεόραση προβάλλονται… “ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ”. Ντοκιμαντέρ της ΕΤ-1 – ΒΙΝΤΕΟ


 

Αναρτήθηκε από τον/την antexoume στο Φεβρουαρίου 17, 2013
ΜέγαςΒασίλειοςΕκτός όλων των άλλων, θα δείτε πως ΣΩΘΗΚΕ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ μέσω των χειρογράφων και από ΠΟΙΟΥΣ…
Η σειρά «Δεν είσαι μόνος» περιλαμβάνει 10 επεισόδια,πραγματεύεται πανανθρώπινες αξίεςπου εκφράστηκαν σε κοινωνίες του παρελθόντος και στηρίζεται στα Πατερικά κείμενα, το Ευαγγέλιο, σε κείμενα θεωρητικά, κείμενα φιλοσοφικά, κείμενα δοξαστικά, και πολλές φορές προφητικά.
Αυτά τα κλασσικά κείμενα περιέχουν την πείρα και τη σοφία αιώνων, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, και συνδέονται με τα σημερινά προβλήματα του ανθρώπου, ανοίγοντας έναν γόνιμο διάλογο.
Είναι ένας λόγος που γράφτηκε εδώ και δυόμιση χιλιετίες επίκαιρος;
Σε ποια κοινωνία απευθυνόταν;
Τι κοινό έχει με τη σημερινή;
Μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο σε μια άλλη οπτική, έναν διαφορετικό προσανατολισμό και μια επαναξιολόγηση της πορείας του σήμερα;
——————————————–
Μέγας Βασίλειος, το λιοντάρι του Χριστού
Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή, τις ιδέες και το κοινωνικό έργο του Μ. Βασιλείου, τα γυρίσματα του οποίου έγιναν στην Ελλάδα, την Τουρκία, την Ιταλία και τη Συρία.
Ο Βασίλειος γεννήθηκε το 330μ.Χ στην Καισάρεια της Καππαδοκίας. Σπούδασε φιλοσοφία, ιατρική, μαθηματικά και ρητορική στην Αθήνα. Πολέμησε τις αιρέσεις και αντιτάχθηκε στις αυθαιρεσίες της εξουσίας. Το 367-368 έπληξε την περιοχή της Καισαρείας λιμός. Ο Βασίλειος πούλησε την τεράστια οικογενειακή του περιουσία, στηλίτευε τους μαυραγορίτες, οργάνωνε λαϊκά συσσίτια και μερίμνησε για τα παιδιά όχι μόνο των χριστιανών αλλά και των εβραίων και των ειδωλολατρών, χωρίς καμία διάκριση.
Όταν έγινε αρχιεπίσκοπος το 370, έχτισε τη Βασιλειάδα, ένα συγκρότημα από νοσοκομεία, γηροκομεία, λεπροκομεία, ορφανοτροφεία και σχολείο για την επαγγελματική κατάρτιση όσων ήθελαν να μάθουν μια τέχνη. Η Βασιλειάδα είναι το πρώτο γνωστό στην ιστορία κοινωνικό ίδρυμα, μια ολόκληρη πολιτεία που φιλοξενούσε 30.000 ανθρώπους. Ο Βασίλειος διακήρυττε ότι η ελεημοσύνη από μόνη της δεν αποτελεί απάντηση στη φτώχεια, αντίθετα μόνη απάντηση είναι η εργασία και η δίκαιη κατανομή των αγαθών:
«Εσύ δεν είσαι πλεονέκτης; Δεν είσαι άρπαγας; Δεν κρατάς για τον εαυτό σου όσα σου δόθηκαν για να τα διαχειρισθείς προς όφελος όλων; Αυτός που γδύνει τον ντυμένο θα ονομαστεί λωποδύτης, αλλά αυτός που δεν ντύνει τον γυμνό μήπως δεν αξίζει αυτή την ονομασία; Το ψωμί που αποθηκεύεις είναι του πεινασμένου, τα ρούχα που συσσωρεύεις είναι του γυμνού, τα παπούτσια που τα ‘χεις και σαπίζουν είναι του ξυπόλυτου, τα λεφτά που θάβεις για να μη στα κλέψουν είναι του φτωχού. Είναι τόσοι αυτοί που αδικείς όσοι αυτοί που θα μπορούσες να βοηθήσεις.»
«Τελειότατη κοινωνία ονομάζω αυτήν, όπου έχει καταργηθεί η ιδιοκτησία, έχουν εκλείψει οι προσωπικές διαφορές και έχουν εξαφανιστεί οι έριδες και οι φιλονικίες. Είναι η κοινωνία όπου όλα είναι κοινά. Οι πολλοί είναι ένας και αυτός ο ένας δεν υπάρχει μόνος του, αλλά ζει μέσα στους πολλούς.»
Το βίντεο το είδαμε στο http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr
Παραγωγή:Ελληνική
Σκηνοθέτης: Μαρία Χατζημιχάλη-Παπαλιού
Μοντάζ: Γιάννης Τσιτσόπουλος
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Βαγγέλης Κουλίνος
Μουσική: Μάριος Αριστόπουλος
Έρευνα: Δρ. Θεολογίας Κωνσταντίνος Γαρίτσης, Ιόλη Καλαβρέζου, Dumbarton Oaks Καθηγήτρια της Ιστορίας της Βυζαντινής Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Harvard, Η.Π.Α.
Ανδριάνα Ζέπου, Θεολόγος

Για το ΚΚΕ: «Το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα που δεν μπόρεσε να κρατήσει ένα ραδιοφωνικό σταθμό. Ντροπή. Αντί να ανοίξει τώρα το Σπίτι του Λαού να κάνει παιδικούς σταθμούς, το έχει μαυσωλείο. Το σπίτι του Λαού είναι ένα μεγάλο αυθαίρετο, χτισμένο πάνω στον Ποδονίφτη και δεν τολμάει κανείς να το πειράξει. Και πλημμυρίζει γιατί ο θεός εκδικείται, αν και δεν υπάρχει σε αυτές τις περιοχές.


