Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Στέλνει υπερεπίτροπο η τρόικα...


 


Στο τελικό στάδιο έχουν εισέλθει οι διαδικασίες για την τοποθέτηση «συντονιστή» όλων των κλιμακίων της Ομάδας Δράσης στην Ελλάδα, αλλά και ... για τη νέα «απόβαση» εμπειρογνωμόνων της Κομισιόν και των κρατών - μελών, οι οποίο θα συνδράμουν το έργο των ελληνικών αρχών, κυρίως για το μείζον θέμα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

Όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής», οι διεργασίες για την επιλογή του κοινοτικού αξιωματούχου, κατά προτίμηση Έλληνα, αναμένεται να κορυφωθούν τις ερχόμενες ημέρες. Ο νέος τοποτηρητής θα αναφέρεται απευθείας στον επίτροπο Οικονομίας, Όλι Ρεν, για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων.

Βασική του αρμοδιότητα θα είναι να συντονίζει το έργο των κλιμακίων που έχουν συσταθεί από την Κομισιόν και τα οποία απαρτίζονται από τεχνοκράτες της Επιτροπής και των κρατών - μελών στους τομείς προτεραιότητας που έχουν συμφωνηθεί με την Ελλάδα, σχετικά με την παροχή τεχνικής βοήθειας.

Πρόκειται για την εκτέλεση του πρϋπολογισμού και τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, τις δημόσιες συμβάσεις και τον ανταγωνισμό, την αγορά εργασίας, τη δημόσια υγεία, τη Δικαιοσύνη και τις εσωτερικές υποθέσεις.

Η λύση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη μετά τις αστοχίες και τις ελλείψεις που παρατηρήθηκαν στη μέχρι τώρα εφαρμογή του έργου της Ομάδας Δράσης στην Ελλάδα, αλλά και τις επικαλύψεις που σημειώθηκαν στο έργο της αντιπροσωπείας της τρόικας υπό τον Ματία Μορς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...