Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Βραδιά θρίλερ στην κυπριακή βουλή. Όλα τα σενάρια ανοιχτά.

 





Μετά το ολονύχτιο θρίλερ στο Eurogroup την Παρασκευή ακολουθεί το κυριακάτικο θρίλερ στα έδρανα της Βουλής όπου θα κριθεί η καταφατική ή αρνητική απάντηση στις νομοθετικές μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνουν και το κούρεμα των καταθέσεων. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η τράπουλα είναι μοιρασμένη και το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί την υστάτη μετά και τις συσκέψεις της Κυριακής

Ψηφίζουν ΝΑΙ
Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού θα ταχθεί υπέρ της πρότασης της Κυβέρνησης. Από τις 20 ψήφους θα πρέπει να αφαιρέσουμε αυτή της Στέλλας Κυριακίδου η οποία απουσιάζει στην Αργεντινή για οικογενειακές υποχρεώσεις.

 Στο ΔΗΚΟ υπάρχει έντονος σκεπτικισμός, κάτι που απορρέει και από την πρώτη τοποθέτηση του Μάριου Κάρογιαν. Ακόμη όμως και αν αποφασιστεί να συνταχθεί το κόμμα με την Κυβέρνηση δεν θα πρέπει να αποκλείουμε το ενδεχόμενο να υπάρξει διαφοροποίηση συγκεκριμένων βουλευτών. Ο τέως Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, είναι πρώτο φαβορί να καταψηφίσει τα νομοσχέδια και μαζί του οι Γιώργος Προκοπίου και Αντώνης Αντωνίου.

Το ΕΥΡΩΚΟ θα πρέπει να θεωρείτε χαμένος σύμμαχος για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αφού τόσο ο Δημήτρης Συλλούρης όσο και ο Νίκος Κουτσού δεν φαίνονται διατεθειμένοι να αποδεχθούν τα αποτελέσματα του Eurogroup.

Ψηφίζουν ΟΧΙ
Είναι δεδομένο ότι τόσο οι βουλευτές του ΑΚΕΛ όσο και αυτοί της ΕΔΕΚ θα καταψηφίσουν τα νομοσχέδια χωρίς δεύτερη κουβέντα. Μαζί τους θα πρέπει να υπολογίζουμε ότι θα συνταχθεί και ο Ζαχαρίας Κουλίας αλλά και ο Γιώργος Περδίκης.

Τα σενάρια
Στο καλύτερο σενάριο για την Κυβέρνηση θα υπερψηφίσουν τα μέτρα 29 βουλευτές (19 του ΔΗΣΥ, 2 του ΕΥΡΩΚΟ και 8 του ΔΗΚΟ). Στο πιο ρεαλιστικό σενάριο θα φτάσουν τις 27 ψήφους (19 ΔΗΣΥ και 8 ΔΗΚΟ) ενώ στο χειρότερο οι θετικές ψήφοι θα φτάσουν το σύνολο των 24 (19 ΔΗΣΥ και 5 ΔΗΚΟ). Σε αυτό το ενδεχόμενο οι αρνητικές ψήφοι θα φτάσουν τις 31 στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα στο εξωτερικό ότι η «λύση» που αποφασίστηκε για τη σωτηρία της Κύπρου δεν είναι αποδεχτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...