Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

“Διαλύουν” την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου! Και τρίτη παραίτηση…


 

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Απριλίου 12, 2013

kentriki trapezaΔεν πέρασαν λίγες ώρες από τη διπλή παραίτηση μελών του ΔΣ της κεντρικής τράπεζας της Κύπρου και ήρθε και μια τρίτη.

Μετά τους Χάρη Αχνιώτη και Αντρέα Μάτση, το απόγευμα και τρίτο μέλος του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας υπέβαλε την παραίτηση του στον Πρόεδρο της δημοκρατίας. Πρόκειται για τον Λούη Χριστοφίδη.

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο διοικητής της ΚΤΚ, Πανίκος Δημητριάδης κάνει λόγο για κυβερνητική επίθεση στην ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας, σημειώνοντας ότι δεν έχει υπάρξει διαβούλευση για τις πωλήσεις χρυσού και υπάρχουν συνεχείς παρεμβάσεις στη διαδικασία εξυγίανσης των τραπεζών.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ απέστειλε προ ημερών επιστολή στην Κύπρο λέγοντας ότι αν παύσει τον Δημητριάδη θα οδηγήσει τη χώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο! Η απάντηση της Κύπρου ήταν έμμεση διαλύοντας στην ουσία το ΔΣ της Κεντρικής τράπεζας, αφού πλέον δεν μπορεί να λάβει καμία απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...