Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Το σχέδιο κάθαρσης προσεχώς θα κορυφωθεί – Η Ελλάδα αλλάζει, οι ισχυροί θα συγκαλύψουν ανομήματα αλλά κάποιοι θα καταλήξουν στην φυλακή – Το Reuters εντείνει τον πόλεμο κατά τραπεζιτών και επιχειρηματιών - Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών συνεχίζεται


 

Το σχέδιο κάθαρσης προσεχώς θα κορυφωθεί  – Η Ελλάδα αλλάζει, οι ισχυροί θα συγκαλύψουν  ανομήματα  αλλά κάποιοι θα καταλήξουν στην φυλακή – Το Reuters εντείνει τον πόλεμο κατά τραπεζιτών και επιχειρηματιών - Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών συνεχίζεται
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο εξαγνισμού και καθαγιασμού των ανομημάτων του πολιτικού και οικονομικού συστήματος.
Το σχέδιο αυτό ωστόσο έχει δύο όψεις είναι ένα νόμισμα με δύο όψεις.
Κάποιοι ισχυροί παράγοντες του τόπου θα καταφέρουν να εξαγνιστούν και να συμμετάσχουν στην επόμενη σελίδα της οικονομικής ιστορίας της χώρας και κάποιοι άλλοι θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου.
Θα δοθούν στην πυρά για να κοπάσει η μήνις της κοινωνίας.
Η περίπτωση Λαυρεντιάδη ενός επιχειρηματία που βρίσκεται στο επίκεντρο ενός μεγάλου οικονομικού σκανδάλου είναι μόνο η αρχή και όχι το τέλος.
Ο Λαυρεντιάδης χρησιμοποίησε το τραπεζικό σύστημα παράτυπα, αλλά το τραπεζικό σύστημα πολύ αργά κινητοποιήθηκε.
Ο Λαυρεντιάδης χρησιμοποίησε το εκδοτικό σύστημα όντας συμμέτοχος σε πλειάδα εκδοτικών ομίλων.
Ο όμιλος ΝΕΠ του Π Κυριακίδη τον οποίο ο Λαυρεντιάδης χαρακτήριζε πατέρα και με τον οποίο συνεργάστηκαν στενότατα κατείχε το 12,53% του Πήγασου και το 10,14% τής Χ. Κ. Τεγόπουλος, ελέγχει μεταξύ άλλων το 10% στον Skai FΜ, το 10% του Red FΜ, τo 50% του περιοδικού «Επίκαιρα» και το 26,66% της εταιρείας του κ. Γ.Κύρτσου.
Επίσης, με 100% ελέγχει τον ραδιοσταθμό Flash, τους τηλεοπτικούς σταθμούς Κανάλι 10 που μετονομάστηκε σε sunny TV που συνεργάζεται με το οικονομικό κανάλι SBC  και Sport ΤV.
Την αγγλόφωνη εφημερίδα και το portal «Αthens Νews» και τις εφημερίδες «Εspresso» που εν συνεχεία πουλήθηκε ενώ ήταν κάτοχος των εφημερίδων που έκλεισαν  «Χώρα», «Ισοτιμία», «Score» και την εταιρεία Daily Ρress (περιοδικός Τύπος).
Επίσης κρυφός χρηματοδότης της οικονομικής εφημερίδας Αξία  και της εφημερίδας Αυριανής. 

