Από την Ιόλη Πιερίδη
 
Μία απο τις πρώτες ενέργειες του Οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι να ξηλώσει το βαθύ κράτος της Δικαιοσύνης αλλά και τον ΣΔΟΕ. Κι αυτό δεν το λέμε εμείς. Το λένε μετ΄επιτάσεως στην Κουμουνδούρου. Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σχεδόν βέβαια ότι λειτουργούν τουλάχιστο 3 παραδικαστικά κυκλώματα-ένα από τα οποία έχει αναλάβει την προστασία των φοροφυγάδων. Η λίστα με τα εμπλεκόμενα ονόματα βρίσκεται ήδη στην Κουμουνδούρου. Μόνο που εκτός από αυτή υπάρχει μια ακόμη πιο καυτή λίστα η οποία κρύβει 300 δις ευρώ!
Πάνω από 700.000 Έλληνες συμπολίτες μας έβγαλαν στο εξωτερικό, από το 2001 ως σήμερα, πάνω από 300 διςευρώ.
Σχεδόν ολόκληρο το δημόσιο χρέος της χώρας!
Σ΄ αυτούς δεν έγινε κανένας έλεγχος και φυσικά είναι απίθανο να φορολογήθηκαν. Τα περισσότερα από τις πολλές εκατοντάδες δισεκατομμύρια "ησυχάζουν" σε σε φορολογικούς παραδείσους και σε διάφορες Ευρωπαϊκές και Αμερικάνικες τράπεζες παραμένοντας αφορολόγητα μέχρι σήμερα, όπως καταγγέλει και η Κίνηση των 75.
Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν κάθεται εν δυνάμει πάνω στα 300 δις των εμβασμάτων αλλά και στην λίστα Λαγκάρντ και όλες τις υπόλοιπες λίστες με τα ονόματα λαμόγιων συμπατριωτών μας οι οποίοι φοροδιαφεύγουν. Υπ΄ αυτή τη έννοια πράγματι λεφτά υπάρχουν. Δεν φτώχυναν αίφνης τα νεόπλουτα τσογλάνια που αγόραζαν σπίτια με 5 και 6 εκατ. ευρώ στη Μύκονο.
 
Αυτά είναι αυτονόητα-άσχεται αν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ αλλά και η σημερινή τους προσέφεραν απλόχερα συγκάλυψη.
 
Ο Τσίπρας ξέρει πως όλο το παγνίδι θα παιχτεί στις πρώτες 100 μέρες. Αυτές θα κρίνουν αν θα καταφέρει να μαζέψει το χρήμα από τους φοροφυγάδες ώστε να ελαφρυνθούν τα φτωχά στρώματα που αυτοκτονούν όταν δεν πεθαίνουν από τις αναθυμιάσεις των μαγκαλιών.
Κι επειδή κάποιοι φρόντισαν να σφυρίξουν στο αυτί του αρχηγού ότι με τα στελέχη που διαθέτει το κόμμα του, δεν πρόκειται να κάνει κάναν έλεγχο της προκοπής, ο Τσίπρας ετοιμάζει αθόρυβα μια ομάδα στα πρότυπα της αμερικάνικης οικονομικής αστυνομίας επικεφαλής της οποίας είναι Ελληνοαμερικανός πρώην κορυφαίο στέλεχος της Blackrock!
 
O Tσίπρας γνωρίζει πως του την έχουν στημένη και ετοιμάζεται να πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα. Κι εδώ μιλάμε για 500 δις αν συνυπολογίσεις την λίστα Λαγκάρντ. Και έχουμε αφήσει στην απέξω τον ορυκτό πλούτο της χώρας.
Γι΄αυτό σας λέμε: Αν την Ελλάδα δεν την κυβερνούσαν καθάρματα θα είμασταν μία από τις πιο πλούσιες χώρες της Ευρώπης. Σ΄αυτό είναι τεράστιες ο ευθύνες και των πολιτών για τις επιλογές μας. Μόνο που πλέον κάτι κινείται. Η εμφάνιση της Αυγής Βουτσινά στην εκπομπή του Χατζηνικολάου ήταν συγκλονιστική.
Κάτι νέο έρχεται που θα συμπαρασύρει τους εμπόρους και τα λαμόγια του Ναού του Σολομώντος...
 
Υ.Γ>Προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στους περαστικούς της πλατείας Κολωνακίου η εικόνα του Σταθάκη, ο οποίος σήμερα που διεξάγεται στη Βουλή μια τόσο κρίσιμη συζήτηση για τον προυπολογισμό εκείνος έπινε καφέ με τις ώρες στο cafe Michel- πρώην Costa cafe.