Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Oριστικό: "Στον κουβά" και η Ισπανία - Άλλος για ΔΝΤ;


Oριστικό: "Στον κουβά" και η Ισπανία - Άλλος για ΔΝΤ;ΕκτύπωσηE-mail
09-06-2012 22:45:24
38
"Στον κουβά", οριστικά και η Ισπανία: Την πρόθεσή της να αιτηθεί οικονομικής βοήθειας για τη διάσωση του τραπεζικού της τομέα εκδήλωσε επίσημα η ιβηρική χώρα κατά τη διάρκεια της τρίωρης τηλεδιάσκεψης των υπουργών, όπως ηδη έχει προβλέψει το defencenet.gr.
Το πακέτο βοήθειας θα έχει ανώτατο όριο τα 100 δισ. ευρώ και θα προορίζεται στην αποτροπή κατάρρευσης του τραπεζικού τομέα της χώρας. Δεν είναι πακέτο διάσωσης, ούτε «Μνημόνιο», τονίζουν οι Ισπανοί που χαρακτηρίζουν το ρόλο του ΔΝΤ «αυστηρώς συμβουλευτικό». Όταν θα αρχίσει το ... στρίμωγμα να δούμε τι θα λένε. Κρατάνε τώρα κάποιες "πισινές" γιατί ολόκληρη η Ισπανία είναι έτοιμη να εκραγεί με το 25% ανεργίας. Φαντασθείτε τι έρχεται! Με τα πρώτα μέτρα, θα καεί το σύμπαν!Η ισπανική κυβέρνηση θα οριστικοποιήσει το ακριβές ποσό που θα απαιτηθεί για την διάσωση των τραπεζών της (η διάσωση των πολιτών της δεν λογίζεται) ύστερα από τις δύο ανεξάρτητες εκθέσεις τα πορίσματα των οποίων αναμένει να λάβει στα χέρια της έως τα τέλη του μήνα.
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης, ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Λουίς ντε Γκίντος επέμεινε ότι η σημερινή εξέλιξη δεν συνιστά σε καμία περίπτωση συμφωνία «διάσωσης» πάσης φύσεως, αλλά απλά αίτημα οικονομικής στήριξης.
Και επιχείρησε με κάθε τρόπο να αποσυνδέσει το υπο διαμόρφωση ισπανικό πακέτο με τα Μνημόνια που έχουν συνάψει οι άλλες τρεις ευρωπαίκές χώρες.
Στη συμφωνία δεν υπάρχουν «μακροοικονομικές δεσμεύσεις ούτε οικονομικές ή δημοσιονομικές υποχρεώσεις μεταρρυθμίσεων εκτός του χρηματοπιστωτικού τομέα», είπε
«Σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια αυτή, δεν θα υπάρξει κανένας όρος για οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Οι όροι θα επιβληθούν στις τράπεζες κι όχι στην ισπανική κοινωνία»,υποστήριξε.
Μπά, έτσι, χωρίς όρους τα δίνουν τα 100 δισ. για την "ψυχή των τραπεζιτών παππούδων τους". Έχει να γίνει "του τραπεζίτη το κάγκελο"...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...