Ο Λαυρεντιάδης με βάση το πόρισμα της ΤτΕ έχει παρατυπώσει σκανδαλωδώς.
Έχουν γίνει σημαντικές παρανομίες.
Προφανώς η δικαιοσύνη θα κρίνει αν είναι ένοχος ή αθώος.
Ωστόσο ο Λαυρεντιάδης είχε χρηματοδοτήσει πλειάδα δραστηριοτήτων και πολιτικών.
Εκ των βασικών χρηματοδοτών του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ο Λαυρεντιάδης αν αρχίσει να μιλάει ίσως αποκαλύψει πόσο βρώμικο είναι ένα κομμάτι της Ελλάδος.
Ο Λαυρεντιάδης όμως είναι ένα κομμάτι του πάζλ.
Παρασκηνιακώς θεωρήθηκε και στοχοποιήθηκε ως ο υπεύθυνος για τα χτυπήματα ξένων μέσων ενημέρωσης κατά της ΤτΕ και ελλήνων τραπεζιτών.
Δεν έχει μεν αποδειχθεί αλλά προσεχώς μπορεί πολλά να έρθουν στο φως.
Η υπόθεση Λαυρεντιάδη είναι ένα βήμα από τα πολλά που θα υπάρξουν ώστε κάποιοι να καθαγιαστούν και κάποιοι να δοθούν στην πυρά για να κοπάσει η μήνις της κοινωνίας.
Ωστόσο φαίνεται ότι το σχέδιο κάθαρσης που επιχειρείται, το σχέδιο αποδόμησης και σπίλωσης έχει εκπονηθεί στο εξωτερικό και βρίσκει ορισμένους υποστηρικτές στο εσωτερικό.
Ορισμένοι θεωρούν ότι πίσω από αυτό το μεγάλο σχέδιο ανατροπής του σαθρού καθεστώτος είναι η Τρόικα η οποία επιχειρεί να αλλάξει τα πάντα παρασκηνιακώς.
Δυστυχώς αν ισχύει αυτό ορισμένα ελληνικά συμφέροντα προσπαθούν να εμφανιστούν ως τιμητές της Τρόικα για να μπορέσουν να επιβιώσουν στην νέα εποχή.
Οι τιμητές αυτοί είναι πιο επικίνδυνοι καθώς οι ίδιοι έχουν υποπέσει σε σοβαρότατα ανομήματα τα οποία επιχειρούν να συγκαλύψουν με την φιλοτροικανή πολιτική τους.
Ανερχόμενο μέσο ενημέρωσης στην τηλεόραση και παραδοσιακά ισχυρά μέσω στον τύπο θέλει να εκτοπίσει τα παλαιά συμφέροντα και να αποκτήσει την εξουσία στον εκδοτικό χώρο.
Δυστυχώς η σαπίλα συνεχίζει να υπάρχει στην Ελλάδα.
Δεν είναι δυνατό να είναι τιμητές οι βρώμικοι και οι βρώμικοι να παρουσιάζονται ως προστάτες της χώρας.
Υπάρχει σαπίλα και βρωμιά την οποία εκτοξεύουν ένθεν…ένθεν.
Σε αυτό το σκηνικό ανατροπής των παραδοσιακών πόλων οικονομικής εξουσίας ρόλο διαδραματίζει το Reuters το οποίο ετοιμάζει αρχές της εβδομάδες χτύπημα κατά επιχειρηματιών, τραπεζιτών, κατά της διαπλοκής.
Όλα αποτελούν ένα σχέδιο που έχει ένα στόχο.
Να γυρίσει σελίδα η φθαρμένη οικονομική ιστορία της χώρας και να δημιουργηθεί μια νέα με ήδη φθαρμένα στοιχεία.
Η σελίδα άλλαξε το βιβλίο συνεχίζει να παραμένει το ίδιο.
Η σαπίλα της Ελλάδος το παρελθόν το παρόν και το μέλλον ο τίτλος του βιβλίου.
Ωστόσο η πρσπάθεια αποδόμησης που επιχειρείται έχει και ένα άλλο στόχο να δημιουργηθεί ένας νέος πόλος οικονομικής εξουσίας.
Ο πόλεμος θα είναι σκληρός και αιματηρός, ο πόλεμος θα είναι εξωτερικά υποκινούμενος.
Το ερώτημα όμως παραμένει η Ελλάδα αλλάζει προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο;
Οι επιθέσεις ειδικά κατά τραπεζιτών είναι δόλιες και εσωτερικά υποκινούμενες.
Βρήκαν ευκαιρία τα δήθεν καθαρά αλλά στην κυριολεξία πολύ φθαρμένα συμφέροντα να προβούν σε ξεκαθάρισμα λογαρισμών.
Αυτό συμβαίνει πραγματικά ξεκαθάρισμα λογαρισμών.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...