Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

"Ο θάνατος του 19χρονου, ο θάνατος μιας κοινωνίας" 16/08/13 - 22:25

ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΕΡΓΩΝ ΘΕΣ/ΚΗΣ

 



«Ο θάνατος του 19χρονου για ένα εισιτήριο αντικατοπτρίζει το θάνατο μιας ολόκληρης κοινωνίας που "δεν έχει να πληρώσει", αναφέρει το Δίκτυο Ανέργων κι Επισφαλώς Εργαζόμενων Θεσσαλονίκης, σε ανακοίνωσή του προσθέτοντας:
«Δεν έχει να πληρώσει τα σπασμένα της κρίσης του συστήματος, τα λεφτά που φάγανε, τις δόσεις που ζητάνε. Δεν έχει να πληρώσει για δίδακτρα στα Πανεπιστήμια, για φροντιστήρια στο Λύκειο, για ιδιωτικά νηπιαγωγεία, για περίθαλψη στα νοσοκομεία. Δεν έχει να πληρώσει κι όμως πληρώνει πιο ακριβά την κρίση από αυτόυς που τη δημιούργησαν.
Το Δίκτυο Ανέργων κι Επισφαλώς Εργαζομένων Θεσσαλονίκης απαιτεί και διεκδικεί δωρεάν μετακινήσεις για όλους τους άνεργους και τις άνεργες, για το πιο μεγάλο μέρος αυτής της κοινωνίας. Τα ποσοστά διαρκώς ανεβαίνουν και στις ηλικίες 18-25, φτάνουν το 65%. Δεν είναι νούμερα και στατιστικές, είμαστε όλοι εμείς που δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για τη ζωή που μας ανήκει και για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν.
Το Δίκτυο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων είναι μια δομή που προσπαθεί να βγάλει τους άνεργους και τους επισφαλώς εργαζόμενους από αυτό το κοινωνικό περιθώριο, να προτάξει και να διεκδικήσει τα αιτήματα αυτών για το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή και εργασία».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...