Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Η Κομισιόν μπλοκάρει το ξεπούλημα του Δημοσίου!


ΖΗΤΟΥΝ ΠΙΣΩ ΚΟΝΔΥΛΙΑ!

 



Την Κομισιόν βρίσκουν «απέναντί» τους όσες δημόσιες επιχειρήσεις υλοποιούν τα σχέδια αποκρατικοποίησής τους, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητεί την επιστροφή μέρους των κοινοτικών κονδυλίων που έχουν λάβει για επενδύσεις.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», από τη στιγμή που ιδιωτικοποιηθούν, οι εν λόγω επιχειρήσεις θα πρέπει να επιστρέψουν τη διάφορα χρηματοδότησης που έλαβαν ως έργα δημόσιου συμφέροντος, όπως προβλέπεται βάσει των κανόνων για τα διαρθρωτικά ταμεία,
Αυτό σημαίνει πως η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος για επιχειρήσεις όπως η ΕΥΑΘ, η ΕΥΔΑΠ, η ΔΕΠΑ, η ΔΕΗ, ο ΟΣΕ, αλλά και για δεκάδες υποδομές όπως τα λιμάνια που έχουν μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ στο πλαίσιο του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, απαιτεί και την αλλαγή του χρηματοδοτικού καθεστώτος.
Μέχρι στιγμής παραμένει ερωτηματικό ο τρόπος με τον οποίο θα υπολογιστεί το ποσό που θα πρέπει να επιστραφεί στην Κομισιόν.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...