Σάββατο 18 Μαΐου 2013

ΕΕ: "Κυπριακό μοντέλο δήμευσης καταθέσεων"!


ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΕΣ

 



Ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές, ο Ευρωπαίος επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ υπογραμμίζει πως οι καταθέτες θα συμβάλουν στη διάσωση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, σε περίπτωση χρεοκοπίας τους. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα παρεμβαίνει για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της Ευρωζώνης, μόνο αφού έχουν εξαντληθεί όλες οι εναλλακτικές επιλογές.
Ο κ. Μπαρνιέ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» επιβεβαιώνει πως πλέον θα ισχύσει το «κυπριακό μοντέλο» που προβλέπει απομείωση των τραπεζικών καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ, παρά τις αντιδράσεις που εξακολουθούν να υφίστανται στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Η ενοποίηση θα θωρακίσει το σύστημα
Εξάλλου, ο κ. Μπαρνιέ τάσσεται υπέρ μίας τραπεζικής ένωσης στην ευρωζώνη. Οπως υποστηρίζει, η ενοποίηση θα θωρακίσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τυχόν πλήγμα θα αποτελεί ένα ακραίο σενάριο. Στο σημείο αυτό, στέκεται απέναντι στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εκτιμώντας ότι η τραπεζική ενοποίηση δεν απαιτεί αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκών.
Σωστές οι αποφάσεις για Ελλάδα και Κύπρο
Τέλος, ο κ. Μπαρνιέ δηλώνει πως συμφωνεί με τις ευρωπαϊκές αποφάσεις που ελήφθησαν για Ελλάδα και Κύπρο, υποστηρίζοντας πως, σε γενικές γραμμές, ήταν σωστές. Ταυτόχρονα, διατυπώνει την αισιοδοξία του πως αμφότερες οι χώρες θα καταφέρουν να βγουν από την κρίση, με αιχμή του δόρατος, τα πλεονεκτήματα που διαθέτουν.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...