Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Σε ιδιώτες η είσπραξη των εισφορών προς το ΙΚΑ


 

Iδιωτικές εταιρείες και δικηγορικά γραφεία που θα πάρουν ρόλο εισπρακτικών εταιρειών, θα αναλάβουν την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών από εργοδότες και επιχειρήσεις.

Σε ιδιώτες η είσπραξη των εισφορών προς το ΙΚΑ
Με αυτή τη λύση, τα ταμεία θα στρέψουν την προσοχή τους στο αμιγώς ασφαλιστικό κομμάτι και στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και θα εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα χωρίς να έχουν πλέον σχέση με το ταμειακό σκέλος των εισφορών και τα φαινόμενα διαφθοράς.
Όπως αναφέρει η Καθημερινή, προβλέπεται ακόμη και κλείσιμο των επιχειρήσεων εφόσον το χρέος τους προς το ΙΚΑ υπερβαίνει τους 8 μήνες. Η νέα εικόνα στο πεδίο των ληξιπρόθεσμων εισφορών θα αποκλείει την πάγια τακτική των ευνοϊκών ρυθμίσεων όχι όμως και τη διαγραφή του χρέους εάν αποδειχθεί ότι παρά τα μέτρα, μετά 12 μήνες δεν μειώνεται η οφειλή προς τα Ταμεία.
Τα σημεία αυτά αναφέρονται σε αναλυτική έκθεση για την είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών που συνέταξε για λογαριασμό της κυβέρνησης ο Βέλγος τεχνοκράτης Πατρίκ ντε Μετς, στέλεχος του ΔΝΤ, ο οποίος κλήθηκε από την ελληνική πλευρά να συμβάλει στους τρόπους αντιμετώπισης της «μαύρης τρύπας» που προκύπτει από την εισφοροδιαφυγή των Ταμείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...