Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Ο Πατριάρχης Κύριλλος στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πατριάρχης Κύριλλος στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)


arxiep Kyril0
Του Αιμίλιου Πολυγένη
Στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών έφτασε πριν λίγο ο Πατριαρχης Μόσχας και πάσων των Ρωσιών κ. Κύριλλος.
Ο Πατριάρχης έφτασε στην Αγίας Φιλοθέης συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.
Τον Πατριάρχη και την συνοδεία του υποδέχθηκε στην είσοδο του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου ο Πρωτοσύγκελος Αρχιμ. Μάξιμος Παπαγιαννής, καθώς και πλειάδα κληρικών της Αθήνας.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσημη υποδοχή στην Αίθουσα του Θρόνου, όπου εκει ο Πατριάρχης Μόσχας ευλόγησε τους παρισταμένους.
Νωρίτερα οι δυο Προκαθήμενοι είχαν κατ' ιδίαν συνομιλία στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου, όπου εκεί ο κ. Ιερώνυμος τόνισε: "Σας καλωσορίζουμε με αγάπη πολλή στην ιστορική αυτή πόλη, η οποία εδέχθη τον λόγο του Θεού δια του Αποστόλου Παύλο".
"Η Εκκλησία ποτέ δεν ησυχάζει από τους εχθρούς, γι΄αυτό χρειάζεται συνεχής αγώνας", ανέφερε ο Πατριάρχης Κύριλλος από την πλευρά του.
Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στις αναμνήσεις του ως Μητροπολίτης Σμολένσκ, τονίζοντας ότι "πολλές φορές Μακαριώτατε επισκέφθηκα την Εκκλησία της Ελλάδος ως συνοδός των Προκαθημένων της Ρωσικής Εκκλησίας, ενώ σήμερα έρχομαι όχι ως συνοδός αλλά ως Προκαθήμενος."
"Είναι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι ανάμεσά σας, και ανάμεσα στους αγαπητούς Αρχιερείς και κληρικούς. Οι Εκκλησίες μας, βοήθησαν να διασωθεί σε δύσκολες στιγμές ο λαός και ολόκληρο το έθνος", πρόσθεσε σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης.
Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε για ακόμη μια φορά τον κ. Κύριλλο στην Αθήνα, τονίζοντας ότι η "σημερινή επίσκεψη έχει ιστορικό χαρακτήρα."
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πατριάρχης Μόσχας πριν αναχωρήσει υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών την ημερομηνία (1-06-2013) όπου πριν από 44 χρόνια χειροτονήθηκε πρεσβύτερος.


Kyril arxiep1
arxiep Kyril03
arxiep Kyril4
arxiep Kyril5
arxiep Kyril6
arxiep Kyril7
IMG 0381
IMG 0392
IMG 0397

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...