Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Εθνικό έγκλημα κάνουν οι νταβατζήδες με την προβολή της τουρκικής προπαγάνδας πάνω στις δημόσιες συχνότητες.


Εθνικό έγκλημα κάνουν οι νταβατζήδες με την προβολή της τουρκικής προπαγάνδας πάνω στις δημόσιες συχνότητες.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 11, 2012
20121111-005643.jpgΆρθρο από το “Παρόν”
Παρασκευή βράδυ και έπιασα τον εαυτό μου καθώς παρακολουθούσε τον «Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή» να συμπονώ τις σουλτάνες στο χαρέμι, τις οποίες θα έκαιγαν σαν λαμπάδα μέσα στο παλάτι, ενώ ευχόμουν ο Σουλεϊμάν να τρέξει όσο πιο γρήγορα μπορεί με το άλογό του από την Ανδριανούπολη που βρισκόταν για κυνήγι για να σώσει τα τέσσερα μωρά του αλλά και την αγαπημένη του Χουρέμ.
Σε κλάσμα δευτερολέπτου συνειδητοποίησα τι είχε καταφέρει πάνω στο συναίσθημά μου η κατά τα άλλα χλιδάτη σαπουνόπερα του χαρεμιού. Να ταυτιστώ με τον ήρωα, να συμπάσχω με τη μητέρα του, να καρδιοχτυπώ που η αδερφή του πνίγηκε από τους καπνούς και έπεσε 
στα σκαλιά ενώ ήταν έγκυος…
Οι «κακοί» και «αιμοβόροι» Γενίτσαροι θα έσφαζαν τους «καλούς» πασάδες και τους «ειρηνικούς» και «δίκαιους» αγάδες. Μα, έχουμε τρελαθεί τελείως σκέφτηκα; Το συναίσθημα που μου έβγαλε το επεισόδιο, λόγω της αυτόματης κριτικής σκέψης, δεν κράτησε για πολύ. Γιατί η ιστορία που γνωρίζεις από τα σχολικά σου χρόνια έρχεται και σε χτυπάει σαν χαστούκι και σου λέει «ξύπνα, ο κακός για τους Έλληνες, ο δυνάστης, ήταν ο Σουλεϊμάν και όχι οι Γενίτσαροι»… Οι Γενίτσαροι ήταν τάγμα μισθοφόρων, παιδιά που είχαν παρθεί βίαια από την αγκαλιά της Ελληνίδας μάνας τους και μεγάλωσαν μέσα σε στρατιωτική σχολή για να υπηρετούν τον Σουλεϊμάν και να τον ακολουθούν σε κάθε πολεμική εκστρατεία του.
Καθόλου αθώα δεν είναι η τουρκική σειρά «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής», ίσα ίσα, που ως ιστορική σειρά περνά τα μηνύματά της, τα οποία αν τα βλέπει ένα παιδί του Δημοτικού θα βγάλει άλλα συμπεράσματα πολύ επικίνδυνα για την εθνική του ταυτότητα και μνήμη.
Η σειρά δεν έχει να κάνει μόνο με τις καυτές ερωτικές νύχτες του Σουλεϊμάν και τα… χαλβέτ. Έχει να κάνει με τις κατακτήσεις του σουλτάνου, τις βιαιοπραγίες της οθωμανικής αυτοκρατορίας και τους αποκεφαλισμούς στους άπιστους.
Η αθώα τηλεθέαση μιας ιστορικής σειράς, που μας έρχεται με αγάπη από τους γείτονες, δεν είναι τόσο αθώα, αλλά υπηρετεί το δόγμα του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας περί ήπιας διπλωματίας -μην πούμε καλύτερα τουρκικής προπαγάνδας μέσω των σίριαλ.
Ο ΑΝΤ-1 πρέπει να σκεφτεί πολύ καλά τι κάνει προβάλλοντας αυτήν τη σειρά και τι ζημιά προκαλεί στο εθνικό μας φρόνημα. Το άλλοθι μιας χλιδάτης σειράς σε καιρούς κρίσης δεν πείθει κανέναν πια… Και το κέρδος δεν πρέπει να μπαίνει μπροστά στην πατρίδα. Δεν μπορεί μια σειρά να ξεκινά με την κατάκτηση της Ρόδου από τον Σουλεϊμάν, την οποία και κατέκτησε από τους Ιππότες μετά από προδοσία εκ των έσω, ενώ δεν κατάφερε πολεμικά να την κερδίσει και γι’ αυτό αποκεφάλισε τον στρατηγό του θυμωμένος από τις συνεχείς αποτυχίες. Αλλά η πνευματική μας αλλοτρίωση και η πολιτιστική χρεοκοπία έχουν επέλθει χρόνια πριν από τα τούρκικα σίριαλ. Εδώ και χρόνια προβάλλονται ελληνικές σειρές που μοιάζουν να απευθύνονται σε αγράμματους, ανεγκέφαλους, ανθρώπους με υστερικές γυναίκες, καρικατούρες γκέι και δράματα για λαϊφ-στιλάτους γιάπηδες. Το τούρκικο που μας κάθισε στον σβέρκο ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα! Καλά να πάθουμε!
Η ογκώδης άγνοια της ιστορίας μας θα μας φέρει σε μεγάλες περιπέτειες!
H Φωτογραφία από ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...