Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

«London calling» για το Χρηματιστήριο

 euro2day.gr – 12 ώρες πριν

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Yλοποίηση των θετικών ενδείξεων που προέκυψαν στο διήμερο Roadshow του ΧΑ στο Λονδίνο αναμένουν τώρα επιχειρηματίες και παράγοντες της αγοράς, οι οποίοι επέστρεψαν άκρως ικανοποιημένοι από τη φετινή εκδήλωση.
Ενδιαφέρον από νέους fund managers, νέα προσοχή για τις ελληνικές τράπεζες, συγκεκριμένα ερωτήματα (και χρονοδιαγράμματα) προς κάποιες εταιρείες του Large Cap, σαφής προβληματισμός για τις ιδιωτικοποιήσεις και την πορεία υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος, προθέσεις από ορισμένους για τοποθετήσεις στην εγχώρια αγορά.
Αυτά ήταν τα κύρια στοιχεία του φετινού roadshow όπως τα περιέγραψε στο Εuro2day.gr εκπρόσωπος της αγοράς που δίνει το παρών όλα τα χρόνια στη συγκεκριμένη εκδήλωση.
Σύμφωνα με τον ίδιο μάλλον... τις γερμανικές εκλογές ή με άλλα λόγια τις διευθετήσεις που θα γίνουν στο ελληνικό χρέος, αναμένουν κυρίως και όχι την αξιολόγηση του ΧΑ από τον οίκο FTSE οι ξένοι θεσμικοί προκειμένου να έχουν ένα ελαφρώς πιο ξεκάθαρο τοπίο σχετικά με την πορεία της χώρας και κατά συνέπεια τις χρηματιστηριακής αγοράς.
Ασφαλώς, ο τριπλάσιος αριθμός συναντήσεων που φέτος πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Ελλήνων επιχειρηματιών και εκπροσώπων διεθνών funds είναι σημείο στο οποίο αναφέρονται όλοι όσοι επισκέφθηκαν τη βρετανική πρωτεύουσα.
Ιδιαίτερα επιτυχημένο καθώς φαίνεται πως ξεκαθάρισε αρκετά σημεία ήταν το πάνελ στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι των τραπεζών και κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, Γιώργος Ζαννιάς.
Oι ομιλητές τόνισαν πως η δημοσιονομική κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί, ενώ υπάρχουν πλέον τρεις ακόμα παράγοντες που συνηγορούν υπέρ της βελτίωσης της οικονομίας στη συνέχεια. Η χώρα διαθέτει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης, καθώς έχει συγκριτικό πλεονέκτημα σε μία σειρά από κλάδους ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι έχει επέλθει σημαντική βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.
Η δημοσιονομική προσαρμογή που πέτυχε η χώρα είναι πρωτοφανής με βάση ιστορικά δεδομένα, αναφέρθηκε από την ελληνική πλευρά.
Ειδικότερα όσον αφορά στις τράπεζες, ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε όχι μόνο για τους τίτλους αλλά για τα warrants.
Σε κάθε περίπτωση στις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσουν να διαφαίνονται τα πρώτα σημάδια όσον αφορά στην ουσιαστική επιτυχία ή όχι των επαφών που προηγήθηκαν.
Για κάποιες από τις εταιρείες που συμμετείχαν έχουν ήδη δοθεί τα επόμενα ραντεβού με ξένους fund managers εντός Ελλάδος αυτή τη φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...