Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Διώξεις σε 30 πρόσωπα για τη Λίστα Λαγκάρντ

Διώξεις σε 30 πρόσωπα για τη Λίστα Λαγκάρντ
Πογκρόμ κατηγοριών για φοροδιαφυγή και "ξέπλυμα" χρήματος ετοιμάζει το Υπουργείο Οικονομικών
Την στιγμή που το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει ειδική διάταξη για παράταση δύο ετών του χρόνου παραγραφής υποθέσεων που ερευνώνται φορολογικά από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους, με βάση στοιχεία που έχει συλλέξει η κυβέρνηση από το εξωτερικό.
Ουσιαστικά πρόκειται για μία φωτογραφική διάταξη προκειμένου να μην παραγραφούν οι ευθύνες όσων εμπλέκονται στην περίφημη Λίστα Λαγκάρντ, καθώς σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται σήμερα, οι εμπλεκόμενοι θα τη γλίτωναν με παραγραφή λόγω ανεπαρκούς χρόνου ελέγχου.
 Οι ελεγκτικές υπηρεσίες πάντως έχουν προχωρήσει σημαντικά την έρευνα, παρά το γεγονός ότι πολλοί επιχειρηματίες κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις αλλά ουδέποτε εμφανίστηκαν στις Αρχές.
Το επόμενο βήμα, είναι η άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος, καθώς 10 μήνες μετά την έναρξη της επεξεργασίας των στοιχείων έχουν διαπιστωθεί ηχηρές περιπτώσεις φοροδιαφυγής από τρανταχτά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου. Το ΣΔΟΕ έχει εντοπίσει πολλά εκατομμύρια ευρώ, τοποθετημένα σε καταθέσεις στην τράπεζα HSBC της Γενεύης, τα οποία σε καμία περίπτωση έχουν καταχωρηθεί στο πόθεν έσχες των εν λόγω προσώπων.
Η μη εμφάνιση όμως των υπόπτων για φοροδιαφυγή στις αρμόδιες υπηρεσίες, μάλλον εξόργισε το Υπουργείο Οικονομικών κάτι που θα επιφέρει και τις ανάλογες κυρώσεις. Όπως ανέφεραν κύκλοι του ΣΔΟΕ, είναι αδιανόητο επιφανείς επιχειρηματίες με μεγάλη επιφάνεια να καλούνται και να μην προσέρχονται για ανάκριση.
Οι φάκελοι όλων αυτών των υποθέσεων έχουν πάρει το δρόμο για τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές με τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος να είναι αναπόφευκτες για περισσότερα από 30 πρόσωπα.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/359762/dioxeis-se-30-prosopa-gia-ti-lista-lagkarnt#ixzz2iEqpmpoI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...