Σάββατο 7 Ιουλίου 2012


Με την πλάτη στον τοίχο ο Βενιζέλος

Προβληματισμός, καχυποψία και ένταση, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της χθεσινής συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. 

Με την πλάτη στον τοίχο ο Βενιζέλος

Ο Ευ. Βενιζέλος προσπάθησε να στείλει και πάλι μήνυμα συσπείρωσης στα μέλη του κόμματος, όμως στο τέλος κανείς δεν πείστηκε πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γυρίσει σελίδα.
Ούτε καν οι λεγόμενοι «Βενιζελικοί» δεν πείστηκαν ,που χειροκροτούσαν μεν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά γυρνώντας την πλάτη έλεγαν πως το Κίνημα περνάει μια μεγάλη κρίση από την οποία πολύ δύσκολα θα καταφέρει να βγει.

Ηχηρές απουσίες
Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στην Ιπποκράτους είναι οι απουσίες που καταγράφηκαν  κατά τη χθεσινή συνδιάσκεψη του κόμματος.
Πρώτος και. καλύτερος από τους απόντες ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος απουσίαζε στη Ρώμη, προκειμένου να βραβευτεί για την προσφορά του στην Παιδεία.
Η απουσία του κ. Παπανδρέου σχολιάστηκε αρνητικά, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που ψιθύριζαν ότι η απουσία του ήταν εσκεμμένη, καθώς οι σχέσεις του με τον Ευ. Βενιζέλο δεν είναι και στην καλύτερή τους φάση (σ.σ. όχι ότι ήταν και ποτέ καλές).
Από το «Παπανδρεϊκό μπλοκ» απουσίαζε και ο Χρ. Παπουτσής που δηλώνει δυσαρεστημένος από την πολιτική Βενιζέλου, ενώ πληροφορίες λένε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις αναζητώντας πολιτική στέγη.
Αίσθηση προκάλεσε και η απουσία των λεγόμενων εκσυγχρονιστών. Η Άννα Διαμαντοπούλου επιμένει να κρατάει αποστάσεις από την Ιπποκράτους, ενώ σχεδιάζει παράλληλα το πολιτικό της μέλλον, που δεν αποκλείεται να είναι και εντός ΠΑΣΟΚ, αλλά με άλλη ηγεσία...
Από την άλλη ο Ανδρέας Λοβέρδος που είναι ξεκάθαρα δυσαρεστημένος με τη πολιτική του φίλου του Ευ. Βενιζέλου προτιμά να κρατά ουδέτερη στάση, αν και αρνήθηκε τις θέσεις του Αντιπροέδρου και του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου που του πρότεινε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Όσο για τον Θ. Πάγκαλο, συνεχίζει να στρέφει τα πυρά του καθημερινά κατά του Ε. Βενιζέλου ασκώντας σκληρή κριτική για τις  επιλογές του. Δεν δίστασε μάλιστα να τον επικρίνει και για το γεγονός ότι δεν του έστειλε πρόσκληση για τη συνδιάσκεψη. Παρ' όλα αυτά εμφανίστηκε.
Εντύπωση επίσης προκάλεσε και η παρουσία μετά από χρόνια του κ. Κώστα Λαλιώτη. Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ μεταφράζουν την εμφάνιση του πρώην υπουργού ως προσπάθεια συσπείρωσης και στήριξης του Ευ. Βενιζέλου, ενώ ορισμένοι δεν αποκλείουν επαναφορά του στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Οι επόμενες κινήσεις Βενιζέλου
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βλέπει την καρέκλα του να τρίζει καθώς όλο και περισσότεροι στο ΠΑΣΟΚ θέτουν θέμα ηγεσίας. Οι φωνές ήταν χαμηλές μέχρι τις εκλογές, αλλά μετά τη 17η Ιουνίου και το εκλογικό αποτέλεσμα άρχισαν να πυκνώνουν.
Δεν είναι μόνο οι κορυφαίοι που δηλώνουν δυσαρεστημένοι, αλλά και άλλες ομάδες εντός του ΠΑΣΟΚ όπως οι νεολαίοι, που κάνουν λόγο ακόμα για προδοσία της Σοσιαλιστικής πολιτικής από τον πρόεδρο του Κινήματος.
«Δεν μπορούμε να μιλάμε στα Πανεπιστήμια για Σοσιαλισμό, όταν ο πρόεδρος πέρασε τα πιο «δεξιά μέτρα» που έχουν περάσει ποτέ στην Ευρώπη», δηλώνει στο Newsbomb.gr στέλεχος της ΠΑΣΠ.
Το βέβαιο είναι πως ο Ευ. Βενιζέλος προσπαθεί να δημιουργήσει κάτι νέο, χρησιμοποιώντας όμως παλιά συνταγή. Θέλει να «καθαρίσει» το τοπίο από τους «δελφίνους» και μετά να προχωρήσει στη σχεδίαση του «νέου ΠΑΣΟΚ».
Και προσπαθεί να το κάνει τώρα, άμεσα,  που οι κορυφαίοι δεν έχουν  σχηματίσει ομάδες ανατροπής του κ. Βενιζέλου και λειτουργούν ο καθένας για προσωπικό του όφελος.
Δεν έχει υπολογίσει όμως ότι το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» έχει μεγάλες ρίζες και δεν θα μπορέσει να απαλλαγεί εύκολα από αυτό, όσο και αν ο ίδιος θεωρεί «τελειωμένους» αρκετούς πρωτοκλασάτους τύπου Ραγκούση και Μόσιαλου που θα κάνουν τα πάντα για τον ανατρέψουν. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...