Πανούσης: Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να φτιάξουν τα δόντια τους και θα φτιάξουν τη χώρα;

 

Για την Αριστερά, το ΕΣΥ, το Θεό και πολλά άλλα μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό, Δίεση 101,3, ο Τζίμης Πανούσης.
Για την Αριστερά είπε:
«Συναναστρέφομαι κάτι ΔΗΜΑΡ, κάτι τέτοια. Από μικρό παιδί είχα αυτό το πρόβλημα …Αυτό είναι το καρκίνωμα του ελληνισμού. Η ΔΗΜΑΡ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, όλη αυτή η συστημική Αριστερά. Και η ΔΗΜΑΡ, ΔΕΙΜΑΡ γράφεται, Δεν ΕΙμαι Αριστερός.»
Για το ΚΚΕ: «Το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα που δεν μπόρεσε να κρατήσει ένα ραδιοφωνικό σταθμό. Ντροπή. Αντί να ανοίξει τώρα το Σπίτι του Λαού να κάνει παιδικούς σταθμούς, το έχει μαυσωλείο. Το σπίτι του Λαού είναι ένα μεγάλο αυθαίρετο, χτισμένο πάνω στον Ποδονίφτη και δεν τολμάει κανείς να το πειράξει. Και πλημμυρίζει γιατί ο θεός εκδικείται, αν και δεν υπάρχει σε αυτές τις περιοχές.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ: «Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να φτιάξουν τα δόντια τους και θα φτιάξουν τη χώρα; Έχουμε μια πολιτική χούντα που είναι ριζωμένη βαθιά από όλα τα κόμματα και της αριστεράς κυρίως. Και ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα, είναι μεγάλη παγίδα και θα το δείτε όταν θα έρθει στην εξουσία. Τους έβλεπα προεκλογικά και το 80% δεν έχει δόντια. Αν δεν μπορείς να φτιάξεις τα δόντια σου, πώς θα φτιάξεις τη χώρα; Κατεβάζουν το μουστάκι για να μην φαίνονται τα δόντια που δεν υπάρχουν. Ο φερετζές του ξεδοντιάρη. Ντροπή»!
Για τη «Χρυσή…Ευκαιρία»: «Δεν θέλω να κάνω κανένα αστείο, δεν θέλω να πιάσω στο στόμα μου τους αλήτες. Και στο πρόγραμμα θα τους λέω Χρυσή Ευκαιρία, δεν θέλω ούτε καν να τους αναφέρω, όπως είναι. Αυτοί θα εξαφανιστούνε σε λίγο καιρό που θα λυθεί το πρόβλημα με τους μετανάστες. Γιατί έχουμε γεμίσει καλάσνικοφ και μπαίνουν παντού και κάποιος πρέπει να κάνει μήνυση στο Σαμαρά που είχε ανοίξει τα σύνορα και γέμισε η χώρα από τους φυλακισμένους της Αλβανίας.
Όσοι υποστηρίζουν τους φασίστες και είναι κυρίως νέοι, το κάνουν μόνο για τους μετανάστες και από αντίδραση. Και από μια πλευρά καλά κάνουν, είναι υγιής αντίδραση με λάθος τρόπο. Σου λέει ο άλλος. δεν θέλω αυτό το κοινοβούλιο, θέλω να μπεί μέσα ένας πιθηκάνθρωπος και να τους αρχίσει στα σκαμπίλια.Οι Έλληνες δεν έγιναν ξαφνικά φασίστες σε ποσοστό 10%. Είναι μια συγκυρία η οποία θα περάσει, διότι πρόκειται για κανονικούς πιθηκάνθρωπους, νεάτερνταλ που δεν μπορούν να σταθούν και κάποια στιγμή θα πάνε εκεί που ανήκουν. Στα βάθη της Αφρικής, στη ζούγκλα».
Πηγή : thestival.gr

