Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Ο Ψυχάρης αίφνης υποδύεται τον φίλο του Μελισσανίδη! Γιατί άραγε;


 




ΑΕΚ: «Τίγρης» - Ντέμης για «επανεκκίνηση»

O κουμπάρος του Κόκκαλη, Σταύρος Ψυχάρης, αίφνης υποδύεται τον φίλα προσκείμενο στην ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη. Γιατί άραγε;
Ιδού το άρθρο που ανέβασε στο BHMA με τίτλο "Τίγρης"-Ντέμης για την ΑΕΚ

Ηταν Μάρτιος του 2005 όταν ο κ.Δημήτρης Μελισσανίδηςδιεκδίκησε την προεδρία της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ επί... παντοκρατορίας του κ. Ντέμη Νικολαΐδη στην ποδοσφαιρική ομάδα. Τότε ο αποκαλούμενος και «Τίγρης» είχε επιχειρήσει να γίνει ο διοικητικός ηγέτης της «μάνας ΑΕΚ» με όραμα την κατασκευή γηπέδου στην προσφυγική γειτονιά της ομάδας, τη Νέα Φιλαδέλφεια, με το κωδικό όνομα «Αγία Σοφία». Αυτός παραμένει ως σήμερα ο μεγάλος καημός και η κληρονομιά που θέλει να αφήσει πίσω του. Ωστόσο την ημέρα της διεξαγωγής των εκλογών και με τον κ. Νικολαΐδη να παρασύρει τον μεγαλύτερο πυρήνα των ψηφοφόρων (οι οποίοι ανήκαν στον οργανωμένο σύνδεσμο Original 21) στην επιλογή άλλου υποψήφιου σχήματος (συγκεκριμένα εκείνου που ηγείτο ο κ. Χρήστος Ζούπας), ο κ. Μελισσανίδης αποχώρησε κατηφής και ηττημένος.

Εκτοτε οι δύο άνδρες διατήρησαν τις μεταξύ τους αποστάσεις, ενώ οι δύο απόπειρες του κ. Μελισσανίδη να εισχωρήσει στο τότε πολυμετοχικό ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ενωσης έπεσαν στο κενό, καθώς οι χρηματοδότες της προσπάθειας του κ. Νικολαΐδη αρνούνταν την πραγματοποίηση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 140 εκατ. ευρώ, με τον «Τίγρη» να δεσμεύεται ότι θα βάλει τα μισά. Να όμως που η μοίρα τα έφερε έτσι που οι δύο άσπονδοι φίλοι ενδέχεται να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μια κοινή προσπάθεια, εφόσον η ΑΕΚ δεν αποφύγει τον υποβιβασμό της στη Β' κατηγορία και αναπόφευκτα την επιπλέον οπισθοχώρησή της στο ερασιτεχνικό (πλέον) πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής μέσω πτώχευσης. Εκκινώντας από το μηδέν και ελπίζοντας ότι με τη βοήθεια προσώπων με σημαντικό λαϊκό έρεισμα, όπως οι δύο προαναφερθέντες, θα επιτύχει την άμεση επιστροφή της στα σαλόνια της Σούπερ Λίγκας, δηλαδή εντός δύο ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κκ. Μελισσανίδης και Νικολαΐδης δέχονται πιέσεις από σημαίνοντες φίλους της ΑΕΚ, παλαιούς παράγοντες, ποδοσφαιριστές και οπαδικούς κύκλους ώστε να παρουσιαστούν ενωμένοι στην κρισιμότερη καμπή για την ιστορία της αγαπημένης τους Ενωσης και να πατήσουν μαζί το «restart» καλώντας τον κόσμο να επενδύσει σε κάτι καινούργιο και πάνω από όλα υγιές. Στην περίπτωσή τους είναι εφικτό το ραγισμένο γυαλί να ξανακολλήσει. Οι πιο «προχωρημένοι» κάνουν λόγο για διαπιστωμένη πρόθεση συνεργασίας των δύο πλευρών, η οποία μάλιστα έχει προχωρήσει και σε ανταλλαγή απόψεων. Ασφαλώς αμφότεροι περιμένουν την οριστική κατάληξη της προσπάθειας που κάνει η ΑΕΚ ώστε να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα, κάτι που θα οριστικοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη (24/4) στην επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, εφόσον οι Κιτρινόμαυροι καταφέρουν μέσω της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος να εξασφαλίσουν την αγωνιστική παραμονή τους.

Αν η προσπάθεια αποφυγής του υποβιβασμού αποδειχθεί ανώφελη οι δύο άνδρες θα ξεκινήσουν τον καθοριστικό κύκλο επαφών για το σχέδιο που θα παρουσιάσουν, μέσω του οποίου θα εξηγείται για ποιους λόγους είναι προτιμότερη η πτώχευση της εταιρείας και η επανεκκίνησή της (με τον ΑΦΜ της ερασιτεχνικής ΑΕΚ) μέσω της Γ' Εθνικής κατηγορίας.
Στο διάστημα των (τουλάχιστον) δύο ετών που η ΑΕΚ θα επιχειρήσει την επιστροφή της στην Α' Εθνική θα ενεργοποιηθεί και το σχέδιο κατασκευής γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, σαφώς τροποποιημένο εν συγκρίσει με εκείνο που είχε παρουσιάσει ο κ. Μελισσανίδης πριν από οκτώ χρόνια, καθώς σύμφωνα με την ισχύουσα τροπολογία θα πρέπει να προβλέπει μικρότερη χωρητικότητα και ακόμη ηπιότερες εμπορικές χρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...