Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Ερχονται χιλιάδες προς πώληση οικόπεδα – Οι ιδιοκτήτες τους θέλουν να απαλλαγούν από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

 

Δραστική αναμένεται να είναι η αύξηση των προς πώληση οικοπέδων, τα οποία ενώ ήταν “ξεχασμένα” από τo Real Estate, φαίνεται πως ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων έχει αλλάξει τα δεδομένα.

Τώρα οι ιδιοκτήτες οικοπέδων δεδομένου ότι θα καλούνται να πληρώσουν για κάτι που δεν τους αποφέρει έσοδα, θα θελήσουν να τα ξεφορτωθούν προκειμένου να μειώσουν την φορολογική τους επιβάρυνση. ...

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, σύμφωνα με σχετική έρευνα της εταιρείας πιστοποιημένων εκτιμήσεων ακινήτων Geoaxis, “επιβεβαιώνεται η συνεχιζόμενη πτώση των αξιών και της τελευταίας κατηγορίας που φαινόταν να αντιστέκεται στον ρυθμό ελεύθερης πτώσης, δηλαδή της αγοράς γηπέδων στην Αττική”.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο αξιών της Geoaxis, οι τιμές έχουν παρουσιάσει μείωση της τάξης του 30 – 40% με την περιοχή΄”Ψαλίδι” στο Μαρούσι να είναι πρωταθλητής στη μείωση, με την μέση εκτιμώμενη τιμή πώλησης των οικοπέδων με συντελεστή 0,8 να μειώνεται κατά 9,1%.

Μια πιθανή λύση για τους οικοπεδιούχους είναι μέσω των δυνατοτήτων που δίνουν οι εταιρείες επένδυσης σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ), που θα μπορούν να αγοράσουν οικόπεδα χωρίς την υποχρέωση αυτά να συνδέονται από οικοδομική άδεια και χωρίς να πρέπει να τα αναπτύξουν εντός διετίας.



Πηγή: New Money

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...