Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Γύρω-γύρω όλοι και στη μέση ο Βασίλης (Γκαγκάτσης)


 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γύρω-γύρω όλοι και στη μέση ο Βασίλης (Γκαγκάτσης)
* Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟ ΤΟΥ Β. ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ- ΠΟΥ «ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ» ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΩΞΗ ΖΑΓΟΡΑΚΗ-ΒΙΟΛΙΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ- ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΡΙΓΜΟΥΣ, ΑΦΟΥ Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ, ΕΝΩ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

Κάποιοι, διαβάζοντας τον τίτλο του ρεπορτάζ, ίσως διατυπώσουν την άποψη ότι χαρακτηρίζεται από υπερβολή. Όμως, όπως θα διαπιστώσει κανείς διαβάζοντάς το, ο τίτλος είναι απόλυτα ενδεικτικός για τις δραστηριότητες του πολυσχιδούς τέως –και φιλοδοξούντος μελλοντικά– προέδρου της ΕΠΟ. Ένας μεγάλος κύκλος προσώπων, ορισμένα μάλιστα εκ των οποίων έχουν μεγάλη εμβέλεια στο πανελλήνιο, παρουσιάζονται σε κάποια πτυχή της ποδοσφαιρικής ή επιχειρηματικής ενασχόλησής τους να «εμπλέκονται», δικαίως ή καθ’ υπερβολήν, με τον αμφιλεγόμενο επαγγελματία παράγοντα του ποδοσφαίρου που ακούει στο όνομα Βασίλης Γκαγκάτσης. Τα πρόσωπα; Πρώτης γραμμής, και μάλιστα με μεγάλες περγαμηνές:

Θοδωρής Ζαγοράκης, Ζήσης Βρύζας, Ηλίας Βιολίδης, Διονύσης Ψωμιάδης, Χρήστος Σάββας, Γιάννης Ιωαννίδης, και βέβαια πολλοί άλλοι από τον χώρο της Βόρειας Ελλάδας.

Αλέξης Κούγιας, Χρήστος Παναγόπουλος, Γιάννης Αλαφούζος (ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τον Βασίλης Γκαγκάτση).

Και τέλος από τη νησιώτικη Ελλάδα, ο Γιώργος Σαρρής, λόγω της υποψηφιότητάς του για πρόεδρος της ΕΠΟ.
 
Ας ξεκινήσουμε από τη Β. Ελλάδα

Όπως είναι γνωστό, οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες Θόδωρος Ζαγοράκης και Ηλίας Βιολίδης διώκονται κακουργηματικά για υπεξαίρεση και απιστία εις βάρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Η έκθεση του Σώματος Ορκωτών Λογιστών, τον Οκτώβριο του 2011, βάσει της οποίας ασκήθηκε η δίωξη, αποτελεί έναν πραγματικό καταπέλτη αφού αυτά τα οποία καταγράφονται είναι εξόχως σοβαρά και ποινικώς κολάσιμα. Τα ερωτηματικά που προκύπτουν –και βεβαίως θα διερευνηθούν δικαστικά– πέραν της ποινικής τους εμπλοκής, σήμερα αποτελούν τη μόνιμη επωδό στα χείλη των οπαδών του ΠΑΟΚ, αφού εκείνοι είναι που στήριξαν και στηρίζουν βασικά την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ. Ένα μάλιστα site της Β. Ελλάδος, με το όνομα baladoros.com, έχει επιχειρήσει μια καταγραφή, η οποία δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα και την οποία παραθέτουμε αυτούσια:

«…Θ’ αποφύγουμε να κάνουμε χαρακτηρισμούς, για τα λεφτά που λείπουνε από το ταμείο και βρίσκονται στα χέρια του Ζαγοράκη (200+120 χιλιάδες από τις ΕΠΟΜΕΝΕΣ χρονιές) και του Βιολίδη (425 χιλιάδες συν τυχόν επιταγές που ενδέχεται να μην πληρώθηκαν μετά τον Ιούνιο του 2010)...

·         Τα μετρητά που πήρε ο Βιολίδης κι έδινε επιταγές που διπλοπληρώθηκαν από την ΠΑΕ ή έμειναν απλήρωτες και θα έπρεπε να είανι απαιτήσεις της ΠΑΕ απ΄ αυτόν (περί τις 425 χιλιάδες...)

