Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΘΗΚΩΝ Συνέχεια.. (πρόεδρος, ο κύριος Πανταλάκης, βεβαίως βεβαίως…) Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Αυγούστου 8, 2012


ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΘΗΚΩΝ Συνέχεια.. (πρόεδρος, ο κύριος Πανταλάκης, βεβαίως βεβαίως…)

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Αυγούστου 8, 2012
The bondholder
Του άρθρο του marketzone (Πανταλάκης – Γενική Αποθηκών. Το σύστημα Σημίτη συνεχίζει να ξεπουλά την Ελλάδα.για την Γενική Αποθηκών έφερε μνήμες που θα ήθελα να ξεχάσω. Το παρακάτω άρθρο γράφτηκε τον Ιούλιο του 2010 στην Olympia. Διαβάστε το μέχρι τέλους.
Αγαπητοί Ανεξάρτητοι ΕΛΛΗΝΕΣ. Ζητήστε τις οικονομικές καταστάσεις των ταμείων από το 1997 μέχρι το 2006. Είναι όλες διαθέσιμες. ΕΚΕΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. ΚΑΝΕΤΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ.
Το έχω ξαναπεί. Η χωρά δεν πτώχευσε. Πτωχεύσαν τα ταμεία.
Και αυτοί που έπραξαν το έγκλημα όντως είναι ακόμα σε θέσεις με μεγάλα αξιώματα όχι μονό σε τράπεζες αλλά και στην «κυβέρνηση της Αλαζονείας». Και μας παρουσιάζονται σαν σωτήρες, κάτι για φως στο τούνελ, κάνουν δηλώσεις και άρθρα στις εφημερίδες πως θα βγούμε από την κρίση και άλλα. 
Όσο για τον Καρατζά όντως ήταν «μέγιστος» όπως τον βάφτισαν αλλά από μια άλλη οπτική γωνία. Ο σεβασμός προς τους νεκρούς δεν αφήνει χώρο για άλλα σχόλια.
ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ;
ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ; ΦΑΓΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ € 80 δις.
Μια αληθινή ιστορία
Νοέμβριος 1999. Βροχερή βραδιά.
« Περιμένοντας για ένα ραντεβού αργά το απόγευμα στα γραφεία μιας κρατικής τράπεζας άκουσα από το διπλανό γραφείο τέσσερα πολύ μα πολύ υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας  να γελάν, ναι,  να γελάν.
Γιατί;
Ο κόσμος αγόραζε την μετοχή μιας εταιρείας που είχε σαν πάγιο  μια απλή αποθήκη και η αξία της ήταν στα 4 δις δραχμές. Και ο κόσμος αγόραζε.

Ακούγοντας την ειρωνεία τους και η σχεδόν σατανική χαρά που ένιωθαν ότι ξεγέλασαν όλους και έκαναν πλούσιους τους Oppenheimer,Fidelity, την MorganStanleyτους κολλητούς τους και τους εαυτούς τους ένιωσα μια έντονη δυσφορία.

Την άλλη μέρα πήγα στο γραφείο και παραιτήθηκα.

Το κόλπο πάντα το ίδιο φίλε. Τα ΤΑΜΕΙΑ ο λαγός και το φινάλε. Ήξεραν ότι έκλεβαν τις αποταμιεύσεις μιας κοινωνίας.
Αλλά να κλέβεις και τις αποταμιεύσεις που θα είναι οι συντάξεις και η περίθαλψη μιας ολόκληρης χώρας (τα ασφαλιστικά ταμεία ) αυτό είναι το έσχατο έγκλημα μιας άπληστης οικονομικής, τραπεζικής και πολιτικής ελίτ.»

Η καταστροφή των αποθεμάτων των ταμείων είναι η μεγαλύτερη αιτία που η χωρά μας «πτώχευσε» και το μεγαλύτερο οικονομικό έγκλημα. Έφαγαν €80 δισεκατομμύρια από τον προϋπολογισμό σε 12 χρόνια.

Το πιο συνταρακτικό;

Τρία από αυτά τα τέσσερα άτομα συνεχίζουν και σήμερα να παίζουν σημαντικό ρόλο στον τραπεζικό τομέα, κρατούν ακόμα μεγάλες θέσεις και έχουν το θράσος δημόσια να προτείνουν σενάρια σωτηρίας για το ελληνικό κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...