Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Φοροαμνηστία με μετρητά

ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

 

Η άμεση, εντός 20 ημερών, εξόφληση των προστίμων, που επιβλήθηκαν από τις φορολογικές Αρχές, γλιτώνει όσους έχουν κατηγορηθεί για φοροδιαφυγή και «μαύρο χρήμα» από φυλάκιση και κατασχέσεις. Το υπουργείο Οικονομικών καταθέτει τη σχετική ρύθμιση στη Βουλή στις 22 Ιουλίου. Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Δικαιοσύνης δρομολογεί τη δημιουργία Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών ώστε να αποσυμφορηθούν τα διοικητικά δικαστήρια που ασφυκτιούν υπό το βάρος χιλιάδων φορολογικών και άλλων υποθέσεων.

Η διάταξη συμπεριλαμβάνεται στον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, ο οποίος, όπως έχει προγραμματιστεί από το υπουργείο, κατατίθεται στο Κοινοβούλιο στις 22 του τρέχοντος μήνα.
Η διάταξη συμπεριλαμβάνεται στον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, ο οποίος, όπως έχει προγραμματιστεί από το υπουργείο, κατατίθεται στο Κοινοβούλιο στις 22 του τρέχοντος μήνα.
Χειροπέδες και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων θα γλιτώνουν όσοι κατηγορούνται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα «μαύρου χρήματος», εφόσον εντός 20 ημερών πληρώσουν... τοις μετρητοίς πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί από τις φορολογικές αρχές (ΔΟΥ, ΣΔΟΕ, Τελωνεία).
Το υπουργείο Οικονομικών με νομοθετική διάταξη την οποία φέρνει άμεσα στη Βουλή παρέχει ένα καθεστώς... φορο-αμνηστίας, που προβλέπει ότι η αποπληρωμή-εξπρές των βεβαιωμένων προστίμων... απεγκλωβίζει τους φοροφυγάδες από την τσιμπίδα της Αρχής για το ξέπλυμα «μαύρου χρήματος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...