Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Σε ιδιωτικές εταιρείες ο έλεγχος δαπανών 3 δισ. του ΕΟΠΥΥ

 060713163510_0304

Ελεγκτές στα ιδιωτικά νοσοκομεία επιστρατεύει ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, σε μια προσπάθεια να ελέγξει τις συσσωρευμένες δαπάνες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), που προσεγγίζουν τα 3 δισ. ευρώ.Ο νέος υπουργός Υγείας δηλώνει στην «Κ» «αποφασισμένος να προχωρήσει στην ανάθεση του ελέγχου σε ιδιωτικές εταιρείες, με στόχο να σταματήσει την αιμορραγία του συστήματος, αλλά και να δημιουργήσει την υποδομή για τη συγκράτηση του κόστους υγείας, χωρίς να καταφύγει σε οριζόντιες περικοπές και υποβάθμιση των παροχών».
Το εργαλείο, που ονομάζεται Κλινικός Ελεγχος (clinical audit), επιστρατεύεται στον πόλεμο που μαίνεται μεταξύ κυβέρνησης και ιδιωτικών νοσοκομείων με αφορμή το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ, ενεργοποιώντας σχετική μνημονιακή υποχρέωση, η οποία έχει προβλεφθεί, αλλά δεν έχει μέχρι σήμερα υλοποιηθεί. Το θέμα του εκτροχιασμού του ελλείμματος του ΕΟΠΥΥ, στο 1,2 δισ. ευρώ -με προοπτική το 1,7 δισ. ευρώ στο τέλος του 2013- κυριάρχησε στις επαφές του υπουργείου Υγείας με την τρόικα, καθώς ήδη εκκρεμεί απόφαση του 2012, που προβλέπει τη σύναψη τριμερών συμβάσεων μεταξύ ΕΟΠΥΥ, ιδιωτικών κλινικών και ελεγκτικών εταιρειών, με σκοπό τον έλεγχο των νοσηλειών και την εκκαθάρισή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...