Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Οι τράπεζες ακολουθούν δικό τους σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια

 

  • 0
     
daneio.jpg

Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια θα επιχειρήσουν να επιλύσουν οι τράπεζες με ένα πολυσύνθετο σχέδιο.
Είτε απελευθερωθούν εν τέλει οι πλειστηριασμοί είτε όχι οι τράπεζες θα χρησιμοποιήσουν δικά τους κριτήρια τα οποία θα έχουν να κάνουν κυρίως με το εισόδημα αλλά και την περιουσία και όχι με την αξία του ακινήτου.
«Οι δανειολήπτες που έχουν πραγματικό πρόβλημα, μικρότερο ή μεγαλύτερο, δεν έχουν να φοβούνται τίποτα», λένε στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής τραπεζίτες.
Σύμφωνα με όσα διαρρέονται, το βασικό συστατικό της κάθε λύσης, για κάθε περίπτωση δηλαδή ξεχωριστά, θα έχει να κάνει με την πραγματική και μόνο οικονομική κατάσταση της οικογένειας, του φυσικού προσώπου και της επιχείρησης. Ο βασικός στόχος είναι η ομαλοποίηση της αγοράς, να δοθεί ανάσα στα νοικοκυριά και να ενισχυθεί η οικονομία της χώρας.
Μία από τις πιο σημαντικές ρυθμίσεις, στο πακέτο λύσης που θα ακολουθήσουν οι τράπεζες, είναι το πάγωμα των δόσεων για τους άνεργους για έξι μήνες αλλά και για εκείνους οι οποίοι δεν έχουν οικονομικούς πόρους. Με το πέρας του χρονικού ορίου του παγώματος των μηνιαίων δόσεων των δανείων, θα επανεξετάζεται η οικονομική κατάσταση του δανειολήπτη.
Εύκολα κατανοεί κάποιος πως οι τράπεζες δεν ενδιαφέρονται μόνο να μην βρεθούν άνθρωποι στο δρόμο. Μεγάλη ανησυχία, εάν όχι η μεγαλύτερη, των τραπεζών είναι να μην φορτωθούν οι ίδιες με 10άδες χιλιάδες ακίνητα και τεράστιες ζημιές στα δανειακά τους χαρτοφυλάκια.
Αναλυτικά οι ρυθμίζεις των τραπεζών είναι οι εξής:
- Πάγωμα καταβολής δόσεων για τις αδύναμες οικονομικές ομάδες
- Πληρωμή μηνιαίας δόσης η οποία θα αντιστοιχεί στο ποσό που θα πλήρωνε ο οφειλέτης αν νοίκιαζε σήμερα το συγκεκριμένο σπίτι.
- Επιμήκυνση της διάρκειας των δανείων, κυρίως των στεγαστικών με εμπράγματη ασφάλεια.
- Μείωση της δόσης για δύο ή ακόμα και τρία χρόνια, με το δανειολήπτη να πληρώνει μόνο τον τόκο που αντιστοιχεί στη δόση του δανείου.
- Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών από δάνεια με ευνοϊκούς όρους.
- Συγκέντρωση οφειλών από καταναλωτικά και κάρτες σε ένα δάνειο αλλά με προσημείωση ακινήτου το οποίο προσφέρει σχεδόν το μισό επιτόκιο από ότι το καταναλωτικό, ενώ μπορεί να συνδυαστεί και με επιμήκυνση δανείου.
- See more at: http://arouraios.gr/2013/12/oi-trapezes-akolouthoun-diko-tous-schedio-gia-ta-kokkina-daneia/#sthash.51tDJtDu.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...