Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Πούτιν "καθαρίζει" την γειτονιά από τους Αμερικανούς

 

6
Image Η Άνω Βουλή του Ουζμπεκιστάν ενέκρινε νομοσχέδιο, που απαγορεύει την παρουσία ξένων στρατιωτικών βάσεων στη χώρας και επιβάλει την ουδετερότητα του Ουζμπεκιστάν αφού προβλέπει ότι «η χώρα πρέπει να εγκαταλείψει τις διακρατικές οργανώσεις που αποτελούν στρατιωτικούς συνασπισμούς». «Το Ουζμπεκιστάν, δεν θα έχει ξένες στρατιωτικές βάσεις και εγκαταστάσεις στο έδαφός του», δήλωσε στο ITAR-TASS από την Τασκένδη, ο υπουργός Εξωτερικών του Ουζμπεκιστάν Abdulaziz Kamilov.

Για την εφαρμογή του νόμου απομένει η υπεγράφη από του Πρόεδρου Ισλάμ Καρίμοφ. Οι αμερικανοί διώχνονται και από τη γειτονική Κιργιζία,..όπου ο Πρόεδρος Αταμπάγιεφ έχει από τον Φεβρουάριο ανακοινώσει θα κλείσει η μεγάλη αμερικανική στρατιωτική βάση που βρίσκεται στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Μπισκέκ. Οι τελευταίες εξελίξεις αποτελούν μεγάλη νίκη για τον Βλάντιμιρ Πούτιν καθότι φαίνεται να "καθαρίζει" τη γειτονιά του από αμερικανικά προγεφυρώματα, και ταυτόχρονα αποκτά στέρεους δεσμούς με μουσουλμανικά κράτη, που είναι σημαντικό στους σημερινούς "πονηρούς" καιρούς.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...