Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Βγήκαν μπροστά οι «σωματοφύλακες» του Σαμαρά

 









)  (4)

Σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, οι τρεις στενοί του συνεργάτες, Δ. Σταμάτης, Χρ. Λαζαρίδης και Τ. Μπαλτάκος βγήκαν μπροστά έχοντας ένα διττό στόχο. Από την μία να επιτεθούν στον ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους κυβερνητικούς βουλευτές (ΝΔ –ΠΑΣΟΚ) για τα δύσκολα νομοσχέδια που έρχονται από Σεπτέμβρη.

Ο πρωθυπουργός βλέποντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανεβάζει κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης χρησιμοποιώντας ακραίους χαρακτηρισμούς και παράλληλα οι κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση να μην είναι και τόσο συμπαγείς (κυρίως του ΠΑΣΟΚ) έδωσε εντολή στους στενούς του συνεργάτες να περάσουν στην αντεπίθεση.

Η συζήτηση στην βουλή για τη νέα δημόσια τηλεόραση που έχει προκαλέσει και την σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για το Μαξίμου να απαντήσουν τα δύο κορυφαία κυβερνητικά στελέχη προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα.

Οι Δ. Σταμάτης και Χρ. Λαζαρίδης ανέβηκαν διαδοχικά στο βήμα και εξαπέλυσαν επίθεση στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο για την ΕΡΤ όσο και για τα όσα είπε ο Α. Τσίπρας για την επίσκεψη Σόιμπλε αλλά και για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταδίκασε την επίθεση που δέχθηκε ο υπουργός υγείας.

Ο υπουργός Επικρατείας αφού πρώτα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι δεν αποδοκίμασε την επίθεση εναντίον του Α. Γεωργιάδη, αναφέρθηκε στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης, να προχωρήσει στην δημιουργία μιας ποιοτικής δημόσιας τηλεόρασης. «Η πολιτική δεν είναι πείσματα. Είναι πράξη και θάρρος. Εμείς πήραμε το θάρρος να υιοθετήσουμε ένα νομοθέτημα που πριν δύο χρόνια το είχαμε απορρίψει. Το αντίστοιχο θάρρος πρέπει να υπάρχει από όλες τις πλευρές».

Ο Δ. Σταμάτης έδωσε ξεκάθαρη απάντηση στον Α. Τσίπρα που κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι δεν έθεσε το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων στον Β. Σόιμπλε. «Έτσι συμπεριφέρεται μια εθνικά υπερήφανη, ανεξάρτητη χώρα; Όταν έχει δικαιώματα αυτή η χώρα, κινείται μέσω των διεθνών κανονισμών και των κανόνων. Δεν προσέρχεται ικέτης. Όταν κρίνει ότι πρέπει να διεκδικήσει κάτι, το διεκδικεί εντίμώς και υπερηφάνως και όχι επαιτώντας ή ζητώντας ρουσφέτια, όπως αυτό που υπαινίχθηκε ο κύριος Τσίπρας», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ (ΒΙΝΤΕΟ) 

Σκληρή κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε και ο Χρύσανθος Λαζαρίδης ο οποίος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι κερδοσκοπεί πάνω στα πάθη του κόσμου.

«Τις τελευταίες ημέρες καλείτε για το θέμα της ΕΡΤ και του πολυνομοσχεδίου συλλαλητήρια εδώ μπροστά. Από την πρώτη μέρα η προσέλευση ήταν απογοητευτική. Τελικά, ήταν αμελητέα. Ερώτηση. Περνάει ο κόσμος καλά; Γιατί έρχονται τρεις και ο κούκος; Δεν έχει ο κόσμος προβλήματα; Γιατί εμφανίζονται κάθε φορά και λιγότεροι;», τόνισε ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και πρόσθεσε: «Σας πέρασε ποτέ από το μυαλό γιατί άραγε έγινε αυτό; Γιατί δεν ανταποκρίνεται μα με τίποτα σε σας; Εμπιστεύεστε απολύτως την κυβέρνηση; Δεν είμαι βέβαιος. Εκείνο που είμαι βέβαιος όμως, είναι ότι εσάς δεν σας εμπιστεύεται. Έχει πάρει χαμπάρι, γιατί ο ελληνικός λαός κάνει λάθη αλλά είναι ευφυής, γιατί εσείς δεν ενδιαφέρεστε να ορθοποδήσει ο τόπος, εσείς κερδοσκοπείτε πάνω στα πάθη αυτού του κόσμου και εξάπτετε τα χειρότερα πάθη αυτού του κόσμου».

Ξεκάθαρο μήνυμα Σαμαρά μέσω Μπαλτάκου 
Ο γραμματέας της κυβέρνησης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πως ο Πρωθυπουργός την στιγμή που θα υπάρξει καταψήφιση νομοσχεδίου θα προκηρύξει εκλογές

«Όποιος νομίζει ότι η αποφασιστικότητα του Αντώνη Σαμαρά είναι χαμηλά, κάνει τραγικό λάθος. Δεν υπάρχει περίπτωση οπισθοδρόμησης και οπισθοχώρησης. Εάν κάποιο νομοσχέδιο, που είναι κρίσιμο και καίριο, όπως το προχθεσινό, δεν ψηφιστεί, την επόμενη κιόλας μέρα το πρωί θα προκηρυχθούν εκλογές. Όποτε και αν είναι αυτό. Είτε είναι Αύγουστος, είτε Χριστούγεννα, αμέσως θα προκηρυχθούν εκλογές. Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Γι’ αυτό και ξαναλέω: να μην παίζει κάποιος με την αποφασιστικότητα του κ. Σαμαρά. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάνει πίσω. Πρέπει, λοιπόν, καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του και να γνωρίζει ποιες είναι οι ευθύνες του και να τις αναλάβει»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...