·         Αποφάσεις διοικητικού συμβουλίου χωρίς υπογραφή Βρύζα (όταν ήταν πρόεδρος) ενώ αναφέρεται ότι ήταν Παρών

·         Δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε...δάνεια προς την υπάλληλο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Αντιγόνη, η οποία δηλώνει ΑΓΝΟΙΑ για το θέμα

·         Τρελό φαγοπότι από τους μάνατζερ, με διπλά συμβόλαια και απίστευτα ποσοστά

·         Ύποπτες καταθέσεις σε λογαριασμούς ασχέτων

·         Εξωφρενικά συμβόλαια των παικτών που έφερνε ο Βρύζας, καθώς και τα λοιπά έξοδά τους που ΔΕΝ περιλαμβάνονται στις αρχικές συμφωνίες, όπως τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ π.χ. σε έπιπλα που κανείς δεν ξέρει πού βρίσκονται ή τι γίνονται όταν φεύγουν οι παίκτες

·         Σωρεία φορολογικών παραβάσεων του ΚΒΣ αλλά και του ποινικού κώδικα

·         Μονογραφές σε αποδείξεις που δε φαίνεται ποιος πήρε τα λεφτά

·         Μετρητά σε συναλλαγές που ο νόμος ορίζει να γίνονται μέσω τράπεζας

·         Παραλαβή χρημάτων από πρόσωπα χωρίς εξουσιοδότηση

·         Χοντρά μεροκάματα για τους πορτιέρηδες που τώρα είναι στη φυλακή

·         Δυσανάλογες αμοιβές στα ίδια πρόσωπα ή για την ίδια εργασία

·         Αύξηση στα φύλακτρα σε εταιρεία από 90 σε 200 χιλιάρικα το χρόνο, επίσης 50 χιλιάδες ευρώ για φύλαξη ακόμα και στα ... έργα στη Μεσήμβρια

·         Το αθλητικό κέντρο που κόστισε ως το τέλος του 2010 στα 1,3 εκατομμύρια ευρώ (!!!)

·         Τιμολόγια για μετακομίσεις... εξπρές από την Αθήνα ως τη Θεσσαλονίκη μέσα σ΄ ένα μόλις... μισάωρο

·         Αμοιβή φυσιοθεραπευτή σε ένα παιχνίδι... 1.160 ευρώ

·         Αμοιβή Ζαγοράκη με 7.000 ευρώ

·         Αμοιβές σε πρόσωπα... φαντάσματα, χωρίς όνομα ή ΑΦΜ

·         Ενοικιάσεις σπιτιών από τον Ιωσηφίδη και τον προσωπικό ασφαλιστή του Ζαγοράκη με διπλασιασμό του κόστους ενοικίου...

·         Αυτά είναι κάποια λίγα, ενώ υπάρχουν τόσα και τόσα πολλά άλλα...


Και σημειωτέον, ότι εδώ ΔΕΝ υπολογίζουμε τα 200 χιλιάρικα που πήρε ο Ζαγοράκης από το ταμείο δήθεν για... μεταγραφές, καθώς δεν περιλαμβάνονται στον έλεγχο, αφού η... "ανάληψη" έγινε τη χρονιά που δεν έχει ελεγχθεί ακόμα (2010-2011), ούτε τα 120 χιλιάρικα που πήρε πριν φύγει από την ΠΑΕ (2012), για τα οποία ΔΕΝ υπάρχουν παραστατικά, και τώρα λέει ότι πήγαν για το καλό του ΠΑΟΚ, προκαλώντας μάλιστα Βρύζα και Κατσαρή να ... αποκαλύψουν τις βρομιές του, καθώς ήταν ενήμεροι για την κατάληξή τους!!!

Περιλαμβάνεται όμως η αμοιβή του Γκαγκάτση, που ήταν 15 χιλιάρικα το μήνα ΚΑΘΑΡΑ συν ΦΠΑ, τα οποία κατατέθηκαν στο λογαριασμού κάποιας... Δενδρινού και χειρόγραφα στην απόδειξη αναφέρεται "Γκαγκάτσης"!!!»

