Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Παύλος Αλιβιζάτος> Γιος υπουργού της ΝΔ ανέλαβε την επικοινωνία της Goldman Sachs στην Ελλάδα!


Παύλος Αλιβιζάτος>
Γιος υπουργού της ΝΔ ανέλαβε την επικοινωνία της Goldman Sachs στην Ελλάδα!




Την γνωστή υπερ-τράπεζα Goldman Sachs εκπροσωπεί επικοινωνιακά στην Ελλάδα η εταιρείαYes Positive Communication, η οποία ανήκει στον Παύλο Αλιβιζάτο, γιο του πρ. υφυπουργού Τουρισμού και υποψήφιου με τη Νέα Δημοκρατία στην Κεφαλονιά, Πέτρου Αλιβιζάτου.
Ο Παύλος Αλιβιζάτος δημιούργησε την εταιρεία αυτή το 2010 μαζί με την σύζυγο του Τζίνα Δραγώνα (φωτό), η οποία ήταν για πολλά χρόνια γραμματέας και δεξί χέρι του πρ. υπουργού και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας Άρη Σπηλιωτόπουλου. Η Τζίνα Δραγώνα ακολούθησε πιστά τον πρώην υπουργό για 15 περίπου χρόνια, τόσο κατά τη διάρκεια της θητείας του ως εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας, όσο και στα υπουργεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Παιδείας. Το 2010, λίγους μήνες μετά τον γάμο της με τον Παύλο Αλιβιζάτο ίδρυσαν την εταιρεία Yes. Positive Communication.
Η Yes Positive Communication, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της, είναι μια εταιρεία ολοκληρωμένων υπηρεσιών στρατηγικής επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων και παρέχει εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα πολιτικής και εταιρικής στρατηγικής και επικοινωνίας.
Ανάμεσα στο πελατολόγιο της εταιρείας, δίπλα στα ονόματα εταιρειών όπως το ξενοδοχείο Titania, η εταιρεία «Πουρνάρας» κ.α., φιγουράρει και αυτό του διεθνή χρηματοπιστωτικού οργανισμού Goldman Sachs.

Με το ξεκίνημα

Το εντυπωσιακό είναι ότι η συνεργασία της Yes με την Goldman Sachs ξεκίνησε ταυτόχρονα με την δημιουργία της ελληνικής εταιρείας.
Η Τζίνα Δραγώνα, δηλώνει σε συνέντευξή της στο περιοδικό Ad Business τα εξής: «Κορυφαίος διεθνής πελάτης μας είναι η Goldman Sachs, ο τραπεζικός επενδυτικός οίκος, ο οποίος μας εμπιστεύεται σταθερά από την πρώτη μέρα της ίδρυσής μας σε πολλές και διαφορετικές πτυχές της στοχευμένης επικοινωνίας του στην Ελλάδα καθώς δε διαθέτει γραφεία στη χώρα μας.»
Να σημειώσουμε ότι πριν το 2010 η Goldman Sachs δεν διέθετε παρόμοιο γραφείο επικοινωνίας στην Ελλάδα.
Συνέντευξη
http://
olympia.gr/2012/06/09/%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B9%CF%8C%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%BA%CE%AC%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF/#more-160250

Τι λέτε να απάντησαν οι χώρες του μνημονίου στους διαφορετικούς όρους της Ισπανίας;


Τι λέτε να απάντησαν οι χώρες του μνημονίου στους διαφορετικούς όρους της Ισπανίας;

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιουνίου 10, 2012
20120610-011604.jpgΤίποτα… Απλά δεν έφεραν καμία αντίρρηση στην τηλεδιασκεψη
Τί να πουν δηλαδή; Και κυρίως η Ελλάδα. Υπογράψαμε δυο Μνημόνια και δυο δανειακές συμβάσεις, με τους πολιτικούς να τα δέχονται άνευ όρων και θα εναντιωθουμε τώρα;
Θα μας περάσουν για τρελούς! Θα πουν αυτοί οι άνθρωποι δεν μίλησαν για τον εαυτό τους και αντιδρούν τώρα;
Αλλα από την άλλη σε τί να εναντιωθουν; Στο σωστό; Ήθελε βοήθεια η Ισπανία, την πήρε χωρίς Μνημονια και κυρίως ΔΝΤ!