Αντιμέτωποι με απολύσεις 4.000 υπάλληλοι σε 8 υπουργεία, λόγω... αναδιοργάνωσης



κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει
Ζωντανεύει και πάλι ο εφιάλτης της απόλυσης για περίπου 4.000 δημόσιους υπαλλήλους που εργάζονται σε 8 υπουργεία, λόγω των νέων οργανογραμμάτων που τα αφορά και φέρνει αναδιοργανώσεις.
Χθες, Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, κατά την οποία εγκρίθηκαν οι αναδιοργανώσεις στα υπουργεία Εργασίας, Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης και Μακεδονίας – Θράκης, στα οποία το προσωπικό αναμένεται να μειωθεί κατά περίπου 3.500 άτομα, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα «6μέρες». Αντίστοιχες μελέτες, όμως, είναι έτοιμες και έχουν εγκριθεί σε προηγούμενες κυβερνητικές συσκέψεις, για τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Περιβάλλοντος, Εξωτερικών και Τουρισμού, στα οποία το προσωπικό αναμένεται να μειωθεί κατά περίπου 500 άτομα ακόμη.
Από αυτούς τους 4.000 υπαλλήλους που θα αποχωρήσουν από τα 8 υπουργεία, μικρός αναμένεται να είναι ο αριθμός αυτών οι οποίοι θα απορροφηθούν σε άλλες θέσεις του δημοσίου και οι περισσότεροι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Πιο αναλυτικά, για τα 8 υπουργεία, έχει εγκριθεί:
• Υπουργείο Εργασίας: Μείωση κατά 37%. Από τις 388 οργανικές θέσεις, θα μείνουν 241, με όφελος πάνω από 5 εκατ. ευρώ. Από το σύνολο των 596 υπαλλήλων, θα παραμείνουν 575, ενώ αντίθετα το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας θα ενισχυθεί με προσωπικό - από τους 777 που απασχολούνται σήμερα - που θα φτάσει τους 830.
• Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Η μείωση θα φτάσει το 58%. Από τις 730 υφιστάμενες μονάδες θα παραμείνουν 260, ενώ το δημοσιονομικό όφελος θα φτάσει τα 8 εκατ. ευρώ. Από τους 1.133 θα μείνουν οι 900.
• Υπουργείο Δικαιοσύνης: Η μείωση προσδιορίζεται στο 28%. Από τις 53 υφιστάμενες οργανικές μονάδες, θα μείνουν οι 38, με δημοσιονομικό όφελος τα 700.000 ευρώ.
• Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης: Από τις 60 μονάδες, θα παραμείνουν οι 53, με όφελος 4 εκατ. ευρώ.
• Υπουργείο Τουρισμού: Από τις 45 μονάδες, θα παραμείνουν οι 42, ενώ στον ΕΟΤ από τις 155 θα παραμείνουν οι 66. Από τους 875 υπαλλήλους που απασχολούνται θα μείνουν οι 830.
• Υπουργείο Εξωτερικών: Πλέον θα μείνουν 153 μονάδες και 734 υπάλληλοι.
• Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Από τις 266 μονάδες θα παραμείνουν μόλις οι 75 και από τους 483 υπαλλήλους θα παραμείνουν οι 397.
• Υπουργείο περιβάλλοντος: Από τις 299 μονάδες θα μείνουν οι 134 και από τους 1.137 υπαλλήλους θα παραμείνουν οι 875 έως 985.
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνει η αξιολόγηση και σε άλλα υπουργεία, ενώ σε κάθε περίπτωση έως τα τέλη Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασίας αξιολόγησης και των δομών κεντρικής διοίκησης.

Σε συστράτευση καλεί ο Λιλλήκας


 

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 16, 2013
20130216-204803.jpg

