Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Αλλάζουν τα δεδομένα για το εφάπαξ 670.000 υπαλλήλων!

 

Πλήρης ανατροπή προβλέπεται αναφορικά με το εφάπαξ 670.000 δημοσίων υπαλλήλων αφού το οικονομικό επιτελείο προωθεί νέο σχέδιο.
Αλλάζουν τα δεδομένα για  το εφάπαξ 670.000 υπαλλήλων!
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», από το 2014 το εφάπαξ αναμένεται να κοπεί στα δύο και να πραγματοποιηθεί νέο οριζόντιο κούρεμα ως 15%, καθώς ο υπολογισμός του με βάση τις ατομικές μερίδες των εισφορών που έχουν καταβάλει οι δημόσιοι υπάλληλοι καθ' όλη τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου, είναι «αδύνατον να προχωρήσει», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε έγγραφο της αρμόδιας γενικής διεύθυνσης του υπουργείου Εργασίας.

Ποιος είναι όμως ο λόγος που δεν μπορεί να εφαρμοστεί η ιδέα των "'ατομικών μερίδων"; Πολύ απλά, για να αναζητηθούν οι εισφορές που πλήρωσαν οι δημόσιοι υπάλληλοι, θα πρέπει κάθε υπηρεσία να αναζητήσει τη μισθοδοσία κάθε υπαλλήλου αλλά και την υπηρεσιακή του εξέλιξη, διαδικασία που είναι χαώδης.

Το νέο μοντέλο που προωθείται από το οικονομικό επιτελείο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, προβλέπει ότι ο υπολογισμός του εφάπαξ θα πιάνει δύο περιόδους, ενώ θα διαχωρίζει τους δημοσίους υπαλλήλους σε δύο κατηγορίες: τους ασφαλισμένους μέχρι το 2000 και τους ασφαλισμένους από το 2001 και μετά.

Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/286772/allazoyn-ta-dedomena-gia--to-efapax-670000-ypallilon#ixzz2N73j6usc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...