Oριστικό: "Στον κουβά" και η Ισπανία - Άλλος για ΔΝΤ;


Oριστικό: "Στον κουβά" και η Ισπανία - Άλλος για ΔΝΤ;ΕκτύπωσηE-mail
09-06-2012 22:45:24
38
"Στον κουβά", οριστικά και η Ισπανία: Την πρόθεσή της να αιτηθεί οικονομικής βοήθειας για τη διάσωση του τραπεζικού της τομέα εκδήλωσε επίσημα η ιβηρική χώρα κατά τη διάρκεια της τρίωρης τηλεδιάσκεψης των υπουργών, όπως ηδη έχει προβλέψει το defencenet.gr.
Το πακέτο βοήθειας θα έχει ανώτατο όριο τα 100 δισ. ευρώ και θα προορίζεται στην αποτροπή κατάρρευσης του τραπεζικού τομέα της χώρας. Δεν είναι πακέτο διάσωσης, ούτε «Μνημόνιο», τονίζουν οι Ισπανοί που χαρακτηρίζουν το ρόλο του ΔΝΤ «αυστηρώς συμβουλευτικό». Όταν θα αρχίσει το ... στρίμωγμα να δούμε τι θα λένε. Κρατάνε τώρα κάποιες "πισινές" γιατί ολόκληρη η Ισπανία είναι έτοιμη να εκραγεί με το 25% ανεργίας. Φαντασθείτε τι έρχεται! Με τα πρώτα μέτρα, θα καεί το σύμπαν!Η ισπανική κυβέρνηση θα οριστικοποιήσει το ακριβές ποσό που θα απαιτηθεί για την διάσωση των τραπεζών της (η διάσωση των πολιτών της δεν λογίζεται) ύστερα από τις δύο ανεξάρτητες εκθέσεις τα πορίσματα των οποίων αναμένει να λάβει στα χέρια της έως τα τέλη του μήνα.
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης, ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Λουίς ντε Γκίντος επέμεινε ότι η σημερινή εξέλιξη δεν συνιστά σε καμία περίπτωση συμφωνία «διάσωσης» πάσης φύσεως, αλλά απλά αίτημα οικονομικής στήριξης.
Και επιχείρησε με κάθε τρόπο να αποσυνδέσει το υπο διαμόρφωση ισπανικό πακέτο με τα Μνημόνια που έχουν συνάψει οι άλλες τρεις ευρωπαίκές χώρες.
Στη συμφωνία δεν υπάρχουν «μακροοικονομικές δεσμεύσεις ούτε οικονομικές ή δημοσιονομικές υποχρεώσεις μεταρρυθμίσεων εκτός του χρηματοπιστωτικού τομέα», είπε
«Σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια αυτή, δεν θα υπάρξει κανένας όρος για οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Οι όροι θα επιβληθούν στις τράπεζες κι όχι στην ισπανική κοινωνία»,υποστήριξε.
Μπά, έτσι, χωρίς όρους τα δίνουν τα 100 δισ. για την "ψυχή των τραπεζιτών παππούδων τους". Έχει να γίνει "του τραπεζίτη το κάγκελο"...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Stratfor & JSSNews: "Έρχονται εξεγέρσεις σε Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία" - "Η Ρωσία έτοιμη..."


