Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Αποπροσανατολισμού η επιτομή>Γιατί και το σήμα της ΕΡΤ έβαλε το χεράκι του στις 4.000 αυτοκτονίες.

 




                  Πολλές οι φωνές που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες σχολιάζοντας το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση δύο χιλιάδων υπαλλήλων. Ως συνήθως, οι περισσότεροι πιάνουν τα άκρα είτε εκφράζοντας συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των πρώην εργαζομένων, είτε ρίχνοντάς στους στο πυρ το εξώτερο θυμωμένοι από το όργιο κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος που γίνεται εδώ και χρόνια. Κανένας δεν έχει άδικο.
                  Το πρόβλημα δεν είναι η ανεργία των εργαζομένων της ΕΡΤ για την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της. Άνεργοι αυτή τη στιγμή είναι 1.320.189 έλληνες! Μόνο από τον Ιανουάριο στο Φεβρουάριο του 2013 προστέθηκαν 11.662 νέοι άνεργοι. Ούτε το πρόβλημα είναι τα 5 ευρώ το μήνα για την ΕΡΤ, ούτε αν θα μείνει κλειστή για 1-2-3 μήνες ή για πάντα. Το θέμα έχει πάρει έκταση γιατί απλά η ΕΡΤ έχει την ποιο δυνατή ηχώ διαμαρτυρίας. Τυγχάνει να χειρίζεται τα μέσα βλέπετε.
Το πρόβλημα είναι αυτό ακριβώς που επικαλούνται οι «σύντροφοι» της ΕΡΤ ως το μεγάλο πλεονέκτημά της. Ο Alexis πραγματοποίησε την εξής λαϊκίστικη, ανερμάτιστη και υποκριτική δήλωση, την οποία βέβαια αναπαράγουν τα παπαγαλάκια εις ακέραιο: «Πρόκειται για πραξικόπημα που στρέφεται όχι μόνο ενάντια στους εργαζόμενους της ΕΡΤ αλλά ενάντια στον ελληνικό λαό στο σύνολό του, που πληρώνει την ΕΡΤ και δικαιούται να έχει  αντικειμενική και πλουραλιστική ενημέρωση». Δηλαδή πριν κλείσει η ΕΡΤ είχαμε ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και τώρα που την κλείσανε χάσαμε το δικαίωμά μας; Είμαστε με τα καλά μας; Το κατ’ εξοχήν μέσο κυβερνητικής προπαγάνδας; Αυτό που οι ίδιοι οι πολιτικοί εξουσιάζουν κατά το δοκούν των διεθνών αφεντικών τους;
Ο τύπος είναι η τέταρτη εξουσία και ειδικά η τηλεόραση είναι το αμεσότερο μέσο πληροφόρησης με μεγάλη απήχηση στις μάζες. Πραγματικά, νομίζετε ότι ενδιαφέρει τον υγιώς σκεπτόμενο πολίτη η αναδιάρθρωση του μέσου που βιάζει τον εγκέφαλό του με πληροφορίες που σκοπό έχουν να τον φοβίσουν και να τον κάνουν να αποδεχτεί την πραγματικότητα της Νέας Εποχής; Νομίζει κάποιος ότι η νέα ΕΡΤ θα αλλάξει τον τρόπο που ενεργούν οι δημοσιογράφοι των πάνελς, των ερτζιανών και οι διευθυντάδες ειδήσεων; Μα εργοδότης είναι το ίδιο το κράτος! Μια λάθος λέξη να εκστομίσεις, μια τόσο δα λεξούλα, και έχεις αράξει στον καναπέ του σπιτιού τους ανεπιστρεπτί (πχ Κούλογλου).
