Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Απάτης συνέχεια: Μετοχές άνευ αξίας έναντι ευρώ!

ΝΕΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι έναντι των καταθέσεων που θα «κουρευτούν», κατά 9,9% εφόσον ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ και κατά 6,75% για μικρότερα ποσά θα εκδοθούν μετοχές (!) της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής, ωστόσο είναι προφανές ότι σε μια συγκυρία τέτοιων αναταράξεων, η πίεση που θα ασκηθεί στο Χρηματιστήριο της Κύπρου θα είναι τρομακτικές, κονιορτοποιώντας την ονομαστική αξία αυτών των μετοχών.
Δηλαδή τους παίρνουν τα λεφτά και τους δίνουν ... παλιόχαρτα άνευ αξίας!
Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις κυπριακές τράπεζες, οι καταθέσεις Ελλήνων στις κυπριακές τράπεζες ανέρχονται στα περίπου 2 δισ. ευρώ, αφού από το σύνολο των περίπου 4 δισ. ευρώ που είχαν φύγει τη περίοδο της κρίσης, τα μισά έχουν επιστρέψει στην Ελλάδα.
Εν τω μεταξύ, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ενσωμάτωση των εν Ελλάδι υποκαταστημάτων της Ελληνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Κύπρου και της CPB, σε ελληνική τράπεζα.
Στις 6 και μισή ώρα Ελλάδας συνεδριάζει το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας υπό τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος επέστρεψε στην Αθήνα, με τη συμμετοχή του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και την Ελληνική Ενωση Τραπεζών, με αυτό ακριβώς το αντικείμενο, δηλαδή πώς θα απορροφηθούν τα κυπριακά υποκαταστήματα στην Ελλάδα για να αποτραπεί διαφυγή κυπριακών κεφαλαίων από την παγίδα του "κουρέματος".
Οι έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι αυτό που θα απορροφήσει τα υποκαταστήματα, με το σύνολο των κεφαλαιακών αναγκών- που υπολογίζονται στο 1 δισ ευρώ- να καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τους Ευρωπαίους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...