Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Spiegel:Τώρα έρχεται η μεγάλη κρίση στην Ελλάδα...


Spiegel:Τώρα έρχεται η μεγάλη κρίση στην Ελλάδα...


Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της θετικής έκβασης του PSI και ενώ όλοι πανηγυρίζουν, το γερμανικό περιοδικό Spiegel φιλοξενεί δηλώσεις γνωστού οικονομολόγου ο οποίος ισχυρίζεται πως η μεγάλη κρίση για την Ελλάδα όχι μόνο δεν αποφεύχθηκε αλλά βρίσκεται... προ των πυλών!
Ο διακεκριμένος οικονομολόγος Χάραλντ Χάου τονίζει σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό πως....
η σημερινή απόφαση θα αποτελέσει μεγάλο βάρος στην πλάτη των Ελλήνων φορολογουμένων και επισημαίνει πως « η έκβαση αυτή δείχνει ότι υπάρχουν ακόμη πιστωτές που αναμένουν να πληρωθούν στο 100%. Όσοι πιστωτές δε συμμετείχαν στο PSI είναι κερδοσκόποι που αγόρασαν τα χρεόγραφα στο 30-40% της ονομαστικής αξίας και τώρα θέλουν να αποζημιωθούν στο έπακρον. Όμως, τώρα θα αναγκαστούν να συμμετάσχουν στο "κούρεμα"».

Ο κ. Χάου μιλά ανοιχτά για «μετάθεση του προβλήματος» ενώ προβλέπει πως σύντομα θα υπάρξει και «δεύτερη, κανονική χρεοκοπία».

«Πιθανόν να πάρει άλλους εννιά μήνες με τρία χρόνια αλλά θα υπάρχει μία πραγματικά μεγάλη κρίση, και οικονομική και πολιτική» υποστηρίζει και εκφράζει την άποψη ότι την επόμενη φορά θα επηρεάσει μόνο τους φορολογούμενους.

Που εδράζεται η βεβαιότητα του κ. Χάου; Ο οικονομολόγος υποστηρίζει πως «οι τράπεζες εδώ και μισό αιώνα είχαν το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις. Θέλουν να πάρουν όσο περισσότερες πληρωμές τόκων δύνανται, όμως τώρα συνειδητοποιούν ότι ο χρόνος εξαντλείται και έτσι αναγκάστηκαν να αλλάξουν τη στρατηγική τους».

«Τώρα προσπαθούν να μετατοπίσουν όσο μπορούν το χρέος από τη δημόσια στήριξη και αυτό είναι μια πολύ έξυπνη τακτική που ακολουθούν. Αλλά πρόκειται για τακτική που οδηγεί τους φορολογουμένους στο χείλος μιας καταστροφής», σημειώνει.

Επισημαίνει δε πως θα ήταν σοφότερο το PSI να εφαρμοστεί σε μεγαλύτερο τμήμα του χρέους που θα περιλαμβάνει όλους τους πιστωτές λέγοντας πως το εθνικό χρέος πρέπει να μειωθεί όχι στο 120% του ΑΕΠ αλλά στο 60%. «Αυτό απαιτεί μια σωστή εθνική χρεοκοπία. Έτσι θα βρισκόμασταν σε πολύ διαφορετική διαπραγματευτική θέση. Κάθε ευρώ που θα λάβει ο εκάστοτε πιστωτής θα είναι δώρο για εκείνον», τονίζει χαρακτηριστικά.

«Υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις για τα οφέλη μιας εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ. Οι εξαγωγές θα ήταν φθηνότερες, αλλά η χώρα δεν έχει τόσα πολλά προϊόντα που μπορεί να εξάγει. Σε κάθε περίπτωση, όμως η αναλογία των εισαγωγών και εξαγωγών θα έρθει σε ισορροπία. Εάν δεν αυξηθούν οι εξαγωγές, θα πρέπει να μειωθούν τουλάχιστον οι εισαγωγές. Οι Έλληνες πρέπει να καταναλώνουν λιγότερο»,

Σε ερώτηση σχετικά με πιθανές ευεργετικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η κρίση για την Ευρώπη κατά το πρότυπο των ασιατικών κρίσεων ο κ. Χάου θεωρεί ευεργετική μια επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας ενώ υποστηρίζει πως η μέχρι τώρα δράση για να βοηθηθεί η χώρα έκανε τα πράγματα χειρότερα από ότι ήταν πριν.

