Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΑΔΕΙΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ...ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ BBC ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Τα μέλη της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ παρά τη μεταφορά της Πρωτομαγιάς για την Τρίτη του Πάσχα ήταν πιστά στο ραντεβού τους και κατέβηκαν στο δρόμο προκειμένου να συμμετάσχουν στις πορείες για την απεργιακή Πρωτομαγιά.


Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ξεκίνησε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί στο Σύνταγμα ενώ λίγο μετά τις 12 ξεκίνησε η πορεία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ από την πλατεία Κλαυθμώνος προς τη Βουλή. Ωστόσο η συμμετοχή του κόσμου ήταν σχετικά μικρή και σε καμία περίπτωση αυτή που υπολόγιζαν τα συνδικάτα.

BBC: Οι Ελληνες απεργούν κατά της λιτότητας -Δεν κατεβαίνουν πλέον σε πορείες
Πρώτο θέμα στο βρετανικό δίκτυο BBC είναι η γενική απεργία που έχουν κηρύξει για σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια τόσο στα μέτρα σκληρής λιτότητας, αλλά και στη μεταφορά της ημέρας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα.

Ο ανταποκριτής στην Αθήνα ανέφερε ότι τα δύο μεγάλα συνδικάτα - ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ- έχουν διαμηνύσει ότι οι κινητοποιήσεις θα εστιάσουν στο αίτημα για τέλος της λιτότητας. Ωστόσο αναφέρει πως τη φετινή χρονιά οι πορείες διαμαρτυρίας και τα συλλαλητήρια είχαν περιοριστεί σημαντικά.

Οι προγραμματισμένες πορείες όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσαν μπλακ άουτ στο κέντρο της Αθήνας. Την ίδια ώρα τα Μέσα Μεταφοράς πραγματοποίησαν στάσεις εργασίας. Συγκεκριμένα:
  • Σιδηρόδρομος: 24ωρη απεργία
  • Προαστιακός: 24ωρη απεργία
  • Λεωφορεία: Θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ
  • Τρόλεϊ: Θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ
  • Μετρό: Θα ξεκινήσει δρομολόγια από τις 9 το πρωί και θα τερματίζει στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας
  • Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος: Θα ξεκινήσει τα δρομολόγια από τις 9 το πρωί.
Κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό στο κέντρο

Κλειστοί θα παραμείνουν, με εντολή της ελληνικής αστυνομίας, από τις 9 το πρωί οι σταθμοί του Μετρό, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής, λόγω της συγκέντρωσης και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς. Οι σταθμοί θα δοθούν ξανά στην κυκλοφορία μετά από νέα εντολή της ελληνικής αστυνομίας.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία σήμερα εξαιτίας της συμμετοχής της ΠΝΟ στην 24ωρη απεργία..

Τσίπρας: «Θέλουν να ρίξουν τον κόσμο στο περιθώριο»

Το παρών στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος έδωσε και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δήλωσε πως «θέλουν να ρίξουν τον κόσμο στο περιθώριο. Θέλουμε τον κόσμο πρωταγωνιστή». Το μήνυμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Η εργατική Πρωτομαγιά στέλνει το μήνυμα ότι το ενάμιση εκατομμύριο των ανέργων, οι χιλιάδες εργαζόμενοι της επισφάλειας, τα χιλιάδες νοικοκυριά δίχως εισόδημα, οι χιλιάδες νέοι που φεύγουν μετανάστες στο εξωτερικό δεν είναι το βάρος της πατρίδας μας, είναι η ελπίδα, είναι η δύναμη της πατρίδας μας. Είναι η δύναμη για να αλλάξουμε το μέλλον.
Την οικονομία δεν θα την αναστήσει ούτε η χρεωκοπημένη τραπεζοκρατία, ούτε το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Θα την αναστήσει ο κόσμος της εργασίας με τους αγώνες του. Τον θέλουν στο περιθώριο υποταγμένο γιατί τον φοβούνται. Τον θέλουμε στην πρώτη γραμμή για να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα».

Μήνυμα συσπείρωσης με το ΚΚΕ από τον Κουτσούμπα

«Πρεμιέρα» σε απεργιακή Πρωτομαγιά ως γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ έκανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος στο μήνυμα του προς τα μέλη του ΠΑΜΕ είπε «Θα θέλαμε να απευθύνουμε μήνυμα συσπείρωσης με το ΚΚΕ ώστε να γίνει πραγματικότητα η διέξοδος από την καπιταλιστική κρίση προς όφελος του λαού και όχι ξανά προς όφελος των μονοπωλίων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του συστήματός τους».

Τσικρικάς: Σήμερα είναι μέρα μνήμης και τιμής για αυτούς που αγωνίστηκαν
«Σήμερα είναι μέρα μνήμης και τιμής για αυτούς που αγωνίστηκαν ώστε να απολαμβάνουμε όποια δικαιώματα είχαμε», είπε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Τσικρικάς μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real.

Αναφερόμενος στη μικρή συμμετοχή στην απεργία της πρωτομαγιάς από την ΑΔΕΔΥ, ο κ. Τσικρικάς σχολίασε ότι «ο κάθε ένας έχει την ατομική του ευθύνη. Εμείς έχουμε κάνει σαν συνδικάτο πάρα πολλές γενικές απεργίες. 30 συγκεκριμένα μέσα σε τρία χρόνια. Δύο συλλαλητήρια μέσα στην εβδομάδα, ενόψει πολυνομοσχεδίου. Υπάρχει θέμα μη συνειδητοποίησης του κόσμου της εργασίας».

Παράλληλα, ο κ. Τσικρικάς, επεσήμανε ότι «τα συνδικάτα, με τις δυνάμεις που έχουν, κάνουν μεγάλη προσπάθεια. Υπάρχει μια γενικότερη απαξίωση προς τα συνδικάτα και από το πολιτικό σύστημα αλλά και από τα ΜΜΕ».

Υπενθυμίζεται πως η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται με απόφαση του Υπουργού Εργασίας την Τρίτη μετά το Πάσχα.

Φωτογραφίες: Eurokinissi


Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...