Αν συνεχίσουμε την ίδια πορεία, δήλωσε ο Υποψήφιος Πρόεδρος, σε λίγα χρόνια το Κυπριακό θα μετατραπεί σε πρόβλημα διανομής των κερδών από το φυσικό αέριο, μιλώντας στο πλαίσιο προεκλογικής συγκέντρωσης.
Ο υποψήφιος Πρόεδρος Γιώργος Λιλλήκας κάλεσε τους πολίτες σε συστράτευση, ώστε να γίνει την ερχόμενη Κυριακή «το πρώτο βήμα για την μεγάλη ανατροπή». Μιλώντας απόψε σε προεκλογική εκδήλωση, σε ξενοδοχείο της Λευκωσίας, ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα περάσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών και θα κερδίσει τελικά τις εκλογές, είπε ότι χρειάζεται αλλαγή πορείας στο Κυπριακό, ενώ αμφισβήτησε την αξιοπιστία και τη διεκδικητικότητα, όπως είπε, των δύο υποψηφίων του, στα θέματα της οικονομίας, 
λέγοντας ότι οι κύριοι Αναστασιάδης και Μαλάς έδωσαν «εξετάσεις και απέτυχαν».
Στην ομιλία του, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι το Κυπριακό δεν βρίσκεται σε στασιμότητα, αλλά σε αδιέξοδο, καθώς όπως είπε, την ώρα που η Κύπρος έχει στραμμένο το βλέμμα στο μνημόνιο, κάποια ξένα κέντρα αποφάσεων και ο κ. Ντάουνερ επεξεργάζονται σχέδια για να κληροδοτήσουν στον επόμενο Πρόεδρο τις υποχωρήσεις της ε/κ πλευράς, δηλώνοντας ότι «είτε κωδικοποιήσουν τις λεγόμενες συγκλίσεις είτε όχι, εμένα δεν με δεσμεύουν».
Για τις δικοινοτικές συνομιλίες είπε ότι δεν υπάρχει περιθώριο συνέχισής τους από το σημείο που έχουν διακοπεί, καθώς «παραβιάζουν και το τελευταίο σημείο ασφαλείας του κυπριακού ελληνισμού», αλλά ότι θα πρέπει να αλλάξουμε πορεία και ότι «ήρθε η ώρα για μια διεκδικητική πολιτική στο Κυπριακό». Συμπλήρωσε ότι ενώ όλοι συμφωνούν ότι την ευθύνη για την κατάσταση στο Κυπριακό φέρει η τουρκική αδιαλλαξία, οι συνυποψήφιοί του εισηγούνται «την ίδια χρεοκοπημένη πολιτική» που ακολουθήθηκε στο Κυπριακό κατά τις τέσσερεις τελευταίες δεκαετίες, την πολιτική «του καλού παιδιού», προσθέτοντας ότι η τουρκική αδιαλλαξία δεν θα καμφθεί ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της Τουρκίας, αλλά όταν η Άγκυρα αναγκαστεί να πληρώσει κόστος, μεγαλύτερο από το όφελος που έχει από την κατοχή.
Περαιτέρω, ανέφερε ότι αν συνεχίσουμε την ίδια πορεία, σε λίγα χρόνια το Κυπριακό θα μετατραπεί σε πρόβλημα διανομής των κερδών από το φυσικό αέριο και πρόσθεσε ότι «αν η Τουρκία θέλει να συνεχίσει τη πορεία της προς την Ευρώπη τότε πρέπει να ξεκουμπιστεί από την Κύπρο». Συνέχισε, λέγοντας ότι είναι χρέος να αποκαταστήσουμε την ελευθερία και να εδραιώσουμε τη δημοκρατία, η οποία γεννήθηκε σε αυτόν τον τόπο. Είπε εξάλλου ότι η λύση θα πρέπει να αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες για τους Κύπριους πολίτες, και όχι να εδράζεται στα δεδομένα της εισβολής. Αυτό αποτελεί απαράδεκτη νομιμοποίηση της εισβολής, ανέφερε.
Μίλησε για προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης της οικονομικής εξαθλίωσης της Κύπρου από ξένα κέντρα αποφάσεων και αναφέρθηκε σε πρόσφατα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, που όπως είπε, ζητούν την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και τη μεταφορά του φυσικού αερίου μέσω αγωγού στην Τουρκία, ώστε να πάρει η Κύπρος τις δόσεις του δανείου. Δεν μέμφομαι, είπε, τα ξένα κέντρα, αλλά τους Κυπρίους πολιτικούς ποια αποδέχονται τέτοιους σχεδιασμούς, ενώ επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει να περάσει ο αγωγός μέσα από την Τουρκία, ούτε πριν, ούτε μετά τη λύση του Κυπριακού.
Για την κατάσταση στην οικονομία, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι προειδοποίησε από νωρίς ότι το χρέος δεν θα είναι βιώσιμο και πως θα αναγκαστεί να οδηγηθεί η χώρα σε δεύτερο μνημόνιο, με όλα τα έσοδα από την εξόρυξη του φυσικού αερίου να καταλήγουν στην Τρόικα. Επανέλαβε την πρότασή του για αξιοποίηση των εσόδων από το φυσικό αέριο στο θαλάσσιο οικόπεδο12, ώστε να απεγκλωβιστεί η Κύπρος από το μνημόνιο, ενώ μίλησε και για μια πολιτική σύγκλισης στρατηγικών συμφερόντων με ισχυρές χώρες, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της χώρας στην ΑΟΖ.
Παράλληλα είπε ότι «οι φίλοι της κ. Μέρκελ» στην Κύπρο ειρωνεύτηκαν την πρότασή του για την αξιοποίηση του φυσικού αερίου και είπε ότι την ίδια ώρα που κάποιοι ανέφεραν ότι είναι ανεφάρμοστη, η Κυβέρνηση δέχθηκε πρόταση για προαγορά φυσικού αερίου, την οποία, όπως είπε, κρατούσε κρυφή και την απέρριψε πριν καν καλέσει τους ενδιαφερόμενους σε διάλογο. Κάλεσε, «έστω και την υστάτη», την Κυβέρνηση να ανακαλέσει αυτήν την απόφαση και «να καλέσει την εταιρεία και τις άλλες 100 που ενδιαφέρθηκαν» σε διάλογο. Δεσμεύτηκε ότι, εφόσον εκλεγεί, θα καλέσει όλες τις ενδιαφερόμενες εταιρείες σε διαπραγμάτευση, ώστε η Κύπρος να αποδεσμευτεί από το μνημόνιο.
Ανάφερε ακόμη ότι οι δύο ανθυποψήφιοί του «ανακάλυψαν πριν από τρεις ημέρες», στο ντιμπέιτ, το ρήμα «διεκδικώ». Διερωτήθηκε ποια είναι η αξιοπιστία του κ. Αναστασιάδη, ο οποίος υπέσκαπτε τον Πρόεδρο Χριστόφια, ζητώντας άμεση υπογραφή του μνημονίου και τώρα λέει ότι θα διαπραγματευτεί καλύτερους όρους. Ακόμη διερωτήθηκε πώς μπορεί να πείσει ο κ. Μαλάς ότι θα αποτρέψει δεύτερο μνημόνιο, όταν ως μέλος την Κυβέρνησης δεν απέτρεψε το πρώτο. «Οι δύο ανθυποψήφιοι μου στα ζητήματα της αξιοπιστίας και της διεκδικητικότητας δεν πέρασαν τις εξετάσεις και απέτυχαν», είπε.
Είπε επίσης ότι για να βγούμε από την κρίση, πρέπει να αλλάξουμε πορεία και να ξεφύγουμε από τις λανθασμένες πολιτικές του παρελθόντος. Τις κρίσιμες ώρες, συμπλήρωσε, ο τόπος δεν έχει ανάγκη από mea culpa, αλλά από ηγέτες που είναι περήφανοι για το ότι πήραν τις σωστές αποφάσεις, την σωστή ώρα. Νιώθω περήφανος, είπε, που μπορώ να κοιτάζω τον λαό στα ματιά, καθώς την πιο κρίσιμη ώρα ήμουν στη σωστή πλευρά, στην πλευρά του λαού.
Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι λίγες ώρες πριν από τη κάλπη, ξεκαθαρίζει ότι θα έχουμε εκλογές δυο γύρων και πρόσθεσε ότι δεν τον ενδιαφέρει απλώς να περάσει η υποψηφιότητά του στον δεύτερο γύρο, αλλά «να κερδίσουμε τις εκλογές, και θα τις κερδίσουμε». «Φοβούνται ότι θα περάσουμε στον δεύτερο γύρο και θα κερδίσουμε τον Νίκο Αναστασιάδη, θέλω να τους διαβεβαιώσω πως αυτό που φοβούνται θα το πάθουν», είπε. Κάλεσε τέλος τους πολίτες να συστρατευτούν στο κοινό όραμα και να κάνουν την Κυριακή «το πρώτο βήμα για τη μεγάλη ανατροπή».

