Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Αύξηση του ελληνικού ΑΕΠ κατά 30% εντός 10ετίας «βλέπει» η Goldman Sachs


 

Αύξηση του ελληνικού ΑΕΠ κατά 30% εντός 10ετίας «βλέπει» η Goldman SachsΘετικές εκτιμήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας περιλαμβάνει η τελευταία έκθεση της Goldman Sachs που συνδέει τη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας μας με την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης από ευρωπαϊκής πλευράς, αλλά και με την τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση.

Οι αναλυτές της Goldman Sachs εκτιμούν ότι αν η Αθήνα εφαρμόσει αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί, τότε μέσα στα επόμενα 10 χρόνια το ΑΕΠ θα είναι κατά 30% υψηλότερο, ενώ δεν αποκλείει και την αύξηση έως και 40%.
«Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης πλέον είναι να εφαρμόσει αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί και εφόσον αυτό συμβεί, τότε μέσα στα επόμενα 10 χρόνια το ελληνικό ΑΕΠ θα είναι κατά 30% υψηλότερο με τις πλέον συντηρητικές εκτιμήσεις, χωρίς να αποκλείεται το ποσοστό αυτό να ανέλθει ακόμα και στο 40%. Ανάλογη θα είναι και η μείωση του χρέους ως ποσοστού επί του ΑΕΠ», αναφέρεται στην έκθεση.
Οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας επικεντρώνονται στην στήριξη που παρέχει η τρόικα προς την Ελλάδα, επισημαίνουν την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των εταίρων προς τη χώρα και υποστηρίζουν ότι «μόνο αν το θέλει η τρόικα, η Ελλάδα μπορεί να ξαναχρεοκοπήσει».
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι η πιθανότητα χρεοκοπίας είναι πλέον πολύ μικρή μέσα στην επόμενη δεκαετία και πως αυτό θα εξαρτηθεί τόσο από την τήρηση των δεσμεύσεων όσο και από τις σχέσεις με την τρόικα.
Σύμφωνα με την Goldman Sachs, με βάση το συμφωνημένο πλάνο αναχρηματοδότησης της Ελλάδας, ο επίσημος τομέας θα κατέχει το 80% του ελληνικού χρέους έως το 2016.
Επίσης, μέχρι το 2020, η χώρα μας θα πρέπει να εξοφλήσει περί τα 15 δισ. έντοκα γραμμάτια, περί τα 60 δισ. που επί της ουσίας ελέγχει τη διακράτησή τους η τρόικα και περί τα 10 δισ. εγγυήσεις ή ομόλογα διεθνούς δικαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...