Stratfor & JSSNews: "Έρχονται εξεγέρσεις σε Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία" - "Η Ρωσία έτοιμη..."ΕκτύπωσηE-mail
10-06-2012 04:35:42
22
Mείζονα γεωστρατηγική αναταραχή σε όλη την Ευρώπη βλέπουν πλέον με όλο και μεγαλύτερη σαφήνεα αμερικανικά think tanks, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που σαρώνει την ευρωζώνη. Όπως αναφέρει ο Jonathan-Simon Sellem στο JSSNews, αλλά και το ίδιο το Stratfor. 
"Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί δεν θα το ομολογήσουν ανοιχτά, αλλά φοβούνται ότι η δεινή οικονομική κατάσταση σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία θα μπορούσε να οδηγήσει σε εσωτερικές επαναστάσεις οι οποίες εύκολα θα εξάγονταν.
Η Ισπανία δεν έχει ανάγκη μόνο από 100 ​​δισεκατομμύρια για να σώσει τις τράπεζές της, πρέπει επίσης να τροφοδοτήσει τις περιφερειακές κυβερνήσεις της, οι οποίες πρέπει να αναχρηματοδοτήσουν χρέος 36 δισεκατομμυρίων μέχρι το τέλος του 2012.
Εξάλλου, η Ισπανία δεν αποτελεί η χειρότερη ανησυχία για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ιταλία πρέπει να αναχρηματοδοτήσει 200 ​​δισεκατομμύρια αργότερα αυτό το έτος. Που θα τα βρει;".
Ας δούμε τα βασικά σημεία των αναλύσεων των παραπάνω, τα οποία βέβαια καταλήγουν στα ίδια συμπεράσματα:
-Η Ευρώπη κινδυνεύει από σοβαρά εσωτερικά προβλήματα ασφάλειας λόγω των λαϊκών μαζών που περιθωριοποιούνται από την οικονομική κρίση σε Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία. Μετά θα έρθει και η σειρά της Γαλλίας.
-Η Ελλάδα αν κατρακυλήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις θα παρασύρει και την Κύπρο που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη μαζί της
-Η Ισπανία δεν σώζεται, αλλά το πρόβλημα αναχρηματοδότησης της Ιταλίας είναι πολύ μεγαλύτερο
-Η Ρωσία θα μπορούσε να αξιοποιήσει την εσωτερική κατάρρευση σε Ελλάδα και Κύπρο για να τις ελέγξει στρατηγικά μαζί με τα ενεργειακά αποθέματα που έχουν.
Ας δούμε και τα σημαντικότερα σημεία των αναλύσεων:.
- "Σε δύο εβδομάδες, οι Έλληνες θα πάνε πάλι στις κάλπες. Η άκρα αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται πρώτος στις δημοσκοπήσεις. Τους τελευταίους μήνες, η βία χτύπησε τους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Άνθρωποι σε απόγνωση αυτοκτονούν δημόσια, υπενθυμίζοντας στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι η λεγόμενη αραβική άνοιξη, που ανέτρεψε πολλά αραβικά καθεστώτα, ξεκίνησε με την αυτοθυσία ενός πλανόδιου πωλητή στην Τυνησία".
-"Αργότερα αυτό το μήνα, η Ελλάδα θα χρειαστεί 5,2 δισ. € σε κεφάλαια διάσωσης από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε αντάλλαγμα, οι Έλληνες πρέπει να περάσουν 14,5 δισεκατομμύρια € σε μέτρα λιτότητας. Ποια κυβερνηση είναι ικανή μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον να πάρει τέτοια μέτρα χωρίς να κινδυνέψει με επανάσταση; Εάν ο θυμός και η απογοήτευση συνεχίζουν να αυξάνονται στην Ελλάδα, η χώρα θα μπορούσε να κατρακυλήσει στο χάος".
- "Ένα χάος που θα μπορούσε να συμπαρασύρει και την Κύπρο, όπου η κατάσταση είναι εξίσου ασταθής λόγω του ότι η Κύπρος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την οικονομία της Ελλάδας. Μια κατάρρευση της Ελλάδας θα παρέσυρε τη Κύπρο μαζί της αφού ενώ η Ρωσία διέσωσε τον δημοσιονομικό τομέα με το δάνειο των 3 δισ. ευρώ οι τράπεζές της μετά το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα. 
-"Και αν η ΕΕ δεν παρέχει τα χρήματα, άλλοι θα μπορούσαν: Τον Δεκέμβριο του 2012, η ​​Ρωσία είχε ήδη παράσχει ένα διμερές δάνειο 3 δισ. ευρώ. Η Ρωσία είναι σίγουρα σε θέση να διασώσει τη Κύπρο. Οι Ρώσοι, όμως, είναι πιθανό να θέλουν κάτι σε αντάλλαγμα. 
Αν παρέμβει η Ρωσία, που μπορεί να νιώσει ότι κλονίζεται η θέση της στην Συρία η στρατηγική κατάσταση σε ολόκληρη την ανατολική Μεσόγειο θα μπορούσε να αλλάξει, αφού θα θελήσει να αποκτήσει στρατηγικές προσβάσεις σε μια κατεστραμμένη Ελλάδα και μια βυθισμένη Κύπρο". 

-"Αλλά η Ελλάδα και η Κύπρος είναι πολύ μικρά ψάρια σε σύγκριση με την Ισπανία. O ισπανικός τραπεζικός τομέας είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης. H Bankia, τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας, έχει επείγουσα ανάγκη διάσωσης από την ισπανική κυβέρνηση (21 δις. ευρώ). Η Bankia, ένα κρατικό ίδρυμα που χτίστηκε πέρυσι στα ερείπια επτά περιφερειακών τραπεζών που δεν μπορούσαν πλέον να καλύψουν τις τεράστιες απώλειες του κραχ των ισπανικών ακινήτων, βρίσκεται ουσιαστικά σε πτώχευση. Για να μπορέσει να σώσει όλες τις ισπανικές τράπεζες, η ήδη υπερχρεωμένη κυβέρνηση της Μαδρίτης χρειάζεται τουλάχιστον 90 δισ. ευρώ. (σ.σ. τελικά παίρνει 100).

Την ίδια ώρα, η ανεργία των νέων είναι πάνω από το 50%, η ισπανική νέα γενιά δεν έχει καμία δυνατότητα, κανένα μέλλον. Δεν έχουν τίποτα να χάσουν και ως εκ τούτου μπορεί εύκολα να πεισθούν ότι η επανάσταση εναντίον αυτού του πολιτικού συστήματος είναι μια λύση.  Πρόκειται για μια πολιτικά επικίνδυνη κατάσταση, που θα έπρεπε να λάβουν υπόψη οι ΗΠΑ.  Όλες οι χώρες της Νότιας Ευρώπης θα μπορούσαν σύντομα να βρεθούν σε θύελλα".