Άγριο ξύλο αναμέσα σε ΜΑΤ και αγρότες στη Λάρισα – Πετροπόλεμος, χημικά και τραυματισμοί


 

symploki_579_355Μάχη στήθος με στήθος έδωσαν για μία ακόμη φορά οι αγρότες με τις αστυνομικές δυνάμεις στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα.
Περίπου στις 4 το απόγευμα οι αγρότες του θεσσαλικού κάμπου προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ για να αποκλείσουν την Εθνική οδό.
Τα ΜΑΤ εμπόδισαν τους αγρότες και ακολούθησαν συμπλοκές σώμα με σώμα.
Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερις αγρότες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Νίκαιας για τις πρώτες βοήθειες.
Όπως γράφει το thesstoday.gr μετά από τη συμπλοκή οι αγρότες κατόρθωσαν να φτάσουν στην Εθνική οδό και να πραγματοποιήσουν καθιστική διαμαρτυρία.
Εκεί, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι αστυνομικοί προσπάθησαν και πάλι να τους διώξουν χτυπώντας τους με τα γκλομπ και κάνοντας αλόγιστη χρήση χημικών.
Οι αγρότες απάντησαν πετώντας πέτρες με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές σε ένα περιπολικό της αστυνομίας.

Πηγή: newsit.gr

Τελειώνει η συμμορία – ηχηρή δικαίωση του Ολυμπία.


 

20130216-184023.jpg Γι’ αυτό όλοι παίρνουν πίσω τις “κάθετες αρνήσεις” για την σχέση της οικογένειας με την λίστα!
Ότι γράφαμε από την πρώτη στιγμή. Ο υποτακτικός, διορισμένος που αντλούσε τη νομιμοποίηση του μόνον από τον Γιώργο Παπανδρέου, έπλεξε όλη την σκευωρία με την απόκρυψη της λίστας για να προστατεύσει το αφεντικό του.
Επεδίωξε η λίστα να έρθει νύχτα “θάβοντας” τα παραστατικά, ενώ οι Γάλλοι την έστειλαν νομιμότατα, βάσει της διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας, αφού πρώτα πέρασε από 
το Γαλλικό υπουργείο δικαιοσύνης! (μεγάλη δικαίωση Πεπόνη που βάσισε τις διώξεις για την λίστα ακριβώς σε αυτό το στοιχείο).
Το πρώτο πράγμα που έκανε ο υποτακτικός με το που την πήρε στα χέρια του, μεσάνυχτα στις 30 Σεπτεμβρίου, ήταν να ψάξει τα επίμαχα ονόματα στον υπολογιστή του (τον οποίο έχασε). Έπειτα απέκρυψε την λίστα και εξαφάνισε το πρωτότυπο.
Το στικάκι που δημιούργησε είναι πλέον “καθαρό” αφού μέχρι και η διεύθυνση της Παντελή που έδωσε στον Καπελέρη, ήταν μαϊμού!
Ο Βενιζέλος από την άλλη, φέρεται να έψαχνε και αυτός τα στοιχεία που εμπλέκουν την οικογένεια, σε λιγότερα αρχεία όμως, αφού κάποια είχαν ήδη κάνει φτερά! Όπως όμως έχουμε αποκαλύψει, εφ’ όσον ο Βενιζέλος αναζητούσε τέτοια στοιχεία, μάλλον δεν το έκανε για να “προστατεύσει” τον Παπανδρέου, όπως πάλι είχαμε γράψει.
Διαβάστε τι αποκαλύψαμε στις 12 Ιανουαρίου για το θέμα: Για “ανάκριση” κάλεσε ο Βενιζέλος τον Παπανδρέου! Εκδίκηση 5 χρόνια μετά…
Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι οι λαλίστατοι των πρώτων ημερών “εξαφανίζονται” και όλοι προσπαθούν να πετάξουν από πάνω τους το όνομα “Παπανδρέου”.
-Ο κύριος Μιωνής που διέψευδε οργισμένα, δηλώνει τώρα ότι “δεν γνωρίζει τα φυσικά πρόσωπα” πίσω από την κατάθεση μαμούθ.
-Ο κύριος Παπασταύρου διαψεύδει την πρώτη συνέντευξη του κυρίου Μιωνή ότι “ήταν συνδιαχειριστής στον επιμαχο λογαριασμό” και μιλά για απλή συνεργασία ως δικηγόρος για ένα ελάχιστο μέρος του. Απομακρύνεται όμως από του Μαξίμου.
-Η κυρία Παντελή βρίσκεται σε άγνωστη διεύθυνση στη Νότια Γαλλία (βρε κάποιος κύριος Μαργέλλος δεν είχε εξοχικό στη Ν. Γαλλία;), αρνούμενη πεισματικά να διαψεύσει την ύπαρξη πολιτικής οικογένειας πίσω από τον λογαριασμό.
-Ο λεβέντης Στασινόπουλος του ΣΔΟΕ δεν πήρε λέξη πίσω από την κατάθεση του παρά τις απειλές.
-Και σήμερα, ο κύριος Μπόμπολας, ταυτίζει τον Γιώργο Παπανδρέου με το …χαβιάρι!
Εάν δεν υπάρξουν αλγεινές για την πατρίδα εξελίξεις, οι εγκληματίες είναι ένα βήμα πριν την τιμωρία.