Η εμπλοκή Βασίλη Γκαγκάτση

Στο Πόρισμα «Αμοιβές και έξοδα δικηγόρων», επί λέξει αναφέρονται τα εξής:

«Στις 1.7.2009 συντάχθηκε συμφωνητικό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με το δικηγόρο κ. Γκαγκάτση Βασίλειο με χρέη Εκτελεστικού Διευθυντή, με διάρκεια 1.7.2009 έως και 31.5.2010 και συμφωνηθείσα αμοιβή €15.000,00 συν ΦΠΑ ανά μήνα. Τέθηκε υπόψη του ελέγχου μας καταθετήριο της Τράπεζας Πειραιώς για την εξόφληση τμήματος (έναντι) της ανωτέρω αμοιβής, το οποίο αναγράφει ως δικαιούχο του λογαριασμού το όνομα ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ. Α.Ν. και χειρόγραφα το όνομα ΓΚΑΓΚΑΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ.

»Δε γνωρίζουμε ποια είναι η σχέση του ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ Α.Ν. και του ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ. Το ανωτέρω συμφωνητικό λύθηκε στις 23.9.2009.

»Με την υπ’ αριθμ. 181/22.1.2010 απόφαση Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ορίστηκε να εκτελεί χρέη Εκτελεστικού Διευθυντή ο Γκαγκάτσης Χρυσόστομος και να προσφέρει τις υπηρεσίες του αμισθί».

Το νόμιμο και το ηθικό

Κατ’ αρχάς, με δεδομένο ότι ο Βασίλης Γκαγκάτσης παραιτήθηκε από την προεδρία της ΕΠΟ τον Δεκέμβριο του 2008, η σύναψη σύμβασης ως νομικού με οποιαδήποτε εταιρεία δεν αποτελεί αξιόποινη πράξη. Με δεδομένα όμως την ισχύ που διέθετε ως πρόεδρος, και τη συγγενική του σχέση με τον Θόδωρο Ζαγοράκη, καθώς επίσης και την εργασιακή σχέση του γιου του Μάκη με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η συνεργασία του αυτή αποτελούσε πρόκληση για τις άλλες ομάδες, οι οποίες έβλεπαν έναν πανίσχυρο παράγοντα του ποδοσφαίρου να εκδηλώνεται ανοιχτά υπέρ μιας ομάδας ανταγωνίστριάς τους. Σαν παράδειγμα θα μπορούσαμε να αναφέρουμε την υποθετική περίπτωση του Μισέλ Πλατινί, που αν παραιτείτο από την προεδρία της UEFA να αναλάμβανε γενικός διευθυντής της Μαρσέιγ!!! Πώς θα αντιδρούσαν οι άλλες ομάδες τόσο στη Γαλλία όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Αλλά είπαμε: Άλλο το νόμιμο και άλλο το ηθικό.

Τέλος, η καταβολή χρηματικού ποσού στον λογαριασμό Α.Ν. ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ –προφανώς πρόκειται για την κυρία Ακριβή (Βιβή) Δενδρινού, σύζυγο του Βασίλη Γκαγκάτση– για αμοιβές του ιδίου, προκαλεί βεβαίως απορίες, τις οποίες θα αναλάβουν να διερευνήσουν τα αρμόδια εποπτικά της φορολογίας όργανα. Αν, δηλαδή, οι παραπάνω αμοιβές έχουν δηλωθεί στη φορολογική δήλωση του Βασίλη Γκαγκάτση, αν έχουν αναφερθεί στο «πόθεν έσχες» της περιόδου εκείνης κ.λπ. Στο σημείο αυτό ας μην ξεχνάμε ότι για κάποιες όμοιας μορφής «παραλείψεις» στο «πόθεν έσχες» του τέως προέδρου της ΕΠΟ τον έχουν «φορτώσει» με μια ποινή φυλάκισης πέντε μηνών, ποινή για την οποία ο ίδιος έχει ήδη ξεκινήσει αναιρετική διαδικασία προκειμένου να την απαλείψει από το Μητρώο του.

Η κόντρα –λόγω Γκαγκάτση– Δ. Ψωμιάδη και Ν.Δ.

