Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Η συνάντηση των Χριστουγέννων και ο Βασίλης Ράπανος ως επικεφαλής συνασπισμού της κεντροαριστεράς


 






Ανήμερα Χριστούγεννα σε σπίτι οικονομικού παράγοντα στο κέντρο της Αθήνας. 
Καλεσμένοι δύο πρώην πρωθυπουργοί και 3 επιχειρηματίες των οποίων οι εξαγωγικές επιχειρήσεις είναι γνωστές παγκοσμίως. Από τους πραγματικά πετυχημένους Έλληνες επιχειρηματίες στους ισολογισμούς των οποίων υπάρχει μηδέν δανεισμός από εγχώριες τράπεζες.Πρόσωπα που δεν απασχόλησαν ποτέ τις κοσμικές στήλες των ΜΜΕ αλλά ούτε και τουςδικαστικούς συντάκτες.
Ο ένας από τους τρεις διατηρεί στενή φιλία με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφαγκ Σόιμπλε παρότι αρκετά χρόνια νεότερός του. Με τον Σόιμπλε γνωρίσθηκαν σε νοσοκομείο της  Γερμανίας την εποχή ο  σημερινός πανίσχυρος υπουργός Οικονομικών νοσηλεύονταν ύστερα από την επίθεση με πυροβολισμούς που είχε δεχθεί. Ο έλληνας επιχειρηματίας έκανε τότε μετεκπαίδευση του σε ένα εξειδικευμένο τομέα της πυρηνικής ιατρικής. Αργότερα θα άφηνε την επιστήμη του όταν χρειάσθηκε να αναλάβει την επιχείρηση του πεθερού του-μια τεράστια εταιρεία για την οποία θυσίασε την προσωπική καριέρα. Μόνο που η γνωριμία με τον Σόιμπλε παρέμεινε στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων.
Είναι τόση η οικειότητα που ο Σόιμπλε στη διάρκεια των 2 τελευταίων χρόνων του Μνημονίου, έχει συζητήσει μαζί του τουλάχιστο 10 φορές- κάποιες μάλιστα και από κοντά με τον Έλληνα επιχειρηματία να επισκέπτεται τον Γερμανό στο γραφείο του.
Στεκόμαστε στο συγκεκριμένο πρόσωπο μια και όπως όλα δείχνουν θα έχει ρόλο κλειδί στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Όταν η κουβέντα στο σπίτι του οικονομικού παράγοντα έφτασε στις πολιτικές εξελίξεις –άλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος της συνάντησης-χρειάσθηκε να πέσουν πολλά ονόματα στο τραπέζι ώστε να υπάρξει ομοφωνία για το πρόσωπο το οποίο θα μπορούσε να καλύψει το πολιτικό κενό που αφήνει η αποτέφρωση του ΠΑΣΟΚ καθώς και η αναμενόμενη της ΔΗΜΑΡ.
Ο Βασίλης Ράπανος-απών από την συνάντηση-ήταν το πρόσωπο στο οποίο συμφώνησε η παρέα ότι θα μπορούσε να αναλάβει επικεφαλής ενός μεγάλου συνασπισμού της κεντροαριστεράς.
-Πρόκειται για έναν «αριστερό Μόντι»…,
είπε κάποιος από την παρέα χαριτολογώντας, μιλώντας για τον Βασίλη Ράπανο πλέκοντάς του παράλληλα το εγκώμιο. Συμφώνησαν όλοι μαζί του.
Το επόμενο διάστημα θα δείξει πόσο εκείνη η συνάντηση,  το μεσημέρι των Χριστουγέννων, θα γεννήσει εξελίξεις στο χώρο της λεγόμενης κεντροαριστεράς…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...