Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ: ΔΥΟ ΠΑΡΕΜΒΆΣΕΙΣ ΤΗΣ “ΑΔΟΥΛΩΤΗΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ”

 ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ
ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΠΟΡΕΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ
Σήμερα, τριάντα εννέα χρόνια μετά την Τουρκική εισβολή και κατοχή, το Κυπριακό περνά την κρισιμώτερη φάση του διότι, σε όλη αυτή τη διαδρομή η ουσία του οχι μόνο εγκαταλείφθηκε αλλά με τη συγκατάθεση των Κυπριακών Κυβερνήσεων και των Κομματικών Ηγεσιών έχουν εθελούσια εγκαταλειφθεί και υπονομευθεί Διεθνείς Οργανισμοί και Δικαστήρια, με παράλληλη εγκατάλειψη των αρχών Διεθνούς Δικαίου που διέπουν τη λειτουργία τους και αποφάσεων τους ευνοϊκών για τη Δίκαιη υπόθεσή μας που έπρεπε, να αποτελούν μέρος της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού και βασικά συστατικά της λύσης.
Αυτήν την πορεία εγκατάλειψης του Κυπριακού, σήμερα, εν μέσω της οικονομικής εξαθλίωσης που προσφέρει την ευκαιρία στους ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ να μας εκβιάσουν να ξεπουλήσουμε την Πατρίδα μας για 30 αργύρια, οφείλουμε να την θυμηθούμε και να την καταγγείλουμε για να μπορέσουμε έστω και τώρα να οργανώσουμε την άμυνα και την αντεπίθεσή μας με στόχο να αναχαιτήσουμε τον επερχόμενο εκβιασμό και να τροχιοδρομήσουμε τον επιβαλλόμενο καθαρά αντικατοχικό αγώνα γαι απελευθέρωση και δικαίωση..
Το Κυπριακό ως θέμα εισβολής , κατοχής και βίαιης παραβίασης Κρατικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ανεξάρτητης Κυπριακής Δημοκρατίας και του Λαού της, απαιτούσε απο το 1974, ενα καθαρά αντικατοχικό σχεδιασμό αντίδρασης, με καθαρό στόχο την απελευθέρωση της Κύπρου και την αποκατάσταση του παραβιασθέντος Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου . Σε ένα τέτοιο αντικατοχικό απελευθερωτικό αγώνα υπήρχαν και υπάρχουν διαθέσιμες ισχυρότατες Διεθνείς πλατφόρμες διεξαγωγής του αγώνα, στη βάση επιχειρημάτων που πηγάζουν απο τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, του Ευρωπαϊκού Δικαίου και Συμβάσεων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Τέτοιες πλατφόρμες είναι:
· Η Γενική Συνέλευση και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
· Τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων
· Η Ευρωπαϊκή Ενωση, αφότου γίναμε πλήρες μέλος.
Το γεγονός οτι η Κομματική Ηγεσία του τόπου αποφάσισε, αντί αντικατοχικoύ αγώνα για απελευθέρωση, να ακολουθήσει πορεία συμβιβασμού με την κατοχή στη βάση των κατοχικών δεδομένων, επιδιώκοντας λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, με τη διαδικασία δικοινοτικών συνομιλιών οι οποίες τορπίλλισαν την ουσία της εξωτερικής εισβολής έθεσε η ίδια σε τροχιά, μια διαδικασία εξουδετέρωσης όλων των προσφερομένων δυνατοτήτων απο τους πιο πάνω Οργανισμούς.
v Χλευάστηκε ως άχρηστο γρονθοκόπημα η παρουσία του Κυπριακού στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και διακόπηκε, με αποτέλεσμα να επιτρέπεται στην Τουρκία ανενόχλητη να κερδίζει υποστήριξη για τα κατοχικά δεδομένα, αφού δεν αμφισβητούνται πλέον. Σοβαρό κόστος υφιστάμεθα ανάμεσα στις Ισλαμικές χώρες. .
v Οχι μόνο έμειναν αναξιοποίητα ισχυρά υποστηρικτικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ, ( τα οποία πάρτηκαν μέχρι το 1992) , αλλά επετράπει με την έγκριση των Κυπριακών Κυβερνήσεων, να εγκρίνονται μετά το 1992 Ψηφίσματα τα οποία επρόσφεραν Διπλωματική αναβάθμιση και αναγνώριση στην κατοχή και τα κατοχικά τετελεσμένα που δημιουργούνται συνεχώς , με απώτερο στόχο τη νομιμοποίησή τους.
v Νομικές, Δικαστηριακές καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον της Τουρκίας, αντί να αξιοποιηθούν ως εργαλείο διαμόρφωσης και της ανάλογης πολιτικής διεκδίκησης των Δικαίων μας , χλευάστηκαν και πετάχθηκαν στον κάλαθο των αχρήστων
v Η Ευρωπαϊκή Ένωση απο καταλύτη σωστής λύσης του Κυπριακού στη βάση του Ευρωπαϊκού κεκτημένου επετράπει απο τους Κομματικούς μας Ηγέτες να μετατραπεί σε καταλύτη νομιμοποίησης των κατοχικών δεδομένων.
Με την ίδια μεθοδικότητα οι Κομματικοί Ηγέτες της Κυπριακής Δημοκρατίας εξανέμησαν και τους ακόλουθους εσωτερικούς παράγοντες οι οποίοι σε συνδυασμό με τους εξωτερικούς που αναφέρθηκαν πιο πάνω, μπορούσαν να αποτελέσουν ασπίδα και δόρυ σε ένα αντικατοχικό απελευθερωτικό αγώνα.
Ø Η καθολική ενότητα συνειδητά και εσκεμμένα καταστρέφεται διαχρονικά με αποτέλεσμα να εξουδετερώνεται η δυνατότητα Λαϊκής αντίστασης και αντίδρασης στην εδραίωση, αποδοχή και αναβάθμιση των κατοχικών δεδομένων, καθοδόν προς νομιμοποίηση.
Ø Το ηθικό και το φρόνημα του Λαού καταρρακώνεται μέσα απο την συνειδητά καλλιεργούμενη ηττοπάθεια, Κομματική πόλωση,τη μυστική Διπλωματεία και την παραπληροφόρηση.
Ø Η άμυνα υποτιμήθηκε, χλευάστηκε και κατα παραγγελίαν διαλύθηκε.
Ø Η Οικονομία ως το τελευταίο ουσιαστικό ανάχωμα αντίστασης του Λαού μας διαλύθηκε εν μιά νυκτί.
Την πραγματικότητα αυτής πορείας εγκατάλειψης τη ζήσαμε και τη βιώσαμε όλοι μας και δεν υπάρχει καμμιά δικαιολογία για κανένα να εθελοτυφλεί πως: Αν δεν την καταγγείλουμε σήμερα, και να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ απο την Κομματική Ηγεσία να επανατοποθετήσει το Κυπριακό στη βάση της απελευθέρωσης και αποκατάστασης των παραβιασθέντων αρχών Δικαίου χωρίς εκπτώσεις και περιορισμούς θα φέρουμε ως Λαός την ευθύνη γιαυτό που μας μαγείρεψαν και ακολουθεί την οικονομική κατάρρευση.
Συμπατριώτες Συμπτριώτισσες , ΜΠΟΡΟΥΜΕ και ΠΡΕΠΕΙ να το πετύχουμε. Μπορούμε και την οικονομία να ανορθώσουμε και την Κύπρο να ελευθερώσουμε. Η μπάλα είναι στα πόδια μας.
Απο το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...