Ένα άλλο θέμα που αφορά στη Βόρεια Ελλάδα, και κυρίως στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και αντιπρόεδρο της ΕΠΣ Μακεδονίας, Διονύση Ψωμιάδη, είναι η στήριξη της υποψηφιότητας του Βασίλη Γκαγκάτση για την προεδρία της ΕΠΟ. Στήριξη, η οποία πλέον γίνεται εμφανής με τη συμμετοχή του προέδρου της Ένωσης κ. Γραμμένου στο ψηφοδέλτιο του Β. Γκαγκάτση!!! Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι με δεδομένη την άρνηση του ΠΑΣΟΚ (ζητήθηκε από τον Στέλιο Αγγελούδη, ο οποίος αρνήθηκε κάθε ανάμειξη στην υποψηφιότητα του Β. Γκαγκάτση) και επίσης την άρνηση της ΔΗΜΑΡ, στη Νέα Δημοκρατία δεν διανοούνται καν ότι επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά είναι δυνατόν να εκλεγεί πρόεδρος στο ποδόσφαιρο ο Βασίλης Γκαγκάτσης. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, λοιπόν, ότι αυτή η τοποθέτηση του Διονύση Ψωμιάδη τον φέρνει σε ανοιχτή κόντρα με τη Ν.Δ., κόμμα με τη σημαία του οποίου εξελέγη αντιπεριφερειάρχης και στη συνέχεια –λόγω του γνωστού προβλήματος του αδελφού του, Παναγιώτη–, ως περιφερειάρχης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης τραβάει τα μαλλιά του, δεδομένου ότι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί –ως αρμόδιος υπουργός– την κόντρα με τον περιφερειάρχη-επιλογή της παράταξής του. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Γιάννης Ιωαννίδης εκλέγεται στη Θεσσαλονίκη και οι κάθε μορφής κόντρες σπάνια ωφελούν έναν πολιτικό, όταν γίνονται στην εκλογική του περιοχή…

Γκαγκάτσης: «Με στηρίζουν οι δεξιοί»

Πέραν του Διονύση Ψωμιάδη, η πλευρά Γκαγκάτση διαρρέει ότι πρόσωπα που πρόσκεινται στη Ν.Δ. θα συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιό του. Στα πρόσωπα αυτά τοποθετούνται ο Χρήστος Σάββας της Κοζάνης, ο Βασίλης Μάντζιος της Ηπείρου, ο Χαράλαμπος Παπαθανασίου και πρώην βουλευτής της Ν.Δ. της Φλώρινας, ο Γκίτσιος της Καστοριάς και ο Κοσματόπουλος των Γρεβενών.

Η απορία –αν αυτές οι διαρροές αληθεύουν– είναι πώς όλοι οι προαναφερόμενοι κύριοι αντιπαρέρχονται με μεγάλη ευκολία την εμπλοκή του Βασίλη Γκαγκάτση με τη Δικαιοσύνη, και την κόντρα με την Πολιτεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τις Ενώσεις που εκπροσωπούν.

Στο μικροσκόπιο και η Ν. Ελλάδα

Η υποψηφιότητα του Βασίλη Γκαγκάτση έγραψε τους τίτλους τέλους στους παλαιούς δεσμούς του με την ΠΑΕ Ολυμπιακός. OBαγγέλης Μαρινάκης, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, αρνήθηκε να συνδέσει το όνομά του με οποιαδήποτε δραστηριότητα του Β. Γκαγκάτση ως νομικού και όχι μόνο. Έτσι, αφού αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως νομικός σε μια-δυο υποθέσεις (υπόθεση Γκαλέτι με την UEFA, υπόθεση τιμωρίας Μιραλάς), στη συνέχεια διέκοψε κάθε σχέση μαζί του, παρά τις εισηγήσεις ορισμένων από «ερυθρόλευκο» περιβάλλον που είχαν φάει «ψωμί κι αλάτι» –και όχι μόνο– με τον τέως πρόεδρο της ΕΠΟ. Έτσι, υποστηρίζει την υποψηφιότητα Γ. Σαρρή, θέλοντας να αποφύγει οποιονδήποτε συσχετισμό με τον Β. Γκαγκάτση που επί μία δεκαετία δεν έχανε αγώνα στο «Καραϊσκάκη».