«Πολλές τράπεζες στην Ελλάδα είναι ήδη σε κατάσταση πτώχευσης, αλλά εξακολουθούν να δίνουν δάνεια. Μπορείτε να πάρετε τα χρήματα από την κεντρική τράπεζα και να τα δώσετε στους κερδοσκόπους. Αυτή είναι μια περίοδος που επιχειρήσεις πάνε στραβά και στο τέλος θα καταλήξουν βάρος των Ευρωπαίων φορολογούμενων. Η παρούσα πολιτική είναι απίστευτα αφελής αν συνεχιστεί», προειδοποιεί ο γνωστός οικονομολόγος.

planet-greece.blogspot.com/
Από:  logia-starata

Στα "τάρταρα" η Ελλάδα- Και άλλο δάνειο από το ΔΝΤ...


Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

Στα "τάρταρα" η Ελλάδα- Και άλλο δάνειο από το ΔΝΤ...


Στη χαμηλότερη βαθμίδα πιστοληπτικής ικανότητας -στο "C"- κατάταξε ο οίκος αξιολόγησης Moody's την Ελλάδα, συνεκτιμώντας και το έλλειμμα επί του χρέους της που παρουσιάζει η χώρα.

Στην έκθεσή του ο οίκος επισημαίνει πως η Ελλάδα (με αξιολόγηση C και χωρίς outlook) είναι ήδη χρεοκοπημένη, βάσει των κριτηρίων του, ακόμη και μετά....
την ανακοίνωση των επίσημων στοιχείων για τη συμμετοχή των ιδιωτών στο PSI+ και την απόφαση για ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης (CACs).

«Η αξιολόγηση για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα παραμένει αμετάβλητη στην κλίμακα C, τη χαμηλότερη βαθμίδα μας» σχολιάζει η Moody's.

«Η Moody's αναγνωρίζει το γεγονός πως το 85,8% των ιδιωτών που κατέχουν ομόλογα που διέπονται υπό το ελληνικό δίκαιο συμφώνησαν να συμμετάσχουν στο PSI+ και κατανοεί την ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης» σχολιάζουν στην έκθεσή τους οι αναλυτές του οίκου και προσθέτουν «οι όροι της διαδικασίας ανταλλαγής περιλαμβάνουν ζημιές για τους πιστωτές τουλάχιστον 70% επί της παρούσης ονομαστικής αξίας των ομολόγων».

Σύμφωνα με τα κριτήρια του οίκου η ανταλλαγή του ελληνικού χρέους συνιστά μια δυσμενή ανταλλαγή και εντέλει χρεοκοπία.

«Η σημερινή έκθεση της Moody's δεν έχει καμία επίπτωση στην αξιολόγηση της Ελλάδας που παραμένει στη βαθμίδα C. H Μοοdy's δεν διαθέτει αξιολόγηση χρεοκοπία (Default) ή επιλεκτική χρεοκοπία (Selective Default), αλλά το C είναι ενδεικτικό του σεισμού που θα προκληθεί αναφορικά με τις ζημιές των επενδυτών» διευκρινίζουν οι αναλυτές του οίκου.

Η Moody's θα προχωρήσει σε αναθεώρηση της αξιολόγησής της για την Ελλάδα, αποτιμώντας τον αντίκτυπο της διαδικασίας ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, σε συνδυασμό με άλλους σχετικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της στάσης της Ελλάδας έναντι στην ανάγκη υιοθέτησης των αναγκαίων μέτρων, τα οποία αποτελούν προϋπόθεση για τη λήψη εξωτερικής οικονομικής βοήθειας.

Υπενθυμίζεται πως η Μοοdy's υποβάθμισε την Ελλάδα σε C, από Ca προηγουμένως, στις 2 Μαρτίου, μετά την ανακοίνωση της επίσημης προσφοράς για το PSI+.

Την ίδια ώρα, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σκοπεύει να εισηγηθεί στις χώρες-μέλη του διεθνούς οργανισμού να χορηγήσουν νέο δάνειο, ύψους 28 δισ. ευρώ, στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η ίδια.

«Συμβουλεύτηκα σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ και, καθώς έχει γίνει συζήτηση και με την ελληνική κυβέρνηση, σκοπεύω να προτείνω μια συμφωνία ύψους 28 δισ. ευρώ» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Λαγκάρντ.

Το νέο δάνειο θα αντικαταστήσει αυτό που χορηγήθηκε το Μάιο του 2010, ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα δέκα δεν έχουν εκταμιευτεί ακόμη.
Το ποσό αυτό θα συμπεριληφθεί στο νέο δάνειο. Θα είναι ένας τύπος δανείου που χορηγείται σε χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Αναμένεται ότι η Λαγκάρντ θα προτείνει να χορηγηθεί σε διάστημα τεσσάρων ετών και να είναι το ανώτερο δεκαετούς διάρκειας.