- "Εάν η Ισπανία πηγαίνει στον υπόνομο, η Ιταλία θα ακολουθήσει. Οι δεσμοί Iσπανίας με την Ιταλία σημαίνουν ότι και αυτή θα πέσει μαζί της. Αν η Ιταλία, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ πέσει, η Γαλλία είναι πιθανό να την ακολουθήσει. Οι Ευρωπαίοι ετοιμάζονται για την καταστροφή". 

"Από μια τέτοια καταστροφή είναι βέβαιο ότι το Κρεμλίνο δεν θα χάσει αυτή την ευκαιρία.Ήδη το περασμένο έτος, ο Ρώσος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός Arkady Dvorkovich είχε δηλώσει ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να δανείσει χρήματα και να προσφέρει την εμπειρογνωμοσύνη της για την επίλυση της ευρωπαϊκής κρίσης.  Προσέφερε «τόσο να συμβουλεύσει όσο και να συμβάλει στη σταθερότητα στην Ευρώπη με τα δικά μας οικονομικά αποθέματα».
Τον περασμένο Ιανουάριο, ο Dvorkovich δήλωσε ότι «η επιβίωση του ευρώ είναι μια πρώτης σημασίας ανησυχία για τη Ρωσία». Τον περασμένο μήνα, δήλωσε ότι η Ρωσία επιθυμεί «η Ελλάδα να παραμένει στη ζώνη του ευρώ». 

Η Ρωσία έχει, χωρίς αμφιβολία, στρατηγικά συμφέροντα να συνδέσει με την οικονομική υποστήριξη της. Πολλοί θα χάσουν από την κρίση του ευρώ, αλλά η Ρωσία δεν θα είναι μεταξύ των χαμένων".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η Sandra Bullock επιστρέφει μόνιμα στο Λος Άντζελες


Η Sandra Bullock επιστρέφει μόνιμα στο Λος Άντζελες
10/6/2012 4:40:00 πμ
       (0) (0)

Είχε μετακομίσει στο Όστιν μετά το χωρισμό της από τον Jesse James. Αυτό το είχε κάνει τότε για να προστατευθεί όσο ήταν δυνατόν από το θόρυβο που είχε προκληθεί για το διαζύγιό της και τους λόγους του.

Η Sandra Bullock όμως τώρα πια τα έχει ξεπεράσει όλα αυτά και έχει και το γιο της τον Louis ο οποίος της δίνει απίστευτη ευτυχία, τόση που δεν την ενδιαφέρουν τα υπόλοιπα. Πουλάει λοιπόν το σπίτι στο Όστιν και επιστρέφει στο Λος Άντζελες για να μείνει μόνιμα με το γιο της.


ΠΗΓΗ: gossip-tv.gr 

Οι Ιρλανδοί πικάρουν τη Μέρκελ


Οι Ιρλανδοί πικάρουν τη Μέρκελ

Πρώτη καταχώρηση: 10/06/2012
05:11Euro 2012
Φαίνεται ότι και οι Ιρλανδοί δεν τρέφουν και τα καλύτερα συναισθήματα για την Άνγκελα Μέρκελ όπως αποδεικνύει η συγκεκριμένη φωτογραφία.
Μερικοί οπαδοί της Ιρλανδίας που ταξίδεψαν στην Πολωνία για να παρακολουθήσουν τον σημερινό αγώνα με την Κροατία για το Euro 2012 έφτιαξαν ένα πανό με τα χρώματα της χώρας τους και με το ακόλουθο σύνθημα: «Η Άνγκελα Μέρκελ πιστεύει ότι είμαστε στη δουλειά»

Περιπετειώδης καταδίωξη διακινητή χασίς στην Άρτα


Περιπετειώδης καταδίωξη διακινητή χασίς στην Άρτα

Σκηνές από… συγκρουόμενα αυτοκινητάκια του λούνα παρκ διαδραματίστηκαν στην Άρτα, όταν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έκαναν σήμα στον οδηγό ενός αυτοκινήτου να σταματήσει αλλά εκείνος πάτησε γκάζι! Όμως, έχασε τον έλεγχο και συνελήφθη μετά από αλλεπάλληλες συγκρούσεις για να διαπιστωθεί ότι διακινούσε μεγάλη ποσότητα χασίς.....

Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα από την ξέφρενη πορεία του ΙΧ στην Περιφερειακή οδό της Άρτας, που προσέκρουσε διαδοχικά σε τρία αυτοκίνητα προκαλώντας τους υλικές ζημιές, πριν ακινητοποιηθεί. Ο 50χρονος Έλληνας οδηγός συνελήφθη και στην κατοχή του, αλλά και σε άλλο ένα αυτοκίνητό του που βρέθηκε αργότερα παρκαρισμένο έξω από το σπίτι του και ερευνήθηκε, οι αστυνομικοί βρήκαν δύο κιλά και 121 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης! Τα δύο αυτοκίνητα κατασχέθηκαν, μαζί με μια ζυγαριά ακριβείας, δύο κινητά και μια κυνηγετική καραμπίνα που κατείχε χωρίς άδεια ο δράστης, ο οποίος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Άρτας.