Πάνος Καμμένος:Θα δημιουργήσουμε εθνικό μέτωπο και θα αντιμετωπίσουμε τους γονατισμένους και τους προσκυνημένους και τους τρομοκράτες…


 

Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Φεβρουαρίου 16, 2013
Στα Ιωάννινα πραγματοποιήθηκε το προσυνέδριο Περιφέρειας Ηπείρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με κεντρικό θέμα την Υγεία.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος.
Εισηγητής ήταν ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Τομεάρχης Υγείας Παναγιώτης Μελάς.

Οριακά μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση που θα δημοσιεύσει αύριο η "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία". Όλα τα αποτελέσματα


 

Οριακό προβάδισμα 0,9% έχει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με δημοσκόπηση που θα δημοσιεύσει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Η ΝΔ συγκεντρώνει 19,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,45, το ΠΑΣΟΚ 5,6%, οι
Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,6%, η Χρυση Αυγή 8,5%, η ΔΗΜΑΡ 4,1%, το ΚΚΕ 4,8%, η Δράση 1,1%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,2% και άλλο κόμμα δηλώνει ότι ψηφίζει το 4,2%. Η αδιευκρίνηστη ψήφος προσεγγίζει το 36,1%.
Το 75% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα, με οκτώ στους δέκα να θέλουν να καταργηθεί η αρμοδιότητα της Βουλής να αποφασίζει εάν θα δικάζονται οι πολιτικοί ή όχι. Επίσης το 78% θέλει συνταγματική κατοχύρωση για 15ετές σταθερό φορολογικό σύστημα. Το 62% δηλώνει θετικό στην κατάργηση της παραγραφής της ποινικής ευθύνης μελών της κυβέρνησης.

Cyprus elects new president amidst economic woes

Ποιοι δικαιούνται φοιτητικό επίδομα 1000€...


 


Εως τα τέλη Μαρτίου μπορούν οι δικαιούχοι να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στις κατά τόπους εφορίες για να λάβουν το φοιτητικό επίδομα που ανέρχεται, για φέτος, στα 1000 ευρώ.
Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι ο ...
φοιτητής να σπουδάζει εκτός του τόπου κατοικίας του (απόσταση μεγαλύτερη των 40 χλμ.) και το οικογενειακό εισόδημά του να μην υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ ετησίως, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Οι ενδιαφερόμενοι ή οι γονείς τους θα πρέπει να επισκεφθούν την κοντινότερη ΔΟΥ, να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση και να υποβάλουν πιστοποιητικό από τη σχολή τους, μισθωτήριο κατοικίας, το τελευταίο εκκαθαριστικό Εφορίας και αντίγραφο του εντύπου Ε9.

Ειδικότερα, το φοιτητικό επίδομα χορηγείται για όσα έτη διαρκεί η φοίτηση στους προπτυχιακούς φοιτητές όλων των ΑΕΙ και ΤΕΙ, των Ανώτερων Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων και των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού που σπουδάζουν μακριά από την κύρια κατοικία τους. Σημειώνεται ότι δεν δικαιούνται φοιτητικό επίδομα όσοι σπουδάζουν για την απόκτηση μεταπτυχιακού, διδακτορικού ή δεύτερου πτυχίου...
www.tokarfi.gr

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου 2012
στο online-press

Τουρκοκύπριοι και τουρκικός Τύπος υπέρ του Αναστασιάδη!


 


Όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει, οι τούρκοι να υποστηρίζουν με τέτοια "λύσσα" έναν Ελληνοκύπριο πολιτικό! 


Ανοικτά υπέρ του προεδρικού υποψηφίου Νίκου Αναστασιάδη τάσσονται οι τουρκοκύπριοι και τουρκικός Τύπος σε μια εκστρατεία επηρεασμού του κυπριακού εκλογικού σώματος.

Στις 11 Ιανουαρίου 2013 ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δήλωνε ότι...

