Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Καμία απόφαση αύριο στο Eurogroup - Νευρική κρίση στην κυβέρνηση και με τον Α/ΓΕΝ


ΧΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ

 



Ελάχιστες έως μηδενικές είναι οι πιθανότητες να ληφθεί απόφαση στο αυριανό Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ και βέβαια ούτε κουβέντα για την mega διπλή δόση των, συνολικά, 44 δισ. ευρώ.
Στην καλύτερη περίπτωση θα έχουμε νέα αναβολή, στην χειρότερη μπορεί να καταδειχθεί τέτοια διάσταση απόψεων που ίσως καταλήξουμε σε οδυνηρό αδιέξοδο. Ήδη έχει αρχίσει να συζητείται ημερομηνία συνεδρίασης νέου Eurogroup για την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου! 
Και όλα αυτά ενώ στο εσωτερικό της χώρας η κυβέρνηση δείχνει να χάνει τον έλεγχο.
Το έγγραφο του Α/ΓΕΝ Κοσμά Χρηστίδη που αποκάλυψε το defencenet.gr και η εν συνεχεία δημόσια παρέμβασή του, μέσω συνέντευξης σε κυριακάτικη εφημερίδα, έχουν δημιουργήσει μεγάλο θόρυβο και στο εξωτερικό και έχουν αρχίσει να διακινούνται πάλι σενάρια περί "στρατιωτικού κινήματος", έστω και αν οι λόγοι της παρέμβασης του Α/ΓΕΝ ήταν πρακτικοί και αφορούσαν το ... εφάπαξ!
Την ίδια ώρα, πηγές από το Παρίσι αναφέρουν ότι στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν στους τρόπους απομείωσης του ελληνικού χρέους, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα: Πρέπει να συμφωνήσει και το ΔΝΤ.
Η προϋπόθεση επίτευξης χρέους 120% επί του ΑΕΠ το 2020, ούτε για αστείο δεν μπορεί να επιτευχθεί  με μεσοβέζικες λύσεις, και αυτός είναι λόγος που το ΔΝΤ επιμένει στην εκ νέου διαγραφή χρεών. Εδώ που τα λέμε, η τρόϊκα έχει αποτύχει παταγωδώς να κάνει επιτυχημένες προβλέψεις σε διάστημα τριμήνου, θα πετύχει να προβλέψει ότι το χρέος θα είναι 120% του ΑΕΠ το 2020;.Δεν υπάρχει λοιπόν καμία συμφωνία σε ότι αφορά την μακροπρόθεσμη διαχειρισιμότητα του ελληνικού χρέους.
Ο Α.Σαμαράς που πλέον τα παίζει "όλα για όλα" (όχι ότι θα αλλάξει τίποτα σημαντικό επί της ουσίας, αν ληφθεί η δόση, αλλά έτσι θεωρούν στην κυβέρνηση ότι θα πάρουν επικοινωνιακή "ανάσα") είχε μια πολύ σημαντική επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ χθες.
Προσπάθησε να πείσει ότι πρέπει οι ΗΠΑ να σκήσουν όλη την επιρροή τους στο ΔΝΤ για να γίνει πιιο ελαστικό σε ότι αφορά το επίπεδο τους χρέους το 2020.
Έστω και αν αυτό (δηλαδή το να υποχωρήσει το ΔΝΤ) δεν είναι θετικό για τα ελληνικά συμφέροντα:Η επιπλέον διαγραφή του χρέους είναι απαραίτητη για την επιβίωση της χώρας.
Επίσης ο Α.Σαμαράς επικοινώνησε με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, προκειμένου να υπάρξει «κατανόηση» από την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, και να μην υπάρξει νέα αναβολή στη θετική απόφαση για την Ελλάδα, στο Eurogroup.
Αλλά, όπως προαναφέραμε, όλες οι πληροφορίες, μέχρι στγμής συγκλίνουν στο αντίθετο.
Στο μεταξύ στο εσωτερικό η κατάσταση μοιάζει με καζάνι που βράζει: Όταν ακόμα και οι Ένοπλες Δυνάμεις - δι'ενός Αρχηγού Κλάδου, μάλιστα, όπως ο Α/ΓΕΝ Κοσμάς Χρηστίδης - θέτουν δημοσίως θέματα ηθικού και απομείωσης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων, δηλαδή της ασφάλειας της χώρας, τότε εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι η κυβέρνηση ελέγχει πολύ λίγα πράγματα στην χώρα.
Η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και η εξαθλίωση εκατομμυριων πολιτών, συνθέτουν εκρηκτικό μίγμα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...