Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Στο στόχαστρο ο Βενιζέλος για τα υποβρύχια

Στο στόχαστρο ο Βενιζέλος για τα υποβρύχια
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δείχνει να είναι ο αδύναμος κρίκος της συγκυβέρνησης.
Ψηλά στη δημόσια συζήτηση ανεβάζει ο ΣΥΡΙΖΑ το ζήτημα των υποβρυχίων και την επίμαχη σύμβαση του 2010 που υπέγραψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Στην Κουμουνδούρου αναγνωρίζουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ως τον αδύναμο κρίκο της συγκυβέρνησης και φαίνεται πως τον έχουν βάλει στο στόχαστρο. Το παρασκήνιο γύρω από τη σύμβαση είναι μεγάλο σε κάθε περίπτωση, ωστόσο το γεγονός πως δε δόθηκε λύση στο πρόβλημα αποτελεί το βασικότερο πρόβλημα για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος καλείται σήμερα να υπερασπιστεί μία επιλογή του που απέτυχε, ενώ φέρει σύμφωνα με αρκετούς και πολλές σκιές.
Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται όμως πως δε θα κάνει βήμα πίσω, ζητώντας επιτακτικά εξεταστική για το θέμα, γεγονός που φέρνει σε δύσκολη θέση και τους γαλάζιους υπουργούς που σε καμία περίπτωση δε φαίνονται διατεθειμένοι να υπερασπιστούν τον μέχρι πρότινος πολιτικό τους αντίπαλο. «Θεωρούμε ότι η σύμβαση του 2010 που φέρει τη σφραγίδα του κ. Παπακωνσταντίνου και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης του κ. Βενιζέλου είναι σύμβαση την οποία πρέπει να εξετάσουμε πλήρως ως προς τη σκοπιμότητά της, δεν είναι μόνο ο καταδικασθείς Τσοχατζόπουλος το πρόβλημα της διαπλοκής και της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος στη χώρα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας πονοκεφάλους στη Χαριλάου Τρικούπη.
Η αντίδραση Βενιζέλου στο αίτημα Τσίπρα, ήταν στους γνωστούς υψηλούς τόνους. Μίλησε για "χυδαία" τοποθέτηση εναντίον του, ενώ αφού ανάλυσε τους χειρισμούς του στην υπόθεση προσπάθησε να βγει στην αντεπίθεση, λέγοντας πως ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έχει υιοθετήσει στο κόμμα του όλα τα αμαρτωλά στελέχη του Τσοχατζόπουλου».
Εκτός όμως από την αψιμαχία με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος άνοιξε και άλλο μέτωπο, με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Αιτία τα όσα απάντησε ο Υπουργός Άμυνας στην ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα, κρατώντας αποστάσεις από τους χειρισμούς Βενιζέλου, λέγοντας μάλιστα πως «αυτή η κυβέρνηση δεν φοβάται καμία εξεταστική επιτροπή. Διότι είναι τόσο καθαρή η σχέση της με αυτή την υπόθεση που κάθε άλλο παρά την φοβίζει».

Η τοποθέτηση του αυτή μάλλον δεν άρεσε στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος προσέτρεξε στο Μέγαρο Μαξίμου για στήριξη, ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρκέστηκε να πει ότι δεν κάνει κανένα σχόλιο. Παρ' όλα αυτά, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ συνέχισε την κόντρα, φωτογραφίζοντας από το βήμα της Βουλής τον Δημήτρη Αβραμόπουλο με τη φράση πως «ρόλος των υπουργών είναι να λύνουν προβλήματα, όχι να κάνουν τον καλό στην αντιπολίτευση». Σε ότι αφορά το θέμα καθαυτό πάντως, επέμεινε στη γραμμή του λέγοντας πως«δεν υπάρχει σύμβαση 2010, υπάρχει νόμος ψηφισμένος από τη Βουλή, στη βάση του οποίου λειτούργησε η τότε κυβέρνηση»
Απάντηση στα λεγόμενα Βενιζέλου πάντως, έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων πως "η συμφωνία Βενιζέλου με την ανύπαρκτη Αμπού Ντάμπι Μαρ και τον ανύπαρκτο επενδυτή" αποτελεί τη μεγαλύτερη ευθύνη του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης. Από την πλευρά του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, δεν έδωσε συνέχεια, αλλά αρκέστηκε να απαντήσει μέσω κύκλων πως "η τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας στη Βουλή είναι ξεκάθαρη και δεν χρειάζονται οδηγίες. Προέχει το δημόσιο και εθνικό συμφέρον και αυτά μόνον υπηρετεί».


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/359753/sto-stohastro-o-venizelos-gia-ta-ypovryhia#ixzz2iEqcbQXu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...