 νίκη του Νίκου Αναστασιάδη θα ήταν η καλύτερη περίπτωση αυτή τη στιγμή αφού:
«την περίοδο του σχεδίου Ανάν, ο κ. Αναστασιάδης έκανε ότι χρειαζόταν για την επίλυση του Κυπριακού, προβάλλοντας παράλληλα και την άποψη ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην πολιτική συμμαχία του Αναστασιάδη (με το ΔΗΚΟ)» [Καθημερινή Κύπρου/ΚΥΠΕ 11/01/2013].
Αλλά και ο Σερντάρ Ντενκτάς, γιος του Ραούφ Ντενκτάς, ελπίζει στον Νίκο Αναστασιάδη. 

Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2012 θα δηλώσει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Πολίτης:
«Ελπίζουμε πως κάτι θα αλλάξει, εάν ο κύριος Αναστασιάδης κερδίσει τις εκλογές αυτές – από όσα διαβάζουμε και ακούμε από Ελληνοκύπριους φίλους, ο κύριος Αναστασιάδης θα κερδίσει τις εκλογές αυτές. Ο κ. Αναστασιάδης έχει μια πιο ήπια προσέγγιση για πολλά θέματα, όπως το βλέπω εγώ φυσικά.»[Πολίτης 30/09/2012]
Οι ελπίδες των Τούρκων στο πρόσωπο του Νίκου Αναστασιάδη εκφράζονται και μέσα από το άρθρο του Yusuf Kanli στη Hürriyet στις 15 Φεβρουαρίου 2013. 

Ο αρθρογράφος τονίζει:
«Πριν από λίγους μήνες, ο  Αναστασιάδης συζητούσε πιθανότητα χαλαρής ομοσπονδίας στα πρότυπα συνομοσπονδίας. Τώρα, πιεζόμενος να κερδίσει με την πολύτιμη στήριξη της ακροδεξιάς, φαίνεται να εγκαταλείπει τις θέσεις του. Τις εγκατέλειψε όμως;». [Hürriyet 15/02/2013]
Στο ίδιο άρθρο επισημαίνεται και η προσδοκία των Τούρκων στη σύγκληση πενταμελούς-διεθνούς διάσκεψης ώστε να μετατοπιστούν οι ευθύνες για τον συμβιβασμό στις «δύο μητέρες πατρίδες». 

Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια στιγμή Τούρκοι δημοσιογράφοι, μεταξύ τους και αυτός της Hürriyet, σε συνέντευξη στις 19 Σεπτεμβρίου 2012  λένε κατάμουτρα στον Γιώργο Λιλλήκα πως εύχονται να μην εκλεγεί αυτός [Ελεύθερη Κύπρος 08/02/2013], προφανώς διότι ευνοούν την εκλογή Αναστασιάδη!!
Την ίδια στάση κρατά και η Zaman όπου στις 10 Φεβρουαρίου 2013 δημοσιεύει άρθρο που  τιτλοφορείται: «Οι Τούρκοι ευνοούν τον Αναστασιάδη στις εκλογές της “Ελληνικής Κύπρου”»[Zaman 10/02/2013] και σημειώνει ότι η πλειοψηφία των Τούρκων ευνοεί την εκλογή Αναστασιάδη στις επερχόμενες εκλογές και τονίζει ότι πρόκειται για τον αγαπημένο υποψήφιο στην «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».


Read more: http://onlyfreegr.blogspot.com/2013/02/blog-post_4515.html#ixzz2L4s7wxCh

«Πάγωμα» στις δόσεις των στεγαστικών δανείων για δύο χρόνια...


 



«Πάγωμα» των δόσεων στεγαστικών δανείων για δύο χρόνια, στη διάρκεια των οποίων θα καταβάλλονται μόνο τόκοι, υπολογισμένοι μάλιστα με πολύ χαμηλό επιτόκιο (1,5%), προβλέπει η ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης για τη...
διευκόλυνση των δανειοληπτών, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Η ρύθμιση πρόκειται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, αφού προηγουμένως αξιολογηθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Στη ρύθμιση θα μπορούν να συμμετάσχουν οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι αμειβόμενοι με δελτίο παροχής υπηρεσιών από έναν εργοδότη.

Θα πρέπει, σύμφωνα με το δημοσίευμα να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις: α) να έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ, β) το εισόδημά τους έχει υποστεί μείωση τουλάχιστον 35% τη διετία 2010 - 2012, γ) έχουν δάνειο για αγορά πρώτης κατοικίας, δ) η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας δεν υπερβαίνει τα 180.000 ευρώ, ε) το δάνειο θα πρέπει να εξυπηρετείται κανονικά έως την υπαγωγή στη ρύθμιση διευκόλυνσης.

Παράλληλα, για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στις τράπεζες, το υπουργείο Ανάπτυξης σκοπεύει να προωθήσει βελτιώσεις στον νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά...

Ερευνα Marc - Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά και τρίτη η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


 

Εξαιρετικά σημαντικά ευρήματα περιλαμβάνει η δημοσκόπηση που διεξήγαγε η εταιρεία Marc για λογαριασμό του iefimerida.gr για τις πολιτικές εξελίξεις.

Οι ερωτώμενοι εμφανίζονται αισιόδοξοι -ιδιαίτερα οι άνω των 55 ετών, οι δημόσιοι υπάλληλοι,οι συνταξιούχοι και οι γυναίκες- ότι θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία και τη δραχμή.