Προσοχή ήλιος: χρήσιμος οδηγός για ασφαλή ηλιοθεραπεία


Προσοχή ήλιος: χρήσιμος οδηγός για ασφαλή ηλιοθεραπεία

Το καλοκαίρι έφθασε πλέον και τυπικά και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αρχίσει τις αποδράσεις στις παραλίες ή τουλάχιστον ονειρευόμαστε να... ξεκλέψουμε λίγο χρόνο από τις καθημερινές υποχρεώσεις για μια βουτιά και λίγη ηλιοθεραπεία. Αν και ο ήλιος είναι πηγή ζωής, η έκθεση σε αυτόν πρέπει να γίνεται με μέτρο και τηρώντας ορισμένους κανόνες, ώστε να αποφύγουμε άμεσες και απώτερες βλαπτικές συνέπειες.

Ο περισσότερος κόσμος αντιλαμβάνεται τον ήλιο και τις επιδράσεις του από το αίσθημα θερμότητας
 που αισθάνεται κατά τη διάρκεια της έκθεσης όπως και από το κοκκίνισμα ή το μαύρισμα μετά από αρκετή ώρα ηλιοθεραπείας. Παρά τις επίμονες προσπάθειες που καταβάλουν τα τελευταία χρόνια οι γιατροί και κυρίως οι πιο ειδικοί για το θέμα, οι δερματολόγοι, αρκετός κόσμος αγνοεί τους δυνητικούς κινδύνους από την ανεξέλεγκτη έκθεση στον ήλιο. Καταστάσεις όπως η φωτογήρανση ή ακόμα χειρότερα ο καρκίνος του δέρματος και κυρίως το μελάνωμα μοιάζουν για πολλούς πολύ μακρινά και σπάνια.

Επιγραμματικά, οι αρνητικές επιπτώσεις του ήλιου στο δέρμα μπορούν να διακριθούν σε οξείες και χρόνιες. Η πιο συνηθισμένη άμεση εκδήλωση είναι το ηλιακό έγκαυμα, που κυμαίνεται από ένα ελαφρύ ερύθημα μέχρι δημιουργία οιδήματος και φυσαλίδων. Το έγκαυμα, εκτός από το δυσάρεστο αίσθημα που δημιουργεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, συνδυάζεται με αυξημένο ποσοστό μελανώματος.

Το τελευταίο είναι συχνότερο σε άτομα που έχουν ιστορικό επαναλαμβανόμενων εγκαυμάτων με φυσαλίδες (πχ κάθε καλοκαίρι) κατά την νεαρή ηλικία. Πολλοί αναρωτιούνται πώς γίνεται κάτι παροδικό όπως το έγκαυμα να προκαλεί καρκίνο στο δέρμα δεκαετίες μετά, η εξήγηση όμως είναι ότι το δέρμα προοδευτικά χάνει την ικανότητα να αυτό-επιδιορθώνει τις μικρές βλάβες που προκαλούνται στο DNA των κυττάρων από τον ήλιο και τελικά παρουσιάζεται ο καρκίνος.

Σε βάθος χρόνου η υπέρμετρη έκθεση στον ήλιο προκαλεί αλλαγές που συνολικά χαρακτηρίζουμε σαν φωτογήρανση. Απλά παραδείγματα που δείχνουν ξεκάθαρα τις μεταβολές αυτές και το ότι είναι ανεξάρτητες από την επίδραση της ηλικίας, είναι συγκρίσεις σε όμοιους διδύμους, όπου ο/η εργαζόμενος στο ύπαιθρο δείχνει πολύ μεγαλύτερος από ότι ο αδελφός του που είναι εργαζόμενος σε γραφείο ή στο σπίτι.

Αλλά και το οποιοδήποτε άτομο μπορεί να αξιολογήσει τη φωτογήρανση στον εαυτό του ή σε κάποιο συγγενικό του πρόσωπο, αν συγκρίνει στον καθρέπτη το δέρμα στο V του λαιμού-ντεκολτέ, με το παρακείμενο δέρμα που καλύπτεται από το ρούχο: οι κηλίδες, η αυξημένη ρυτίδωση, η ατροφία-λέπτυνση του δέρματος και οι ευρυαγγείες που φαίνονται στο φωτοεκτεθειμένο δέρμα είναι ακριβώς τα σημάδια της φωτογήρανσης.

Φυσικά όλα τα παραπάνω έχουν να κάνουν με ένα αισθητικό πρόβλημα που όσο και να μας προβληματίζει δεν έχει σοβαρή επίπτωση στην υγεία μας και επίσης εν μέρει διορθώνεται και αναστρέφεται με τις νεότερες τεχνικές τις αισθητικής-κοσμητικής δερματολογίας. Το σοβαρό πρόβλημα ξεκινά όταν η χρόνια έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία υπερνικά τους επανορ

Χαμηλότεροι τόνοι από τον ΣΥΡΙΖΑ για να πειστούν οι νοικοκυραίοι!