Το δάνειο που είχε εγκριθεί το 2010 επρόκειτο να χορηγηθεί σε δόσεις μέχρι το 2013 και η αποπληρωμή του να γίνει μέχρι το 2015.
«Το εύρος και η διάρκεια της στήριξης του Ταμείου καταδεικνύουν ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τη δέσμευσή μας» προσθέτει η Λαγκάρντ.

Από:  epikaira.gr

Κυριακάτικες Πολιτικές


Κυριακάτικες Πολιτικές
VETO - 31/12/10
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ - 11/03/12
REAL NEWS - 11/03/12
ΤΟ ΠΑΡΟΝ - 11/03/12
ΤΟ ΑΡΘΡΟ - 11/03/12
Εβδομαδιαίες

Αθλητικές


Αθλητικές
Η ΓΑΤΑ - 11/03/12
ΕΞΕΔΡΑ - 11/03/12
ΠΡΑΣΙΝΗ - 11/03/12
ΦΙΛΑΘΛΟΣ - 03/10/11
DERBY - 11/03/12
GOAL - 11/03/12
SPORTDAY - 11/03/12
ΓΑΥΡΟΣ - 11/03/12

Σόιμπλε: Κάντε εκλογές αλλά τηρήστε τη συμφωνία


Σόιμπλε: Κάντε εκλογές αλλά τηρήστε τη συμφωνία

Θετικός ως προς την προώθηση ενός «σχεδίου Μάρσαλ» για την ενίσχυση της ανάπτυξης στην Ελλάδα, εμφανίζεται ο Γερμανός υπουργός ΟικονομικώνΒόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος θέτει ως προϋπόθεση την αξιοποίηση των υφιστάμενων κοινοτικών κονδυλίων.

Σόιμπλε: Κάντε εκλογές αλλά τηρήστε τη συμφωνία
Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», ο κ. Σόιμπλε υποστηρίζει πως «εμείς είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε ότι μας ζητήσουν», αλλά «δεν θέλουμε να πιστέψει κανείς ότι θέλουμε να θέσουμε την Ελλάδα υπό την κατοχή μας».
Αναφορικά με τη διεξαγωγή εκλογών, σημειώνει ότι είναι δικαίωμα της Ελλάδας να κάνει εκλογές αλλά είναι και υποχρέωσή της να τηρήσει την συμφωνία
Ο κ. Σόιμπλε χαρακτηρίζει «ανεύθυνους λαϊκιστές»  όσους λένε τους Γερμανούς, ναζί, συμπληρώνοντας: «Ό,τι σας προτείνουμε δεν είναι ούτε τα μισά από αυτά που κάναμε εμείς».
Τονίζει ακόμη ότι «ώσπου να κάνει η Ελλάδα τις αναγκαίες αλλαγές, πρέπει να της δώσουμε χρόνο» και προσθέτει ότι «αυτός είναι ο λόγος που δώσαμε το πρώτο πακέτο και ύστερα, αφού είδαμε ότι και αυτό δεν αρκούσε, το δεύτερο».
Για το ενδεχόμενο αποστολής Γερμανών εφοριακών στη χώρα μας, σημειώνει ότι «αν η Ελλάδα επιθυμεί να στείλουμε Γερμανούς εφοριακούς στο πλαίσιο ενός διεθνούς προγράμματος για την ενδυνάμωση του φορολογικού συστήματος, είμαστε πρόθυμοι να το κάνουμε [...] Ωστόσο, ο φόβος του συνδικάτου των Ελλήνων εφοριακών ότι οι Γερμανοί ειδικοί θα κλέψουν τη δουλειά των Ελλήνων συναδέλφων τους είναι παράλογος, σκέτη ανοησία».

Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις και την επικαιρότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με ένα  στη σελίδα του Newsbomb.gr.

«Βάσιμες οι καταγγελίες για το σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή»!


«Βάσιμες οι καταγγελίες για το σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή»!

Ενδείξεις ότι οι καταγγελίες για σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλήέχουν βάση, προκύπτουν σύμφωνα με την εφημερίδα «Παρασκευή+13».

