Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Κύμα καύσωνα πλήττει την κεντρική Ευρώπη


 



Συνθήκες και θερμοκρασίες πρωτόγνωρες δοκιμάζουν τους Βρετανούς. Η χώρα μετράει ήδη εκατοντάδες νεκρούς από το πρωτοφανές για τα δεδομένα της Αγγλίας κύμα καύσωνα, ενώ οι αρχές βρίσκονται σε συναγερμό, προειδοποιώντας τους πολίτες και ειδικά όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να παραμένουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο αριθμός των νεκρών από τον καύσωνα των τελευταίων ημερών κυμαίνεται από 540 έως 760 άτομα, ενώ απροσδιόριστος είναι ο αριθμός όσων νοσηλεύονται. Είναι χαρακτηριστικό, πως η υψηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε την Τετάρτη, όταν ο υδράργυρος έδειξε 32,2 βαθμούς κελσίου, στο Χάμπτον.
Οι θερμές μάζες δεν πλήττουν μόνο τη Βρετανία, αλλά και χώρες της κεντρικής Ευρώπης, με τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Γαλλία, την Ολλανδία,την Ουγγαρία και την Πολωνία να «ζουν» ένα πρώιμο κύμα καύσωνα τις τελευταίες ημέρες.
Τη Δευτέρα ο υδράργυρος έδειξε 36 βαθμούς σε Γαλλία και Αυστρία, την Τρίτη στην Ελβετία η θερμοκρασία έφτασε τους 36, ενώ την Τετάρτη, ένα θερμό κύμα μεταφέρθηκε από τις Άλπεις σε ολόκληρη τη Γερμανία, όπου η θερμοκρασία άγγιξε και τους 35 βαθμούς κελσίου.
Οι υψηλές θερμοκρασίες οδήγησαν τους Ευρωπαίους να αναζητήσουν ανάσες δροσιάς με κάθε τρόπο και μέσο...Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές και χαρακτηριστικές.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...