Χαμηλότεροι τόνοι από τον ΣΥΡΙΖΑ για να πειστούν οι νοικοκυραίοι!


Χαμηλότεροι τόνοι από τον ΣΥΡΙΖΑ για να πειστούν οι νοικοκυραίοι! 
Η δεξαμενή των δραχμολάγνων στέρεψε. Από τηνπαρουσίαση του προγράμματος και μετά, ο ΣΥΡΙΖΑ χαμηλώνει τους τόνους. Νέος στόχος τώρα, οι νοικοκυραίοι, οι ανήσυχοι για την πορεία της χώρας στην Ευρωζώνη. 

Είναι αμφίβολο αν θα ξανακούσουμε ως την άλλη Κυριακή τα περί κατάργησης και ακύρωσης συγκεκριμένων νόμων του μνημονίου, ο Τσίπρας τα παίρνει σιγά σιγά και ένα ένα πίσω. Ως πρόσφατα, μόνο ο Δραγασάκης και ο Παπαδημούληςμιλούσαν για επαναδιαπραγμάτευση, ο Τσίπρας προτιμούσε τη φόρμουλα θα καταργήσουμε το μνημόνιο. Τώρα ο ίδιος μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση δίχως ρήξη. 

Η στροφή υπαγορεύεται από τις ανάγκες, αλλά και από τις διαθέσεις. Μέχρι πριν από δυό εβδομάδες, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν σίγουροι αν ήθελαν να αναλάβουν τη διακυβέρνηση, μια χαρά βολεύονταν οι περισσότεροι στην Κουμουνδούρου ως αξιωματική αντιπολίτευση. Η πρωτιά σε κάποιες δημοσκοπήσεις όμως άνοιξε ορέξεις. Οι Συριζαίοι άρχισαν να σκέπτονται εαυτό ως υπουργό και τους άρεσε. Η σταδιακή φραστική υποχώρηση σε «ρεφορμιστικές θέσεις» όπως η επαναδιαπραγμάτευση θα άνοιγε καυτές συζητήσεις σε άλλες εποχές στα γραφεία της συμμαχίας στη Βαλτετσίου. 

Όχι πια. Κανένας δεν θέλει να είναι εκτός γραμμής, μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές. Για να πάρουν όμως την πρώτη θέση και το πολυπόθητο μπόνους, αυτό το έχουν καταλάβει στο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να πείσουν και ψηφοφόρους που δεν θέλουν να βάλουν την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη σε κίνδυνο. 

Το χαμήλωμα των τόνων εκεί αποβλέπει. Και υπάρχει βέβαια και κάτι άλλο, που μπορεί να επιταχύνει ακόμα περισσότερο τη στροφή σε μετριοπαθέστερες θέσεις. Αν η Ισπανία βρεθεί εντός μηχανισμού στήριξης πριν από τις ελληνικές εκλογές, η διαπραγματευτική θέση του ΣΥΡΙΖΑ επιδεινώνεται, η Ευρώπη θα έχει πάρει μια ανάσα. Ακόμα και αν αυτή αποδειχτεί προσωρινή, για όσο διάστημα οι αγορές ηρεμήσουν η απειλή του ΣΥΡΙΖΑ να τα τινάξει όλα στον αέρα δεν θα σημαίνει και πολλά πράγματα. Την Ελλάδα οι αγορές την έχουν ούτως ή άλλως ξεγράψει. 

Με την Ισπανία ασφαλή, ο κίνδυνος μετάδοσης και τραπεζικού πανικού στη Νότια Ευρώπη περιορίζεται αισθητά. Σε αυτήν την περίπτωση και αν βρεθούν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, ο Τσίπρας και οΔραγασάκης είναι πολύ πιθανό να πέσουν σε τοίχο για περισσότερους μήνες. Δεν το αντέχουν όμως. Η επόμενη κυβέρνηση θα παραλάβει μια άθλια κατάσταση και θα έχει πολύ λίγο χρόνο μπροστά της για να αποτρέψει να της σκάσει η χώρα στα χέρια. 