«Βάσιμες οι καταγγελίες για το σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή»!
Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα, κατά τη διάρκεια της δικαστικής προκαταρκτικής εξέτασης προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ότι οι καταγγελίες έχουν βάση και για αυτό το λόγο η υπόθεση θα πάει σε τακτική ανάκριση, ενώ αναμένεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Η αποκάλυψη για ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας του τέως πρωθυπουργού έγινε τον περασμένο Ιούνιο και στηρίχτηκε σε ενημερωτικό δελτίο της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με το απόρρητο έγγραφο, η Υπηρεσία έλαβε γνώση από την FSB, τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, πως μία ομάδα εργασίας της, που αποτελούνταν από δεκαεννέα άτομα, εντόπισε και αποκάλυψε σχέδιο επίθεσης σε βάρος του τέως πρωθυπουργού.
Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις και την επικαιρότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με ένα  στη σελίδα του Newsbomb.gr.

Θα εμβόλιζαν ακταιωρό ανοικτά της Σαμοθράκης!


Θα εμβόλιζαν ακταιωρό ανοικτά της Σαμοθράκης!

Εύλογα ερωτήματα γεννά η παντελής έλλειψη αντίδρασης της ηγεσίας των υπουργείων Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη σε ένα ακόμη θερμό επεισόδιο, αυτή τη φορά στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης και Ζουράφας.

Θα εμβόλιζαν ακταιωρό ανοικτά της Σαμοθράκης!
Σύμφωνα με πληροφορίες του faros24.gr, το μεσημέρι της Πέμπτης τουρκική ακταιωρός προσπάθησε δύο φορές να εμβολίσει το σκάφος του Λιμεναρχείου Σαμοθράκης, γιατί ζήτησε από δύο Τουρκικές μηχανότρατες να μην ψαρεύουν στα Ελληνικά χωρικά ύδατα.
Το επεισόδιο ξεκίνησε γύρω στις 15:00, όταν 6,5 μίλια από την Σαμοθράκη και 4 από την βραχονησίδα Ζουράφα (Λαδόξερα) εμφανίσθηκαν δύο Τουρκικά αλιευτικά.
Το σκάφος του Λιμεναρχείου Σαμοθράκης που έκανε περιπολία στην περιοχή ζήτησε την απομάκρυνσή τους, όπως είχε κάνει και τις προηγούμενες ημέρες.
Η Τουρκική Ακταιωρός σε λίγα λεπτά έφτασε στην περιοχή και στράφηκε κατά του Περιπολικού του Λιμενικού Σώματος που με ελιγμούς γλύτωσε τον εμβολισμό.
Στο σημείο έσπευσε ελληνικό αλιευτικό προκειμένου να βοηθήσει το σκάφος του Λιμεναρχείου και για περισσότερο από μία ώρα τα σκάφη έπαιζαν κυνηγητό μεταξύ τους.
Από τον ασύρματο ειδοποιήθηκαν οι Τούρκοι να φύγουν από την περιοχή γιατί είναι Ελληνικά χωρικά ύδατα, αλλά αρνιόταν αφού δεν υπολόγιζαν την Ελληνική βραχονησίδα.
Τελικά λίγη ώρα αργότερα μπήκαν στα διεθνή χωρικά ύδατα και το επεισόδιο έληξε.
Σημειώνεται ότι στις 10 Φεβρουαρίου εξαφανίσθηκε υπό άγνωστες συνθήκες ο φάρος που ήταν τοποθετημένος πάνω στη βραχονησίδα Ζουράφα.
Αντικαταστάθηκε μόλις πρόσφατα με έναν μικρό φανό για να υπάρχει σηματοδότηση τη νύχτα.
Σημειώνεται επίσης ότι το περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης βρίσκεται ακινητοποιημένο από τον Δεκέμβριο του 2010 στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης λόγω βλάβης και δεν εγκρίνεται η δαπάνη ύψους 7 χιλιάδων ευρώ για την επισκευή του.
Παρά το γεγονός τέλος ότι από την Πέμπτη πραγματοποιεί περιοδεία στη Θράκη ο νέος Πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα Κερίμ Ουράς, η ελληνική κυβέρνηση τηρεί σιγήν ιχθύος για το περιστατικό.
Αλήθεια, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Σταύρος Δήμας, πού έχει εξαφανιστεί;
Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτης κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θέλει να βγάλει ξανά 700 αστυνομικούς στον δρόμο. Με το Λιμενικό τι προτίθεται να κάνει; Θα λειτουργήσει ποτέ το Σώμα ή θα παραμείνει στον αυτόματο πιλότο;
Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις και την επικαιρότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με ένα  στη σελίδα του Newsbomb.gr.