Προχθές, ο έγκριτος καθηγητής οικονομικών Ιωάννης Βαρουφάκης ομολόγησε δημόσια ότι πριν δύο χρόνια η κ. Έλλη Στάη  τον είχε ενημερώσει προ της εκπομπής της ότι εάν μιλήσει για αναδιάρθρωση χρέους στην εκπομπή της δεν πρόκειται να ξαναβγεί στη ΝΕΤ. Ο καθηγητής μίλησε και από τότε δεν επανεμφανίστηκε. Που; Στην ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ που πληρώνουμε κάθε μήνα για να έχουμε την ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΤΙΚΗ ενημέρωση του κ. Τσίπρα και των συνιστωσών του. Πού είναι τα ρεπορτάζ και οι έρευνες στη δημόσια τηλεόραση; Ακούσατε ποτέ δημοσιογράφο να ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση; Η ΕΡΤ απλά αναπαράγει τις «ειδήσεις» του συστήματος. Μέχρι εκεί προσφέρει στην ειδησεογραφία. Άμα ήθελε αντικειμενικότητα να προσελάμβανε δημοσιογράφους-ρεπόρτερς-ειδησεογράφους από λίστα με κλήρωση και να τους άφηνε να κάνουν τη δουλειά τους απερίσπαστοι.
Ενισχυτικό του προηγούμενου επιχειρήματος είναι ο τρόπος που εκπέμπει η «παράνομη» πλέον ΕΡΤ. Για απολυμένοι δεν είναι επιθετικοί στην κυβέρνηση, κρατούν τα προσχήματα και δεν προκαλούν ιδιαίτερα. Απλά κάνουν εκκλήσεις για συμπαράσταση. Φυσικό είναι για ραγιάδες, αφού το κράτος (όταν λέμε κράτος εννοούμε την κοινοβουλευτική δικτατορία που κυβερνά) είναι ο εργοδότης τους! Και ας μην ξεχνάμε ότι πολλοί απ’ όσους κόπτονται σήμερα για τη δημόσια τηλεόραση, όπως ο «καθηγητής» Βενιζέλος και ο «αγαθός» Παπούλιας ήταν αυτοί που βάλανε την υπογραφή τους για τη μεταρρύθμιση στην ΕΡΤ (Ν.4002, αρ.66, 22/8/11). Τώρα φωνάζουν για το κακό που έγινε. Σαν να ρίχνεις σφαλιάρα και να βάζεις ο ίδιος τα κλάματα. Ούτε τώρα δεν τα λένε αυτά στην ΕΡΤ! Ούτε τώρα που είναι αίολοι όλοι οι εργαζόμενοι! Ούτε τώρα δεν έχουν τη δύναμη να σπάσουν αυγά και να πούνε αλήθειες! Από αυτούς περιμένει ο ελληνικός λαός την ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΤΙΚΗ ενημέρωση; Είναι πραγματικά ανέκδοτο και μάλιστα κακόγουστο. Και για να μην παρεξηγούμαστε μιλάω ΜΟΝΟΝ για το ειδησεογραφικό κομμάτι της ΕΡΤ που είναι η αιχμή του μαχαιριού στην πλάτη των ελλήνων. Ούτε για το πολιτιστικό, ούτε για το αθλητικό, ούτε για το επιμορφωτικό αναφέρομαι.
Όταν έκλεινα το μαγαζί μου (φωτοβολταϊκά) μετά από 4 απανωτές αλλαγές στο νόμο (δηλ το κράτος μου το έκλεισε αφού παγώσανε τις επενδύσεις), πού ήταν η ΕΡΤ; Που; Μήπως το κάλυψε εκτενώς; Μήπως είπε ότι εργάζονται στον κλάδο 30.000 άνθρωποι; Η σημερινή κατάσταση στην ΕΡΤ είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας να ξυπνήσει. Θα μπορούσε να γίνει ΤΟ μέσο ενημέρωσης του ξευτελισμένου έλληνα. Εις μάτην, γιατί ο καθένας κοιτάζει την πάρτη του. Εις μάτην, γιατί έξω από το κτήριο της ΕΡΤ κυματίζουν οι σημαίες του ΠΑΜΕ, του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, των Αντιεξουσιαστών κα. Εις μάτην, γιατί με αφορμή τη μικρή προσβολή της ΕΡΤ, ακούγονται συνθήματα «ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ» καλώντας τον κόσμο σε νέο εμφύλιο τη στιγμή που η ενότητα του λαού είναι το ζητούμενο. Και αντί οι εργαζόμενοι να τους κυνηγήσουν ως μέρος ενός συστήματος που τους έφερε στην ανεργία (αλήθεια στα φωτοβολταϊκά που ήταν όλοι αυτοί οι προκάτ επαναστάτες;), χαριεντίζονται μαζί τους, γιατί τέτοια είναι τα συνδικαλιστικά τους όργανα. Σάπια.