Αν η Γερμανία μπορεί να είναι σκληρή, το διάστημα που μπορεί να το αντέξει αυτό η Ελλάδα είναι εξαιρετικά περιορισμένο. Το χαμήλωμα των τόνων σε κάθε περίπτωση δεν βλάπτει…

"ΟΡΓΩΝΟΥΝ" ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ


"ΟΡΓΩΝΟΥΝ" ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ

Στο κόκκινο η προεκλογική δραστηριότητα των κομμάτων μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές. Σε Κορινθία, Αχαΐα και Ηλεία περιοδεύει σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ. Σε συνέντευξή του στον «Επενδυτή», ο Α. Σαμαράς τονίζει ότι η...
επαναδιαπραγμάτευση της οικονομικής πολιτικής θα είναι η πρώτη κίνηση της ΝΔ αν κερδίσει τις εκλογές και κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ ότι με τη στάση του ανοίγει την πόρτα εξόδου της χώρας από το ευρώ.
Στην Καβάλα θα μιλήσει το βράδυ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χθες από το Πέραμα, επισήμανε ότι με την μνημονιακή πολιτική, η εικόνα της νεκρής ζώνης του Περάματος θα είναι η εικόνα όλης της Ελλάδας.
Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος τονίζει στο «Έθνος» πως εάν δεν υπάρξει συναίσθηση ευθύνης και βούληση συμμετοχής των πρώτων κομμάτων μετά τις εκλογές, θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδο, ενώ προαναγγέλει την ανασύσταση του κόμματος.
Στους νομούς Δράμας, Σερρών και Πέλλας περιοδεύει σήμερα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Χθες ο κ. Καμμένος ζήτησε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να επανέλθει η ασφάλεια στην κοινωνία.
Στο πάρκο Τρίτση στο Ίλιον θα μιλήσει το βράδυ η ΓΓ του ΚΚΕ. Η κα Παπαρήγα τονίζει στον «Επενδυτή» ότι το δίλημμα είναι αν ο λαός θα αντεπιτεθεί ή θα υποταχθεί στην πτώχευση με κυβέρνηση ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ ή οικουμενική, ενώ καταγγέλλει τα μέσα ενημέρωσης για σχέδιο αποδυνάμωσης του ΚΚΕ.
Στον Πειραιά μιλάει το μεσημέρι ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ο κ. Κουβέλης υπογραμμίζει στον «Ελεύθερο Τύπο» ότι αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για το κόμμα του η εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ να καταγγείλει μονομερώς το μνημόνιο, που αυτονόητα οδηγεί στη δραχμή.
Τη Λάρισα επισκέπτεται σήμερα η επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη, η οποία χθες μέσω της ΝΕΤ εξέφρασε την πεποίθηση ότι μπορούμε να στήσουμε μία βιώσιμη οικονομία.
Σε Χανιά και Ηράκλειο περιοδεύει σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος εκτίμησε μέσω της ΝΕΤ ότι σύντομα θα έχουμε ξανά εκλογές.

Μίνι καύσωνας την Κυριακή


Στους 35 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία

Μίνι καύσωνας την Κυριακή

 

Γενικά αίθριος και ζεστός θα είναι ο καιρός αύριο Κυριακή. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι : γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν το απόγευμα στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας όπου υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου όπου υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και τη  Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου..