Συνεδριάζει η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ


Συνεδριάζει η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ

Ο αρχηγός της ΝΔ, θα απευθυνθεί για ακόμη μια φορά στο κομματικό ακροατήριο, επαναλαμβάνοντας πολλές φορές, της λέξη «Ανάπτυξη», την οποία, ο ίδιος χαρακτήρισε μάλιστα εχθές από την Καλαμάτα, μαγική.
«Η μαγική, σήμερα, λέξη για την οποία όλοι αγωνιζόμαστε και πρωτίστως η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας είναι η λέξη "Ανάπτυξη". Για την Ανάπτυξη  αγωνιζόμαστε και θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους.... Εκεί βρίσκεται σήμερα  ο νους μας, γιατί εμείς είμαστε κατεξοχήν η Παράταξη η λαϊκή η οποία πιστεύει, πραγματικά, στο δικαίωμα για Ανάπτυξη και του τελευταίου Έλληνα», σημείωσε μάλιστα χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς, δηλώνοντας έτοιμος να αγωνιστεί για τους πολίτες που βλέπουν τις δουλειές τους να χάνονται, για εκείνους που ίδρωσαν κι όμως βλέπουν τα παιδιά τους να είναι άνεργα και για το συνταξιούχο που πλήρωσε για το μεροκάματό του, για την ασφάλισή του, και βλέπει τη σύνταξή του να εξανεμίζεται.
Ο Αντώνης Σαμαράς, θα αποφύγει πάντως για ακόμη μια φορά να δώσει υπέρμετρες ελπίδες και παχυλές υποσχέσεις.
«Στις προηγούμενες εκλογές κέρδισε εκείνος που είπε ψέματα. Στις τωρινές- το πιστεύω- θα κερδίσει εκείνος που λέει την αλήθεια», δήλωσε στο newsbomb, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, θυμίζοντας πως ο πρόεδρος της ΝΔ έχει δεσμευθεί μόλις για δύο πράγματα: για τα πολυτεκνικά επιδόματα και την αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων, κάτω των 700 ευρώ.
Η απάντηση σε Παπανδρέου-Βενιζέλο
Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θα παραλείψει να απαντήσει στα όσα ειπώθηκαν εχθές, κατά τη διάρκεια της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ, από τους κυρίους Παπανδρέου και Βενιζέλο, αποφεύγοντας ωστόσο να εστιάσει μόνο στο πρόσωπο του πρώτου, τον οποίο η ΝΔ θεωρεί τελειωμένο. Θα υπογραμμίσει ωστόσο, πως η ΝΔ δεν δίνει «συγχωροχάρτια» και θα αναφερθεί στις ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης.
Από τα πυρά του Αντώνη Σαμαρά, δεν θα ξεφύγει η Αριστερά, την οποία σε προηγούμενη ομιλία του είχε καλέσει να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να πάψει να κουνά το δάκτυλο. Παράλληλα, όντας έτοιμος να υποδεχθεί πίσω στο κόμμα, πέντε από τους «γαλάζιους αντάρτες», θα επιδιώξει και την κομματική συσπείρωση, κηρύσσοντας Πανστρατιά.
Την ίδια ώρα, θα επιχειρήσει να πείσει για ακόμη μια φορά για την ανάγκη κατάκτησης της αυτοδυναμίας, κάτι που όπως θα πει δεν προέρχεται από την «αλαζονική» διάθεση του κόμματος αλλά από την ανάγκη να υπάρξει στη χώρα, σταθερή κυβέρνηση, με νωπή λαϊκή εντολή.
Ο Αντώνης Σαμαράς, δεν θα αφήσει αναπάντητη την έρπουσα φημολογία περί μετεκλογικών συνεργασιών με το ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν είμαστε όλοι ίδιοι» και πως το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να φαίνεται «παρέα», με τη ΝΔ ενώ θα ξεκόψει και τη σεναριολογία περί παράτασης του βίου της μεταβατικής.
Το πρόγραμμα πάντως του αρχηγού της ΝΔ αναμένεται να είναι πλούσιο και το επόμενο διάστημα, λόγω της μακράς προεκλογικής περιόδου, αλλά και επειδή τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως έκριναν πως θα ήταν σφάλμα να επιτρέψουν στο εκλογικό σώμα να εστιάσει μόνο στις εσωκομματικές διεργασίες του ΠΑΣΟΚ. Για αυτό το λόγο, ήδη το τρέχον Σαββατοκύριακο, η ατζέντα Σαμαρά, περιελάμβανε πέραν του σημερινού Πολιτικού Συμβουλίου, τη χθεσινή του επίσκεψη στα πάτρια εδάφη της Μεσσηνίας, όπου εγκαινίασε γέφυρα, συνοδεία του Υπουργού Μεταφορών, Μάκη Βορίδη.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...