Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

«Παγώνουν» τα τιμολόγια ηλεκτρικού για τα νοικοκυριά

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

«Πάγωμα» των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος για νοικοκυριά, επιχειρήσεις, επαγγελματίες που απελευθερώνονται από την 1η Ιουλίου, ανήγγειλε το Σάββατο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός.
Επίσης, αναμένονται μειώσεις της τάξης του 15 % στα βιομηχανικά τιμολόγια μέσης τάσης, ενώ σύμφωνα με το Μνημόνιο και τις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις, το σύνολο των τιμολογίων της ΔΕΗ, με εξαίρεση αυτά που ισχύουν για τους ευάλωτους καταναλωτές, θα διαμορφώνονται από την 1η Ιουλίου ελεύθερα.
Θα ελέγχονται όμως απολογιστικά από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης.

Ο κ. Ζερβός, μιλώντας στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων της επιχείρησης,τόνισε ότι τα τιμολόγια δεν θα αλλάξουν την 1η Ιουλίου και ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για την πολιτική ως το τέλος του έτους.

Σχετικά με το πρόγραμμα αποκρατικοποίησης της επιχείρησης, ο κ. Ζερβός ανέφερε ακόμη ότι η ΔΕΗ αναμένει τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για τον καθορισμό των μονάδων που θα πουληθούν. Το σχέδιο αποκρατικοποίησης περιλαμβάνει πώληση συμμετοχών στα δίκτυα και διάθεση του 17 % των μετοχών (από το 51 % που ελέγχει σήμερα το Δημόσιο).

Επίσης, η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε απόσυρση παλιών, αντιοικονομικών και ρυπογόνων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο, κυρίως πετρέλαιο, αλλά και λιγνίτη.

Ωστόσο, οι πετρελαϊκές μονάδες δεν θα αποξηλωθούν, αλλά θα τεθούν σε καθεστώς ψυχρής εφεδρείας για να αξιοποιηθούν σε περίπτωση κρίσης εφοδιασμού με φυσικό αέριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...