Ο άλλος υποψήφιος για την προεδρία, Γιώργος Σαρρής, έχει ήδη προχωρήσει τις επαφές του με τις ποδοσφαιρικές Ενώσεις και πιστεύει ότι έχει την πλειοψηφία για να κερδίσει την προεδρία. Ο Παναθηναϊκός δηλώνει αμέτοχος στην εκλογική διαδικασία, με τον Γιάννη Αλαφούζο να τονίζει με έμφαση ότι δεν είναι δυνατόν η «πράσινη» ομάδα να στηρίξει τον Γκαγκάτση, αλλά ούτε και τον Σαρρή από τον οποίο έχει παράπονα για διαιτητικά θέματα του περασμένου χρόνου. Η πλευρά Σαρρή υποστηρίζει –ή μάλλον διαρρέει– ότι υπάρχει επαφή του Β. Γκαγκάτση με την Παναθηναϊκή Συμμαχία μέσω του μέλους αυτής Χρήστου Παναγόπουλου, διευθυντή της «Καθημερινής». Και στηρίζει την άποψή της αυτή στις σχέσεις που είχαν δημιουργηθεί προ εξαετίας, όταν ο Β. Γκαγκάτσης, ως πρόεδρος της ΕΠΟ, ανέθεσε τα τηλεοπτικά δικαιώματα στην εταιρεία Stadium του Πασχάλη Παπαδόπουλου, από την οποία η ΕΡΤ μέσω του Χρ. Παναγόπουλου απέκτησε τα δικαιώματα αυτά. Για την υπόθεση αυτή, έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον Βασίλη Γκαγκάτση και στον Πασχάλη Παπαδόπουλο, ενώ δεν εντοπίστηκαν ευθύνες για τον Χρήστο Παναγόπουλο για το αδίκημα της απιστίας, αφού πήρε τα δικαιώματα με μικρότερο ποσό από τον Π. Παπαδόπουλο απ’ ό,τι θα τα έπαιρνε κατευθείαν από την ΕΠΟ. Το οξύμωρο, βέβαια, της υπόθεσης αυτής, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, είναι ότι πρώτα η ΕΡΤ πήρε τα δικαιώματα από τη Stadium και μετά παρέλευση 30-40 ημερών η Stadium πήρε τα δικαιώματα από την ΕΠΟ. Αλλά είπαμε, αυτό το θέμα το ερευνά ήδη η Δικαιοσύνη.

Αλ. Κούγιας: «Μακριά από Γκαγκάτση!»

Στα εκλογικά της ΕΠΟ την περασμένη Πέμπτη αναφέρθηκε και ο Αλέξης Κούγιας. Το γνωστό μπλογκ diaititis.grέγραψε στην ιστοσελίδα του με τίτλο «Κούγιας: “Eίπα στον Αλαφούζο δεν στηρίζω Γκαγκάτση που κατηγορείται για κακούργημα. Είμαι με Σαρρή”». Στη συνέχεια, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αλέξης Κούγιας αποκάλυψε ότι «έχει συναντηθεί δυο φορές με τον Γιάννη Αλαφούζο στον οποίο ανέφερε ότι δεν στηρίζει τον Γκαγκάτση που είναι κατηγορούμενος για κακούργημα και παρ’ ότι δεν γνωρίζει τον Γιώργο Σαρρή τάσσεται με τον νέο παράγοντα, αν και θα ήθελε, όπως τόνισε, να ήταν εκείνος υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ. Αποκάλυψε επίσης ότι συναντήθηκε στα Διαβατά και προς τη Βέροια, με δυο προέδρους Ενώσεων που στηρίζουν τον Γκαγκάτση αλλά δεν έπεσε στην παγίδα τους να βάλει κατά Σαρρή στην εκπομπή του ΣΚΑΪ της περασμένης εβδομάδας».

«Παναθηναϊκή Συμμαχία»: «Δεν στηρίζουμε Γκαγκάτση και Σαρρή»

Η «Παναθηναϊκή Συμμαχία» έβγαλε σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία: «Η Παναθηναϊκή Συμμαχία θεωρεί ότι οι υποψήφιοι που έχουν ανακοινωθεί για τη θέση του προέδρου της ΕΠΟ δεν έχουν την πληρότητα, την αρτιότητα, τις ικανότητες, αλλά και την “έξωθεν καλή μαρτυρία” για το χρίσμα αυτό.
Στόχος μας είναι η κάθαρση στο χώρο του ποδοσφαίρου και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρξουν νέα και άφθαρτα πρόσωπα. Δεν είναι δυνατόν να γυρίσουμε ξανά στο γνωστό και μη εξαιρετέο παρελθόν, ούτε επίσης να στηρίξουμε ανθρώπους που ηγούντο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και ανέχτηκαν καταστάσεις που πλήγωσαν το χώρο του ποδοσφαίρου. Αυτό που περιμένουμε και πρεσβεύουμε είναι η ισονομία σε ολόκληρο το θεσμικό πλαίσιο. Θα είμαστε στο πλευρό εκείνου που θα το διασφαλίσει και απέναντι σε οποιονδήποτε άλλον…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...