Οι απλοί εργαζόμενοι στην ΕΡΤ είναι το θύμα της υπόθεσης, όχι οι δημοσιογράφοι και οι διοικητικοί μαχαραγιάδες. Δίκαιο ή άδικο; Για όσους μπήκαν στον οργανισμό με κριτήρια κομματικά είναι δίκαιο πέρα ως πέρα να απολύονται, γιατί ήταν αρεστοί και όχι άριστοι. Όσοι μπήκαν με ΑΣΕΠ είναι πέρα ως πέρα άδικο να απολυθούν, γιατί κάνανε αγώνα τίμιο και σωστό. Η συνείδησή τους ας τους δικάσει.
Εάν δούλευαν αυτοί οι εργαζόμενοι σε μια βιομηχανία παραγωγής όπλων για επιθετικό πόλεμο εν εξελίξει, θα μας πείραζε να απολυθούν; Η ΕΡΤ με τον κυβερνητικό έλεγχο που υπόκειται ως προς την ποιότητα των ειδήσεων και πληροφοριών που αναπαράγει, προπαγανδίζει. Δημιουργεί φοβίες, ανασφάλεια, αποπροσανατολίζει και εκτελεί. Γιατί, και το σήμα της ΕΡΤ έβαλε το χεράκι του στις 4000 αυτοκτονίες. Γιατί και οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ δεν ξεσήκωσαν τον κόσμο ως όφειλαν μπροστά στη λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης. Γιατί και ο καμεραμάν που γνωρίζει τη σαβούρα και την υποκρισία του συστήματος, έμεινε στο πόστο του να υπηρετεί και να εξυπηρετεί την κατάσταση για τον άρτον τον επιούσιον και ας έκλεβαν τον άρτον των άλλων. Γιατί και ο τραπεζικός είναι στο γκισέ το πρωί, και το απόγευμα χτυπάει τηλέφωνα για είσπραξη χρεών τρομοκρατώντας και ας ξέρει ότι χρωστάει ο ίδιος του ο αδερφός. Γιατί και το ΜΑΤ πηγαίνει την υπηρεσία του και δεν αρνείται για λόγους συνείδησης να την εκτελέσει και ας τον βάζουν να υπερασπίζεται με ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ τα κυβερνητικά ανδρείκελα. Γιατί και εγώ ο ίδιος προώθησα την παραμύθα των φωτοβολταϊκών της νέας τάξης και δεν παραιτήθηκα. Γιατί είμαστε ασυνείδητοι και δεν έχουμε διάκριση.
Αν θέλουμε να αλλάξει ρότα η πατρίδα μας, πρέπει να αλλάξουμε όλοι μας. Διαφορετικά ας μην αιφνιδιαστούμε από το επερχόμενο μοιραίο που είναι η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ. Και όποιος δεν το βλέπει να έρχεται, απλά στρουθοκαμηλίζει όντας ανιστόρητος. Το θέμα δεν είναι μόνον εθνικό, είναι πρωτίστως ατομικό. Με κάτι ψωρόχαρτα που τα λένε ευρώ, μας έχουν μπουκώσει το στόμα και δεν μπορούμε να απαγκιστρωθούμε από το ρόλο μας στην κοινωνία. Ένας εργασιακός ρόλος που μπορεί να είναι επιβλαβής για το σύνολο και τα ίδια μας τα παιδιά στο τέλος της ημέρας, αλλά λίγο μας απασχολεί μιας και βλέπουμε έμμεσες και απόμακρες συνέπειες. Πρέπει να αποκτήσουμε συνείδηση και ηθική. Πρέπει να γυρίσουμε στις αξίες της κλασσικής Ελλάδας και της Ορθοδοξίας μας. Εκεί είναι το σχολειό της ανδρείας και της αρετής. Η σημερινή εποχή χρειάζεται Ψυχάρες, Ελληνάρες, Αγίους.  Όχι ξεπουλημένους ζήτουλες του ευρώ, που νομίζουν ότι στη ζωή τους είναι όλα καλώς καμωμένα και άξια, επειδή εκτελούν πιστά τον εργασιακό τους ρόλο. Ο γέροντας Παΐσιος είπε –καθόλου τυχαία όπως πάντα- για τις μέρες μας: «Εύχομαι ο Θεός να αναστήσει Μακκαβαίους». Αμήν Άγιε γέροντα, αμήν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...