Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Νέες αποκαλύψεις για λογαριασμούς του Τσοχατζόπουλου


 

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Απριλίου 13, 2013
 Νέες αποκαλύψεις  για λογαριασμούς του Τσοχατζόπουλου Χρηματικό ποσό ύψους 10 εκατ. ελβετικών φράγκων (σ.σ. 8,2 εκατ. ευρώ) που φέρεται να συνδέεται με τον Έλληνα πρώην υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο έθεσαν στον «πάγο» οι αρμόδιες ελβετικές αρχές.

Το ποσό αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε σε λογαριασμούς στη Γενεύη και στη Ζυρίχη. Οι εισαγγελικές αρχές της Ελβετίας έχουν ξεκινήσει παράλληλα έρευνα για το εάν και κατά πόσο πρόσωπα στην Ελβετία τον συνέδραμαν στη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Στην ετήσια έκθεσή της, η ελβετική συνομοσπονδιακή εισαγγελική υπηρεσία ανέφερε ότι ερευνά πολυάριθμες κατηγορίες περί ξεπλύματος χρήματος σε βάρος τραπεζών μετά την σύλληψη του Τσοχατζόπουλου, προσθέτοντας ότι η υπόθεση αυτή δείχνει ότι ελβετικές τράπεζες ενδέχεται να χρησιμοποιήθηκαν σε υποθέσεις διαφθοράς.
«Αυτό δημιουργεί κινδύνους για την φήμη όχι μόνο των τραπεζών (οι οποίες ενέχονται στην υπόθεση του Έλληνα πολιτικού) αλλά και της Ελβετίας συνολικά», σύμφωνα με την σχετική έκθεση.
Εκπρόσωπος της εισαγγελίας τόνισε ότι τα 10 εκατ. φράγκα «έχουν παγώσει» στο πλαίσιο της εξελισσόμενης έρευνας.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος, άλλοτε πανίσχυρο στέλεχος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κόμματος, καταδικάστηκε τον Μάρτιο σε οκτώ χρόνια κάθειρξης για ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης. Ο ίδιος, που εκτίει την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού, αντιμετωπίζει νέα δίκη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και ότι χρησιμοποίησε υπεράκτιες εταιρείες για την αγορά ενός πολυτελούς ακινήτου στην Αθήνα.
Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα της ελβετικής συνομοσπονδίας Μίχαελ Λάουμπερ, η έρευνα επίσης αφορά και ξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Σε βάρος του πρώην υπουργού υπάρχουν υποψίες ότι διασπάθισε και αποπειράθηκε να νομιμοποιήσει ποσά εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε ως προμήθεια για την αγορά πυραύλων από τη Ρωσία και υποβρυχίων από τη Γερμανία. Μέλη της οικογένειάς του κατηγορούνται επίσης ότι ενέχονται στις συγκεκριμένες υποθέσεις. Ο πρώην υπουργός εξακολουθεί να διαψεύδει τις κατηγορίες αυτές.
Προσπάθεια «αναστήλωσης» της εικόνας της Ελβετίας
Η Ελβετία προσπαθεί να βελτιώσει την εικόνα της και να αποκρούσει τις κατηγορίες ότι αποτελεί προορισμό για πόρους που έχουν αποκτηθεί με παράνομο τρόπο. Έχει παγώσει ποσά που ανέρχονται σε σχεδόν 1 δισ. ελβετικά φράγκα και συνδέονταν με τους δικτάτορες οι οποίοι ανατράπηκαν στις λαϊκές εξεγέρσεις της λεγόμενης Αραβικής Άνοιξης: της Αιγύπτου, της Τυνησίας, της Λιβύης και της Συρίας.
Πηγή: Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...