Δεν είναι ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, εκτιμούν ότι αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα θα ήταν χειρότερα, υποστηρίζουν τη δημιουργία νέων κομμάτων -κατά πλειοψηφία στο χώρο του κέντρου.

Εκφράζουν θετική προδιάθεση (18,8%) απέναντι σε ένα ενδεχόμενο κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου.

Στη πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με καθαρή διαφορά από το ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά:

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η πλειοψηφία, σε ποσοστό 53,2% πιστεύει ότι τελικά η Ελλάδα θα αποφύγει τη χρεοκοπία και την επιστροφή στη δραχμή. Αντίθετα, το 41,8% είναι απαισιόδοξοι.

Από αυτούς που ασπάζονται το αισιόδοξο σενάριο, το 70,9% δηλώνουν ψηφοφόροι των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), ενώ το αντίστοιχο ψηφοφόρων που υποστηρίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι 36,7%



Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζουν τα ειδικότερα χαρακτηριστικά όσων απαντούν σε αυτό το ερώτημα. Αυτοί του πιστεύουν περισσότερο ότι θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία είναι πλειοψηφικά οι άνω των 55 ετών, οι γυναίκες, οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί του δημόσιου τομέα.

Στον αντίποδα, βρίσκονται οι νέοι 18 έως 34 ετών, άνεργοι καθώς και επιχειρηματίες - ελεύθεροι επαγγελματίες.



Η πλειοψηφία του 58,6% αξιολογεί αρνητικά και μάλλον αρνητικά τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης. Οι ψηφοφόροι Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ είναι σε ποσοστό 28,9% ικανοποιημένοι και σε ποσοστό 40% μάλλον ικανοποιημένοι. Τα αντίστοιχα ποσοστά των μεταξύ των ψηφοφόρων των κομμάτων της αντιπολίτευσης είναι 3,4 και 11,9%.



Σε ποσοστό 40,% οι ερωτώμενοι απαντούν ότι τα πράγματα στη χώρα θα ήταν μάλλον χειρότερα αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Περίπου τα ίδια, απαντά το 33,6%. Μάλλον καλύτερα, απαντά το 20,2%.

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τα ποσοστά είναι: Μάλλον καλύτερα 53,9%. Μάλλον χειρότερα 5,1%. Περίπου τα ίδια 33,7%.



Καθόλου ικανοποιημένο από τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος δηλώνει το 68%, λίγο ικανοποιημένο το 23,3%, αρκετά ικανοποιημένο το 7,2% και πολύ ικανοποιημένο μόλις το 0,9%.



Στην ερώτηση αν πιστεύουν ότι τα πράγματα θα πάνε προς το καλύτερο με τη βελτίωση και ανανέωση των υπαρχόντων κομμάτων ή με τη δημιουργία νέων, η απάντηση είναι σαφής: Το 56,8% θέλει τη δημιουργία νέων κομμάτων σε αντίθεση με το 33,5% που πιστεύει ότι τα υπάρχοντα κόμματα μπορούν να βελτιωθούν.

Και σε αυτή την κατηγορία οι άνω των 65 ετών εκτιμούν σε ποσοστό 47,3% ότι τα υπάρχοντα κόμματα μπορούν να ανανεωθούν, ενώ το 66,5% των νέων από 18 έως 34 ετών θέλουν νέα κόμματα.



Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ποσοστό 26,4% (το υψηλότερο) βλέπουν ως χώρο για τη δημιουργία νέων κομμάτων το «κέντρο». Ακολουθούν η «κεντροαριστερά» με 23% και η «κεντροδεξιά» με ποσοστό 10,6%. Δεν υπάρχει χώρος για νέα κόμματα απαντά το 24,5%.



Στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου προηγείται καθαρά ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,1% και ποσοστό 23,4%. Ακολουθούν η Νέα Δημοκρατία με 20,3%, η Χρυσή Αυγή με 8,6%, το ΠΑΣΟΚ με 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 5,1%, η Δημοκρατική Αριστερά με 4,5%, το ΚΚΕ με 4%. Τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν αθροιστικά 5,8%. Λευκά, άκυρα και αποχή αθροίζουν 11,2% και η αδιευκρίνιστη ψήφος 11,6%.



Με σταθμισμένο δείγμα, χωρίς άκυρο, λευκό, αποχή και αδιευκρίνιστη ψήφο τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ 30,4%, Νέα Δημοκρατία 26,2%, Χρυσή Αυγή 11,1%, ΠΑΣΟΚ 7,1%, Ανεξάρτητοι Ελληνες 6,6%, Δημοκρατική Αριστερά 5,8%, ΚΚΕ 7,2% και άλλα κόμματα -αθροιστικά- 7,6%.



Τέλος, απαντώντας στο ερώτημα αν θα ψήφιζαν ενδεχομένως ένα κόμμα που θα ίδρυε ο Ανδρέας Λοβέρδος το 18,8% απαντά με θετική προδιάθεση (5,1% σίγουρα θα μπορούσα και 13,7% μάλλον θα μπορούσα).



Η έρευνα έγινε πανελλαδικά σε 1.017 νοικοκυριά, από τις 3 έως τις 5 Δεκεμβρίου, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.



Πηγή: Ερευνα Marc για το iefimerida.gr: To 56% των Ελλήνων θέλει νέα κόμματα | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/node/80236#ixzz2ELMew9x6

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...