Deutsche Bank: Τα δέκα βήματα στον δρόμο της δραχμής


Deutsche Bank: Τα δέκα βήματα στον δρόμο της δραχμής

 
Διαβάστε τι αναφέρει η γερμανική τράπεζα για τη φημολογούμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ
Πώς θα συντελεστεί η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, "προβλέπει" σε πολυσέλιδη έκθεσή της η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank συνεχίζοντας τα σενάρια τρομοκρατίας και τις πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση.
Παρόλα αυτά, ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι αναπόφευκτη η αποχώρηση της χώρας από το ενιαίο νόμισμα.
Στην έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα, αναφέρει ότι η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί εκτός Ευρωζώνης στις εξής περιπτώσεις:
Εάν δεν υπάρξει κυβέρνηση στις επερχόμενες εκλογές και η χώρα οδηγηθεί σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση, εάν δημιουργηθεί "αδύναμη" κυβέρνηση συνεργασίας της Αριστεράς, είτε, τέλος, εάν υπάρξει "αδύναμη" κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.
Στις δύο πρώτες περιπτώσεις "βλέπει" πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ το καλοκαίρι, ενώ στην τελευταία περίπτωση την τοποθετεί στα τέλη του έτους με αρχές του 2013. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν, το πολιτικό μήνυμα πίεσης που προσπαθεί να "περάσει" η Τράπεζα.
Σε κάθε περίπτωση, τα 10 στάδια της επιστροφής στη δραχμή, σύμφωνα με την έκθεση θα είναι:
1. Κατ’ αρχάς, η Ελλάδα μένει από κεφάλαια. Αυτό μπορεί να συμβεί τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο και κάτι τέτοιο θα καταστήσει ανέφικτο για τη χώρα να χρηματοδοτήσει το δημόσιο έλλειμμά της.
2. Συγκαλείται το κοινοβούλιο για να νομοθετήσει εντός Σαββατοκύριακου. Η έξοδος από το ευρώ και η υιοθέτηση νέου νομίσματος θα απαιτήσει τη δημιουργία και την ψήφιση νέων νόμων ευρείας κλίμακας.
3. Η κίνηση κεφαλαίων τίθεται υπό αυστηρό έλεγχο, τόσο εκτός της Ελλάδας, όσο και στις αναλήψεις από τις τραπεζικές καταθέσεις.
4. Πιθανή η χρήση εγγράφων "σου χρωστάω" (IOUs) ως μέσου πληρωμής των υποχρεώσεων του κράτους σε μισθούς, συντάξεις κλπ. Πρόκειται για έγγραφα τα οποία θα δίνει το κράτος σε εργαζομένους και συνταξιούχους και με τα οποία θα δεσμεύεται να τους πληρώσει όταν θα έχει τη δυνατότητα.
5. Η Ελλάδα θα επιλέξει να χρεοκοπήσει στο χρέος της που δεν υπάγεται σε ελληνικό δίκαιο. Δηλαδή, να μην πληρώσει τα ομόλογα και τα δάνεια που βρίσκονται σε ξένο δίκαιο, όπως είναι αυτά από τον μηχανισμό στήριξης, αν και κάτι τέτοιο θα είναι δύσκολο.
6. Ενδεχόμενη κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος. Η D.B. θεωρεί ότι απαιτείται να λάβουν παρατεταμένη άδεια οι τράπεζες τουλάχιστον για όσο θα διαρκέσει η μετάβαση από το ένα νόμισμα στο άλλο. Κρίσιμης σημασίας είναι το εάν η Ε.Ε. και η ΕΚΤ θα αποφασίσουν να στηρίξουν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα για να ελαχιστοποιηθούν οι ζημίες.
7. Αποκατάσταση του ρόλου της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) όπως ήταν στην προ της ΕΚΤ εποχή. Η ΤτΕ λειτουργεί πλήρως και αυτήν τη στιγμή, αλλά πλέον θα πρέπει να τυπώνει νόμισμα, να χαράσσει νομισματική πολιτική, να διαχειρίζεται τα αποθέματα, να χαράσσει τη συναλλαγματική πολιτική κλπ.
8. Εκτύπωση εθνικού νομίσματος (δραχμής) και μετατροπή των τοπικών περιουσιακών στοιχείων και των υποχρεώσεων του κράτους.
9. Απότομη υποτίμηση της αξίας της νέας δραχμής. Η D.B. θεωρεί ότι θα φθάσει στο 50%-75%, με απώλειες παντού.
10. Απόσυρση όλων των παλαιών νομισμάτων και χαρτονομισμάτων από την οικονομία για να μην έχουν αξία.

Ο Ψωμιάδης και το αδελφό κόμμα της Χρυσής Αυγής


Ο Ψωμιάδης και το αδελφό κόμμα της Χρυσής Αυγής

Λίγες μόνο μέρες μετά την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη σε Λιάνα Κανέλλη και Ρένα Δούρου, έκπληξη προκαλεί η δήλωση που φέρεται να έκανε ο επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα, Παναγιώτης Ψωμιάδης, σύμφωνα με την οποία Νέα Δημοκρατία και Χρυσή Αυγή είναι αδελφές παρατάξεις.
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας Θράκη, φέρεται να επιδόθηκε σε μια πρωτόγνωρη "επίθεση" φιλίας προς το ΛΑΟΣ και τη Χρυσή Αυγή, χαρακτηρίζοντας συνολικά τον χώρο ως μια "οικογένεια" σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις 12 συνιστώσες του.
Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη και τη ΝΔ, σημειώνοντας ότι αυτές οι ενέργειες αποτελούν υλοποίηση του πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος.
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
"Πληροφορηθήκαμε από ΜΜΕ δηλώσεις του κ. Ψωμιάδη κατά την περιοδεία του στη Θράκη, στις οποίες αφού εντάσσει στις αδερφές παρατάξεις τη Χρυσή Αυγή, τονίζει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με το ναζιστικό κόμμα.
Μάλιστα ο κ. Ψωμιάδης πρόσφατα δήλωσε ευθαρσώς κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με στελέχη της Χρυσής Αυγής και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι θα επιστρέψουν στη γαλάζια πολυκατοικία.
Με δεδομένο ότι ο κ.Ψωμιάδης διαθέτει θεσμικό ρόλο πλέον στη Νέα Δημοκρατία, ως -διορισμένος από τον πρόεδρο της Αντώνη Σαμαρά- συντονιστής της προεκλογικής εκστρατείας στη Μακεδονία, είμαστε υποχρεωμένοι να θεωρήσουμε ότι υλοποιεί αποφάσεις του πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ.
Η συγκρότηση ενός τέτοιου μετώπου απέναντι στον επερχόμενο "κομμουνιστικό κίνδυνο", μόνο τρόμο μπορεί να προκαλεί σε πολίτες με ελάχιστες δημοκρατικές ευαισθησίες".

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...