Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Επέτειοι. Μεσημέρι της 11ης Ιανουαρίου του 1944. Ο εγκληματικός βομβαρδισμός του Πειραιά.


Επέτειοι.

Μεσημέρι της 11ης Ιανουαρίου του 1944.
 Ο εγκληματικός  βομβαρδισμός του Πειραιά. 
TUESDAY, 11 JANUARY 1944 STRATEGIC OPERATIONS (Fifteenth Air Force): B-17's, with P-38 escort, bomb the harbor at Piraeus, Greece; they destroy 8 attacking fighters; 6 B-17's are lost in midair collisions in the heavy overcast. 

Η πιο εγκληματική ενέργεια αμερικανών και εγγλέζων. Β-17 και αεροπλάνα της ΡΑΦ, ενω έχουν αποστολή να βομβαρδίσουν το λιμάνι, βομβαρδίζουν την πόλη,δήθεν για να διώξουν τους Γερμανούς. Σφυροκοπούν τον Πειραιά από τις 12 το μεσημέρι, την ώρα που ο κόσμος βρισκόταν στους δρόμους  και κάνουν στάχτη την πόλη! Στους δρόμους σκορπισμένα πτώματα, φριχτές εικόνες ακρωτηριασμένων παιδιών! 
Τα θύματα υπολογίστηκαν σε 5.500: Όλοι Έλληνες, μόνον 8 ήταν οι νεκροί Γερμανοί στρατιώτες. 
Ανάμεσα στις χιλιάδες των θυμάτων της μέρας εκείνης, συγκαταλέγονται 200 μαθήτριες που πέθαναν από ασφυξία στη Γαλλική Σχολή, και 85 μαθήτριες μαζί με τις 15 δασκάλες τους της Δημοτικής Οικοκυρικής και Επαγγελματικής Σχολής Πειραιά, που καταπλακώθηκαν στο καταφύγιο του κτιρίου της Ηλεκτρικής Εταιρείας.
Αθικτες έμειναν όλες οι γερμανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου, το αεροδρόμιο, τα ναυπηγεία του Περάματος, μεταξύ αυτών και το μεγαλύτερο που κατασκεύαζε τσιμεντόπλοια για λογαριασμό των γερμανικών αρχών κατοχής. 


12 Ιανουαρίου
1943.Οι γερμανικές δυνάμεις λύνουν την πολύμηνη πολιορκία της Αγίας Πετρούπολης (Λένινγκραντ) 
1944. Στη Βερόνα μετά από δίκη εκτελέστηκε ως προδότης και πράκτορας των άγγλων ο κόμης Γκαλεάτσο Τσάνο
1945.Ο Ρόναλντ Σκόμπι συναντάται με εκπροσώπους του ΕΛΑΣ, με σκοπό την υπογραφή της ανακοχής.Οι σοβιετικοί εξαπολύουν στην Πολωνία επίθεση εναντίον των Γερμανών και διασπούν τις γερμανικές γραμμές . 
1990.Η Ρουμανία θέτει εκτός νόμου το Κομμουνιστικό κόμμα.  
1991.Το αμερικανικό Κογκρέσο εξουσιοδοτεί τον Μπούς για τη χρήση βίας προκειμένου να εκδιωχθεί το Ιράκ από το Κουβέιτ. 
1992.Οι αλβανοί στα Σκόπια κάνουν δημοψήφισμα και τάσσονται υπέρ της απόσχισής από την Ρεπούμπλικα Ματσεντόνιγια, πΓΔΜ. Στην Αλγερία ακυρώνονται τα αποτελέσματα του β' γύρου των γενικών εκλογών , επειδή νίκησε το σαλαφιστικό/βαχαμπιστικό Μέτωπο Σωτηρίας. Δημοσκόπηση στη Γερμανία, δείχνει ότι το 1/3 των κατοίκων πιστεύει ότι οι Εβραίοι ήταν συνυπεύθυνοι για το Ολοκαύτωμα. 
1996.Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Κλάους Κίνκελ αρνείται οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με την Ελλάδα, σχετικά με τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο. 
2000.Το πάρτι των λαμόγιων. Επί 5 λεπτά της ώρας μετοχές ονομαστικής τιμής 6.500 δρχ της νεοεισηγμένης εταιρείας «Ράδιο Κορασίδη», πωλούνται στο ΧΑΑ αντί 120.000 δρχ , καθώς η «αυξημένη ζήτηση| ανέβασε την τιμή. Στη λήξη της συνεδρίασης η τιμή της μετοχής διαμορφώνεται στις 28.000 δρχ. 

13 Ιανουαρίου 
1928 .Τοποθετούνται σε σπίτια στη Νέα Υόρκη οι πρώτοι πειραματικοί τηλεοπτικοί δέκτες ενώ η General Electric παρουσιάζει το πρώτο τηλεοπτικό πρόγραμμα. 
1930.O Μίκυ Μάους κάνει τη πρώτη του εμφάνιση στις αμερικανικές εφημερίδες, σε κόμικ στριπ. 
1962.Η Κίνα και η Αλβανία υπογράφουν συμφωνία για οικονομική και τεχνική συνεργασία. 1979 .Στο Παρίσι, ο Αγιατολάχ Χομεϊνί δηλώνει ότι έχει ήδη σχηματίσει ένα ειδικό επιτελείο συνεργατών, το οποίο θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της Περσίας. 
1991. 14 νεκροί από την επέμβαση του σοβιετικού στρατού στη Λιθουανία.
1995.Εισαγγελείς στην Κρήτη κρίνουν νόμιμη την παράνομη αρχαιολογική συλλογή του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας Μητσοτάκη. 
1997 .Στο κέντρο της Αθήνας ανακαλύπτεται το αρχαίο Λύκειο, που δίδαξε ο Αριστοτέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...