Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Αλέξης Τσίπρας: «Το ΔΝΤ παραδέχεται το λάθος, η κυβέρνηση επιμένει»

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 

aleksis-tsipras-to-dnt-paradexetai-to-lathos-i-kyvernisi-epimenei 
Να σταματήσει άμεσα η εφαρμογή του Μνημονίου ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, και κάλεσε την κυβέρνηση να θέσει το θέμα αυτό στους εταίρους.   

Με αφορμή την παραδοχή του ΔΝΤ ότι έγινε λάθος στον πολλαπλασιαστή για την εφαρμογή του Μνημονίου, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση επειδή δεν θέτει θέμα αλλαγής πολιτικής, ενώ επανέλαβε την πρότασή του για την πραγματοποίηση ευρωπαϊκής διάσκεψης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του χρέους που αντιμετωπίζουν και οι άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου.   

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «φτάσαμε στο να παραδέχονται οι δανειστές το λάθος και η κυβέρνηση να επιμένει στο λάθος» και διερωτήθηκε: «τι άλλο περιμένει η κυβέρνηση για να θέσει θέμα στους εταίρους; Για ποιο λόγο θα πρέπει να συνεχίζουμε την εφαρμογή του λάθους; Επειδή ο κος Σαμαράς είπε «ουδείς αναμάρτητος»; Επειδή δεν θέλει να χαλάσει τη προεκλογική εκστρατεία της κ. Μέρκελ; Και καταδικάζει έναν ολόκληρο λαό, μια ολόκληρη χώρα σε μαρασμό και σε εξευτελισμό, επειδή έχει ο ίδιος αναλάβει την ευθύνη και την ιδιοκτησία του προγράμματος;»   

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ υπερασπίστηκε πλήρως την επιλογή του να πραγματοποιήσει ταταξίδια και τις επαφές στη Γερμανία και τις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι στις συναντήσεις, που είχε και στις δύο χώρες, έθεσε θέματα που καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έχει θέσει, όπως το ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων από τη Γερμανία και την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, και σειρά ακόμη θεμάτων για την οικονομία και τις διεθνείς σχέσεις της χώρας.   

«Ας το καταλάβουν μια και καλή. Η διπλωματία της υποταγής, με το ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει και αρχίζει ηδιπλωματία της διεκδίκησης του δίκιου του λαού μας», είπε χαρακτηριστικά.   

Ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε επίσης τον ριζοσπαστικό χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντας και τη συζήτηση που έγινε στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ότι: «δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ σαν τους εκπροσώπους του πολιτικού κατεστημένου που καταρρέει. Ας το συνειδητοποιήσουν αυτό, επιτέλους, οι κυβερνητικοί και μιντιακοί παραχαράκτες της πραγματικότητας και οι αισχροί συκοφάντες. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους όσοι πιστεύουν ότι η προπαγάνδα και τα χαλκεία μπορούν να νικήσουν την κοινωνία και την πολιτική. Εμείς δεν θα γίνουμε σαν κι αυτούς. Δε θα τους μοιάσουμε. Το δικό μας ήθος, το αριστερό μας ήθος, τα δικά μας ιδανικά δεν μας επιτρέπουν άλλα να λέμε και άλλα να κάνουμε. Άλλα να λέμε μέσα και άλλα να λέμε έξω. Άλλα να λέμε προεκλογικά και άλλα να λέμε μετεκλογικά».   

Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Τσίπρας είναι « η πολιτική δύναμη της ολικής ρήξης με τις νοσηρές πολιτικές, τις νοσηρές πρακτικές και τις νοσηρές νοοτροπίες του μεταπολιτευτικού παρελθόντος».   

Απαντώντας στις επιθέσεις που έχει δεχθεί το κόμμα του το τελευταίο διάστημα ο κ. Τσίπρας είπε ότι «το αμαρτωλό τρίγωνο: κυβέρνηση - μεγαλοεπιχειρηματίες και τα κανάλια τους, βρίσκεται σε πανικό, επειδή ξέρουν ότι το μνημόνιο δεν βγαίνει». Πρόσθεσε ότι «μπροστά στον πανικό τους, προσπαθούν να αρπάξουν ότι μπορούν, πριν το Μνημόνιο αρχίζει να τρίζει από τα θεμέλιά του. Και λογικό είναι, διότι έχουν πάρει τα δάνεια και πρέπει να τα ξεπληρώσουν. Δάνεια πελατειακά και χαριστικά, με χρήματα ενός ολόκληρου κόσμου που πεινάει, την ώρα που η ρευστότητα στην πραγματική οικονομία είναι νεκρή και η Ελλάδα δανείζεται για να στηριχτούν οι τραπεζίτες».Η αντίδραση όλων αυτών, είπε ο κ. Τσίπρας είναι να «ενορχηστρώνουν τη στρατηγική της λάσπης και της έντασης».   

Ο ΣΥΡΙΖΑ, διαβεβαίωσε ο κ. Τσίπρας, επιλέγει τούτη την κρίσιμη ώρα να ενώσει, αντί να διχάσει, όπως κάνει η κυβέρνηση της καταστροφής, υπογραμμίζοντας ότι «κανείς μας δεν πέφτει στην παγίδα του εμφυλιοπολεμικού κλίματος που σκόπιμα καλλιεργεί η Νέα Δημοκρατία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...