Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Πως αποτιμούν το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ, οι New York Times και Washington Post


 



New York Times και Washington Post φιλοξενούν εκτενή ρεπορτάζ για τα... έργα και τις ημέρες του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη.

Η θέση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος τονίζεται από τους Times. Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι ο 38χρονος αριστερός ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, που θα μπορούσε να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της, προτείνει μια ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής για την αντιμετώπιση του προβλήματος του χρέους που απειλεί όχι μόνο τη χώρα του, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη, ώστε να δοθεί ώθηση στην επανεκκίνηση της ανάπτυξης και να αποτραπεί μια βαθύτερη οικονομική δυσπραγία.

"Προτείνουμε ένα συνολικό σχέδιο για μια ευρωπαϊκή λύση" τόνισε ο κ. Τσίπρας, εκφράζοντας την άποψη ότι ούτε η Γερμανία ούτε οι υποστηρικτές της θέλουν να δουν την Ελλάδα εκτός ευρώ. "Οι συνεχείς απειλές ότι θα μας πετάξουν έξω από την ευρωζώνη, είναι μια στρατηγική χωρίς θεμέλια», είπε και "είναι απλά ένας τρόπος για να μας εκβιάζουν".

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι "λένε ότι είμαι ο πιο επικίνδυνος άνθρωπος στην Ευρώπη", επισημαίνοντας παράλληλα ότι αυτό που νιώθει ως επικίνδυνο είναι η πολιτική της λιτότητας στην Ευρώπη. "Οι Έλληνες έχουν πληρώσει βαρύ τίμημα", τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι το ταξίδι του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ είναι μέρος μιας εκστρατείας για να ενισχύσει την αξιοπιστία του ως πολιτικός, ενώ διατυπώνεται και η άποψη ότι τα κύρια ΜΜΕ στην Ελλάδα ελέγχονται από τις λεγόμενες "ολιγαρχικές οικογένειες" που φοβούνται άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

"Μετά από έξι χρόνια ύφεσης στην Ελλάδα", δήλωσε στους News York Times ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ "είμαστε μάρτυρες μιας ανθρωπιστικής κρίσης", ενώ μίλησε για τους εργαζόμενους που απεργούν, για τις περικοπές μισθών και την ανεργία.

Η Washington Post αναφερόμενη στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, στις συναντήσεις του σε Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Κογκρέσο, καθώς και στην ομιλία του στο "Brookings Institution", ανέφερε ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, ο οποίος σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις μπορεί να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας, μίλησε για "καταστροφική πολιτική".

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό δημοσίευμα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι τα μέτρα λιτότητας οδηγούν στην "ανθρώπινη δυστυχία". "Είμαστε έτοιμοι για μια μάχη," δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι "στην πολιτική υπάρχουν συμφέροντα που συγκρούονται".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...